Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhaba arkadaşlar,
5 bin civarı bir bütçeyle genellikle şehir içinde kullanılacak bir bisiklet arıyorum. Boyum 1,85 kilom 90. Bisikletlerle ilgili çok bilgim yok. Ne önerirsiniz? Biraz araştırdım ama çok model var, kafam karıştı.

Scudo
Merhaba arkadaşlar,
5 bin civarı bir bütçeyle genellikle şehir içinde kullanılacak bir bisiklet arıyorum. Boyum 1,85 kilom 90. Bisikletlerle ilgili çok bilgim yok. Ne önerirsiniz? Biraz araştırdım ama çok model var, kafam karıştı.

Fiyatlar sürekli arttığı için her bütçe aralığında kalan ürünleri takip etmek zor.

Şunlar yaygın markaların şehir/trekking modellerini listeledikleri sayfalar:
  • Mosso (link) - (link) (Pahalıdan ucuza sıralı)
  • (link) (Düz maşa trekking, süspansiyonlu trekking, çelik trekking, şehir, low-step sırasıyla listelenmiş)
  • Kron (link) - (link) (Süspansiyonlular ucuzdan pahalıya, sonra düz maşalılar ucuzdan pahalıya sıralı)
  • (link) (Fiyat yok)
  • Bisan (link) - (link) (Fiyat yok)
  • Peugeot (link) - (link) (Fiyatlar detay sayfalarında)
  • Ümir (link)- (link) (Pahalıdan ucuza sıralı)
Bunlarda verilen fiyatlar referans fiyatlar. İnternette ya da bayilerde genelde daha az, ender olarak daha fazla olma şansı var. Mesela bugünlerde Peugeot modelleri sitesindeki fiyatlardan belirgin ucuza alınabiliyor ama Peugeot sitesini bugünlerde çalışır durumda bulmak zor.
Bunlara bakıp bütçe içinde olan modeller arasından süspansiyon tercihi (düz/süspansiyonlu), fren tercihi (disk/v) gibi kriterlere göre birkaç model seçip seçenekler azaltılınca hangisinin daha iyi seçim olacağını belirlemek daha kolay olur. Doğru modeller bulununca çeşitli sitelere bakıp nerede daha ucuza bulunabileceğine bakılmalı.
Alternatif olarak Hepsiburada gibi sitelerde bütçeyi ve diğer kriterleri belirtip arama yapılabilir ama o sitelerde çelik kadrolu bisikletleri alüminyum, mekanik diskli bisikletleri HD, kilitsiz maşalı modelleri kilitli maşalı gibi gerçekte olmayan özellikleriyle listeleyebildikleri için bulunan modellerin özelliklerini kendi sitelerinden kontrol etmek lazım. Mesela şu liste biraz toleransla 5200 liraya kadarki alüminyum kadrolu, 28 jantlı, erkek şehir bisikletlerini göstermeli: (link)
Fren ve maşa tercihi belirlenirse bu aramada çıkan sonuçlar epey azaltılabilir.
Süspansiyon konusunda şu konular fikir verebilir: Şehir bisikletinde ön amortisörun olması avantaj mı dezavantaj mı? , Şehir içinde sabit maşa ve amortisör farkı ve Düz maşa mı? amortisör mü?

Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Disk frenli, 5 - 6 bin civarı 1.85 boya uygun çamurluklu bir öneriniz varsa veya önerileriniz onlara odaklanayım.
V fren disk fren çok fark eder mi?

Son düzenleme:
@Spartiat merhaba bilgili bi abiye benziyorsun 5000-5300 fiyatları arasında mosso legarda 2221 msm'den daha iyi bir bisiklet biliyor musun param boşa gitsin istemiyorum teşekkürler şimdiden birkaç gün sonra alacağım çünkü umarım görürsün...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet31
@Spartiat merhaba bilgili bi abiye benziyorsun 5000-5300 fiyatları arasında mosso legarda 2221 msm'den daha iyi bir bisiklet biliyor musun param boşa gitsin istemiyorum teşekkürler şimdiden birkaç gün sonra alacağım çünkü umarım görürsün...

:)

O aralıkta artık 2221 MSM V de yok, birkaç gün önce zam geldi. Zam bayilere yansımadan almak lazım.

