Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@Yoldakiyabani Bisiklet marka ve model ismi verebilir misiniz?
Bir de sürekli öyle eğimler çıkacağımdan yazmadım. Sürekli gidip geldiğim yol olduğu için bu örneği verdim.
Yazdıklarım Manisa- İzmir arası yollar dışında farklı yerlerde (illerimizde-ilçelerimizde) karşılaşılabilecek yolları da içeriyor aslında.

Mesajıma ek: Tur bisikleti olarak satılan CR-T World modeline baktım. Aynakol ve ruble oranları 230 ile aynı. Aklım karıştı. :)

Son düzenleme:
Scudo
@undefined Bisiklet marka ve model ismi verebilir misiniz?
Bir de sürekli öyle eğimler çıkacağımdan yazmadım. Sürekli gidip geldiğim yol olduğu için bu örneği verdim.
Yazdıklarım Manisa- İzmir arası yollar dışında farklı yerlerde (illerimizde-ilçelerimizde) karşılaşılabilecek yolları da içeriyor aslında.

Mesajıma ek: Tur bisikleti olarak satılan CR-T World modeline baktım. Aynakol ve ruble oranları 230 ile aynı. Aklım karıştı. :)

Düşündüğünüz Carraro 230 ve 330 larda bir tur bisikletinde bulunabilecek en iyi yokuş performans oranları var, üzerindeki aynakol ve ruble diş sayıları sayesinde. Bu konuda içiniz ferah olsun.

Çoğu dağ bisikletinde bile 24/32 aynakol/ruble diş oranı vardır ki bu oran 0.75 eder.

Çoğu şehir bisikletinde 28/32 oran vardır. 0.875 eder. Yokuşlarda zorlar.

Sizin seçtiklerinizde 26/36 diş oranı var. 0.72 eder ki yokuşta çok rahat ettirir. Bu çevrim oranı.
Bu oranla dakikada 60 kadans çevirerek Saatte 10 km hızla,
Dakikada 30 kadans çevirerek saatte 5 km.lik yavaş yürüme hızında yol alabilirsiniz. Daha düşüğünde aşırı yavaşlıktan dengeli sürülemez zaten.

Bu arada,

@undefined kim? :hhhhhh:

Son düzenleme:
@Daytona Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim. Kendisi foruma üye birisi. Ancak önceki mesajımda "Yoldakiyabani" isimli kullanıcının mesajı üzerine "@bahset" butonuna basınca nedense "undefined" gözükmüş. Siz uyarmasanız farkına varmayacaktım. Her iki mesajımda böyle olmuş sebebini anlamadım. :kötü: Uyarınız için de teşekkür ederim. :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: Daytona
Merhabalar Corelli Fitbike onerir misiniz kullananlar var midir?

yaklaşık iki aylık bir bisiklet kullanıcısı olarak yol bisikleti almaya cesaret edemiyorum. Bu sebeple şehir/tur bisikleti almaya karar verdim. 8600 piyasada zor bulunuyor. yakın özelliklerde alternatifi sabit maşalı öneriniz ne olur?
Aldınız mı bisiklet bilmiyorum ama sabit maşa almayın bence. Arkadaşımla bisiklet almaya karar verdik. Ben Bisan TRX8100 aldım. Mozo amortisörlü giriş seviyesi bir amortisör. O da düz maşa Carraro sportive 321 aldı. Asfalt yolda sabit maşa olur diyorduk ama arnavut kaldırımlı taş döşeli yollar bozuk asfaltlar sarsıntı ve titreşimi düz maşa direkt gidona ve kollara veriyor. Çok yorucu geldi ve beğenmedi. Gidonu da dar olduğu için sabit maşa ile kolları çok yoruyordu. Ben de denedim gerçekten yoruyor. Fark var. Yeni aldığı için hemen ilana koydu ve sattı. Karşıyaka Joker Bisikletten Bisan TRX 8100 aldı. Çok memnun şimdi. TRX serisini öneriyorum. Bence güzel.
Arkadaslar sehirde dag bisikletine ne gerek var demeyin dag bisikleti alin yollar bozuk trafikten oturu kaldirima cikmak zorunda kaliyorsonuz o yuzden amortisorlu orta genislikte tekerli bir dag bisikleti alin eger sehirde surecekseniz , ben sehirde sehir bisikleti alinir amartisore gerek yoktur desim su anda pismanim , imkaniniz varsa bisiklet kiralayin bisiklet turlerini deneyin oyle satin almaya kara verin
Haklısınız yollar çok bozuk. Yine de dağ bisikleti şehir için hiç uygun değil. Amortisörlü lastikleri dişli şehir ve trekking bisikletleri var. Aynı zamanda ince teker. Dağ bisikleti çok yorucu hiç uygun değil.
herkese selam bende yeni üye oldum ve aranıza katıldım şehir bisikleti almak istiyorum 1 aydır bakınıyorum mosso legarda-2024-ct-msm-h-bisiklet_tr bu bisikleti çok beğendim tam alacaktım bir kaç bayi aradım bulamadım fabrikayı aradım ellerinde bisiklet kalmamış.bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. teşekkürler
Ben de aynı modelin V frenli versiyonuna bakmıştım. Bulamayınca Bisan TRX 8100 aldım. Çok memnunum. TRX8500’e de bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Fatihzz
@TemmuzHD Bende de Bisan trx 8500 aldım, gayet güzel bisiklet, bu donanımda, bu fiyatta, bu kadar güzel başka bisiklet bulamadım, tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Kendi bisikletim olan Bianchi Touring 727'yi hepinize öneririm, merak eden sorusu olan varsa keyifle cevaplarım.

