Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Scudo
@Anonim Ben 195 cm ama ben ölçmedim kendi iç bacak boyumu 58 kadroya biniyorum acep 190 cm olan arkadaşın paylaşması lazım değil mi neyse @erolb bilir ben bilemiyorum.

@ERTUNGA sizin muhtemelen 90-92 cm falandır o arkadaşın da 88-90 cm olsa şehir bisikleti için 54-56 kadro bakması gerekir, 52 küçük olur ona

@Anonim Boyum 1.98 iç bacak boyu 95cm.

@Akbulut şehir bisikleti için 58-60 kadro, yol bisikleti için 62-64 kadro olması lazım. Denemek lazım tabii :)

Evet bencede 58 kadro uygun gibi. Ama sıfırmı almak yoksa ıkıncı elmı almak bilenedim.

Arkadaşlar Decathlon'dan Riverside 900 Hibrit Bisiklet M Beden (Kadro 48.6) aldım yeni. Uzun ve bagajlı şehirlerarası yol ve şehiriçi için. Sizce iyi mi yaptım? Vitesler ve frenlerin shimano olmaması düşündürüyor.

176 boyundayım kaç kadro boyu almalıyım?
24-27 vites arasında çok fark var mıdır? Amacım şuanlık günlük kullanım ama ileride de turlara katılmayı düşünüyorum.
LEGARDA 2024 MSM V
Bisikleti öneriyor musunuz? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?🤔
Bütçem: 2000-3000

@Eren98 iç bacak boyunuz nedir? Benim tecrübelerime göre vites sayısının çok olmasının avantajı var. Bazen güzel bir tempo yakalıyorsunuz ama arka dişin bi yükseği fazla bi düşüğü az gelebilir. O aradaki dişi arıyorsunuz yani. Bende tourney şehir kardeşimin sora yol bisikleti var. Bazen kullanıyorum ve o aradaki dişleri net hissediyorum. Şuan bende geçiş aşamasında olduğum için deniyordum ne alıyım aşılabilirmiyim vs diye kullanırken bu olayı hissettim.

@Anonim Hocam bilgili birine benziyorsunuz bana da bir yardımcı olur musunuz? Bir sayfa önceki mesajımda yazdıklarım hakkında.

• Beğen
Tepkiler: Daytona
@rosarian estağfirullah hocam, herkes bilgisini yorumunu paylaşıyor ve öğrenmeye devam ediyoruz. Bisikletiniz hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanızı diliyorum. Bisikletinize baktım, genel olarak güzel gözüküyor. Sadece sizin söylediğiniz "Uzun ve bagajlı şehirlerarası yol ve şehiriçi için." bu cümle için ne kadar uygun bunu zaman gösterecek. Bisikletiniz geometrisi, maşası, rublesi, aynakol özellikleri ile ne kadar riverside serisi olsa da bana daha çok rockrider serisini andırdı. Üzerinde bulunan bagaj delikleri ile de yüklenmeye müsait. Benim düşünceme göre tasarımcıları bu bisikleti şehirler arası yolda seyehat için değil de daha çok patika yol ve arazide seyehat için tasarlamışlar gibi geldi. Eğer sizin de kullanım amacınız bu yöndeyse sorun olmayacaktır fakat asfalt yolda şehirler arası uzun yol düşünürseniz yapı itibariyle yorabilir. Microshift vitesler iyi ayarlandığında uzun süre sorun çıkarmıyor diyen bisiklet sahipleri vardı. Hiç kullanmadığım için bir tecrübem yok, siz kullanın ve sorun yaşarsanız uygun bir vites sistemine yükseltirsiniz. Tekrar hayırlı olsun :)

@Anonim Değerli zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim hocam, ellerinize sağlık. Ben bir anlık hevesle aldım bunu, bisikletsiz geçirdiğim bir yıl olmadı genel olarak, kron xc150 ile ev-okul-iş vb yerlere gittim ve gayet memnundum ondan. Hibrit bisikletler genel olarak her şeyin ortalaması olduğu için daha çok ne alacağını bilmeyenler için öneriliyordu. Açıkçası yol bisikletleri ince tekerleri ve ince lastikleriyle pek güven vermedi.Süspansiyonun biraz yorucu olacağını biliyorum, ancak kilitleme, ayarla özelliği varmış bunu kullanarak onu bir nebze de olsa devre dışı bırakıp, yol bisikleti statüsüne yaklaştıramaz mıyım?

