Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Konya, hele bazı ilçeleri yetişkin başına bisiklet kullanımı-sahipliği açısından bisikletin en yoğun kullanıldığı şehirdir bence.

Oralarda bizimkiler gibi cicili bicili, o çeşit bu çeşit bisikletler kullanılmaz pek.
Tartışmasız kral klasik Bisan'dır.
Bisikleti olmayan hane yok gibidir.

Bu klasik bisan işe de gider, tarlaya da gider.
Bahçeye gübre çuvalı, ineklere yem çuvalı da taşır ardında.
Akşamüstleri iki dirhem bir çekirdek giyinilince hanım ve iki ufaklığı da sırtına yüklenip akraba ziyaretine de gider, bayramlarda el öpmeye de gider.

Garminleri, çakar lambaları falan gibi akaesuarları yoktur ama gidon uçlarında deri püskülleri, jant tellerinde değirmen kanadı gibi süsleri vardır.
Sade kırmızı, sade mavi renkleriyle lisenin çıkışında bekleyip kız da tavlar ;)

Biz şimdilerde bencil, narin bisikletlerimize fazlaca anlam yükleyip şımartıyoruz ama asıl kahramanlar klasik bisanlar ve onu kullanarak bizleri büyüten babalar, dedelerdi...

Dedeme rahmet olsun...

Scudo
@outofnick Kardeş şu aralar herhangi bir markanının 0'ını bulmak aşırı zor .İstanbul gibi büyük yerde bile bulsan bile serbest piyasa diyip çok kar fiyatı koyuyorlar.Tavsiyem temiz 2. el alman.Ama illa alıcaksan tavsiyem Mosso Legarda 2021 MDM V YADA MSM V modelleri diğer bisiklet markalarına göre daha hafif ve daha iyi bileşen kullanıyorlar.

herkese selamlar,

geçmiş haftalarda buradan öneriler aldım,

ancak piyasanın durumu ve bisiklet yokluğundan alamadım bisiklet.

halen sitelere bakıyorum, bakarken "Ümit 2830 Velocity 28 Jant Şehir Bisikleti" buldum 1000 tl ye,

bisiklet sıfır gibi çok temiz ve kullanılmamış,

bu bisiklet için pek yorum bulamadım, ne dersiniz alayım mı?

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG

@TheLastMohican Merhabalar. Bugün Legarda'nın 1921 modelini buldum, 2019 model ön amortisörlü, v fren yapılı modeli. Fiyatı 1500 liraydı. Bir de Carraro 220 2020 model vardı. 1575 liraya Carraro 220 modeli aldım. Legarda 46 kadroydu, Carraro'yu hem 51 kadro bulunca hem de tipi daha hoşuma gittiği için Carraro'yu tercih ettim. Bu kulvardaki bisikletlerde çok fark olacağını sanmam ama umarım yanlış yapmamışımdır.

@kocaballı

rahat sürüşü olan, giriş seviyesi, fabrika çıkışlı tam donanımı olan eksiksiz, al bin git tarzı bir bisiklet.
Aluminyum kadro, çelik maşa.
15.5 kg kadarmış tüm donanımıyla.
Tercihen bagaj ve çamurluk sökülü halde kullandığınızda makul kg.a inebilecek gibi duruyor. Selesi de muhtemelen yeni sele aldırtmayacak kadar rahattır.

Yanlış bilmiyorsam mosso markasını da ümit bisiklet üretiyor.
İddiası olmayan haliyle beklentinizi karşılıyorsa fiyatı gayet iyi.

Ek olarak denebilir ki bagaj, çamurluk, ön arka pilli aydınlatma, zil, ayaklık masrafınız olmayacak. Hatta muhtemelen sele bile değiştirmeyeceksiniz.

Bir üst seviye bisiklet bu donanım masraflarıyla ikibinbeşyüze yaklaşır sıfırda.