Biraz bakındım, pek bir şey bulamadım ama fiyatlarının eski olduğunu düşündüğüm Peugeot T17FS'lere denk geldim:
(link)
(link)
(link)

Gerçekten bu fiyatlardan veriyorlarsa ve kadro boyları uyuyorsa iyi, resmi fiyatı 5800 küsür. Tek sorun, (link) aslında 3x8'i desteklememesi ama Kron ve Peugeot bu 3x7 uyumlu attırıcıyı 3x8 modellerinde kullanıyor. Vites ayarında sorun yaşanırsa değiştirmek gerekir.

Peki dediğim fiyat bandında legarda bulursam bunu mu tercih etmeliyim yoksa attığın linklerdeki ürünleri mi? Kısacası seçim yapmam gerekirse hangisi daha kaliteli onu bilmek istiyorum
Çünkü şuanda legarda 2221 msm ct modelini 5200e bulmuş durumdayım almalı mıyım acilen öğrenmem gerek...

Peki dediğim fiyat bandında legarda bulursam bunu mu tercih etmeliyim yoksa attığın linklerdeki ürünleri mi? Kısacası seçim yapmam gerekirse hangisi daha kaliteli onu bilmek istiyorum
Çünkü şuanda legarda 2221 msm ct modelini 5200e bulmuş durumdayım almalı mıyım acilen öğrenmem gerek...

Attığım linklerdekiler 24 vites ama bahsettiğim soruna sahip bir model.
2221 MSM CT V için 5200 lira çok iyi fiyat, resmi fiyatı 6499 lira: (link)

Not olarak, Mosso için modellerden bahsederken kodunu tam vermek lazım, bir harf bisikletin özelliklerini ve fiyatını oldukça değiştiriyor. Mesela yukarıda bahsettiğiniz bisiklet linkini verdiğim 2221 MSM CT V değil de (link) içinse 5200 lira daha da iyi fiyat.

Bulduğunuz bisikletin kadro boyunun boyunuza uygunluğuna dikkat etmeyi unutmayın.

2221 MSM CT V modelini mi tercih ederdiniz peki yoksa attığınız ürünleri mi?
ve ayrıca çok bilgim olmadığı için bisikletin kaç kadro boyutunda olduğunu anlayamıyorum rica etsem ürünün kadro boyunu söyler misin? ürün açıklamasında böyle verilmiş; Kadro 6061 ALLOY Maşa 630 M/LO (KİLİTLİ) Aynakol SHIMANO FC-TY301-48/38/28TX170L Ruble SHIMANO-MF-TZ500 Vites Kolu ALTUS ST-EF500 7X3 Arka Attırıcı ALTUS RD-M310-L Ön Attırıcı SHIMANO FD-TY510 Hazne SF-A223 RULMANLI Zincir YBN-IB-52 Fren ALLOY V-BRAKE Orta Göbek KASET Jant STARRIMS J19SZ Lastik LANDMARK V86 40X622 (ANT-PNC REFLEX) Pedal HF893 ALLOY Ağırlık 15,70 kg

2221 MSM CT V modelini mi tercih ederdiniz peki yoksa attığınız ürünleri mi?
ve ayrıca çok bilgim olmadığı için bisikletin kaç kadro boyutunda olduğunu anlayamıyorum rica etsem ürünün kadro boyunu söyler misin? ürün açıklamasında böyle verilmiş; Kadro 6061 ALLOY Maşa 630 M/LO (KİLİTLİ) Aynakol SHIMANO FC-TY301-48/38/28TX170L Ruble SHIMANO-MF-TZ500 Vites Kolu ALTUS ST-EF500 7X3 Arka Attırıcı ALTUS RD-M310-L Ön Attırıcı SHIMANO FD-TY510 Hazne SF-A223 RULMANLI Zincir YBN-IB-52 Fren ALLOY V-BRAKE Orta Göbek KASET Jant STARRIMS J19SZ Lastik LANDMARK V86 40X622 (ANT-PNC REFLEX) Pedal HF893 ALLOY Ağırlık 15,70 kg

Attığım ürünleri tercih ederdim ama hem ben T17FS'yi alsam hemen ön attırıcıyı değiştirirdim ki o da ek masraf demek, hem 2221 MSM CT V'nin fiyatı da iyi.
O ürün açıklamasında kadro boyuyla ilgili bir veri yok. Yukarıda verdiğim linklerde ilk baştakinin detaylarında yazan 51 cm, diğer ikisinin başlıklarında belirtilen 47 cm, 54 cm gibi belirtilenler kadro boyu. Kadro boyu için önemli olan sizin boy ve iç bacak boyunuz. Ortalama bacak boylu 1.73 kullanıcıya tahminen 46 kadro, 1.80 ve üstüne 50-51 kadro, 1.70'in altındaki kullanıcıya 41 kadro uyabilir ama boy/bacak boyu oranı değişince ve üretici ve hatta modele göre bu tahmini hesaplar şaşıyor. Bu değerler sadece ilk hangi boydan başlanarak deneneceğini belirlemek için. Tam boyu belirlemek için mutlaka alınacak olan bisiklet ya da aynı kadroya sahip başka bir model denenmeli.

