Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Listeye dahil etmeyin. Mümkünse liste bile yapmayın. Bu hataya bende düştüm yok yere marka modellerle uğraşarak 4 ayım boşa geçti bisiklet seçimi yapacağım diye. Belli bir fiyata kadar bisikletler arasında aman aman bir fark yok. Gözünüze iyi geleni alın ve sürmeye başlayın.

Her bilgi ve tecrübe değerlidir. İnanın çok kararsızım. Bütçe dar olduğundan opsiyonum yok. Sizin tavsiye edebileceğiniz farklı seçenekler varsa, paylaşmanızı rica ederim.

Scudo
@rainman0 @Tolga Özdemir doğru demiş aynı duruma bende düştüm olan bisikletlerde bitti bayilerde bisiklet bulamıyorum şimdi. Ayrıca fiyatlarda arttı biraz.. profesyonel olmadığımız sürece hadi yarı profesyonel diyelim çokta karıştırmaya gerek yok sanırım.. bakacağımiz şeyler vitesler frenler kadro ağırlık vs sanırım ama şuan hiçbirinin önemi yok bisiklet yok piyasada.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Her bilgi ve tecrübe değerlidir. İnanın çok kararsızım. Bütçe dar olduğundan opsiyonum yok. Sizin tavsiye edebileceğiniz farklı seçenekler varsa, paylaşmanızı rica ederim.

Dediğim gibi hoşuna gideni al. Çünkü alacağın bisikletlerde fark olmayacak özellik olarak. @ufuq81 'in dediği gibi sonra elinizdeki paraya göre de bulamayacaksınız. Bende piyasada kalan son sedona 410 u almıştım 2000 tl'ye geçen sene. Vaktini bisiklet araştırmak yerine , bisikleti aldıktan sonra özelliklerini , parçalarını öğrenmek ve ben bunun nasıl tamiratını yaparım diye araştırma yaparak değerlendirsen daha verimli olur. Bisikleti almakla bitmiyor masraflar. Her bisikletçiye gittiğinde en kötü 50 100 tl verdiğinde ve bunları öğrendikten sonra verdiğin o paraları ne kadar basit şeyler için harcadığını anladığında daha iyi anlayacaksın dediklerimi.

@rainman0
Bisikletleri araştırırken hangilerini bulabileceğinide göz önünde bulundur. Ben 7 temmuzdan beri bisiklet bekliyorum. Ay sonu gelecek umarım.

Ben iki şehir bisikleti arasında çok kararsız kaldım. Birisi Giant Escape 3, diğeri ise Bisan TRX 8500...

Kadrosu daha kaliteli olana yatırım yapmak isterim ama hangisininki daha kalitelidir bilemedim :(

Bana akıl verin, hangisini tercih etmeliyim?

Ben iki şehir bisikleti arasında çok kararsız kaldım. Birisi Giant Escape 3, diğeri ise Bisan TRX 8500...

Kadrosu daha kaliteli olana yatırım yapmak isterim ama hangisininki daha kalitelidir bilemedim :(

Bana akıl verin, hangisini tercih etmeliyim?

Fiyat aralığınız nedir? 3-4bin tl arası ise ona göre başka bir model söylebilirim. Misal Bisan TRX 8600 gibi

Fiyat aralığınız nedir? 3-4bin tl arası ise ona göre başka bir model söylebilirim. Misal Bisan TRX 8600 gibi

3500 TL bütçem var. Buna ek olarak şuan bisikletçilerde stoklar tek tük var. Bazı yerlerde ithal marka bisikletler dahi kalmamış. bütçeyi aşmak istesem dahi Bisan TRX 8600 şuan çevremdeki bisikletçilerde yok gözüküyor.