Bir ek daha. Ayarlanabilir gidon boğazı da mevcutmuş. Tüm tuşlara basmış bu modelde ümit bisiklet. 😊😊

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kocaballı
@kocaballı

rahat sürüşü olan, giriş seviyesi, fabrika çıkışlı tam donanımı olan eksiksiz, al bin git tarzı bir bisiklet.
Aluminyum kadro, çelik maşa.
15.5 kg kadarmış tüm donanımıyla.
Tercihen bagaj ve çamurluk sökülü halde kullandığınızda makul kg.a inebilecek gibi duruyor. Selesi de muhtemelen yeni sele aldırtmayacak kadar rahattır.

Yanlış bilmiyorsam mosso markasını da ümit bisiklet üretiyor.
İddiası olmayan haliyle beklentinizi karşılıyorsa fiyatı gayet iyi.

Ek olarak denebilir ki bagaj, çamurluk, ön arka pilli aydınlatma, zil, ayaklık masrafınız olmayacak. Hatta muhtemelen sele bile değiştirmeyeceksiniz.

Bir üst seviye bisiklet bu donanım masraflarıyla ikibinbeşyüze yaklaşır sıfırda.

Bir ek daha. Ayarlanabilir gidon boğazı da mevcutmuş. Tüm tuşlara basmış bu modelde ümit bisiklet. 😊😊

ilginize teşekkür ederim.

evet çok bir beklentim yok,

uzun sürüşler de yapmayacağım,

o nedenle bana da yeterli gelecek diye düşündüm,

ama yine de bir foruma sorayım tecrübeli bisikletçilerde fikirlerini alayım istedim.

başka yorumları olanlar da varsa yazarlarsa sevinirim zira forumda bu bisiklet özelinde yorum yok denecek kadar az.

• Beğen
Tepkiler: Daytona
Bisan Trx 8600 bisikletimi uygun fiyata satıyorum. İzmirde olan arkadaşlar özelden ulaşabilirler.Bisikleti en fazla 30 gün kullanmışımdır. Tertemizdir. Kozmetik olarak 10/10 dur. Yol bisikleti aldığım için satıyorum.52 kadro. Üzerinde Deore set var. Bulabileceğiniz en iyi şehir/hybrid bisikletlerden bir tanesi.

Arkadaşlar bisiklet satıldı. İlginiz için teşekkür ederim. Aynı bisikletin başka bir rengini sıfır kutusunda arkadaşım satıyor.Bisiklet kurulmadı bile. Ücret olarak da 3500 istiyor.Yer İzmir.Kadro boyu 52.

Dosyalar

• 7CBF24DF-55FC-4089-80D8-9695A133CE5B.jpeg
    7CBF24DF-55FC-4089-80D8-9695A133CE5B.jpeg
    2,1 MB · Okunma: 51
Son düzenleme:
herkese selamlar,

geçmiş haftalarda buradan öneriler aldım,

ancak piyasanın durumu ve bisiklet yokluğundan alamadım bisiklet.

halen sitelere bakıyorum, bakarken "Ümit 2830 Velocity 28 Jant Şehir Bisikleti" buldum 1000 tl ye,

bisiklet sıfır gibi çok temiz ve kullanılmamış,

bu bisiklet için pek yorum bulamadım, ne dersiniz alayım mı?

242161 dosyayı görüntüle242162 dosyayı görüntüle242163 dosyayı görüntüle242164 dosyayı görüntüle

Bisiklete baktım,

Bisiklet alındığı gibi duruyor, hatta bazı yerlerindeki koruma bantları bile duruyor.

Üstüne çıktım, demir ile apış arasında 2 parmak kadar boşluk kaldı,

Sele demiri ise neredeyse tamamen içerideydi, hiç çıkarmaya/yükseltmeye gerek kalmadı gidon yukarıda kalıyordu.

Bisikletin üstüne çıkınca bana büyük geldiği hissine kapıldım.

Bir de aynakol dişli geçişinde en büyük dişliye geçmiyordu, sanırım ayarsızlıktan diye düşünüyorum.

Böyle olunca almaktan soğudum nedense.

@kocaballı 2 parmak normal. Uygundur. Sele ayarı alındıktan sonra boyunuza göre yapılır. Vites ayarları yapılırsa sorun olmaz sanırım. İçinize sinen modeli alın.

@Anonim bilemiyorum hocam, 28 jant lastik 49" kadro büyük geldi gözüme, hani 26 jant olsaydı o zaman daha makul olurdu sanırım...

