Bay Egoist
Üye
- Tepki
- 3
- İsim
- Kerem
- Bisiklet
- b'Twin
Bursa'da olsanız ben size T11x2 satabilirdim. Alalı bir ay oluyor. Yıldızımız barışmadıEvet go ikinci el giant ta ikinci el şimdi peugeot t11 x2 ye bakıyorum. O da 9 k ya yakın bir fiyatı var ancak 12 kg gibi bir kilo da ve arka aktarımı deore
Aslında güzel ve akıcı bir bisiklet. Ön hidrolikte ben sıkıntı yaşadım iki kere. Şuan bir sıkıntısı yok gerçi sızdıran kaliperi değiştirdiler. Ama servise götür getir bayağı beni soğuttu. Bir de en büyük kadrosu 53'tü. Kağıt üzerindeki verileri başarılı diye aldım. Deneme şansım da olmamıştı. Biraz dizimde ağrı hissediyorum 1 saatlik sürüş sonrasında. Sanırım kadro bana küçük geliyor. Yoksa hafif ve akıcı. Bulursanız alabilirsiniz.Niye ya kağıt üstünde iyi duruyor. Ve görüntü olarak ta başarılı bir bisiklet gibi. Siz neden sevmediniz ki
"Shimano parçaları kullanıyorlar" deyip geçmeyin, Shimano'nun farklı serileri arasında fiyat ve özellik bakımından astronomik farklar var. Aslında bu bileşenler çoğu durumda diğer her şeyden önemli. Örneğin trekking bisikletlerde diğer tüm bileşenler aynıyken Shimano Deore setli bir bisikletle Shimano Tourney setli bisiklet arasında 2-3 kat fiyat farkı olabilir. Yol bisikletlerinde ise Shimano Dura Ace setli bisiklet ile Shimano Claris setli bisiklet arasında 10 kattan fazla fiyat farkı olması normal.
Salcano City Life 21SHD diğer iki bisikletle aynı seviyede değil. Vidalı rubleli 21 vitesli bisikletler ancak daha üst modellere bütçeniz yetmediğinde bakılabilecek modeller. Tüm markalar 21 vitesli modellerde nispeten düşük kalite bileşenler ve vidalı arka göbek ile ruble kullanıyorlar. Vidalı rubleye sahip bir bisiklet aldığınızda kısıtlayıcı olan konu, 48-38-28 aynakollu bir sistemde 14-28 rubleyle hem yüksek hızdan, hem tırmanma yeteneğinden feragat ediyor olmanız. Ruble 14-34 megarange ile değiştirilebilir ama bu yüksek hıza etki yapmaz, ayrıca 7'li megarange rublelerin son iki dişlisinin 24 ve 34 olmasındaki kullanışsızlık uzun yolda çok rahatsız edici olabilir. Vidalıda başka bir ruble seçeneği yok. Vidalı rubleden kaset rubleye geçmek için arka göbeği değiştirip jantı yeniden ördürmeniz, kaset ruble ve hedef vites sayısına göre değişen sayıdaki parçaları değiştirmeniz gerekir.
Carraro Sportive 225 ve Lapierre Shaper 2.0 Disc 24 Vites birbirine yakın modeller. İkisi arasında seçim yaparken birinci öncelik düz maşa ve süspansiyon arasında seçim yapmak. Lapierre Shaper'in Carraro'daki doğru karşılığı Carraro Sportive 324. Fiyat bakımındansa Lapierre Shaper fiyatına Carraro'nun bir üst modeli 328'i alabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldu söyledikleriniz.
Bunlara ek olarak bir soru daha sormak istiyorum. Lapierre Fransız, Carraro ise İtalyan menşeili ama internette gördüğüm kadarıyla ikisi de Accell bünyesi altında Manisa'da üretiliyorlar ya da monte ediliyorlar diyeyim. Lapierre Shaper 2.0 ile Carraro Sportive 324 ya da 328 arasında bir seçim yaparken işçiliğin de aynı olduğunu düşünerek Krank takımı, lastikler gibi küçük farklılıkları göz önüne alarak bir seçim yapmam mı daha tutarlı olur yoksa marka farklılığından ötürü kadro, jant malzemeleri ciddi bir kullanım farklılığı yaratır mı?
