Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@hasansabbah 21 değil 24 vitesli modelleri tercih edin, sebebi vidali ruble yerine kaset ruble olması. Ayrıca Kron da yerli marka, Mosso ise Ümit bisiklet montajı.

Scudo
Katlanır al devam et

işe gidip gelmek için almayacaksanız veya seyyah olup türkiye, dünya turlamayacaksanız, amacınız spor yapmak, günlük turlarsa, arada bir şehirlerarası turlar yapmaksa şehir/tur bisikleti almayın. bütçenize göre bir yol bisikleti alın derim ben.
çünkü o çamurluklar, portbagaj, dinamo vs ektra ağırlıklar, kalın tekerler ile hatrı sayılır watt üretip düzde 20-25 km arası ancak gidebilecek, yokuş çıkmak zor olacak, eksi eğimlerde oran yetmeyeceği için pedal boşa çıkacak, düşük ort. hızlarla seyredeceksiniz.

arada bir grup sürüşü yapayım deseniz bu grupların büyük çoğunluğu yol bisikletleri olacak, bunlara o ağır bisikletle ayak uydurmanız için roberto carlos gibi olmanız, 150 rpm falan çevirebilen insanüstü bir canlı olmanız gerekecek😄

dolayısıyla acemi değilseniz yol bisikleti alın, rahat edin derim ben:)

şehir/tur bisikleti kullanmanın bence en büyük artısı kas daha fazla zorlandığı için daha çabuk gelişmesidir.

merhaba carraro sportive x gören kullanan var mı. Çok merak ediyorum.Sora setli manifestonun tiagra giydirilmiş hali.kadrosuna hayranım. gören veya alıp kullanan varsa fikirlerini ve resimlerini paylaşsın Allah aşkına

Şehir bisikleti alırken dişli oranlarına dikkat ederek alın her şeyden önce. Yoksa yokuşlardan dolayı soğursunuz. MegaRange ruble candır.

merhaba carraro sportive x gören kullanan var mı. Çok merak ediyorum.Sora setli manifestonun tiagra giydirilmiş hali.kadrosuna hayranım. gören veya alıp kullanan varsa fikirlerini ve resimlerini paylaşsın Allah aşkına
Manifesto Flat bar bir yol-fitness bisikletiydi yalnız lastiklerde 35c ölçü kullanmıştı. Buysa Flat bar bir gravel.
Kadro olarak geçen yılki kadroların açılarını kullanmışlar, Allahtan diğer 2021 sportive serisi gibi amortisörün yerine sabit maşa takıp sürmemişler piyasaya. 3xx serisi 2021'de bana göre tam bir hayal kırıklığı.
Bisiklet güzel bir flat bar gravel ama o gidon boğazı nedir öyle Allah aşkına. İlk değiştirilecek yerlerden 80mm ve daha düz bir boğaz çok hoş durur. Gidon da bu tip bir bisiklet için gereksiz yere riser tercih edilmiş yine 50-60cm aralığında bir flat bar gidon ile değiştirilebilir.
Ya da hiç uğraşmadan farklı tutuş pozisyonu avantajıyla Gravel modellerinden düşünebilirsiniz.
Bu yıl bisiklet tedariğinde sıkıntı iyice arttı, ben de yakından görmedim ama sitesinde verilen özellikleri, geometri ve görsellerine bakınca izlenimlerim bunlar.

Manifesto Flat bar bir yol-fitness bisikletiydi yalnız lastiklerde 35c ölçü kullanmıştı. Buysa Flat bar bir gravel.
Kadro olarak geçen yılki kadroların açılarını kullanmışlar, Allahtan diğer 2021 sportive serisi gibi amortisörün yerine sabit maşa takıp sürmemişler piyasaya. 3xx serisi 2021'de bana göre tam bir hayal kırıklığı.
Bisiklet güzel bir flat bar gravel ama o gidon boğazı nedir öyle Allah aşkına. İlk değiştirilecek yerlerden 80mm ve daha düz bir boğaz çok hoş durur. Gidon da bu tip bir bisiklet için gereksiz yere riser tercih edilmiş yine 50-60cm aralığında bir flat bar gidon ile değiştirilebilir.
Ya da hiç uğraşmadan farklı tutuş pozisyonu avantajıyla Gravel modellerinden düşünebilirsiniz.
Bu yıl bisiklet tedariğinde sıkıntı iyice arttı, ben de yakından görmedim ama sitesinde verilen özellikleri, geometri ve görsellerine bakınca izlenimlerim bunlar.
dostum teşekkürler . gidon boğazı konusunda haklısın .ama sportive x de manifesto da olduğu gibi 700.35 lastik varmış. gravel olarak kullanmaya kıyamam bunu ben.çok sportif açıları var. arka ruble yi büyütmek adına grx 400 arka aktarıcı ve 11.36 ruble ile harika olabilir ayrıca bununla birlikte 52.36 aynakolla çok daha güzel olur

