Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhaba. Maalesef sadece dişli ya da rubleyle çözülebilecek kadar basit değil. İki yolu var. Birincisi son hızdan feragat edip mtb aynakoluna geçmek, 40-30-22 gibi mesela. Ama istemediğinizi belirtmişsiniz. O zaman yapılacak şey ruble büyütmek. 11-36t ruble takabilirsiniz. Ancak bunun için hem arka aktarıcı hem de bir ihtimalle zincir değişmeli. Çünkü zincir kısa gelebilir. Arka aktarıcı olarak da toplam kapasitesi 47 olan bir aktarıcı lazım. Örneğin Shimano RD-T6000-SGS. 2015 Merida'daki T610 aktarıcının toplam kapasitesi 45 olduğu için aktarıcı değişmeden en çok 11-34t ruble takabilirsiniz. Ruble değişmeden önce mutlaka kapasite hesabı yapmalısınız. Toplam kapasite, (aynakolun en büyük dişlisi - aynakolun en küçük dişlisi) + (rublenin en büyük dişlisi - rublenin en küçük dişlisi) olarak hesaplanır.

Uzun uzun cevapladiginiz için çok teşekkür ederim

Peki ben gösterdiğiniz formule göre aktarıcı ve ruble alsam, ve aynakolu da kafama göre geniş aralıklı seçip zinciri de degistirsem bütün bunlara kadro müsade eder mi?

Kadronun bir önemi var mıdır ? Rubledeki kaset sayısı 10 olarak ve aynakoldaki dişli sayısı 3 olarak kaldığı sürece kadroya her türlü uyar mı?
Teşekkürler

Scudo
@mahmut k.

Rica ederim. Değişiklikleri yapabilirsiniz. Kadro açısından bir sorun olmaz. Kapsamlı gibi görünse de benzer ekipmanlar takıyorsunuz.

bisiklet binmeye yeni başlayan kadınlar için şehir bisikleti seçimi nasıl olmalıdır?

eğik kadro mu alınmalı yoksa carraro 328 gibi modeller de alınabilir mi?

bisiklet binmeye yeni başlayan kadınlar için şehir bisikleti seçimi nasıl olmalıdır?

eğik kadro mu alınmalı yoksa carraro 328 gibi modeller de alınabilir mi?
Bayanlar için inip binmesi, durduğunuzda hakimiyetin daha rahat sağlanması açısından eğik kadro daha uygun bir seçim olacaktır. Ama boyunuz uzunsa ve bisiklete genel olarak sürüş hakimiyetiniz iyiyse normal modellere de bakabilirsiniz. Yeni başlıyorum dediğiniz için bence eğik kadro bakın

• Beğen
Tepkiler: bikkhu
Teşekkürler yardım için. 328'in siyah ve kırmızı renklisinden aldım. Öbür rengini beğenmediğim için şüphem vardı. Şimdi kargoda. Okuduğuma göre içinden iki fiş çıkıyormuş. Yetkili bayiye götürünce ücretsiz kuruyorlarmış. Umarım sorunsun kurdurabilirim.
Güle güle kullanin. Ben de online almayi düsünüyorum. Boyunuz kactir ve hangi boy kadro aldiniz ? Rahat ettiniz mi ? Kadro seciminiz size "dogru" geldi mi ?

Maşa değiştirme serüvenim 12 adet aldığım 5mm spacerların yetmemesi üzerine plastik bir parça ile tamamlamamız suretiyle sona erdi. Ancak şimdilik sona erdi. Plastik parça biraz uzun olduğu için spacerların bir kısmını da takmadık. 1x15mm, 1x10mm ve 1x5mm spacer kiti var. Son olarak onu alacağım. Bisikletimin alın borusu kısmında inanılmaz bir renk cümbüşü olacak. İlk başta denemek amacıyla aldığım 2 adet pembe spacer, 10 adet turuncu spacer ve bir de alacağım mavi spacerlar. Spacerlara toplamda 140TL harcamış olacağım. Maşa gerçekten inanılmaz güzel. Bisikletçi 400TL gibi uygun bir fiyata bulmama çok şaşırdı. Yurtdışı fiyatı 180 dolar sanırım. Performansa etkisi çok büyük.

