Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhabalar, ilk bisikletimi almaya karar verdim ancak bu konuda biraz bilgisizim. İzmirde karşıyaka-bornova özkanlar arası işe gidip gelirken kullanmayı düşünüyorum. 8 km bir mesafe var. Bu 8 km nin 1 km sinde bebeğim bana eşlik edecek. 2 yaşında olan kızıma da kadroya bağlantılı bir bisiklet koltuğu alacağım ve alacağım bisikletin buna uygun olması gerekiyor. 8 km'lik bir yolu yürüyüş+dolmuş vs derken trafiğinde etkisiyle 1 buçuk saatte gidiyorum. yürüyüş yolum 1 km civarı ve kucağımda 13 kiloluk bir bebeyle artık idare edemiyorum. boyum 174 bana uygun bir bisiklet önerisinde bulunursanız sevinirim. bisiklet bütçem max 5500 tl

"kadroya bağlantılı bir bisiklet koltuğu alacağım" derken
  • çocuğun önde taşındığı
    • üst boruya monte koltuk
    • gidon boğazına bağlanan koltuk
    • ön bagaj/sepet gibi bağlanan koltuk
  • çocuğun arkada taşındığı
    • bagaja monte edilen koltuk
    • sele borusuna bağlanan koltuk
seçeneklerinden hangisi aklınızdaki?

Arkada olanların dezavantajı çocuğun sürekli sırt görerek seyahat etmesi ama en çok kullanılanlar bunlar. Sele borusuna bağlı olan en kötü seçenek. Arkada taşımanın ideali bisiklette bagaj bağlantı yuvalarına bağlı bagaj olup koltuğunun bunun üstünde taşınması.
Önde taşımanın avantajı çocuğun görüş açısı ama o seçenekler de çocuk biraz büyüdüğünde kullanılmaz hale geliyor.

Kullanılmamış bisiklet olarak bütçenize uygun seçenekler çelik Carraro trekking modelleri, alüminyum Ümit trekking ve şehir modelleri, alüminyum Peugeot şehir modelleri ve benzerleri:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

İkinci el olarak çok farklı şehir ve trekking modelleri bulunabilir. Sadece fiyat ve özellik için örnek olarak bunun gibi: Bianchi Discovery 504 V 28 Jant 21 Vites Erkek Şehir Bisikleti

• Beğen
Tepkiler: mel35
Scudo
Zaten size 46 kadro küçük gelebilir, bence büyük ihtimalle küçük olacak, bacak iç boyu ölçümünü doğru yapın, mümkünse deneyerek alın. Ayrıca küçük çocuklular için katlanır bisikletler de gayet uygun. Rotada dik rampa yoksa 7-8 vitesliler işinizi görecektir.
Mosso şehir bisikleti kullanmış biri olarak söylüyorum 46 kadronun küçük gelme ihtimali yok.
Ayrıca Legarda serisinde kadro boyları arasında yalnızca sele borusu geometri farklılığı gösterir.

• Beğen
Tepkiler: ozdeg
Sarı site üzerinden çevrenizdeki temiz ikinci ellere bakabilirsiniz. Uyumlu olması ve beklentilerinizi karşılaması açısından, takmak istediğiniz bebek koltuğunu da araştırın öncesinden.

• Beğen
Zaten size 46 kadro küçük gelebilir, bence büyük ihtimalle küçük olacak, bacak iç boyu ölçümünü doğru yapın, mümkünse deneyerek alın. Ayrıca küçük çocuklular için katlanır bisikletler de gayet uygun. Rotada dik rampa yoksa 7-8 vitesliler işinizi görecektir.

çok aşırı dik olmasa da geçmem gereken iki üst geçit var dönemeçli engelli rampası mevcut. katlanır bisiklette bebek çok aşağıda kalıyor galiba bebeği o şekilde taşımayı uygun bulmuyorum. Tam emin olmasamda onların kadrolarına bebek koltuğu takılmıyor diye biliyorum
"kadroya bağlantılı bir bisiklet koltuğu alacağım" derken
  • çocuğun önde taşındığı
    • üst boruya monte koltuk
    • gidon boğazına bağlanan koltuk
    • ön bagaj/sepet gibi bağlanan koltuk
  • çocuğun arkada taşındığı
    • bagaja monte edilen koltuk
    • sele borusuna bağlanan koltuk
seçeneklerinden hangisi aklınızdaki?