@Anonim bilemiyorum hocam, 28 jant lastik 49" kadro büyük geldi gözüme, hani 26 jant olsaydı o zaman daha makul olurdu sanırım...

Geçmiş mesajlarınızdan yanlış çıkarımda bulunmadıysam birkaç aydır forumda model beğenmeye, karar kılmaya çalışıyorsunuz @kocaballı.

Ancak yukarıdaki 28 jantlık bisiklet üstü deneyiminden çıkarımınızla anlaşılıyor ki daha jant boyundan dahi emin değilsiniz.

Size tavsiyem, forumda teorik tavsiyeler talep etmek yerine temel bisiklet kriterlerinizi kesinleştirmek adına sahaya inip bisikletçilerdeki, eş dost kullanımındaki bisikletleri elinizden geldiğince türlü açılardan fiilen deneyimlemeniz... 26-28 jant mı, hangi kadro boyu uygundur mu, 1000 liralık bütçeyle mi, 2500 liralık bütçeyle mi vs...

Bu kadar geniş aralıklı kararsızlıklar yaşanıyorsa tavsiye verenler de kendilerini bir garip hissedebilir sonradan.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Geçmiş mesajlarınızdan yanlış çıkarımda bulunmadıysam birkaç aydır forumda model beğenmeye, karar kılmaya çalışıyorsunuz @kocaballı.

Ancak yukarıdaki 28 jantlık bisiklet üstü deneyiminden çıkarımınızla anlaşılıyor ki daha jant boyundan dahi emin değilsiniz.

Size tavsiyem, forumda teorik tavsiyeler talep etmek yerine temel bisiklet kriterlerinizi kesinleştirmek adına sahaya inip bisikletçilerdeki, eş dost kullanımındaki bisikletleri elinizden geldiğince türlü açılardan fiilen deneyimlemeniz... 26-28 jant mı, hangi kadro boyu uygundur mu, 1000 liralık bütçeyle mi, 2500 liralık bütçeyle mi vs...

Bu kadar geniş aralıklı kararsızlıklar yaşanıyorsa tavsiye verenler de kendilerini bir garip hissedebilir sonradan.

2 önceki mesajıma bakarsanız, zaten daha önce de tavsiye konusunda yazdığımı ifade etmiştim.

Ayrıca da yaşanılan bu sıkıntılı dönemde bisiklet bulamadığımı da ifade etmiştim, kaldı ki mosso legarda 2021 mdm v modelini almak istedim ama bulamadım,

Sonrasında gözü karartıp bisan trx 8600 -8400 modellerini alayım tekrar tekrar değiştirmeyeyim dedim ama gelmedi bir türlü, sonradan gelecek olanların büyük kadro olduğu söylendi ama onlar bile halen gelmedi, ayrıca daha bisikletler gelmeden zamlar geldi, hem kadro hemde maddi olarak da bana fazla olacağını düşünüp, bu dönem rahat alabileceğim/bulabileceğim ve daha makul alternatifler aramaya başladım.

Hep kadro boyuna dikkat ettim, araştırmalarımda 174 boy ve 80 bacak boyu ile 49-51 arası bir kadro olur diye anladım.

Yani her dediğimin yazdığımın bir açıklaması vardı, kararsızlıktan ziyade günün getirdiği koşullar değişime itiyor insanı.

O nedenle siz garip hissetmeyin her tavsiyeyi hafızama kaydediyorum kendi adıma .. ; )

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Daytona
Bende Salcano City Wind aldım mat siyah baya beğendim çok rahat bisiklet kendi gidiyor ama aklımda hep amortisörlü maşa alsam daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum. Kullandığım bölge İstanbul kadıköy bostancı kartal sahili ara sokaklar.

