Söylediğiniz fiyata bulabilirseniz alınabilir. Sedona bildiğim kadarıyla bir Türk markası, Vona jantlar ve bisiklet parçaları var, aynı marka ama Sedona adı altında markalaşamadı. Sedona 310 olarak aratınca 21 vites ve 24 vites olarak çıkıyor. 24 vites olanında iyi parçalar kullanılmış, temiz olması şartı ile ve 4-5 bin liraya kesinlikle alınır. Schwalbe lastik ve wellgo pedallar dahi kullanılmış. 21 vites olan versiyonu ise sıradan ve şahsen Sportive 220 serisini tercih ederdim.
Amortisör olayına da takılmayın, ben tekrar şehir içi bisiklet alsam amortisörüz alırdım. Varlığı zarar değil ama olmasa da aramazsınız. Benim ki her zaman kilitli duruyor, neredeyse hiç açmıyorum. V fren de aynı şekilde, gayet yeterli. Frenin tutmadığı bir senaryo yaşamazsınız, yağmurda daha az tuttuğu söyleniyor ama ben tecrübe etmedim.
Sedona, Kron, Sportive, fark etmez biraz temiz olsun işinizi görür. 51 kadro da işinizi görür. Komponentler mümkün olduğunca Shimano olsun, Sedona'da kısmen SRAM var bu sıkıntı değil, SRAM da iyi marka. Tercihim 24 vites olurdu ama 21 vites ve 14-34 rubleler ile yokuş rahat çıkılıyor ve iş görüyor.
Binip denemekte yarar var bence. Hor kullanılmış bisiklet kendini belli eder, çocuklar bisikletleri çok çabuk haşat ediyor.
Tahminime göre tekerleri sökerek ve arka koltukları yatırarak bisikleti Clio bagajına sığdırırsınız. C sınıfı hatchback arabalarda sadece ön tekeri sökmek yetiyor. Ben çok taşıdım