Lapierre Shaper 2.0 Disc | Carraro Sportive 328 | |
Arka attırıcı | Shimano Acera FD-M360 | Shimano Alivio RD-M3100 |
Ön attırıcı | Shimano Tourney FD-TY710 | Shimano Altus FD-M370 |
Aynakol | Shimano Tourney FC-TY501 48x38x28 | Shimano Altus FC-M371 48X36X26 |
Ruble | Sunrace CSM400 8s 12–32 | Shimano HG200 9s 11-34 |
Fren | Shimano BR-MT200 | Shimano BR-MT200 |
Fren-vites kolları | Shimano EF505 3x8 tümleşik | Shimano EF505 3x9 tümleşik |
Disk | Shimano RT10 160mm | Shimano RT10 160mm |
Lastik | Schwalbe Delta Cruiser 700x35c | Schwalbe Delta Cruiser Plus 700x38C |
Jant | Lapierre DW 622-21c 32 tel | Carraro çift katlı 32 tel |
Sele | Selle Royal Shadow | Selle Royal Shadow |
Zincir | YBN S52 | ? |
Ön-arka göbek | Shimano FH-TX505, HB-TX505 | Shimano FH-TX505, HB-TX505 |
Orta göbek | Kare mil belirsiz | Kare mil belirsiz |
Gidon boğazı | XLC sabit | XLC sabit |
Fiyat | 11350 | 11650 |
Lapierre Shaper 2.0 Disc | Carraro Sportive 324 | |
Arka attırıcı | Shimano Acera FD-M360 | Shimano Altus RD-M310 |
Ön attırıcı | Shimano Tourney FD-TY710 | Shimano Tourney FD-TY710 |
Aynakol | Shimano Tourney FC-TY501 48x38x28 | Shimano Tourney FC-TY301 48x38x28 |
Ruble | Sunrace CSM400 8s 12–32 | Shimano HG200 8s 11-32 |
Fren | Shimano BR-MT200 | Shimano BR-MT200 |
Fren-vites kolları | Shimano EF505 3x8 tümleşik | Shimano EF505 3x8 tümleşik |
Disk | Shimano RT10 160mm | Shimano RT10 160mm |
Lastik | Schwalbe Delta Cruiser 700x35c | Schwalbe Delta Cruiser Plus 700x38C |
Jant | Lapierre DW 622-21c 32 tel | Carraro çift katlı 32 tel |
Sele | Selle Royal Shadow | Selle Royal Shadow |
Zincir | YBN S52 | ? |
Ön-arka göbek | Shimano FH-TX505, HB-TX505 | Shimano FH-TX505, HB-TX505 |
Orta göbek | Kare mil belirsiz | Kare mil belirsiz |
Gidon boğazı | XLC sabit | XLC ayarlı |
Fiyat | 11350 | 9800 |
Merhaba arkadaşlar,
İstanbul'da şehir içinde kullanmak için bir bisiklet arıyorum. Bisiklet hakkında çok fazla teknik bilgim olmadığı için buradan sormak istedim. Boyum 190 kilom 75. Bütçem de yaklaşık 8-9k civarı. Önerebileceğiniz bir bisiklet var mı?
Teşekkürler şimdiden.
Lapierre markası Çinden geliyor. Getiren Firma Accell bisiklet. Demonte bicimde geliyor. Bazı komponentleri Accell burada kendisi takıyor. Komple hazır modellerde mevcut.
Nereden mi biliyorum? İşim gereği 15 günde bir Accell bisiklet fabrikasindayım. Üretimide geziyorum.
[/QUOTE
Madem işin içindesiniz. Size küçük bir soru.
En sağlam ve kaliteli yerli marka hangisi?
Tabii burda fiyat değil sağlamlık ön planda.
Örneğin bu bisiklet sorunsuz 20.000 km gider vs. gibi.![]()
Herkese merhabalar, birkaç gün önce ikinci el pazarından bir bisiklet edindim. Marka model olarak wst zephyr. İşin açığı bisiklet için bütçem kısıtlıydı, bu bisikletin sıfıra yakın durumda olması, alüminyum kadroya sahip olması ( daha sonra kendi isteklerime göre parça değiştirebilecek olmam) cazip geldi ve 2400 TL gibi bu ekonomide komik sayılacak bir meblağa ya satın aldım. Daha öncesinde mersinin çoğu bisikletçisini gezip bu bütçe ile sadece 26 jant eski çelik bisiklet edinebildiğimi tecrübe etmiştim ki onların hali de gerçekten berbattı. Ancak bisiklet hakkında internet üzerinde hiçbir bilgiye rastlayamadım, markanın bir sitesi yok. Migros harici bu bisikleti satan bir yer bulamadım. migrosun sitesinden yada google a yazarak bulabilirsiniz link atamıyorum. Merak ettiğim konu şu bu bisiklet iyi midir ? kadro boyutu nedir üzerinde herhangi bir ibareye rastlamadım ? yaklaşık 80 kilo ve 184 boylarında olmama rağmen arka lastiğimin yere yapıştığını görüyorum havası da iyi durumda bu konuda ne yapabilirim ? daha önce kullanmış olan var mı ? bisikletin üzerinde tourney set var frenleri ise berbat bir çin markası, maşası biraz garip çalışıyor ve çok sert. selesi gerçekten berbat yakın zamanda değiştirmeyi planlıyorum tavsiyede bulunursanız sevinirim. Bike packing ve uzun yol yapmayı düşünüyorum. Son olarak bisikletin selesini, maşasını ve frenlerini değiştirmeyi düşünüyorum tecrübeli ve bilgili abilerimin cevaplarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. 303746 dosyayı görüntüle
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz üzere bisikletin ölçümlerini yaptım kırmızı olan yer yaklaşık 45 cm yeşil yer ise 54 55 cm civarında. Bisikletin detaylı resimlerinide ekledim.Bisiklet temizse bence iyi bir alışveriş olmuş.