dostum teşekkürler . gidon boğazı konusunda haklısın .ama sportive x de manifesto da olduğu gibi 700.35 lastik varmış. gravel olarak kullanmaya kıyamam bunu ben.çok sportif açıları var. arka ruble yi büyütmek adına grx 400 arka aktarıcı ve 11.36 ruble ile harika olabilir ayrıca bununla birlikte 52.36 aynakolla çok daha güzel olur
Lastiğin çapından ziyade özellikleri daha önemli. Manifestodaki 700*35 Kojak slick bir lastik. Tamamen yuvarlanma direncinin düşük olmasına odaklanılmış. Sportive x ise tam anlamıyla gravel lastiği takılmış. Amacınız asfaltta performans olacaksa 700*28 ölçüsünde daha performansa dönük bir lastik takımı ile değiştirmeniz gerekir.
Bence de çok şık bisiklet ama memlekette lastiğinden aktarıcısına yedek parça fiyatları malum. Mümkün olduğunca beklentiye dönük bisiklet tercih etmek gerek.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
malesef çok doğru. 10 veya 11 lı vites sistemli bisikletlere geçince paralar havada uçuşuyor .

Merhabalar,

Hem şehir / tur bisikleti olarak kullanacağınız, hem de uygun hibrit bir bisiklet için size, Btwin in kullandığım Riverside 120 modelini ya da bir üst modeli olan Riverside 500 modelini tavsiye ederim.

Riverside 120 Çelik Kadro / V klasik fren ve Small bedeni 14 kg - 8 Kelebek Vitesli (Kullanımı çok rahat) - Decathlon da 1.900 TL (Mayıs 2021) 28 Jant

Riverside 500 Aluminyum Kadro / Diskli Fren, Ön Amotisörlü ve Small bedeni 13 kg - 9 Kelebek Vitesli (Kullanımı çok rahat) - Decathlon da 2.800 TL (Mayıs 2021) 28 Jant

Riverside 500 ün kullanımı, aşırı performans istemiyorsanız, çok daha rahattır ve amortisörlü olduğu için daha konforludur, ancak bakımları pahalıdır.

Riverside 120 yi ise daha fazla performans, ucuz bakım ve daha az parça değişimi istiyorsanız tavsiye ederim.

Kullandığım Riverside 120 bisikletim de aşağıdadır, İşe-gidip gelmekte ve Sahilde kullanımım da, şu ana kadar hiç problem yaşamadım.

Sağlıcakla kalın.
264707 dosyayı görüntüle
Sevgili Cengiz boyun kaç cm 1.20 değil sanırım. Gördüğüm kadarı ile o sele boyu çok yanlış duruyor aman dikkat.

• Beğen
Tepkiler: freebloodus
riverside 900 ün hastasıyım önde 46.30 veya 40.30.22 aynakolla harika bir şeye dönüşür

