Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

1603396927763.png1603396927763.png
Arkadaslar bu bisiklet için yorum alabilirmiyim bilen va rmı ? teşekkürler

Scudo
Selamunaleyküm saygıdeğer büyüklerim ve kardeşlerim
Dün itibari ile decathlon mağazasından bu bisikleti almış bulunuyorum
Eksileri veyahut siz tecrübeli kullanıcılar nezdinde alınmamasını gerektirebilecek özellikler olabilir ama açıkçası hem görünüş olarak hemde özellik(anlayabildiğim kadarıyla)çok hoşuma gitti
Eve bisikletle de dönme şansım vardı ama üşüttüğüm için vücudum hamlamış :utan: kargoyla gönderilmesini istedim. Kendi kargoları getirecekmiş.
İnşaAllah güzel günlerde, güzel bir şekilde kullanırım.
Bisiklet.PNG
KADRO
Bacak arasında yer alan alüminyum kadrosu hafif, sert ve dengelidir. 6061 alüminyum yapısı dayanıklılığı arttırmak için ısı ile işlemden geçirilmiştir. 3 boyu mevcuttur: M, L ve XL. (M: 1,60m - 1,70m / L: 1m70 -1m85 / XL: 1m85 - 1m95).
MAŞA / SÜSPANSİYON
SUNTOUR SF15 yaylı, süspansiyonlu maşa. Maşası şehir içi kullanıma uygundur. 40 mm çalışma mesafesi ile bisiklet yollarında ya da bozuk zeminlerde kullanılabilir. Bu maşa virajlarda yol tutuşunu artırır ve acil frenlerde güvenlik sağlar (tekerlek kilitlenince oluşan atma etkisi)
VİTES SİSTEMİ
Shimano Tourney vites kolları, Shimano Fire 8 vitesli arka vites aktarıcı, KMC zincir.
AYNAKOL/RUBLE
48-38-28T korumaya sahip 3 yaprak aynakollu Shimano pedal
Shimano CS HG 41, 8 vitesli 11-32T ruble
FRENLER
Shimano fren koluna sahip V-Brake ön ve arka frenler.
kolayca değiştirilebilir fren pabuçları
GİDON / GİDON BOĞAZI / FURŞ YATAĞI
Hafif eğimli, bir aletle yüksekliği ayarlanabilen gidon, entegre furş yatağı.
VIOOCLIP aydınlatma takılabilen ergonomik elcikler.
TEKERLEKLER
Büyük tekerlekler (700), yüksek hızlarda dengeyi arttırır. Çift katmanlı alüminyum jantlar, bükülmelere ve darbelere karşı dayanıklıdır.
LASTİKLER
Kenda ATB 700 X38 sert damak telleri ve reflektörlü bantlar. 920 g ağırlığa sahip 22 TPI çok dayanıklı karkas. Patlamaya karşı dayanıklılık sağlayan bant. İç lastikler otomatik valflere sahiptir: otomobil lastiği şişirme istasyonlarında şişirilebilir.
SELE / SELE BORUSU
SELLE ROYALE sele süngeri alveol yapısı ile oturma sırasında benzersiz rahatlık sağlar.
PEDALLAR
Alüminyum pedallar.
AKSESUAR / EKİPMAN
Echo 15 Halojen, 15 lüks gücünde ön aydınlatma. Jant göbeğine entegre Shimano dinamo sayesinde enerji sağlanır: Zarar görmemesi için tedbirli davranılmalıdır. Yaylı ve çift çantalı portbagajları maksimum 18 kg ağırlığa dayanıklıdır.
AĞIRLIK
M bedeni 16,9 kg ağırlığındadır.
Bu bisiklet 100 Kg ağırlığındaki kullanıcılar için ISO 4210 standartlarına uygundur.

kron tx 100 mü almalıyım bisan trx 8100 mü

@melih24 aralarında pek bir fark yok hangisi hoşuna giderse onu al bence

@süleymanh 50 daha uygun olabilir. Sadece bacak boyu değil kadronun ergonomisi kol uzunluğu ileri uzanma açınız da önemli, bir bayide deneyin bence.
kron tx 100 mü almalıyım bisan trx 8100 mü
Trx8100 tabii ki. Kronun maşası kilitlenmiyor. @EREN55 Aralarındaki bunfark bile önemli bence.

