Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

İki bisiklet arasında kararsız kaldım.İki bisiklette 2.el ve temiz durumdalar. Donanım ve marka kalitesi olarak Ghost önde ,ama 2014 model olması düşündürüyor. Sizce hangisi daha iyi bir tercih olur.

Ghost Speedline 7500 / 2014
Kadro :Speedline Alloy DB
Gidon:Ghost Low Rizer Light 660mm 31.8
Maşa:Ghost CS Rigid
Çatal:
Sele Borusu:Ghost SL SP 717 31.6 mm
Sele:Selle Italıa X1
Arka Arttırıcı:Shimano Ultegra 10-Speed
Ön Arttırıcı:Shimano Ultegra
Vites Kolu:Shimano SL 780 Flat
Fren Kolu:
Krank Takımı:Shimano 565 Compact 50/34 / 11-28
Fren:Shimano Deore Disc180 / 160
Lastik:Schwalbe Kojak
Arka Dişli:11-28
Ağırlık:10.7 kg

Carraro Sportive 330 / 2020
KADRO
ALÜMİNYUM 1.1/8" YARI-ENTEGRE
MAŞA
ALÜMİNYUM 1.1/8"
ARKA VİTES
SHIMANO DEORE XT SHADOW PLUS M8000
ÖN VİTES
SHIMANO DEORE M6000
KRANK TAKIMI
SHIMANO T6010 48X36X26T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG5010 11-36T
VİTES KOLU
SHIMANO DEORE M6000 3x10
FREN
SHIMANO MT200 HİDROLİK DİSK
LASTİK
SCHWALBE KOJAK RACEGUARD 700X35C PATLAMAYA DİRENÇLİ REFLEKTÖRLÜ
JANT
CARRARO ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM
SELE
SELLE ROYAL SHADOW
EK ÖZELLİKLER
FSA GİDON-GİDON BOĞAZI, XLC SELE BORUSU
İki bisiklet arasında kararsız kaldım.İki bisiklette 2.el ve temiz durumdalar. Donanım ve marka kalitesi olarak Ghost önde ,ama 2014 model olması düşündürüyor. Sizce hangisi daha iyi bir tercih olur.

Çatal:
Fren Kolu:

KADRO
MAŞA
ALÜMİNYUM 1.1/8"
ARKA VİTES
ÖN VİTES
SHIMANO DEORE M6000
KRANK TAKIMI
SHIMANO T6010 48X36X26T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG5010 11-36T
VİTES KOLU
SHIMANO DEORE M6000 3x10
FREN
LASTİK
JANT
SELE
SELLE ROYAL SHADOW
EK ÖZELLİKLER

Bu arada fiyatları da birbirlerine çok yakın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ersnpk ve DeaKeN
Scudo

Çatal:
Fren Kolu:

KADRO
MAŞA
ALÜMİNYUM 1.1/8"
ARKA VİTES
ÖN VİTES
SHIMANO DEORE M6000
KRANK TAKIMI
SHIMANO T6010 48X36X26T
ARKA DİŞLİ
SHIMANO HG5010 11-36T
VİTES KOLU
SHIMANO DEORE M6000 3x10
FREN
LASTİK
JANT
SELE
SELLE ROYAL SHADOW
EK ÖZELLİKLER

Bu arada fiyatları da birbirlerine çok yakın.

Speedline 7500'ü 1,5 sene kullandım ve şu an hali hazırda Carraro sportive kullanıyorum. Bence Carraro'nun Ghost'a göre öne çıkan tek özelliği 2020 model olması ve daha yeni donanıma sahip olması. Lakin Ghost temiz ve bakımlı durumdaysa ben Ghost'u tercih ederdim. Daha hafif ve kadro yapısından dolayı daha agresif bir bisiklet.

