Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Herkese merhaba, iyi günler. Foruma yeni üye oldum. Şehir bisikleti almak istiyorum. Amacım spor yapmak ve bazen de ulaşım için kullanmak. MOSSO LEGARDA 2224 MDM H modelini düşünüyorum. Şu an 5.500 TL'ye evime yakın bir bisikletçi de buldum. Yukarıda okuduğum bazı yazılarda hidrolik disk yerine V fren tavsiye edilmiş. Bu modelde mosso legardanın 24 vitesinin V frenlisi var mıdır? Hidrolik disk frenlerde ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim, sorunla karşılaştığımda çözümü masraflı ve zor olur mu? Bu konuları açıklayan başlıklar varsa onlarında linkini atabilirsiniz, oradan araştırabilirim.

Fiyat çok iyi, kadro boyu uyuyorsa frenine takılmayın ve kaçırmayın. Güncel liste fiyatı 6549 TL: (link)
Düz maşalının değil, süspansiyonlunun V frenlisi var: (link)

24 viteslilerde kullanılan fren daha düşük modellerdeki gibi DT M500 değil, Shimano BR-MT200.

V frenin avantajı biraz alet kullanma becerisi olanların kendi bakım, tamir ve ayarını yapabilmesi, yolda yaşanan sorunlara kolayca müdahale edilebilmesi, ilk alım maliyetinin düşük olması, hafif olması, işçilik ve malzeme giderinin düşük olması. HD frenin avantajları daha güçlü fren, daha hassas fren gücü uygulama şansı, hava ve yol koşullarından çok daha az etkilenmesi. HD frenin yaşanabilecek en büyük sorunları küçük bisikletçilerin çoğunun tamirinden-bakımından anlamaması, kronik sürtme ve ayar turmama problemleri, daha sık bakım gerektirmesi, işlem yapmak için ekipman gerektirmesi, yolda (örneğin bir uzun turda) müdahalenin mümkün olmaması.

Ben tüm bakım ve tamiri kendim yaptığım için pabuçlu fren tercih ediyorum. 36 yıllık bisiklet hayatımda hiç fren yetersizliğinden dolayı bir sorun yaşamadığım için pabuç frenler benim için yeterli. MTB kullansaydım HD fren, uzun turlara çıkıyor olsaydım mekanik disk tercih ederdim.

• Beğen
Tepkiler: hasanazmi
Scudo
Canyon, scott, specialized gerisi hikayedir. Borç yapın alın 1 tane gerisini düşünmeyin.

Bilgiler için teşekkür ederim. Şu an spor yapıyorum ama uzun süre bisiklet sürecek kadar kondisyonum olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple ilk başta kısa rotalarda ama sürekli antrenman yaptıktan sonra uzun sürüşe çıkmak. Uzundan kastım beylikdüzü-eminönü veya en uzak sarıyer sahil gibi. Şimdilik daha uzun rotalar düşünmüyorum. Bir de günlük ulaşımda kullanmak istiyorum. Bu da beylikdüzü-avcılar arası olacak yaklaşık günlük 20 km.

Merhaba, ben geçenlerde belderia-folding x7 modelinde bir bisiklet aldım ihtiyaçlarımı karşılıyor ancak kaliperleri kalitesiz gibi duruyor tx805 almayı düşünüyorum bide 20" jant olduğu için arttıcı yere sürtecekmiş gibi duruyo arka arttırıcıyı ty-200 ss ile değiştirip cs-hg200 12-32 7v ruble takmayı düşünüyorum aynakolu da değiştirebilirmiyim, olursa ön arttıcı olarak ne kullanmam daha iyi olur veya komple ne yapmam daha uygun olur?