Kadrosunu beğendiyseniz bisiklet iyidir. Her yerde bulunması, Türkiye'de ünlü olması gibi detayların hiç önemi yok. Mesela bu bisiklet de aynı şartlarda. Türkiye'de satışı yok, markasını Türkiye'de bilen çok az, sadece Türkiye'de değil, dünyada bile artık bir resmi sitesi yok. İkinci el bisikletin resmi sitesi, bayisi, servisi olsa ne oluyor zaten, servislerin bir şey yapabildiği yok.
İstediğiniz değişikliklerin bazıları çok daha pahalı sıfır bisikletlerde bile yapılıyor. Zaten özelleştirince kendi bisikletimiz oluyor. Nelerin değişmesi, alternatiflerin ne olabileceği konusunda detaylar için bileşen modelleri ve mümkün olduğunca çok detaylı fotoğraf lazım. Vites grubunun birkaç resmi yeterli olur.
Kadro ölçüsü için şu iki ölçüyü alın:
Kırmızı olan, sele borusu ölçüsü. Orta göbeğin ortasından sele kelepçesine kadar. Firmaların kullandığı kadro ölçüsü bu.
Diğer ölçülerin uygunluğunu değerlendirmek için de efektif üst boruyu ölçün. Sele borusu üstündeki sanal dikmenin alın borusu ortasına olan uzunluğu.
303756 dosyayı görüntüle
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz üzere bisikletin ölçümlerini yaptım kırmızı olan yer yaklaşık 45 cm yeşil yer ise 54 55 cm civarında. Bisikletin detaylı resimlerinide ekledim. 303781 dosyayı görüntüle303780 dosyayı görüntüle303782 dosyayı görüntüle303778 dosyayı görüntüle303777 dosyayı görüntüle
Kadro 1.84 boyunuza göre küçük gibi, yaklaşık 46 kadro trekking bisikleti ölçülerinde. İç bacak boyunuza da bağlı olmak şartıyla size 51-55 arasındaki kadrolar daha uygun olur.
Maşa pek iyi görünmüyor, sanırım kilitlenebilir de değil. Düz maşaya da geçebilirsiniz, yeni bir kilitlenebilen süspansiyonlu maşa da bakabilirsiniz. Düz maşaya geçiş ekonomik olur, süspansiyonlu maşa için kalitesine ve bisikletin kadro+furş yapısına göre epey bütçe ayırmak gerekebilir.
Frenler düzgün çalışıyorsa ya da bakım/ayarla düzgün çalışmaya başlarsa markasına hiç takılmadan kullanmaya devam edin. Sonuçta V frenin yaptığı iş basit, farklı fren bacakları arasında ciddi farklar yok ve bu az miktardaki fark için ciddi artan fiyatlarla karşılaşılıyor.
Ekonomik olarak, bacakları plastik ya da güçsüz olduğu belli olan alüminyum olanlardan kaçınmanız yeterli olur:
Promax TX-117 108mm Alüminyum V-Fren Takımı Siyah - Promax - V Fren Setleri -
Alhonga 811 V Fren Seti Siyah Tw - Alhonga 811 V Fren Seti Siyah Tw - Fren Setleri
Alhonga HJ-7011AD7 95mm Alüminyum V-Fren Takımı Siyah - Alhonga - V Fren Setleri - Alhonga HJ-7011AD7 95mm Alüminyum V-Fren Takımı Siyah
İdeal bir ürün olarak:
Shimano Alivio BR-T4000 Ön Fren Ayağı Siyah - Shimano - V Fren Setleri - Shimano Alivio BR-T4000 Ön Fren Ayağı Siyah + Shimano Alivio BR-T4000 Arka Fren Ayağı Siyah - Shimano - V Fren Setleri - Shimano Alivio BR-T4000 Arka Fren Ayağı Siyah
(bunlarda ön-arka aynı, iki tane ön ya da iki tane arka alırsanız sadece birindeki pabuçların yönünü değiştirmek yeterli. örneğin bir yerde 270 liraya ön, başka yerde 295 liraya arka varsa iki tane ön alıp geçebilirsiniz)
Lastiğin yere yapışıyor gibi görünmesi konusunda, lastiğin kenarında yazan aralıkta kalmak (sadece üst sınır yazıyorsa üst sınırı aşmamak) şartıyla daha yüksek basınçla şişirebilirsiniz. Yine de inik görünüyorsa yukarıdan bakarken genişlemeyi gördüğünüz için normal olabilir. Aynada/vitrinde bakın, başkası baksın ya da başkasını bindirip siz dışarıdan bakın.