Selam arkadaşlar... Şehir bisikletleri de kendi içlerinde ayrılmakta ve benim kafam bu işlere yeni başlamayı düşünen biri olarak epey karışmış durumda. Aslında yol bisikleti almak istiyorum ancak yol bisikletlerinin şehir içinde kullanımı, bozuk yollardan ötürü pek elverişli değil anladığım kadarıyla; tabii daha önce hiç yol bisikleti kullanmadığım için de zor olacağını düşünüyorum. O yüzden yol bisikletine en yakın olduğunu düşündüğüm; şehir bisikleti kategorisindeki fitness bisiklet almaya karar verdim. Öncelikle sizlere sorum şu; fitness bisikletler, şehir bisikletleri arasında yol bisikletine en yakın tür müdür? Ve yol bisikletine en yakın türse eğer, bulduğum markalardan, aşağıda linklerini vereceklerimden hangisini tercih etmem doğru olur? Bu arada boyum 1,76; kilom 68; ne ilgisi varsa ama bulunsun :) Şimdiden teşekkür ederim.

Almayı düşündüğüm ancak f/p açısından kararsız kaldığım marka ve modeller (yeni üye olduğum için link veremiyormuşum, üzgünüm):

Specialized Sirrus 1.0

Sirrus Men V Int

Trek FX 2 Disc 2020 Dnister Black

Trek FX3 Disc Rage Red

Aklınızda yol bisikleti kalacaksa, alacağınız bir diğer tür içinize sinmeyebilir. Sonra keşke yol mu alsaydım diyebilirsiniz. Ancak hem yolda gitsin, hem bozuk yolda gitsin türünde olup, tıpa tıp yol bisikletine benzeyen iki tür bisiklet var. Cyclecross ve Gravel. Tavsiyem Gravel bisiklet türünü incelemeniz, çünkü cyclecross yolda çok ağır kalabilen bir bisiklet. Forumda Gravel sayfası mevcut. Altta paylaşacağım. Orada arkadaşların paylaştığı görsellere ve izlenimlerine bakınız. Ben, yakın zamanda şehir bisikletinden yol bisikletine geçmiş bir kişi olarak yazıyorum bunları. Bisan'ın All Trail Eco, Carraro'nun Gravel G serisi bisikletlerine bakabilirsiniz. Bu gravel bisikletler taşlı topraklı ve bozuk yollara girebilen ve asfaltta da üzmeden gayet yol bisikleti kıvamında akabilen bisiklet türü oluyor.

Konuyla ilgili forum sayfaları:
Gravel bisiklet sayfası

Örnek 3 bisiklet:
Corelli: (link)
Carraro: (link)
Bisan: (link) (dişli oranları daha yüksek olup yol da bir tık daha hızlı olabilir).

Gravel nedir:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
3500 TL bütçem var. Buna ek olarak şuan bisikletçilerde stoklar tek tük var. Bazı yerlerde ithal marka bisikletler dahi kalmamış. bütçeyi aşmak istesem dahi Bisan TRX 8600 şuan çevremdeki bisikletçilerde yok gözüküyor.

Valla ben açıkcası artık istediğim bisikleti almak için beklemekten sıkıldım. O yüzden yakın çevremden dahi almayı düşünüyorum. Muhtemelen de bir kaç gün içinde alacağım. Size tavsiyemde odur

Bisan trx 8500 yada 8600 kullanan varmı acaba aramızda.Eğer varsa memnun mu değilmi görüşlerini alabilirmiyim mümkünse?

• Beğen
Tepkiler: Barisc61
Fitness bisikleti olarak
Trek fx
Specialized sirrus
Giant fastroad
Serilerinden hangisini önerirsiniz

Arkadaşlar 173 boyum var 117 kiloyum spor amaçlı bisiklet almayı planlıyorum ancak özellikle yokuşlarda fazla yorulmamak için elektrikli bisiklet almaya karar verdim ve araştırmalarım sonucunda 2 bisiklet arasında kaldım