Arkadaşlar merhabalar. Kendime katlanabilir bisikletimin yanına şehir ve toprak yollardan oluşan güzergahlarda bisiklet sütmek maksatlı ömürlül bir bisiklet arıyorum. Özellikle ömürlük bisiklet kriterine uyan tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz. Peugeot t17fs modeline baktım açıkçası maşalı olması hoşuma gitti, boyum ayakkabılı olarak 1.77 Hangi kadro bana uygundur

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Merhaba arkadaşlar. Sedona 410 bisikletim çalınmıştı. Yeniden bir bisiklet almak istiyorum. Biraz araştırma yaparak Mosso Legarda 2227 MDM H, Carraro Sportive 327, Peugeot T11x2 bisikletlerini buldum. Fiyat aralıkları 6000-8000 arasında. Tavsiyelerinizi beklerim. Herkese iyi günler.

Merhaba arkadaşlar. Sedona 410 bisikletim çalınmıştı. Yeniden bir bisiklet almak istiyorum. Biraz araştırma yaparak Mosso Legarda 2227 MDM H, Carraro Sportive 327, Peugeot T11x2 bisikletlerini buldum. Fiyat aralıkları 6000-8000 arasında. Tavsiyelerinizi beklerim. Herkese iyi günler.

Üçü de güzel. 327 ve 2227 MDM H arasında seçim yapmak fren tercihinize bağlı. T11x2 vites seçimiyle biraz daha farklı tabii ama yine fren tercihiniz önemli. Fren hiç fark etmez derseniz hangisini uygun kadroda ve daha hesaplı bulursanız onu seçin.
Arkadaşlar merhabalar. Kendime katlanabilir bisikletimin yanına şehir ve toprak yollardan oluşan güzergahlarda bisiklet sütmek maksatlı ömürlül bir bisiklet arıyorum. Özellikle ömürlük bisiklet kriterine uyan tavsiyelerinizi paylaşabilir misiniz. Peugeot t17fs modeline baktım açıkçası maşalı olması hoşuma gitti, boyum ayakkabılı olarak 1.77 Hangi kadro bana uygundur

Alüminyum bisikletlerin tümü düzgün kullanıldığında ömürlük.
Kadro boyu olarak 47 ve 51 uyabilir, tam sonuç için başka model de olsa bir satıcıda bulup denemek lazım.
"Maşalı" derken "süspansiyonlu" anlamındaysa benzer model olarak şunlar var, ön attırıcılarında T17FS'deki sorun yok:

(link) (hidrolik diskli)
(link) (v frenli)
(link) (hidrolik diskli)
(link) (v frenli)

Düz maşalı olarak da bunlar var:
(link) (hidrolik diskli)
(link) (hidrolik diskli)

T17FS'nin ön attırıcısı vites ayarlarında sorun çıkarırsa (çıkarır ama sınır viteslerde çıkaracağından pek etkilemeyebilir ya da kısa süreli kullanımda rahatsız etmeyebilir), yerine takılması gereken parça bunlardan biri (en iyiden başlayarak sıralı):
(link)
(link)
(link)

En pahalısı alınsa (235 lira), 65 lira da işçilik ödense toplam 300 lira. Toplama bakarsak çok büyük bir masraf değil, o yüzden T17FS'den de çekinmenize gerek yok. Beğendiyseniz, içinize sindiyse, iyi fiyata bulduysanız, yerelde uygun boyu bulduysanız v.b. arabilirsiniz. Önce bu haliyle kullanılır, sıkıntı yaşanırsa değiştirilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: tahsinak
Üçü de güzel. 327 ve 2227 MDM H arasında seçim yapmak fren tercihinize bağlı. T11x2 vites seçimiyle biraz daha farklı tabii ama yine fren tercihiniz önemli. Fren hiç fark etmez derseniz hangisini uygun kadroda ve daha hesaplı bulursanız onu seçin.
Cevap için çok teşekkür ederim. Vitese bakmamışım o yüzden T11 i eledim. Bu yüzden diğer iki bisiklet arasında tercih yapacağım. Amortisörlü bisiklet almayı düşünmüyorum, fren konusunda kararsızım bakalım. Teşekkürler tekrardan.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Değerli cevabınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Carraro gravel g0 52 kadro olabilir