Arkadaşlar iyi günler.Erzurumda yaşıyorum kar yağdı ama ilkbaharda bir bisiklet alacağım.Çoğu zaman kısa mesafe gideceğim ancak hafta sonları 5-6 km arkadaşlarla gezi yapabiliriz.Ara sıra araziyede girmek istiyorum.Bütçe max1500-1600.Aşağıdaki bisikletler nasıl? ve ya önerebileceğiniz bir bisiklet var mı?
Teşekkürler.

corelli snoop 5.3

corelli trivor 2

kron nomad 5.0

ya da 2.el Kron xc100

(Yeni üye olduğum için link payaşamıyorum.Firmaların sitelerine gidip özelliklerine bakabilirsiniz)

@furkanktk25 Haftasonu gezisi 5-6 km olursa çoğu zaman kısa mesafe dediğiniz 1 km değil sanırım. Bu durumda da ne alsanız olur.

@furkanktk25 gösterdiğiniz modeller arasında en kaliteli ve elle tutulur olan model XC100.
Ek olarak gösterebileceğim modeller: (link), (link), (link).
Gireceğiniz arazi nasıl olacak bilmiyoruz. Eğer taşlı, çakıllı, sert arazi koşulları olmayacaksa Şehir-Tur bisikletileri gayet yeterli gelir.
Şehir - Tur için olası modeller: (link)(daha çok şehir ağırlıklı kullanıma yatkın), (link), (link), (link), (link) gibi gibi sıralanabilir.

Bayiden nakit alıma göre fiyatları indirebilirler.

• Beğen
Tepkiler: tsgazoz
@ExKyotoo Teşekkür ederim.Kullanacağım yol genellikle(düzgün olmayan) asfalt fakat canım sıkıldı mı rahat rahat basit-orta arazilere girmekde isterim.Fikirlerin için teşekkürler.Bu modelleride inceleyeceğim🙂

@firestone Ben orada 5-6 derken uzunluğu tahmin edemediğimden öyle yazdım.Bir gün 20km olur bir gün 5km olur bir gün 10km olur.Ama şimdilik genellikle spor için yapacağım (şehir turu vs.).Okul açılırsa okul için kısa mesafeli kullanırım.Yine de teşekkür ederim

Bu arada lütfen tur dediğim için yol bisikleti önermeyin.Yaşadığım bölgede maalesef asfaltların durumu kötü ve yer yer arnavut kaldırımlar var."Mosso legarda msm v" yi bu yollarda önerir misiniz?

Son düzenleme:
@furkanktk25 Bisikletin sağlamlığı konusunda çekinceniz varsa Legarda ile ilgili bir sıkıntı görmedim duymadım. Bunun dışında konfor olarak sorduysanız ön süspansiyonun kalitesine bağlı olarak konfor elde edersiniz. Yolun durumu ve araziden de bahsettiğinizden dolayı bence dağ bisikletine yönelin.

@furkanktk25 Bisikletin sağlamlığı konusunda çekinceniz varsa Legarda ile ilgili bir sıkıntı görmedim duymadım. Bunun dışında konfor olarak sorduysanız ön süspansiyonun kalitesine bağlı olarak konfor elde edersiniz. Yolun durumu ve araziden de bahsettiğinizden dolayı bence dağ bisikletine yönelin.

yani bahsettiğim yolda mosso legardanın süspansiyonlusunu alsam ne gibi sorunlar yaşarım?
yani bahsettiğim yolda mosso legardanın süspansiyonlusunu alsam ne gibi sorunlar yaşarım?
ve önerebileceğiniz dağ bisikleti var mı?Corelli snoop 5 hakkında ne düşünüyorsunuz*

En fazla yaşayabileceğin şey lastiğin düz mazgal gibi çukurların arasına girmesi olur, lastikler ince olduğu için(içinde fazla basınç tutar) dağ bisikletine göre sert tepki verir, arnavut kaldırımda daha çok titreşim hissedersin, çakılda lastikler tutamaz(dişli lastik değil) kayar gibi gibi sıralanır. Çok abartı, daima başına gelecek şeyler değil bence ama dağ bisikletinin daha yumuşak cevaplar verebileceğini düşündüğüm için öyle dedim.