Arkada olanların dezavantajı çocuğun sürekli sırt görerek seyahat etmesi ama en çok kullanılanlar bunlar. Sele borusuna bağlı olan en kötü seçenek. Arkada taşımanın ideali bisiklette bagaj bağlantı yuvalarına bağlı bagaj olup koltuğunun bunun üstünde taşınması.
Önde taşımanın avantajı çocuğun görüş açısı ama o seçenekler de çocuk biraz büyüdüğünde kullanılmaz hale geliyor.

Kullanılmamış bisiklet olarak bütçenize uygun seçenekler çelik Carraro trekking modelleri, alüminyum Ümit trekking ve şehir modelleri, alüminyum Peugeot şehir modelleri ve benzerleri:

polisport groovy- polisport bilby- koltuklardan baktım. (Bisiklet kadrosuna sabitlenebilen bu çocuk koltuğu 9 ay - 4 / 5 yaş (22 kg) çocuklarınızı güvenle taşımanız için tasarlandı.) böyle bir açıklaması var. yeni üye olduğumdan link paylaşamıyorum.

. Önde olanları çok daha fazla hoşuma gitti ama 15 kilo taşıma kapasitesi varmış. Bir bisikletçiye baktım öyle geçerken carraro 292 modeli vardı 28 jant dediler. boyuma tam geldi. ama iyi bi bisiklet mi benim işimi görür mü bu koltuklar uyumlu olur mu bilmiyorum. gittiğim bisikletçide bilmiyordu. Ön tarafa takılanlara nasıl bir bisiklet alınır sonraya arkaya da almam gerek ikisine de uyumlu bisiklet olması gerekiyor. uygun bisiklet bulabilirsem sadece bu sene de kullanabilecek olmama rağmen bebek önde olsun isterim.

Son düzenleme:
...
polisport groovy- polisport bilby- koltuklardan baktım. (Bisiklet kadrosuna sabitlenebilen bu çocuk koltuğu 9 ay - 4 / 5 yaş (22 kg) çocuklarınızı güvenle taşımanız için tasarlandı.) böyle bir açıklaması var. yeni üye olduğumdan link paylaşamıyorum.

. Önde olanları çok daha fazla hoşuma gitti ama 15 kilo taşıma kapasitesi varmış. Bir bisikletçiye baktım öyle geçerken carraro 292 modeli vardı 28 jant dediler. boyuma tam geldi. ama iyi bi bisiklet mi benim işimi görür mü bu koltuklar uyumlu olur mu bilmiyorum. gittiğim bisikletçide bilmiyordu. Ön tarafa takılanlara nasıl bir bisiklet alınır sonraya arkaya da almam gerek ikisine de uyumlu bisiklet olması gerekiyor. uygun bisiklet bulabilirsem sadece bu sene de kullanabilecek olmama rağmen bebek önde olsun isterim.

Arkaya takılıp bagaj üstüne oturanlar için, bisikletin beraberinde bagaj yoksa alınması lazım, onun da sağlıklı takılması için kadroda bagaj deliklerinin bulunması lazım. 292'de bagaj delikleri var ama bagaj için de 300-400 lira bütçe ayırmanız gerekir. 1681220502963.png

Öne takılanların takılabilirliğini model bazında kontrol etmek lazım. Örneğin bu gidon yükseltilerek araya takılıyor: (link) .
Üst borunun üstüne takılanlar için genelde yüksek üst borulu kadroya sahip bisikletler gerekiyor ama bazısı alt boru ve sele borusuna bağlanıp alçak üst borulu modellerde de kullanılabiliyor.

• Beğen
Bisikletciye baktim bugün aklimdaki modellerin hic biri yoktu. Mosso legarda diye bir modeli onerdiler begendim ama fiyat yuksekti 8500 tl butcemin uzerinde. O yuzden almadim. Bakmaya devam ediyorum. Bu arada on tarafa takilanlara kizimin sigamayacagini da anlamis oldum. Bebek icin buna karar verdim. Bagaj gerekli degil bu koltuklarda bu sekilde baglaniyor.

