Bisiklete yeni merak salıp buralara kadar gelmiş ve tavsiye arayan sayın bisiklet meraklıarı.. sözüm size.
shimano deore set ile insanlar dünya turu yapıyor, deore göbek ha keza.. ha bu arada deore içib çoğu mecra orta seviye der.. burun kıvırdığınız v frenlerle dünya turu yapıyorlar..
şurda günübirlik tur yapacaksınız.. en babası hadi 100-200 km, onuda haftada 1...sosyalleşeceksiniz.. kafanızı boş muhabbetle doldurup işin asıl keyifli yanını kaçıracak ertelemeler yapmayın. aldığınız bisiklette aktarıcı set shimano ise korkmanıza gerek yok.. bisiklet 10 kilo 15 kilo filan bunlar sizin için belirleyici değil. kafaya kaskı takın, yanınıza yama setini alın ve yollara vurun kendinizi..
coştunuz şakır şakır vites değiştirdiniz, oda ne aktarıcı yarım saniye geç vites attı.. aman allahım.. olamaz.. bu aktarıcı bizi yolda bile bırakır..
bunlar sizi güzel anlardan mahrum bırakan boş düşünceler.. bunları kafanızdan silin..
kendinizi çok zorlamadan gücünüzün yettiğini beğenin alın.. kaskı da mutlaka bisikletle beraber alın..
amacım kırmak değil, sadece bu işe yeni başlayan arkadaşların bisikleti en başta isteme sebebinden uzaklaşmamasını sağlamak.
bisiklet... özgürlüktür, spordur, sağlıktır, çevre dostudur, zaman zaman kendinle yarışırsın mutlu olursun. bunlar için bisiklete merak salıyorsunuz... acera mıydı, deore miydi, havalı maşamıydı, 22-48 aynakol muydu vs.. ya bunların performanslarınıza etkisi %5-%10..bunun için %90 95 i heba etmeyin.. hemen beğenin ve yaz bitmeden turlara başlayın.. başlayınki bisiklet toplumu olalım.. bisikleti seven toplum olalım..
geçen sene mayısta amsterdamdaydım.. hani şu bisikletleriyle ünlü yerde.. gördüğüm bisikletler sizin baktığınız ama karar veremediğiniz bisiklet yanında hurda arkadaşlar.. adam takım elbiseyle binmiş.. bisiklet yolunda işine gidiyordu.. altındaki makineyi hırsız görse çalmaz.. elbisesi bisikletin 10 katı paradır ya.. bizse ekipman ekipman diye aracın asıl amaçlarını es geçiyoruz.. ve sonuçta 6 milyon ankarada 1 metre bisiklet yolu yok.. dümdüz şehirde bisiklet yolu yok.. çünkü talep etmiyoruz..ben işe bisikletle gitmeye kalksam kesin biri ezer geçer beni.. bilinç yok.. hepimiz binersek hepimiz saygı duyarız..
oyüzden lütfen, kafanızı çok bulandırmayın, bütçenizi çok zorlamayın.. alın ve çıkın dışarıya