Barış bey öncelikle yardımsever mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Boy 1.78 Kilo 80. İç bacak boyum 83. Hali hazırda bir dağ bisikleti kullanıyordum fakat bisikletimi sattım yeni bir bisiklet almak istiyorum. Genelde çok uzun olmayan turlar max 10 km ve şehir içi bisiklet kullanımı yapıyorum. Eskişehirde yaşadığım için yağmur kar eksik olmuyor bu yüzden çamurluk taktıracağım veya çamurluklu modeller tercih etmeyi düşünüyorum. Yollar düzgün herhangi bir patika yol yok genelde dediğim gibi şehir içinde kullanacağım. Bütçem ise 5-6 bin bandında kullanım alışkanlıklarıma göre nasıl bir tercih yapmalıyım. Şimdiden çok teşekkürler.

Barış bey öncelikle yardımsever mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Boy 1.78 Kilo 80. İç bacak boyum 83. Hali hazırda bir dağ bisikleti kullanıyordum fakat bisikletimi sattım yeni bir bisiklet almak istiyorum. Genelde çok uzun olmayan turlar max 10 km ve şehir içi bisiklet kullanımı yapıyorum. Eskişehirde yaşadığım için yağmur kar eksik olmuyor bu yüzden çamurluk taktıracağım veya çamurluklu modeller tercih etmeyi düşünüyorum. Yollar düzgün herhangi bir patika yol yok genelde dediğim gibi şehir içinde kullanacağım. Bütçem ise 5-6 bin bandında kullanım alışkanlıklarıma göre nasıl bir tercih yapmalıyım. Şimdiden çok teşekkürler.

Piyasadaki tüm trekking modellerine sonradan çamurluk takılabiliyor, gerekli yuvalar var ama hazır çamurluklu şehir modelleri de tercih edilebilir, fiyat aralığında kalmaya çalışarak şunlar gibi:
(link)
(link)

Bence trekking bisikletine ihtiyaca ve göz zevkine uygun çamurluk takmak daha iyi olur:
(link)
(link)

Bu modeller sanırım 6000'e yakın fiyatla bulunur. 21 vitesli modelleri tercih ederek daha uygun fiyatla alabilirsiniz ama onlardaki sıkıntıları önceki sayfalarda okumuşsunuzdur.

Ben Mosso Legarda'da Polisport Colorado çamurluk kullanıyorum, oldukça hafif ve görünüşü sportif. (link)

Piyasadaki tüm trekking modellerine sonradan çamurluk takılabiliyor, gerekli yuvalar var ama hazır çamurluklu şehir modelleri de tercih edilebilir, fiyat aralığında kalmaya çalışarak şunlar gibi:

Bence trekking bisikletine ihtiyaca ve göz zevkine uygun çamurluk takmak daha iyi olur:

Bu modeller sanırım 6000'e yakın fiyatla bulunur. 21 vitesli modelleri tercih ederek daha uygun fiyatla alabilirsiniz ama onlardaki sıkıntıları önceki sayfalarda okumuşsunuzdur.

Ben Mosso Legarda'da Polisport Colorado çamurluk kullanıyorum, oldukça hafif ve görünüşü sportif.
Kron tx150 ve riverside 500 hakkında ne düşünüyorsunuz Barış bey?

Kron tx150 ve riverside 500 hakkında ne düşünüyorsunuz Barış bey?

(link) bence şehirden çok hafif arazi, patika, toprak yol kullanımına uygun. Vites sistemi şerhir şartlarına göre seçilmemiş, daha çok dağ bisikletlerinde kullanılan tekli aynakola ve yine onlarda kullanılan dişli oranlarına sahip. Daha sonra ikili ya da üçlü aynakol, ön attırıcı ve ön vites kolu takılıp bir trekking bisikletine dönüştürülmesi mümkün tabii. Mekanik disk fren uzun tura çıkanlar hariç pek kimse tarafından tercih edilmiyor. Riverside 500 ile aynı fiyatlarda bileşenleri ondan daha iyi trekking/şehir bisikletleri var.