Bir de bu spacerlar polikarbonat FSA spacerlar. Biraz yüksek oldu diye 2 tanesini gidon boğazının üstüne takıp kelebeği taktık bu spacerlar kırılmaz değil mi? Bana polikarbonat olduğundan dolayı çok güven vermedi.

• Hahaha
Tepkiler: Kadir İLBAY
Güle güle kullanin. Ben de online almayi düsünüyorum. Boyunuz kactir ve hangi boy kadro aldiniz ? Rahat ettiniz mi ? Kadro seciminiz size "dogru" geldi mi ?

Merhabalar. Ben de internet üstünden alıyorum, söylediğim gibi. Boyum 173cm. 48 cm ölçülü kadrodan ısmarladım. Henüz gelmediği için denemedim. Gelince buraya yazarım. Ama bir dükkanda 20 inç (52 cm) olanı denemiştim ve demir ile apış aramda boşluk kalmamıştı. Halbuki 4-5 cm boşluk olmalı. O yüzden bir küçüğünü almaya karar verdim.

Merhabalar. Ben de internet üstünden alıyorum, söylediğim gibi. Boyum 173cm. 48 cm ölçülü kadrodan ısmarladım. Henüz gelmediği için denemedim. Gelince buraya yazarım. Ama bir dükkanda 20 inç (52 cm) olanı denemiştim ve demir ile apış aramda boşluk kalmamıştı. Halbuki 4-5 cm boşluk olmalı. O yüzden bir küçüğünü almaya karar verdim.
Hangi siteden aldiniz ? Sanirim ben de 46 kadro varsa onu alacagim.

Hangi siteden aldiniz ? Sanirim ben de 46 kadro varsa onu alacagim.

Trendyol'dan aldım. İlk kez bu siteden aldım. Hepsiburada da 200 lira ucuzu vardı ama istediğim renginin kadrosu 52'ydi. Horoz Kargo ile gönderiyorlar. Şu an Erzurum'a ulaşmış, yakında şehrime gelir.

Boy tercihiniz doğru olmuş, endişeniz olmasın. 48 M kadro oluyor sportive serisinde. 44 alsanız S kadro size küçük gelirdi, 52 alsanız L kadro denediğiniz gibi büyük gelecekti. Hayırlısı olsun şimdiden

• Beğen
Tepkiler: Turkick
Herkese merhaba, ben bisiklet almayı düşünüyorum ama çok kararsızım. Kullanım alanım kaldırımlar ve bisiklet yolları zorda kalmadıkça trafikte sürmeyi sevmiyorum ve konfora düşkün biriyim. Dayanıklı olmasını ve sürerken minimum düzeyde yormasını istiyorum. Yeri geldiğinde asfaltta da 50 60km yol yapabilmek istiyorum. Tüm bu isteklerime bakınca Gravel fiyatından dolayı pahalı geldiği için, üst sınıf bir Şehir/trekking modelleri uygun gibi duruyor ama bilgim kısıtlı. 2 gündür baktığım bir model indirime girmiş ancak ağırlığı konusunda endişelerim var.( Mosso Legarda 2130 15kg gibi bir ağırlığı var.) Kısıtlı araştırmalarımla bulduğum bisikletleri aşağıya bırakıyorum bilgi sahibi gören arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur aklım çok karışmış durumda. Kampanya nedeniyle bıraktığım fiyatların hepsi yazan fiyattan 500 Tl daha indirimli olacak şekilde değerlendirirseniz daha iyi olur bu fiyatlara başka bisiklet tavsiyeniz varsa onları da alabilirim. Bu konuda oldukça bilgisizim. Sürç-i Lisan ettiysem kusura bakmayın. ( 2. el bisiklet düşünmüyorum şimdiden teşekkür ederim.) Listem - hepsiburada - Google Chrome 15.08.2021 14_44_28.pngListem - hepsiburada - Google Chrome 15.08.2021 14_45_31.pngListem - hepsiburada - Google Chrome 15.08.2021 14_45_50.pngListem - hepsiburada - Google Chrome 15.08.2021 14_46_04.pngBisan Trx 8600 Altus Erkek Şehir Bisikleti 56CM Hd 28 Jant Fiyatı - Google Chrome 15.08.2021 1...png