Merhaba, Her ne kadar burada bisiklet konusunda çok usta olan arkadaşlar varsa da şehir bisikleti alacaklara kendi tecrübelerimden dayanarak bir kaç tavsiye vereyim. Öncelikle benim gibi kullanacaksanız yani genelde şehir içerisinde ulaşım amaçlı, bazen hafta sonları 20-30 km lik sürüşler şeklinde bir kullanım olacaksa seçim zaten şehir-tur bisikleti olmalı, yol bisikleti ya da dağ bisikleti tercih edilmemeli.
Gelelim maşa konusuna, sabit maşalı bisiklet de sürdüm ama ben rahat edemedim açıkcası, bozuk yerlerde kollarda çok titreşim hissediyorsunuz, yani benim kullanım şeklinde bisiklete binecekseniz sabit maşalı olmamalı bence, ben o yüzden kilitlenebilir maşa tercih ettim. Asfalt güzel yol bulursanız zaten maşayı kilitleyebilirsiniz. Tabi çok çok uzun turlar düşünüldüğünde fazladan bir ağırlık olacağı da muhakkak ama konfor için göz ardı edilebilir kanaatimce.
Fren konusunda şimdiki bisikletim hidrolik frenli daha önceki v frenliydi. Şu anki evet baya güven veriyor, v frenden çok daha iyi olduğu kesin ama benim kullanımımda v fren de gayet yeterli olur bence. Bütçeye göre tercih edilebilir.

Kaç vites olmalı derseniz, o da biraz galiba bineceğiniz yere bağlı, Ben Ankara'dayım mesela burası için en az 24 vites olmalı ben 27 vites tercih ettim. Yokuş çok olan yerde binecekseniz en az 24 olmalı vites. Vites sistemi olarak shimanonun tourney, altus ve acera üç farklı tipini de kullandım. Ben açıkcası aralarında çok bir fark göremedim. En azından benim kullanım simülasyonunda çok farketmez gibi duruyor, belki dayanıklılıkları farklı olabilir uzun kullanımda onu bilemiyorum. Önemli olan vites ayarlarının iyi yapılmış olması tourney de yeterli olur bu kullanımda. Ama sanırım tourney de genelde 21 viteslerde kullanılıyor.

Son günlerde baya bisiklet araştırdım. Mossolar fiyat performans ürünleri kategorisinde iyi sırada bence ama piyasada bulmak zor şu an. Bir de Bisan trx modelleri var tercih edilebilir, ben de zaten trx 8500 modelini tercih ettim. Daha bulunabilir en azından bisanlar. Bence bulabiliyorsanız kaçırmayın alın kış geliyor zaten binemeyiz diye düşünmeyin en iyi ihtimalle yaza doğru %30 zamlı alırsınız.

@efecyclist

@TemmuzHD Merhaba Bisan Trx8100ü ne kadara aldınız. Boyum 174, iç bacak boyunda 75 sizce 52 kadro nasıl olur?

@süleymanh ben 1600 tl ye aldım.
175 boy 82 iç bacak boyum var. Ben rahatım ama bi boy küçüğü olsa onu alırdım(bu benim düşüncem)
şehir içinde kullanacak isen geniş gidon sana sıkıntı yaratabilir.
Yollara fazla bozuk bir şehirde yaşamiyor isen sana tavsiyem sabit maşalı bir bisiklet al. Çünkü maşa gereksiz ağırlık yapıyor.Yanlış bilmiyor isem 2 kilo civarında ağırlığı, bisiklet kendisi 14 kilo.
Tecrübeli arkadaşlar varsa beni düzeltsinler, bunu sadece 2 aylık araştırmalar sonucunda söylüyorum, bir eksiğim olabilir.

Merhaba şimdiden herkese teşekkürler.. şehir bisikleti almak istiyorum hafif ve uzun ömürlü bir bisiklet tercihim bütçem 10 bin lira civarı önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim boyum 190 kilom 87 iyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: qtay

Dosyalar

• Screenshot_20201019-224450.png
    Screenshot_20201019-224450.png
    65,8 KB · Okunma: 67
  • Screenshot_20201019-224458.png
    Screenshot_20201019-224458.png
    22 KB · Okunma: 68
@yunuskucuk18 Tesekkurler güzel ama tek renk var .. pazar gunu house bıke ta inceledim.. Baska bir teklifi olan var mı ?

(link) Ben olsam bunu alırım daha da bakmam

Merhaba şimdiden herkese teşekkürler.. şehir bisikleti almak istiyorum hafif ve uzun ömürlü bir bisiklet tercihim bütçem 10 bin lira civarı önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim boyum 190 kilom 87 iyi forumlar..
Sabit maşalı bir şey arıyorsanız (link) bisiklete bir bakın derim.

Bende bunu satıyorum isterseniz görüşebiliriz.
(link)

@Anonim Biliyorum Kayseri de bisiklet ama çok temiz görünüyor ben olsam alırdım bir de arkadaşın boyu 190 cm sizin önerdiğiniz sedona 52 cm kadro küçük gelmez mi? @erolb 10 bin tl kadar baktığı için fiyat olarak olabilir dedim

evet guzel gorunuyor ama 2015 bıraz dusundurdu..

Geri