İyi gunler arkadaslar. Şehir içi kısa mesafede ve hafta sonları sportif amaclı kullanacağım bir şehir/tur bisikleti arıyorum ama piyasada nerdeyse bisiklet yok. Bir bayide Carraro Sportive 224 var ( son 1 tane kalmış). Son 2200 Tl veririm dedi (Kendi sitesinde 2395 tl) Ben esasen sabit maşa bakıyordum ama sizce maşasını kilitli kullanirsam %100 olması da %90 durumu kurtarabilir miyim? Acaba bu ürünü bilenler varsa önerir mi? Teşekkür ederim.Screenshot_2020-10-28-11-44-21-358_com.android.chrome.pngScreenshot_2020-10-28-11-44-21-358_com.android.chrome.png

@TemmuzHD Aralarındaki böyle bi fark ama var ama giriş seviyesi bir amortisör fazla iş görmüyor.
yokuş çıkarken bile açık olduğu zaman oluyor amortisörün, kilitli olduğu zamanla nerdeyse arasında fark yok
Bu yüzden öyle bir cevap yazdım.
Samsunda oturuyorum bilen bilir merkezde her yer yokuş yani bu tecrübeyi hergün çıkarken kazandım :)

• Beğen
Tepkiler: TemmuzHD
İyi gunler arkadaslar. Şehir içi kısa mesafede ve hafta sonları sportif amaclı kullanacağım bir şehir/tur bisikleti arıyorum ama piyasada nerdeyse bisiklet yok. Bir bayide Carraro Sportive 224 var ( son 1 tane kalmış). Son 2200 Tl veririm dedi (Kendi sitesinde 2395 tl) Ben esasen sabit maşa bakıyordum ama sizce maşasını kilitli kullanirsam %100 olması da %90 durumu kurtarabilir miyim? Acaba bu ürünü bilenler varsa önerir mi? Teşekkür ederim.245415 dosyayı görüntüle245415 dosyayı görüntüle
Bu arada Antalya da yaşıyorum. Boyum 1.80. 51 cm kadro ürün. Şoyle hafif ustune çıktım ve boyuma, bacak boyuma uygun gibi

SELAMLAR.

Herkese hayırlı günler diliyorum. 186 cm ve 103 kg ağırlığında bir insanım şehir ve tur bisikleti önerileriniz nelerdir malum piyasa ve kurdaki artışlar dolayısıyla pek bişey yok ama bütçem maksimum 1500 -2000 lira aralığında.

Araştırdıklarım arasında Bisan TRX8100 ve Triban 100 var.

@TemmuzHD Aralarındaki böyle bi fark ama var ama giriş seviyesi bir amortisör fazla iş görmüyor.
yokuş çıkarken bile açık olduğu zaman oluyor amortisörün, kilitli olduğu zamanla nerdeyse arasında fark yok
Bu yüzden öyle bir cevap yazdım.
Samsunda oturuyorum bilen bilir merkezde her yer yokuş yani bu tecrübeyi hergün çıkarken kazandım :)
Yokuş ya da düz yoldan ziyada bozuk asfalt ya da arnavut kaldırımlı yollarda sarsıntı ve titreşimi direkt kollara iletmemesi açısından şehir bisikletinde giriş seviyesi bir amortisör yine de rahatlatır. Bunu aynı zamanda manuel olarak kilitlemek de güzel bir şey.
@undefined Lastikleri Schwalbe kaliteli bir markadır. Schwalbe Marathon Plus modelini kullanıyorum. Bisan TRX8100'e taktım.Arka aktarıcının Altus olması da iyi. Alınabilir. Güzel bisiklet. TRX 8400'e de bakabilirsiniz. Piyasada varsa. Carraro Sportive 321 modelini almıştım. Gidon genişliği dar olduğu için yoruyordu kollarımı. Satıp TRX8100 aldım. Omuz genişliğinize göre gidon genişliğine de bakın alırken. Ben de 1.80 boyundayım 52 kadro boyu aldım.