Herkese merhaba, ben bisiklet almayı düşünüyorum ama çok kararsızım. Kullanım alanım kaldırımlar ve bisiklet yolları zorda kalmadıkça trafikte sürmeyi sevmiyorum ve konfora düşkün biriyim. Dayanıklı olmasını ve sürerken minimum düzeyde yormasını istiyorum. Yeri geldiğinde asfaltta da 50 60km yol yapabilmek istiyorum. Tüm bu isteklerime bakınca Gravel fiyatından dolayı pahalı geldiği için, üst sınıf bir Şehir/trekking modelleri uygun gibi duruyor ama bilgim kısıtlı. 2 gündür baktığım bir model indirime girmiş ancak ağırlığı konusunda endişelerim var.( Mosso Legarda 2130 15kg gibi bir ağırlığı var.) Kısıtlı araştırmalarımla bulduğum bisikletleri aşağıya bırakıyorum bilgi sahibi gören arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur aklım çok karışmış durumda. Kampanya nedeniyle bıraktığım fiyatların hepsi yazan fiyattan 500 Tl daha indirimli olacak şekilde değerlendirirseniz daha iyi olur bu fiyatlara başka bisiklet tavsiyeniz varsa onları da alabilirim. Bu konuda oldukça bilgisizim. Sürç-i Lisan ettiysem kusura bakmayın. ( 2. el bisiklet düşünmüyorum şimdiden teşekkür ederim.) 271789 dosyayı görüntüle271790 dosyayı görüntüle271791 dosyayı görüntüle271792 dosyayı görüntüle271793 dosyayı görüntüle
Selamlar.

Ben de birkaç gün önce sipariş verdim buradan tavsiye alarak. Aynı şekilde ben de çok ağır bisiklet istemedim. Mosso Legarda'yı dükkanda denedim, biraz ağır geldi. Özellikle ön amortisör gereksiz ağırlık yapıyor tavsiye etmem. Ayrıca diks fren de ağırlık yapıyor, v frenin aksine. Ama ben özellikle hidrolik disk fren istediğim için o ağırlığı göze aldım.

Ben bunun kırmızı siyahı aldım: trendyol.com/carraro/sportive-328-28-jant-480h-27v-hd-mat-siyah-kirmizi-bisiklet-p-114429866?boutiqueId=575848&merchantId=107414

4200 liraya. Hepsiburada da dört bine vardı ama kırmızı siyah olanının kadrosu bana büyüktü. Daha fazla param olsaydı, 6600 liraya bunun üst modelini alırdım: Sportive 330.

Selamlar.

Ben de birkaç gün önce sipariş verdim buradan tavsiye alarak. Aynı şekilde ben de çok ağır bisiklet istemedim. Mosso Legarda'yı dükkanda denedim, biraz ağır geldi. Özellikle ön amortisör gereksiz ağırlık yapıyor tavsiye etmem. Ayrıca diks fren de ağırlık yapıyor, v frenin aksine. Ama ben özellikle hidrolik disk fren istediğim için o ağırlığı göze aldım.

Ben bunun kırmızı siyahı aldım: trendyol.com/carraro/sportive-328-28-jant-480h-27v-hd-mat-siyah-kirmizi-bisiklet-p-114429866?boutiqueId=575848&merchantId=107414

4200 liraya. Hepsiburada da dört bine vardı ama kırmızı siyah olanının kadrosu bana büyüktü. Daha fazla param olsaydı, 6600 liraya bunun üst modelini alırdım: Sportive 330.
Ben de bu bisikleti almak istedim, alamiyorum. Rengide farketmez. Sacmaliklarin ardi arkasi kesilmiyor. Bir firma var, internetten alicam diyorum, eft yapmalisiniz Iban a diyor. Ee dedim internette satiliyor, yok diyor kabul etmiyor. Bisiklet almak ne kadar zormus.

