Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.367
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Herkese merhaba, iyi günler. Foruma yeni üye oldum. Şehir bisikleti almak istiyorum. Amacım spor yapmak ve bazen de ulaşım için kullanmak. MOSSO LEGARDA 2224 MDM H modelini düşünüyorum. Şu an 5.500 TL'ye evime yakın bir bisikletçi de buldum. Yukarıda okuduğum bazı yazılarda hidrolik disk yerine V fren tavsiye edilmiş. Bu modelde mosso legardanın 24 vitesinin V frenlisi var mıdır? Hidrolik disk frenlerde ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim, sorunla karşılaştığımda çözümü masraflı ve zor olur mu? Bu konuları açıklayan başlıklar varsa onlarında linkini atabilirsiniz, oradan araştırabilirim.
Fiyat çok iyi, kadro boyu uyuyorsa frenine takılmayın ve kaçırmayın. Güncel liste fiyatı 6549 TL: (link)
Düz maşalının değil, süspansiyonlunun V frenlisi var: (link)
24 viteslilerde kullanılan fren daha düşük modellerdeki gibi DT M500 değil, Shimano BR-MT200.
V frenin avantajı biraz alet kullanma becerisi olanların kendi bakım, tamir ve ayarını yapabilmesi, yolda yaşanan sorunlara kolayca müdahale edilebilmesi, ilk alım maliyetinin düşük olması, hafif olması, işçilik ve malzeme giderinin düşük olması. HD frenin avantajları daha güçlü fren, daha hassas fren gücü uygulama şansı, hava ve yol koşullarından çok daha az etkilenmesi. HD frenin yaşanabilecek en büyük sorunları küçük bisikletçilerin çoğunun tamirinden-bakımından anlamaması, kronik sürtme ve ayar turmama problemleri, daha sık bakım gerektirmesi, işlem yapmak için ekipman gerektirmesi, yolda (örneğin bir uzun turda) müdahalenin mümkün olmaması.
Ben tüm bakım ve tamiri kendim yaptığım için pabuçlu fren tercih ediyorum. 36 yıllık bisiklet hayatımda hiç fren yetersizliğinden dolayı bir sorun yaşamadığım için pabuç frenler benim için yeterli. MTB kullansaydım HD fren, uzun turlara çıkıyor olsaydım mekanik disk tercih ederdim.