• Beğen
Tepkiler: everhard
@Özgürcan_ İki bisiklet birbirinden farklı amaçlar için üretilmiş.
Triban 100 yol bisikleti Trx 8100 ise tur bisikleti yani aralarında konfor farkı var.(yol bisikleti ile tur yapanlar onlara bi lafım yok)
Triban 100 sizi diğer zorluyacak şey ise tek aynakol olması, bu size yokuşlarda baya bi sıkıntı yaşatır, yokuşları bisikleti elde alıp gidebilirsiniz.

@EREN55 triban 100 tam olarak yol bisikleti değil. Aldıktan sonra biraz güçlendirilip tura uygun hale getirilebilir. Kadroda bagaj delikleri vs mevcut, tek sıkıntısı donanımı.

Herkese Merhabalar,

Corelli Trivor 7 tur bisikleti alarak aranıza katılmış bulunmaktayım :D

Henüz kullanmak nasip olmadı(kargoda hala). Pendik sahilde eski bir tanıdıkta gördüm, deneyimleme şansım olmadı ama arkadaşında övmesiyle donanım olarak fena olmadığına kanaat getirdim. Bu yüzden tercih sebebim oldu kendisi.

Ancak bisikletin maşası "Zoom 140 Mechanic Lockout" hakkında araştırma yapmamıştım. Dünden beri maşa ile alakalı iyi şeyler okumadım. Özellikle forumda yazılanları daha önce görmüş olsaydım asla almazdım açıkçası. Bu Zoom 140 yerine bu maşadan temin edip kullanabilir miyim? Ebatlar hakkında çok fazla bir bilgim yok, trivor 7 de hidrolik disk fren kullanılmış, Rst Alüminyum Maşa Rf-M6 26'' D-V ilgili yerlerde sanırım vida delikleri var. Zoom yerine bunu kullanılabilir miyim? Bu konuda tecrübelerinizi rica ederim. Sevgi ve saygılarla...

Bisan bayan şehir bisikletleri nasıldır bilginiz var mı acaba? Fiyat olarak uygun duruyor ama bu konualarda bilgim yok

Merhabalar, 2000TL'ye kadar İzmir içinde şehir bisikleti araştırması yapan var mı? hangi mağazada hangi ürünlerden kalmış? Öncelik V fren ve Mosso olması.

Bayan şehir içi bisiklet. Ama retro görüntüsü olanlardan.

@berrakmasum Gördüğüm kadarıyla retro görünümlülerin tümü de single yani vitessiz, buna karşılık ağırlıkları 17-18 kg. Alıp sonradan göbekten vites (en azından Nexus 3 vites) takıp kullanmaya devam edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: berrakmasum
Arkadaşlar merhaba. Yazacak uygun bir yer bulamadığım için buraya yazıyorum kusura bakmayın. Doktorum prostat bezine baskı yaptığı için bisikleti sürmememi ya da ona göre ayarlamamı önerdi. Prostatımda kist var ve bunun uzun yıllar bisiklet kullanmamla ilgiliymiş. Bisikletim Bİsan TRX 8400. Selesini nasıl daha az baskı yapacak şekilde ayarlayabilirim veya yeni bir sele alabilirim?

@Dr.Panix Brooks seleye geçmenizi veya bahsedilen yerdeki etkiyi azaltacak iyi bir sele kılıfı almanızı öneririm. İlk önerim daha iyi. Satıcıya durumu sorun öyle alın derim. Çünkü o bölgedeki baskı kaliteli seleyle gider. En azından ben öyle biliyorum. Geçmiş olsun.

Geri