510H yazıyor ama kadro boyu olup olmadığını anlayamadım ayrıca 178 boyum var 51 uygun olur mu sizce?

510H yazıyor ama kadro boyu olup olmadığını anlayamadım ayrıca 178 boyum var 51 uygun olur mu sizce?

510H = 51 cm kadro boyu.
51 uygun olur gibi ama bacak boyuna göre değişebilir de. Ben 173 boy, 80 iç bacak boyuyla 46 kadro kullanıyorum. 51 de denedim, sıkıntı yaşamadım ama onda seleden indiğimde üst boruyla arada mesafa kalmıyor. Sizde boy daha uzun, aynı oranda iç bacak boyu da uzunsa 51 iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: fatihdmrcn
Legarda alıcam umarım pişman olmam ilgilendiğin için teşekkürler çok yardımcı oldun ❤️

@Spartiat tekrar rahatsız ediyorum kusura bakma. stoklar tükenmiş şuan seçenekler arasında
MOSSO LEGARDA 2221 MSM V

MOSSO LEGARDA-2221-MDM-H

şehir içindeyim tamamen asla araziye çıkmıyorum sence hangisini almalıyım?

@Spartiat tekrar rahatsız ediyorum kusura bakma. stoklar tükenmiş şuan seçenekler arasında
MOSSO LEGARDA 2221 MSM V

MOSSO LEGARDA-2221-MDM-H

hocam V frenli modeli al bence, hem daha uygun. hem şehir içi arnavut kaldırım bozuk yollar için ön amortisör var. Ben kullanıyorum.

Merhaba hocam kitlenebilir modeller ses çıkartıyor diye yorum gördüm yaşadın mı bunu

MOSSO LEGARDA 2221 MSM V

MOSSO LEGARDA-2221-MDM-H

Satıcıda fiyatları nasıl?

Mosso Legarda 2221 MDM H Fren 51
4853

Mosso Legarda 2221 MSM V Fren 51
5248

V fren alıyorum şuan ama yine de görüşünü bilmek isterim

Mosso Legarda 2221 MDM H Fren 51
4853

Mosso Legarda 2221 MSM V Fren 51
5248

V fren alıyorum şuan ama yine de görüşünü bilmek isterim

Ben her zaman V fren ve süspansiyonsuz tercih ederim. Biri bir taraftan, biri diğer taraftan bana uygun. İkisinin birden bana uygun hali 2221 MDM V.

2221'lerde üst modellerdeki gibi Shimano BR-MT200 değil de DT M500 adında vasatın altı bir fren kullandıkları için o iki model arasında 2221 MSM V daha doğru seçim gibi görünüyor. Süspansiyon/düz maşa tercihi kişisel bir konu tabii.

• Muhteşem
Tepkiler: fatihdmrcn
Siparişimi yaklaşık 2 dakika önce verdim tekrar çok teşekkürler görüşlerin için
konu açmaya yetkim yok yine sorularımı sana yönelteceğim ne yazık ki... bisikleti internetten aldım ama yakınımda yetkili servis yok hepsi çok uzak. herhangi bir bisikletçiye götürsem yaparlar mı yoksa illa mossonun kendi bayiisine mi gitmem gerek?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Spartiat
Herkese merhaba, iyi günler. Foruma yeni üye oldum. Şehir bisikleti almak istiyorum. Amacım spor yapmak ve bazen de ulaşım için kullanmak. MOSSO LEGARDA 2224 MDM H modelini düşünüyorum. Şu an 5.500 TL'ye evime yakın bir bisikletçi de buldum. Yukarıda okuduğum bazı yazılarda hidrolik disk yerine V fren tavsiye edilmiş. Bu modelde mosso legardanın 24 vitesinin V frenlisi var mıdır? Hidrolik disk frenlerde ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim, sorunla karşılaştığımda çözümü masraflı ve zor olur mu? Bu konuları açıklayan başlıklar varsa onlarında linkini atabilirsiniz, oradan araştırabilirim.

Geri