Dosyalar

• Screenshot_20230411-220825_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230411-220825_Samsung Internet.jpg
    49,6 KB · Okunma: 15
Bisan ların kadroları yanıltıcı . orta göbekleri ve üst boruları yerden çok yüksek.
1 hafta önce aynı boyda bir arkadaşa 46cm Carraro sportive 230 aldık .
bu bilmek için bisiklet yere paralel dik durumdayken üst borunun orta kısmının zeminden yüksekliği ölçülmesi gerek hepimizin bildiği gibi .
ben 170 boyunda ve 75 cm iç bacak boyunda biriyim 43.5 cm sele borusu olan peugeot t11 kullanıyorum

bu bilmek için bisiklet yere paralel dik durumdayken üst borunun orta kısmının zeminden yüksekliği ölçülmesi gerek hepimizin bildiği gibi .
Bahsettiğin ölçü bir kadronun temel ölçülerinden biri değil. Başka bir deyişle, "iki topuk da yere temas ederken üst boru rahatsız ediyorsa o kadro büyüktür" denilemez.

Bahsettiğin ölçü bir kadronun temel ölçülerinden biri değil. Başka bir deyişle, "iki topuk da yere temas ederken üst boru rahatsız ediyorsa o kadro büyüktür" denilemez.
Senin dediğinde doğru. burda belirleyici olan kullanıcının deneyimlemesi

Arkadaşlar merhaba bisiklete yeni başlıyacağım uzun zaman önce buraları okuyordum tekrar araştırmaya başladım ama konu derya deniz resmen kayboldum, bütçemi maksimum 10000 e kadar çıkartabilirim şehir bisikleti olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba bisiklete yeni başlıyacağım uzun zaman önce buraları okuyordum tekrar araştırmaya başladım ama konu derya deniz resmen kayboldum, bütçemi maksimum 10000 e kadar çıkartabilirim şehir bisikleti olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var teşekkür ederim.

Bütçe içinde en iyi F/P oranı Peugeot ve Mosso'nun 27 ya da 18 viteslilerinde:
(link)
(link)
(link)
(link)

Biraz tasarruf etmek adına Mosso ve Carraro'nun 24 viteslileri de olabilir ama 24 viteslilerde donanım uyumluluğu hatası nedeniyle Peugeot ve Kron tercih etmemekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: AykutA ve cagatayf
Hocam merhaba Legarda 2327 Mum H modelini alıyorum sizin en altta yazan öneriniz ile benziyor bundan da memnun kalırım sanırım demi ,birde boy 190 cm olduğu için 56 boy olanını tercih edicem uygundur değil mi

Hocam merhaba Legarda 2327 Mum H modelini alıyorum sizin en altta yazan öneriniz ile benziyor bundan da memnun kalırım sanırım demi ,birde boy 190 cm olduğu için 56 boy olanını tercih edicem uygundur değil mi
Mum h kısımını anlamamakla birlikte düz maşa isterseniz mdm,kilitli maşa isterseniz msm,hidrolik isterseniz h,istemezseniz V.
56 kadro olacaktır.

Merhaba arkadaşlar biraz baktımda bana hibrit bisiklet lazım haftadasonları 3-4 saat ve haftaiçi rastgele 2 gün 3-4 saat sürerim 16 yaşındayım 190 boy 85kg bacak iç boyum 86 cm konfor ile performans arasında denge isterim fakat illa seçim yapcaksam performansın fazla olmasını tercih ederim önerileriniz var mı? Bütçem 15k civarı üzerine anca çok iyi mutlaka alınmalı denilen bir model olursa çıkabilirim sağlam bir bisiklet istiyorum tamir ile uğraşmam zor şartlardan dolayı

arkadaşlar 8k bandında kron scott merida sedona tiger markaları nasıl, bulunduğum ildeki işinde iyi olan bayi bunları satıyormuş, diğer markaları satan bayii maalesef çok iyi hatırlanmıyor

Merhaba millet 2 arkadaş bisiklet bakıyoruz bütçe 3-4 k civarı. Boy kilo 1.65/60 önerileriniz nelerdir?

cocuk-bisikleti-14-3-5-yas-unicorn-desenli-500.jpg

(link)

Maalesef o fiyata anca bu 🤷‍♂️ Bütçenizi yükseltin.

Merhaba millet 2 arkadaş bisiklet bakıyoruz bütçe 3-4 k civarı. Boy kilo 1.65/60 önerileriniz nelerdir?

5000 liraya yaklaşabilirseniz:
(link)
(link)
(link)

4000 liranın biraz üstüne:
(link)
(link)

3-4 bin lira arasına:
(link)
bunların dışında market bisikletleri ya da ikinci el bisikletler.

Hiçbiri öneri değil, sadece alınabilecekler. Önerilebilecek modeller için 7 bin liranın üstüne çıkmak lazım.

Geri