Son düzenleme:
Ben de bu bisikleti almak istedim, alamiyorum. Rengide farketmez. Sacmaliklarin ardi arkasi kesilmiyor. Bir firma var, internetten alicam diyorum, eft yapmalisiniz Iban a diyor. Ee dedim internette satiliyor, yok diyor kabul etmiyor. Bisiklet almak ne kadar zormus.

Hangisini alamadın? Benim aldığımın hepsiburada linkini bırakıyorum. İlgilenirsen, tavsiye ederim. Henüz binmesem de. Sadece kadro boyuna dikkat.

hepsiburada.com/carraro-sportive-328-deore-28-jant-h-d-fren-sehir-bisikleti-48-cm-p-HBV00000S398Y

Selamlar.

Öncelikle zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Almış olduğunuz bisikleti gördüm yalnız renk seçeneği olmaması, indirimin az olması ve bazı kısımlarda altus kullanılması sebebiyle o seriden vazgeçtim. Sportive 330da evet dediğiniz gibi çok güzel duruyor ancak alışverişi hepsiburadadan yapmam gerek ve sitede ürün mevcut değil. Mosso legarda 2130 ise sportive 330 ile aynı ekipmanlara sahip olmasına rağmen fiyatı aşırı düşmüş indirimle beraber 4850 gibi bir fiyata geliyor bu da Deore set için piyasadaki muadillerinden oldukça ucuz duruyor ama ağırlığı ve sitede kadro boyunu bulamayacak olmam beni korkutan kısımlar. Bu özelliklere sahip bu fiyata başka bir siteden bulsam ordan da alabilirim bu fiyata sportive 330 bulabileceğimi düşünmüyorum. Peugeot t11 serisi var ama eksikleri neler bilgim olmadığından anlayamıyorum çünkü aşırı hafif ve kaliteli set kullanılmış ama ayna kol ruble gibi parçaların kalitesinden ve boyutlarından hiç anlamıyorum. Yol gösterecek bilgili kişilerden yardım bekliyorum.

Giriş seviye amortisörlü şehir bisikleti demek hiç bir işe yaramayacak 2 kg'lık bir ağırlığı daimi olarak yanınızda taşımanız demek.
Bisiklette kullanılan donanım elbette önemli ancak bundan önce bisikletin geometri özelliklerine, lastik ölçü, marka ve kalitesine bakmak gerek.
Bir de bisikletten beklentiniz agresif (daha fazla yatarak) mi yoksa rahat (dik) mi bir sürüş pozisyonu?
Carraro 3xx serisinde 2020 ile 2021 kadrolarının geometrileri çok farklı.
Ben eğer 2020 modelse carraro 328, eğer 2021 modelse Peugeot t11 öneririm.
Carraro 328 için bir inceleme başlığı açmıştım.

• Beğen
Tepkiler: Turkick
Carraro 804 elite bisikletime sr suntour swing shock maşa aldım ancak furç setime uymuyor kadromdaki furç. Furç onermeseniz bile dogru furcu bulursam uyup uymayacagi konusunda yardimci olur musunuz? Yalnizca olur veya olmaz demeniz bile yeterli. Accell bisiklete email attim duzgun bir donut alamadim. Eger uyumlu ise yarin duzgun bir bisikletciye gidip yaptiracagim.
selam tur bisikletim bar ve eskiden vidalı furş takımı ve maşa vardı şimdi sizin maşanın aynısını aldım ve normal kapaklı hatta rulmanlı furş takımına cevirdim sorun yok maşada aşırı beğendim muhteşem iş yapıyor benim kadroya direk furşu değiştirince uydu ama cok eski bir model değildi bisikletim fransız malı nakamura adında bagajlı tur bisikleti size kullandığım furşu veya ölçü bilgilerini verebilirim ancak sizin alın borusunda bir kaç kaba bit ölçü yapmanız iyi olabilir metreyle bile kabaca yeterli olur