• Beğen
Tepkiler: Daytona
@rosarian sadece şehir için kullanacaksanız maşa gereksiz ama bozuk yolu olan bir yerdeyseniz veya patika sürüşü düşünüyorsanız ön maşa iyi oluyor. Uzun turda turcu arkadaşlar tavsiye eder mi bilmiyorum. Yol bisikletinin geometrileri farklı, bence yol bisikletine yaklaşmaya çalışmayın, konforlu olsun, yormasın tur istiyorsanızb:) bir süre deneyin, size neyin yetip yetmeyeceğini fark edersiniz. Bisiklette hoşunuza giderse gerektiği zamanda yükseltme yaparsınız.

@Anonim Evet konfor, dik duruş benim için ilk sıralarda geliyor. Yüksek performans aramıyorum pek. Rahatım yani. Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum, deneyeceğim bir süre. İyi geceler hocam :)

@rosarian
Bisikletiniz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.
Bir önerim olacak eğer değişim yapma şansınız varsa sizin kullanım beklentilerinize şu daha uygun bence
(link)

• Beğen
Tepkiler: rosarian
@everhard Öneriniz için teşekkürler inceliyorum şu an. Değişim yapma şansım var. Genel olarak diğer hibrit bisiklete göre nasıl bir avantajı olur hocam?

Şöyle ki, birincisi uzun turlar yapmak için ileride ihtiyaç duyacağınız, çamurluk, arka bagaj hatta dinamolu ön göbek gibi aksesuarlar üzerinde var. Hem de shimano acera arka aktarıcı ve 24 vitesi ile daha geniş bir kullanım sağlayacağını düşünüyorum. Tek eksiği (bence) hd fren olmayışı

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: rosarian
@everhard
rs_vs_hr.png
@everhard Böyle bir tablo çıkardım hocam. Ağırlıkları Hoprider'daki aksesuarlardan dolayı eşit kabul edelim. Hoprider'daki Suntour SF15 anladığım kadarıyla ayarlanmıyor/kilitlenmiyor. Çalışma mesafesi de kısa. Bu iyi bir şey mi kötü mü bilmiyorum. Shimano Tourney'e başlangıç seviyesi diyenler vardı. Btwinler hakkında da bilgim yok pek.
Yani temel olarak asıl kafamı karıştıran noktalar:
1. Boyum 1,69 - 1,70 civarı. Hoprider'ın kadrosu daha yüksek, bu bir problem olur mu?
2. RS 900'ün maşası daha iyi gibi duruyor, farkları nedir?
3. Rubleler nasıl etkiler? Neden farklılar?
4. Aradaki 3,5 kg'lık fark fazla mı normal mi?
5. Hoprider'ın lastik boyutunu bulamadım.

Ek olarak Decathlon Fransa sitesindeki yorumlarda Hoprider elops 500ü'n yorumları 5 üzerinden 3,76 iken; RS 900'ün yorumları 5 üzerinden 4,21
Sanırım şikayetler genel olarak daha fazla. Fransızcayı iyi bilseydim keşke : )

• Beğen
Tepkiler: everhard
Selamlar.

Bu şehir bisikletlerinin toprak yolda performansı nasıl oluyor, egedeyim gezeceğim yerler %30 asfalt % 70 toprak yol ama düzgün yolar taşlı falan değil

Dağ bisikletlerine bakıyorum çok hantal görünüyorlar, gezeceğim yerlerde toprak yol şehir bisikletleri iş görür gibi geliyor bana o yollarda yoksa dağ bisikleti mi almalıyım?

İsteğime yakın bir çok konuyu okudum ama tam tatmin edici cevap bulmadım

Bisiklet ve forum konusunda pek tecrübem yok umarım doğru yere yazdım..

Geri