Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@drawdan
Selamlar
Valla sevgili kardesim ilandan bakarak yani uzaktan cok bisey soylemek dogru degil. Yakindan bakmak daha iyi.
Fakat sirrius kaliteli bir alettir. Her turlu hafif tura uygun hizli ve seri bir arkadastir.
Begendigim modellerden biri olup sahibindende daha uygun fiyatlı modellerininde oldugunu bilmeni isterim.

(link)

Scudo
İzmirli hemşehrilerime sesleniyorum.
Forumun marketinde temiz Merida Crossway 300 bisikletim bulunuyor.Fiyatı uygun tuttum,bakmanızda fayda var.175 boya tam olur.Ben 171 im, bana bir tık büyük geliyor.
Merida Crossway 300 2017

@hamlet2006
Bu konuyla ilgili şunu söylemek istiyorum benim 2010 model full alivio bir cannondale quick 4 bisikletim var şimdi eşim kullanıyor net söylüyorum bisikletin durumu akıcılığı lastikleri üzerinde ekstralarıyla ilk aldığım günden çok daha iyi eminim @hamlet2006 hocanında bisikleti aynı durumdadır böyle bisikletleri bu fiyatlara almak varken carraroya salcanoya filan bakmanıza hiç gerek yok bisiklet araba yada fotoğraf makinası gibi değil bence hatta şarap gibi yıllandıkça bilinçli bakıldıkça güzelleşiyor şu “sıfır” bisiklet sevdasından vazgeçip 2.el evladiyelik kaliteli kadroları almak çok daha mantıklı

Herkese merhaba,

Bisiklet alma arifesinde biri olarak sizlerin de görüşlerini almak istediğim bir konu var. 2000 - 2500 TL civarında giant escape 1 serisi bisiklet alınabiliyor. Ancak şehir dışı günlük turlarda ve spor amaçlı sürüş için dropbarlı bir yol bisikleti neden olmasın diyorum kendi kendime (hatta asıl isteğim bu yönde:) ). 5500 TL civarına ise allrounder tarzda giant contend sl 1 alınabiliyor.

Asıl takıldığım nokta ekonomi bu haldeyken az para vermek mi çok para vermek mi aslında. Lütfen tersini düşününler alınmasın ve bu konuya siyaset bulaştırmak gibi bir amacım olduğunu düşünmeyin ama ülkemizin bugünden çok çok daha kötü günler geçireceği ihtimalini göz önüne almadan edemiyorum.

Aradaki fiyat farkını ilerleyen zamanda fitness tarzı bir bisikleti dropbarlı bir bisiklete dönüştürebilirim aslında. Bir kaybım olmaz mali anlamda diye düşünüyorum. Fikriniz nedir?

@Gökay Akçay
Olur mu abi adam 2018 kron bilmem ne bulmus 300 lira ucuzuna gelmis burada soruyor , insanlara danisiyor "_ iste efendim 2018 mis bu stokta kalma aliyimmi ?"
Yok kardesim alma simdi o tuzlanmis balik yada tavuk sakatatindan yapildigi icin bozulabilir yani mideni bozmasin ahaha :D

• Hahaha
Tepkiler: Gökay Akçay
Kron tourney city hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar satacak kişi fren göbek ve aktarıcıları acera olarak değiştirmiş

@Evrenoz
Salla

• Hahaha
Tepkiler: Gökay Akçay
@mariokaldato
Mariokaldato salla diyorsa bakılmaz eyvallah :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BRSZNR
Sifir alirsan sacmalamis olursun ama bisiklet ikinci el olursa bu donusum yine sana cok ucuza gelmez. Bende donusum kiti var satarim ama ayipsin

@drgn444

• Rockrider 520'nin ön dişlisi 1200 km dayanıyor. Onu şimdiden söyleyeyim.
  • Arka aktarıcı da plastik. En küçük darbede kırılıyor.
  • Aynakol yaprakları ayrılmadığı için sonradan 2 ya da 1'e düşüremezsin.
  • Jant çemberinin bandı yamuk geliyor (bisikletler depoda tekerlerin havası inik şekilde beklediği için sıcak da olunca bu yamulma oluyormuş).
  • Bisikletin boyu uzun, yani manevra zor (dağda, patikada kullanacaksan tavsiye etmem yani)
  • Bisikletin alın borusu açısı küçük yani hızlıyken daha kararlı ama manevra kabiliyeti daha düşük.
  • Tekerlek göbeğinin ömrü de tahminim 1000km falandır.