Öncelikle zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Almış olduğunuz bisikleti gördüm yalnız renk seçeneği olmaması, indirimin az olması ve bazı kısımlarda altus kullanılması sebebiyle o seriden vazgeçtim. Sportive 330da evet dediğiniz gibi çok güzel duruyor ancak alışverişi hepsiburadadan yapmam gerek ve sitede ürün mevcut değil. Mosso legarda 2130 ise sportive 330 ile aynı ekipmanlara sahip olmasına rağmen fiyatı aşırı düşmüş indirimle beraber 4850 gibi bir fiyata geliyor bu da Deore set için piyasadaki muadillerinden oldukça ucuz duruyor ama ağırlığı ve sitede kadro boyunu bulamayacak olmam beni korkutan kısımlar. Bu özelliklere sahip bu fiyata başka bir siteden bulsam ordan da alabilirim bu fiyata sportive 330 bulabileceğimi düşünmüyorum. Peugeot t11 serisi var ama eksikleri neler bilgim olmadığından anlayamıyorum çünkü aşırı hafif ve kaliteli set kullanılmış ama ayna kol ruble gibi parçaların kalitesinden ve boyutlarından hiç anlamıyorum. Yol gösterecek bilgili kişilerden yardım bekliyorum.

Mosso Legarda'yı elememin bir diğer sebebi, gereksiz ön amortisöre ek olarak, çok fazla çeşidinin olmasıydı. Ve fiyatları da 2000 ile 5000 arasındaydı. Vites donanımlarının farklarını iyi bilmediğimden, hangisi almaya değer bilemedim. Cambaz adlı arkadaş bu konuda uzmana benziyor. 2020 carraro 328 iyi dediği için de mutlu oldum.

İncelemesi de burada: bisikletforum.com/konu/carraro-sportive-328.162953/#post-2553586

Son düzenleme:
Giriş seviye amortisörlü şehir bisikleti demek hiç bir işe yaramayacak 2 kg'lık bir ağırlığı daimi olarak yanınızda taşımanız demek.
Bisiklette kullanılan donanım elbette önemli ancak bundan önce bisikletin geometri özelliklerine, lastik ölçü, marka ve kalitesine bakmak gerek.
Bir de bisikletten beklentiniz agresif (daha fazla yatarak) mi yoksa rahat (dik) mi bir sürüş pozisyonu?
Carraro 3xx serisinde 2020 ile 2021 kadrolarının geometrileri çok farklı.
Ben eğer 2020 modelse carraro 328, eğer 2021 modelse Peugeot t11 öneririm.
Carraro 328 için bir inceleme başlığı açmıştım.

Cevabınız için teşekkürler. 2020 3x serisini maalesef bulamadım. Peugeot t11 düşünmeye başladım ancak fiyatı diğer aynı donanımdaki bisikletlere göre neden çok daha ucuz onu anlayamadım. Bahsettiğim gibi yatarak değil, konfor odaklı bir sürüş istiyorum. Yeri geldiğinde de performans yapabileyim istiyorum. Yani hollanda tipi gibi bir konfor isteğim yok ama yarış bisikleti kadar da profesyonel bir duruşla sürmek istemiyorum. Bisiklet geometrisinin ve diğer saymış olduğunuz özelliklerin tam olarak nasıl yorumlandığını bilmediğim için hangisi iyi hangisi kötü anlayamıyorum. İhtiyacım doğrultusunda maksimum 6 küsür civarında önerebileceğiniz başka bisikletler varsa öğrenmek isterim
Bu arada ön süspansiyonlu modeller kaldırımlarda ve düz olmayan yollarda sürüş kolaylığı ve konfor sağlamaz mı. Dediğim gibi eğer bir yerde kaldırım varsa arabaların içinden gitmek yerine kaldırımları ve bisiklet yollarını tercih ediyorum. Onlar da çoğu zaman çok bozuk olabiliyor.

Geri