Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@ŞİMŞEK35 Hayırlı olsun, güzel bisiklet almışsınız, Aydan Çelik imzalı Sedona İstanbul, üretimi yok artık, iyi günlerde pedallayın.

• Beğen
Tepkiler: ŞİMŞEK35
Scudo
  • Beğen
  • Beğen
Arkadaşlar merhaba boy 1.80 milo 86 asfaltta işyerinden eve gitmek için bisiklet arıyorum. KRON TX 150 almayı planlıyorum 1300 liraya yada 900-1000 liraya 2. El Mosso legarda 1721almayı düşünüyorum lutfen yardım edermisiniz.

Selamlar. maksimum 1900TL civarı bütçemi oluşturdum ve şehir bisikleti bakınmaya başladım bir süredir. 190cm boyum 86cm iç bacak uzunluğum var. Bu durumda önerebileceğiniz şehir bisikletleri neler olurdu acaba?

Selamlar. maksimum 1900TL civarı bütçemi oluşturdum ve şehir bisikleti bakınmaya başladım bir süredir. 190cm boyum 86cm iç bacak uzunluğum var. Bu durumda önerebileceğiniz şehir bisikletleri neler olurdu acaba?
Mosso Legarda 1921 - 1.500 tl

(link)

kalan 400 tl ye kask, eldiven, gözlük, ışık vs. alabilirsiniz.

kadro boyu 54 olmalı sanırım

Herkese merhaba evim ile işyerim arası 4 km ve düz asfalt yol bende evdeb işe kullanmak üzere bisiklet arıyorum. Boy 1.80 kilo: 86 bütçem 1000₺-1250₺ KRON TX 150 ye baktım ancak bana vites sisteminin iyi olmadığını söylediler. Bana bu bütçede kullanabilecegim bisiklet önerirmisiniz. Birde 28 jant düşünüyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.
kron tx 150 yerine sabit maşalı bir bisiklet seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Düz asfalt yollar için amatisörlü maşa gereksiz ağırlık yapar. Bu bütçelerde genelde tourney vites sistemi oluyor ama size önerim mosso legarda 1921 yada 24 olur. Hem sabit maşa hem de altus vites sistemi var.

@Devilsbutcher
Bu bisiklet uzun süredir karşıma çıkıyor alsam mı diye tereddütteyim. V fren konusunda deneyimlerim pek iç açıcı değil şu an için disk fren için bakınıyordum ama onda da fazla sıkıntı yapar mı endişem var. Ayrıca 51 ve 56 kadrosu varmış kendi sitelerinde yazdıklarına göre. Bir de belirtmeyi unutmuşum kask, gözlük, eldivenim, ışıklandırmalarım mevcut.
Bir de ince lastik olması girmek zorunda olduğum çukurlarda vs. akort kayması vb. yapar mı?

Merhaba arkadaşlar, eşimle birlikte şehir içinde kullanabileceğimiz aynı zamanda da minik turlar yapabileceğimiz bir seçenek arıyorum. Tek şöfor ben olacağım. Nasıl birşey seçmeliyim. Elektirk destekli olanlardan alıp arka tarafıda koltuk gibi bir çözüm üretirsem mantıklı olur mu? Eşim 55 kg olsa da tüm yük zaman zaman zorlayabilir beni.

Merhaba arkadaşlar, eşimle birlikte şehir içinde kullanabileceğimiz aynı zamanda da minik turlar yapabileceğimiz bir seçenek arıyorum. Tek şöfor ben olacağım. Nasıl birşey seçmeliyim. Elektirk destekli olanlardan alıp arka tarafıda koltuk gibi bir çözüm üretirsem mantıklı olur mu? Eşim 55 kg olsa da tüm yük zaman zaman zorlayabilir beni.
Tandem bisiklet alırsanız eşinizde arada size destek verir. Çok eğlenceli güzel turlar yaparsınız.

@Devilsbutcher
Bu bisiklet uzun süredir karşıma çıkıyor alsam mı diye tereddütteyim. V fren konusunda deneyimlerim pek iç açıcı değil şu an için disk fren için bakınıyordum ama onda da fazla sıkıntı yapar mı endişem var. Ayrıca 51 ve 56 kadrosu varmış kendi sitelerinde yazdıklarına göre. Bir de belirtmeyi unutmuşum kask, gözlük, eldivenim, ışıklandırmalarım mevcut.
Bir de ince lastik olması girmek zorunda olduğum çukurlarda vs. akort kayması vb. yapar mı?
Mosso fiyat/performans bisikletler üreten bir Türk firma. Kadro tüm markalarda olduğu gibi uzak doğu ülkelerinde yapılıyor. Vites sistemleri falan klasik shimano. Servis ve parça bulmak kolay. V fren bence sorunsuz. Dünya turu yapan bisikletçilerin yüzde 90 ı v fren kullanır. Bakım istemez. Balata pabucu bitince herhangi bir bisikletçiye gir al tak yola devam. Yüksek inişlerde disk fren ısınırsa tutmamaya başlar. Tek artısı yağışlı havalarda disk fren iyidir. Ama bakımı gerekir. Yağı değişmesi lazım vs. Ben 2000 km oldu v fren kullanıyorum. Sorun yok. En az 54 olmalı. 54 ve 56 yı deneyin hangisi iyi olursa onu alırsınız. 51 küçük gelir bence. İnce lastik sorun olmaz. Kalın lastik olacaksa zaten mtb bisikletkere bakmak gerekecek Ya da 700x40c falan kullanırsanız yeterince kalın olur. Ben 700x35c kullanıyorum sorun yok.