Herkese merhaba. Bisiklet almaya karar verdim ancak ne teknik konulara ne de piyasaya hakimim. 12 yaşımdan sonra hiç bisiklet kullanmadım. Hem şehir içinde hem de doğada kullanabileceğim bir bisiklet arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Herkese merhaba. Bisiklet almaya karar verdim ancak ne teknik konulara ne de piyasaya hakimim. 12 yaşımdan sonra hiç bisiklet kullanmadım. Hem şehir içinde hem de doğada kullanabileceğim bir bisiklet arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Her markanın "trekking" ya da "hybrid" diye sınıflandırdığı bisikletler şehir ve hafif arazi koşulları için uygun. Şehir ağırlıklı olacaksa düz maşalı, arazi ağırlıklı olacaksa ön amortisörlü (kilitlenebilir) tercih edebilirsiniz. Kişisel olarak amortisör ağırlığını taşımamak ve zaten çoğunlukla kapalı kullanacağım için onun lakırtısını çekmemek için trekking bisikletimde düz maşa tercih ediyorum.
Piyasa ise çok karışık, fiyatlar son iki yılda çok yükseldi ve firmaların sitelerinde çeşit çeşit model var ama o modelleri bulup almak çok zor olabiliyor. Tabii ikinci el de her zaman hesaplı ve alınan bisiklet tatmin etmeyince daha az zararla dönebilmek için önemli bir seçenek. Hangi seçeneği tercih ederseniz edin, ilk bakacağınız konu kadro boyunun size uygun olması olsun.
İnternetten alırsanız fiyatlar daha uygun ama buna girişmeden önce alacağınız modelden, özelliklerinden ve boyundan emin olmalısınız. Bence en iyisi bu işten iyi anlayan, hangi tercihin neden yapılacağına dair yol gösterecek biriyle birlikte seçim yapmak. Tavsiye kararı satıcıya bırakıldığında o yüksek ihtimalle satmak istediğini satacaktır.

dostlar merhaba . bugün yol bisikleti hayalim bisan rx 9400 ile gerçek oldu çok şükür.Bu yüzden 6 ay önce aldığım bisikletim Bisan trx 8400 ümü satacağım . 6 aylık ikinci bakımını yaptırıp bu hafta sonu ilana koyacağım. ilgilenen arkadaşlar olursa yazarsa çok sevinirim . Allah herkese gönlünden geçen bisikleti tez zamanda versin

Dosyalar

• 20210602_194741.jpg
    20210602_194741.jpg
    65,7 KB · Okunma: 64
Allah kaza bela vermesin. Keyifli sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Hangi bisiklet iyi?
Mosso legarda 2121.
Peugeot t-12 fs hybrid.

Hangi bisiklet iyi?
Mosso legarda 2121.
Peugeot t-12 fs hybrid.

Vites sistemi açısından Peugeot belirgin önde.
Legarda 2121'in hangi modeli olduğuna göre diğer farklar da listelenebilir. Legarda 2121'in MDM-V, MDM-H, MSM-V, MSM-H ( (link) ) ve CT MSM-H, CT MSM-V, CT LSM-H, CT LSM-V ( (link) ) modelleri var.
Peugeot T-12 FS Hybrid genel olarak Legarda 2121'lerden çok 2130 MSM-H ile kıyaslanabilir, onun dışındaki tüm Legarda modellerinden üstün ama ondan düşük.

• Beğen
Tepkiler: Ebabil
Merhabalar,

Bisiklet hobisine yeni başlayacak biri olarak bisiklet seçiminde ciddi kafa karışıklığı yaşıyorum :)

Ne tür bir bisiklet alacağım konusunda netim ancak marka ve model seçiminde ciddi zorlanıyorum.

Trek Fx 2 bisikletini almak istiyorum ancak bu fiyata Carraro (Sportive 330 - 328) veya Salcano vs gibi markalarda aynı özelliklerde bir bisikletin yarı fiyata olması ve Trek alacağım parayla Carraro'dan Karbon maşa (Sportive 350) alabileceğimi görmek benim kafamda soru işaretleri oluşturuyor.

Bu noktada Trek'e diğer markaların 2 katı para vermek bu marka için değecek bir şey mi? Bunu bilmediğim için soruyorum, sonuçta ben mağazaya gittiğimde dışardan tüm bisikletler çok hoş gözüküyor ama parça detaylarından vs anlamadığım için size sormak istedim. Özellikle bisiklet fiyatları da bu kadar uçmuş iken bilen birilerine sormadan bu kadar fazla parayı gözüm kapalı bağlayamadım :)
Hangi bisikleti alırsam sonrasında keşke diğerini alsaymışım demek istemiyorum açıkçası :)

Özellikle Trek fx kullanıcıları da yorum yaparsa çok memnun olurum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Geri