En fazla yaşayabileceğin şey lastiğin düz mazgal gibi çukurların arasına girmesi olur, lastikler ince olduğu için(içinde fazla basınç tutar) dağ bisikletine göre sert tepki verir, arnavut kaldırımda daha çok titreşim hissedersin, çakılda lastikler tutamaz(dişli lastik değil) kayar gibi gibi sıralanır. Çok abartı, daima başına gelecek şeyler değil bence ama dağ bisikletinin daha yumuşak cevaplar verebileceğini düşündüğüm için öyle dedim.
teşekkür ederim bunları dikkate alacağım.Ama niyeyse mosso legarda da gözüm kaldı😕
teşekkür ederim bunları dikkate alacağım.Ama niyeyse mosso legarda da gözüm kaldı.Peki önerdiğiniz dağ bisikletlerinden hangisi daha iyidir

teşekkür ederim bunları dikkate alacağım.Ama niyeyse mosso legarda da gözüm kaldı😕
Çok kafanızı karıştırmak istemem fakat şöyle de bir durum var, dağ bisikletine vereceğiniz para ile elinize geçecek donanım daha düşük maalesef. Legarda bu fiyatlarda donanım açısından fiyat performans oranı yüksek bir model. Bence alsanız pişman olmazsınız. Sadece işin içine arazi girince biraz kafa karışıklığı oluşturuyor.

@ExKyotoo
Çok kafanızı karıştırmak istemem fakat şöyle de bir durum var, dağ bisikletine vereceğiniz para ile elinize geçecek donanım daha düşük maalesef. Legarda bu fiyatlarda donanım açısından fiyat performans oranı yüksek bir model. Bence alsanız pişman olmazsınız. Sadece işin içine arazi girince biraz kafa karışıklığı oluşturuyor.

Gerekirse araziye girmem.Onun haricinde bahsettiğim yolda pek sorun yaşar mıyım(arnavut kaldırımı)?[/QUOTE]

@ExKyotoo
Çok teşekkür ederim aklımdaki soruları cevapladınız.Vaktinizi çaldığım için kusura bakmayın.

@ExKyotoo
Kusura bakmayın yine rahatsız ettim.Ailemle Mosso Legarda hakkında konuştum ve fiyatının yüksek olduğunu söylediler.Belki zorlarsam ikna olurlar ancak durumları kötü ve beni üzmemek için ellerinden geleni yaparlar fakat onları zorlamamak istiyorum.Şöyle söyleyeyim eğer gerçekten ikna edebilirsem dün konuştuğumuz bisikleti aldıracağım.Eğer ki olur da ikna edemezsem ya da gönlüm elvermezse daha uygun fiyatlı bisikletlere yöneleceğim.Bu yüzden elimde alternatif olarak bisiklet olmasını istiyorum.Bunlardan birincisi Corelli Snoop 5(Dağ bisikleti ancak hoşuma gitti),ikincileri ise Corelli Trivor serileri,üçüncüsü dün de dediğim gibi 2.el Kron xc100.Bunların haricinde yine araştırıp Salcano City Fun S 70 V R,City Fun 60 V,Kron TX75-100 var.Bunlardan hangisi iyidir ve tam 1500tl civarı bir öneriniz var mı?

• Beğen
Tepkiler: Daytona
@furkanktk25 Fiyatı bayiden almalısınız. Eğer taksitle alacaksanız bir şey diyemem fakat nakit alımda kesin indirim yaparlar. Bunun dışında Corelli Snoop serisine girişmeyin. Trivor 3, 4 veya 5 alınabilir, Kron XC-TX100'ler alınabilir ve gösterdiğiniz Salcano modellerinden seçenek size kalmış ikisinin özellikleri aynı tek farkı maşaları. Bunların arasında sıralama yapmak gerekirse;
Trivor 5 > (link) > Kron XC(2.el) > T4 > T3 > Salcano 60 > S70 > Kron TX.
Yine de aşırı zorlamayın. Bunun için kalp kırmaya, cüzdan yormaya vs. gerek yok. En azından alınabilecek modellere bütçeniz var ve bu da hiç yoktan iyidir.

• Beğen
Tepkiler: Daytona
@ExKyotoo Yine teşekkür ederim.Aklıma ara sıra soru takıldıkça size sormak isterim.İletişim kurabileceğimiz bir platform var mı?(İnstagran,discord,..)

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
Geri