Bende Salcano City Wind aldım mat siyah baya beğendim çok rahat bisiklet kendi gidiyor ama aklımda hep amortisörlü maşa alsam daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum. Kullandığım bölge İstanbul kadıköy bostancı kartal sahili ara sokaklar.
Amortisörlü maşa çokta gerekli değil ve bisikleti ağırlaştırıyor iyi yapmışsınız bence aldiginiz city wind kaç kg acaba merak ettim

@srdrrr Çok yorar o bisiklet sizi. 1.80 boyundayım. 52 kadro boyu Bisan TRX8100 kullanıyorum. 54 bile alabilirmişim.

herkese selam bende yeni üye oldum ve aranıza katıldım şehir bisikleti almak istiyorum 1 aydır bakınıyorum mosso legarda-2024-ct-msm-h-bisiklet_tr bu bisikleti çok beğendim tam alacaktım bir kaç bayi aradım bulamadım fabrikayı aradım ellerinde bisiklet kalmamış.bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. teşekkürler

Eğer bisikletin donanım özelliğini sormayacaksanız ve bisiklet arıyorum diyorsanız boy, iç bacak, kullanım amacı, şehir bilgisi vs paylaşın. Herkese tek tek soruyoruz.
Örnek: Ankarada yaşıyorum. 182 boy 82 iç bacak boyum var. Şehir içi sadece asfaltta kullanacam.
Amacım ulaşım > kadro boyu yok, elektrikli veya katlanır bisiklet
Amacım performans > 54/56 kadro, yol bisikleti
Amacım arazi >50/52 kadro, dağ bisikleti
Amacım ağırlıklı şehir içi bazen patika > 51/52/53 kadro hibrit bisiklet.
.
.
.

Merhaba.
Adım Serdar. Boyum: 180 cm Kilom: 75 İç bacak boyum ise: 80 cm

Foruma 2 sene önce üye oldum. O zaman bisiklet alamadım. 21 Temmuz 2020'de bisikletimi aldım. Bisikletim 46 kadroya sahip Carraro Sportive 220. Tourney set ile geliyor ve 21 vites. Almadan önce araştırmadım ve bilinçli davranmadım. Bunun farkına sonradan yani şehir içinde kullanmaktan sıkılınca ve forumda zaman geçirdikçe anladım.

Bisiklet ve teknik özellikleri: (link)

Yukarıda kendimle ve bisikletle ilgili kısaca söz ettikten sonra yanıt bulamadığım veya aklımda netleşmeyen bazı soruları paylaşmak istyorum. Cevaplarınızdan ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Benzer şekilde benim gibi acemilere de yol gösterir, diye umut ediyorum.

1) Bu bisiklet ile uzun tura çıkabilir miyim? Aşağıya eklediğim eğimle karşılaşırsam bu bisiklet ile aşabilir miyim? Çünkü düşük kilometreli mesafeyi geçemiyorsam, bu bisiklet ile devam etmemin anlamı pek kalmıyor diye düşünüyorum. Uzun turda beni en fazla düşündüren bu konu.

Wikiloc isimli uygulama ile (otomobil ile seyahat halinde) aldığım aşağıdaki görsel Manisa - İzmir (Bornova) istikametine ait.
Bu yol yaklaşık olarak 27 - 30 km. Yol asfalt ve yer yer üç şerit olsa da iki şeride düştüğü de oluyor. Görseldeki gibi aniden yükselen bir eğim yok aslında. Bunu belirtmek için birden fazla resim ekledim.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

2) Kafamı karıştıran diğer konu ise vites dişli oranları ve vites sayısı. 27 veya 30 vites olması zorunlu mu? Aşağıya benim bisikletim dışında farklı fiyata sahip iki model daha ekledim. Bunun çalışma mantığını maalesef bir türlü anlamadım. :(

- (link) içi şöyle: Krank Takımı - 48X38X28T Arka Dişli- 14-28T (Benim bisikletim- 21 Vites)

- (link) için şöyle: Krank Takımı - 48X36X26T Arka Dişli- 11-34T (27 Vites)

- (link)için ise şöyle: Krank Takımı - 48X36X26T Arka Dişli- 11-36T (30 Vites)

3) Tur bisikleti amotisörsüz mü olmalı? (CR-T World gibi)

Benim şu anda aklıma gelenler bunlar. Lastik konusunun da önemli olduğunu biliyorum. Eklemek istediğiniz, benim unuttuğum bir konu olursa yazarsanız sevinirim.

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    222,7 KB · Okunma: 1
Geri