Kron (link) ön attırıcı seçimi hariç iyi, ön attırıcı ile ilgili sorunu önceki mesajlarda anlatmıştım. Özetle onda Shimano'nun 3x6 ve 3x7 sistemler için ürettiği (link) kullanılıyor ve sınır viteslerde sorun yaratıyor. Çözümü şu mesajda: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi
Kron'un tek hatası bu değil. 3x7 vitesli (link)'lerde de 6 vitesli bisikletler için üretilmişi üzerinde kocaman "6 SPEED" yazan (link) arka attırıcı kullanıyor. Bu tür hataları ile bazı Shimano dışı bileşen tercihleri ve marka belirtmedikleri bazı bileşenler nedeniyle Kron bisikletleri Carraro, Mosso ve Bisan'dan sonraki tercih grubunda tutuyorum. Hala Corelli'den önde tabii.

Arkadaşlar herkese selamlar,

Boy 178
Kilo 115
Yaş 33

Çocuk yaşlarda büyük tutkum olan bisiklete 12 yıl ara verdikten sonra geçen sene arkadaşımın bisiklet hediye etmesiyle tekrar döndüm. Aşırı kilo problemimide bisiklet ile birlikte gidermeye çalışıyorum. Ortalama olarak hergün sabah ve akşam 40'ar dakika mutlaka sürüyorum ve hafta sonlarıda benim için uzun sayılabilecek ortalama 50-70km arası turlara çıkıyorum. Hali hazırda arkadaşımın hediyesi olan bisiklet Btwin Rockrider 340 Xl 26 Jant 24 Vites (Kadrosu boyuma göre fazla yüksek ama sele en altta ideal pedal mesafesini sağlıyor.)

Kamp ve bisiklet tutkumu birleştirip hem kilo vermeyi hızlandırmak hemde bu hammalıkla zaman zaman bana eziyet eden bisikletin keyfimi kaçırmasından uzaklaşmak için bisikletimi yenilemek istiyorum.

Yeni bisikletimi %80 asfalt %20 toprak yolda kullanacağım gibi düşünebilirsiniz. Buna göre tavsiyede bulunabilirsiniz. Ayrıca ileride (umarım önümüzdeki sezon) aşırı kilolarımda azalmasıyla birlikte hem mesafeleri uzatma hemde bisikletim ile kampa gitme niyetim var bunun içinde ideal olmalı.

Bisiklet tavsiyesi ile birlikte birde sele, gidon çantası, portbagaj ve portbagaj çantası tavsiyelerinede ihtiyacım olacak. Bütçe olarak ise maksimumda 8k düşünüyorum. Günden güne bu limite birşey bulunmaz olduğundan biran önce sonuçlandırma niyetindeyim.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

IMG_20220820_065554.jpg

Mevcut bisikletim.

Son sayfalarda tavsiye ettiğiniz 24-27 vites modellere baktım da internette uygun kadro bulmak zormuş. İkinci el 2020 carraro sportive 327: 5500 tl buldum sadece 😭

Sezon yüzünden mi yoksa üreticiler mi üretmiyor

Son düzenleme:

Merhaba ben yaz başından beri Mosso Legarda 2127 MDM H kullanıyorum. 2. El olarak temiz bulup almıştım vites geçişleri ve kullanırken verdiği hissiyat çok iyi. Açıkcası ben memnunum. Tavsiye ederim.

Ortalama bütçem 6.000 TL 24 vites şehir bisikleti düşünüyorum. Aklımda mosso 2224 var ama disk fren ve süspansiyon istemiyorum. Başka alternatifler var mı.

Geri