@Evrenoz
Ben bisikleti tutup bir salla bakalım gobeklerde bosluk var mi diye kontrol etmen icin dedim. Sen komple sallamisin

@mariokaldato
Hocam yazdığım fiyatların sıfıra benzer yanı var mı? :)

• Beğen
Cümleten Selamlar,
76 sayfanın tamamını okudum sayılır. Aynı soru tarzlarıyla bilen arkadaşları, özellikle @mariokaldato hocamı sıkmamak için :D

Öncelikle 2 senedir Gazelle-Batavus merakım var. Ama bütçe max 2000-2250. Bu fiyatları aştığı için sorun oluyor. Burada yazılanları okudukça aklımda birkaç model belirledim. Düz maşa istiyorum, v fren olsun istiyorum. En azından benim gibi kararsız biri için büyük bir adım :D
(link)
(link)
ve bulabilirsem Sedona İstanbul.

Konunun başlarında bunlar kesinken, sonlara doğru 2. el alma konusu ağırlık kazanmaya başladı. Mesela Raşit hocamın attığı bu link gibi.
(link)

Ve ya bunlar yerine Konyada, Gazelle İmpala, Eclipse gibi ısrarla sürüşü mükkemmel olduğunu ısrar ettikleri bisikletleri satan arkadaşlar var 2250-2500 civarı.

@mariokaldato Hocam, gazelle hakkında bilgin varsa birkaç cümle söylerek bunlar arasında benim için en doğruyu seçmeme yardım eder misin?

Çünkü 8 senedir tedavisi olmayan İBS hastasıyım ve artık dışarı çıkıp gezmek istiyorum. Bunu da bana sürüşü rahat bir bisiklet sağlar düşüncesindeyim.

Şimdiden teşekkür ederim.

@metelixiz
@mariokaldato Sedona'nın hisselerini satın aldı galiba, herkese 410 tavsiye ediyor. :)
Mosso 1921 bence o fiyata şu anki en iyi bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@Mehmet Nejat Karahan
Eheheh :D yok yav ortagöbek vatandas sinifnda alinabilecek neredeyse tek makina o

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Peugeot t11 hakkında bilgisi olan varsa yorum yapabilir mi? 1-2 haftaya bisiklet alacağım, 2300₺ bütçe var. Peugeot t11 çok hoşuma gitti tasarımsal olarak. Teknik olarak kadrosunu kompenentlerini yorumlayacak birine ihtiyacım var

• Beğen
@metelixiz
Selam dostum. Gazelle markasi bizim aygaz gibi , eti püsküyüt gibi yada taç kraker gibi kült bir Avrupa markasidir. Sehir bisikleti kategorsinde efsanevi modelleri mevcuddur. Uygun fiyatli bulunursa alinir , keyifle binilir. Yok eger bulunamazssa sedona 410 candır, sedona istanbul'da canandir.
Smdiden hayirli olsun

Bu alete bi bak harika bisey
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@metelixiz
Kardeşim Gazelle ve Betavus sürüşü çok rahat bisikletlerdir. Genelde bütüm aksesuarları üzerinde fabrikasyon olarak gelir(göbekten vites, göbekten dinamo, göbekten fren, çamurluk ve arka sele...gibi). Fakat çok ağır bisikletlerdir. Bulunduğun yerde yokuş çoksa sıkıntı yaşarsın. Genelde göbekten shimano nexus vites sistemleri vardır. 7-8 vitesden aşğısına bakma.

@mariokaldato
Malesef senin bu efsane bisiklet adama uymaz çünkü bütçesi 2000-2500 müş

Geri