Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.389
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Merhabalar, ilk bisikletimi almaya karar verdim ancak bu konuda biraz bilgisizim. İzmirde karşıyaka-bornova özkanlar arası işe gidip gelirken kullanmayı düşünüyorum. 8 km bir mesafe var. Bu 8 km nin 1 km sinde bebeğim bana eşlik edecek. 2 yaşında olan kızıma da kadroya bağlantılı bir bisiklet koltuğu alacağım ve alacağım bisikletin buna uygun olması gerekiyor. 8 km'lik bir yolu yürüyüş+dolmuş vs derken trafiğinde etkisiyle 1 buçuk saatte gidiyorum. yürüyüş yolum 1 km civarı ve kucağımda 13 kiloluk bir bebeyle artık idare edemiyorum. boyum 174 bana uygun bir bisiklet önerisinde bulunursanız sevinirim. bisiklet bütçem max 5500 tl
"kadroya bağlantılı bir bisiklet koltuğu alacağım" derken
- çocuğun önde taşındığı
- üst boruya monte koltuk
- gidon boğazına bağlanan koltuk
- ön bagaj/sepet gibi bağlanan koltuk
- çocuğun arkada taşındığı
- bagaja monte edilen koltuk
- sele borusuna bağlanan koltuk
Arkada olanların dezavantajı çocuğun sürekli sırt görerek seyahat etmesi ama en çok kullanılanlar bunlar. Sele borusuna bağlı olan en kötü seçenek. Arkada taşımanın ideali bisiklette bagaj bağlantı yuvalarına bağlı bagaj olup koltuğunun bunun üstünde taşınması.
Önde taşımanın avantajı çocuğun görüş açısı ama o seçenekler de çocuk biraz büyüdüğünde kullanılmaz hale geliyor.
Kullanılmamış bisiklet olarak bütçenize uygun seçenekler çelik Carraro trekking modelleri, alüminyum Ümit trekking ve şehir modelleri, alüminyum Peugeot şehir modelleri ve benzerleri:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
İkinci el olarak çok farklı şehir ve trekking modelleri bulunabilir. Sadece fiyat ve özellik için örnek olarak bunun gibi: Bianchi Discovery 504 V 28 Jant 21 Vites Erkek Şehir Bisikleti