Arkadaşlar merhabalar. Yeni üye oldum. İkinci el bir bisiklet ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. İhtiyaçlarımı belirtmem gerekirse:
diyabet hastasıyım onun için bisiklete geçme ihtiyacı hissettim. Doktor hareket ve spor şart koşuyor ki bence de şart. Gün içinde hareket etmem çok mümkün olmadığı halde zaten şehiriçi ulaşımımı bisiklete geçirebilirsem bedensel aktivite de olmuş olacak.
90 kilo 175 boydayım. Bazı günler İstanbul'dan Yalova'ya feribotla gidip dönüşte bitki taşıyorum. Dönüşte 15-20 kilo civarı yükümü taşıyabilecek çanta asabilmem gerekiyor.
Beykoz ormanlarına yakın bir bölgedeyim. Sık sık ormana gitme imkanım oluyor. Bisikletle orman dolaşmak düşüncem de var.
Yani genelde asfalt yol ve orman patikaları gibi yerlerde kullanacağım. Konfor önemli aslında ama konfor için ekstra enerji harcamak istemiyorum eğer ön amortisör çok enerji çalacaksa. Biraz bedensel yorgunluk biraz diyabetten kaynaklı bitkinlik de eklenince enerjimi sönümleyecek bileşenlerden uzak durmak mantıklı olur gibi geliyor. Ayrıca düşük bütçede ön amortisörün faydadan çok zarar getireceğini okudum. Onun için her öneriye açığım.
bütçe durumum kısıtlı olduğu için ikinci el bir bisiklete başlangıç seviyesinde de olabilecek şekilde ihtiyaç duyuyorum. Sahibinden.com ilanlarından bana öncelikle iş görebilecek en ucuzlarından başlayarak link verebilirseniz sevinirim. Bütçem özellikle çok düşük çünkü şu ekonomik şartlarda öncelikle sahipsiz ve muhtaç hayvanlara yardım ve tedavi için bütçe ayırmak zorundayım. Bulunduğum Beykoz bölgesinde çok sayıda kötü şartlarda sokak hayvanı mevcut. Elimden geldiğince onlara masraf ediyorum. Geçen yaz epey sayıda tedavi ve ücretsiz sahiplendirme yaptım. Bir anlamda hobi gibi benim için. Seçim konusunda yardımcı olursanız bu da ikinci bir hobi gibi olacak. Şimdiden teşekkür ederim.
Düz maşalı, 46-51 kadro, bagajlı ya da bagaj yuvalı, fazladan 20 kg daha ağırlık taşıma gereksinimi nedeniyle 36 telli jantları olan, 700x35 ve üstü kalınlıkta lastikli her bisiklet size uygun olur. Güncel trekking ya da şehir bisikletlerinin çoğu bu özelliklere sahip.
Arka bagaj üstüne 2x20 litre heybe ve gerekirse üstüne(link) yük ihtiyacınızı karşılamazsa ön bagaj yuvaları olan bir bisiklet (Peugeot T11 gibi), ön bagaj ve heybe de düşünebilirsiniz.
Güzergahınızda dik yokuş varsa arkada yeterince büyük bir dişli olmasında fayda var. Güncel modellerin çoğu 11-34 ya da 14-34 dişli ile satılıyor ama ikinci elde çok fazla 12-28 ya da 14-28 dişliye denk gelebilirsiniz, bunları değiştirmeniz gerekebilir.
Sahibinden.com üzerinde filtrelemeyle doğru bisikletlere ulaşabilir miyim diye baktım, ancak filtre seçenekleri çok sınırlı. (link) hala 1700'den fazla ürün var. Çok fazla filtreleme seçeneği yok, fren türü, şehir gibi kriterlerle ya da kelime filtresine (link) yazarak seçimi daraltıp bir sonuca ulaşmak mümkün olabilir.
Bana benzer ihtiyaçlar için model soranlar seçenekleri eleye eleye genelde Carraro ve Mosso modellerine ulaşıyorlar ve bileşenler açısından denk modellerde sadece ağırlıklarına bakmak Mosso'yu tercih etmelerine yetiyor.