1-yuki ebx053dp modeli
AKÜPOWER PACK 36V 360WH
MOTORBAFANG ARKA MOTOR
AĞIRLIK24.5 KG
ŞARJ SÜRESİ2-3 SAAT
MESAFE40-60 KM
BEYİNNORMAL BEYİN
ŞASEAL6061 700CX45CM
ÇATALENTEGRE DEMİR ÇATAL
KRANK SETİDEMİR
JANTHJC ÇİFT ALÜMİNYUM
HUBJOY AL 36H NUT
FRENDİSK FREN
FREN KOLUWUXING AL
EKRANLCD
SENSÖRAKILLI 1:1 YARDIM SİSTEMİ
ELCİKPROMAX AL6061 22.2*580W
SELEKATLANABİLİR ALÜMİNYUM
KOLTUKVELO KONFOR
KALDIRMA KOLUSHIMANO TX50 7S
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY 7S
SERBEST PEDALSHIMANO TZ21 7S
LASTİKKENDA 28" Lastik
ÖN FARSTANDART
ZİNCİRKMC Z51

2-CARRARO 28" eCOMFORT 7-Vites V Fren
Özellikleri linke ekledim

Sizce bu bisikletlerden hangisini tercih etmeliyim ya da sizin önerebileceğiniz beni kaldırabilecek benzer fiyatta başka bisikletler var mı?

Dosyalar

• 28D7EA92-10DF-42E1-BDB5-D0060D9C63EE.png
    28D7EA92-10DF-42E1-BDB5-D0060D9C63EE.png
    142,3 KB · Okunma: 11
Arkadaşlar 173 boyum var 117 kiloyum spor amaçlı bisiklet almayı planlıyorum ancak özellikle yokuşlarda fazla yorulmamak için elektrikli bisiklet almaya karar verdim ve araştırmalarım sonucunda 2 bisiklet arasında kaldım

117 kiloya gelmişsiniz.Yanlış anlamayın. Artık yorulmanın zamanı gelmedi mi?Yorulun ki kurtulun o kilolardan.
Bence elektrikli bisiklet almayınız.Güzel bir hibrid bisiklet alın ve keyfini çıkarın.Kilo verdikçe daha da fazla keyif alırsınız.

Herkese merhabalar yeni bi üyeyim cahilliğimi mazur görün lütfen şöyle ki ben yeni mezun oldum üniversiteden ve 1 yıl boyunca zor bi sınava hazırlancam böyle kafa dağıtmak için ve de sürekli oturup ders çalışacağım için aktivite olsun diye bisiklet almayı düşünüyorum çok yoğun sürüşler yapmayı düşünmüyorum günlük 15-20 km sürerim diye düşünüyorum Adana'da yaşıyorum yaşadığımız yer asfalt hep bu yüzden şehir bisikleti almayı düşünüyorum max 3000 tl olacak şekilde önerdiğiniz bir şehir bisikleti var mıdır? Bana Carraro Sportive 328 ve Sedona 320 fena değil gibi geldi ama dediğim gibi bunları da bu forumdan ya da izlediğim videolardan keşfettim daha bilmediğim çok fazla bisiklet vardır eminim destek verirseniz sevinirim herkese keyifli sürüşler dilerim.

• Beğen
@FTBEY
Amortrisörsüz olanları tavsiye ederim. Yollar hep asfaltsa boşuna ağırlık yapar. carraroya alterbatif pejo T11 olabilir. Eğer bulabilirsen bayilerde.

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
@Heraklia hep asfalt evet Adana'daki araç sürücüleri biraz agresif olduğu için çok tehlikeli yollarda kaldırım boşsa kaldırımdan gitmek zorunda kalabilirim. Peugeot'yu inceleyeceğim teşekkür ederim. Mosso Legardalar da fena değil gibi görünüyor aslında.

@Heraklia haklısınız aslında henüz hiç bayiye vs. gidip stok bakmadım ancak Peugeot T11 çok hoşuma gitti Bisan TRX 8400 karşılaştırmasına hangisi tercih edilmeli?

@FTBEY
İki bisiklet donanım olarak nerdeyse aynı. 250 tl farkla arka aktarıcısı deore olan t11 tercih edilebilir. Bisanin lastikleri daha kalin. Bu da tercihi etkiliyebilir.

• Beğen
Geri