Son düzenleme:
Herkese Merhaba
Günde 10-15 km arasında birkaç kaldırım sonrası bisiklet yolunda egzersiz amaçlı kullanmak üzere şehir bisikleti satın almak istiyorum
Bütçem 1.500 TL civarı 182cm 110 kg’yim( kron large Mosso 51 yada 56?)
Kron Tx-100 ve TX-150 ile Mosso arasındaki kaldıım
Artılarına gelecek olursak tx100 1200 TL fiyatı:)
Tx150 1700 TL kilitli maşa hfren
Mosso en azında kadro ithal kilitli maşa vfren 1500TL
Okuduğum kadarıyla bu giriş sınıfındaki kitlenir maşa ağırlıktan başka bir işe yaramıyor deniyor...
Tavsiyelerinizi rica ederim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaşlar Ümit Wagen bisikleti tur bisikletine çevirsem sizce nasıl olur.

2690-wagen-erkek-u9X49A.jpg

Selamlar.
Dağ bisikleti mi yoksa şehir bisikleti mi alsam diye bolca araştırma ve kararsızlıklarım sonrası şehir bisikletine karar kıldım. Şimdi sırada karar vermek var. Bütçeme uyacak ve f/p ürünü olabilecek iki bisiklet arasında kaldım. Neden belirterek yardımcı olursanız sevinirim.
1)(link)
2)(link)
İkisi de baktığım bayilerde neredeyse aynı fiyattalar. Fikirlerinizi dinlemek isterim.
Bir de boyum 190 cm ve iç bacak boyumu 86cm ölçtüm. Sanırım 56 kadro bana uygun oluyor değil mi? Yanlış kadro almak istemiyorum.

• Beğen
Selamlar.
Dağ bisikleti mi yoksa şehir bisikleti mi alsam diye bolca araştırma ve kararsızlıklarım sonrası şehir bisikletine karar kıldım. Şimdi sırada karar vermek var. Bütçeme uyacak ve f/p ürünü olabilecek iki bisiklet arasında kaldım. Neden belirterek yardımcı olursanız sevinirim.
1)(link)
2)(link)
İkisi de baktığım bayilerde neredeyse aynı fiyattalar. Fikirlerinizi dinlemek isterim.
Bir de boyum 190 cm ve iç bacak boyumu 86cm ölçtüm. Sanırım 56 kadro bana uygun oluyor değil mi? Yanlış kadro almak istemiyorum.
Mosso yu al. 56 kadro sana olur

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
@erhanmat ben yeni tur bisikleti alıp işe yeni koyulsam ilk bakacağım cross bike olur. Hem arazide hemde asfaltta güzel performansı var. Gravel de tercih edebilirsiniz. Ama mtb almazdım tura 27.5 lastik ve cross bisiklet en iyisi.

Bir arkadaşım kız arkadaşı için şehir içinde kullanabileceği bir bisiklet bakıyoruz. Sıfır yada ikinci el olması sorun değil. Bütçe olarak üst limit 3000 lira, boyu 158. Benim aklıma giant escape, sedona 410 geldi. Başka önerileri de açığız ve kadro boyu olarak ne tercih etmeliyiz?

• Beğen
Bianchi discovery hd, 506 28 jant bisikletinin rahatlığını hiç bir bisiklet veremez. Eğer çok Rampa çıkmıyorum derseniz bundan başkasına bakmayın. Bisikletin 2010 modeli var bizde. Sürenler bilirler. Ama arka rubleyi büyütüp tırmanışı halledersiniz tur bisikleti de olur.

@MakRo 1.58 boya S beden yani 40cm altında kadroya sahip bisiklet lazım ki ne 410 ne de Escape bulabileceğinizi sanmıyorum. Gözüme şu çarptı, özellikleri biraz zayıf ama hafif ve kaliteli marka;

(link)

@MakRo n 11 Nihat bisiklet 44 cm var.ama bayan modeli değil. Fiyatı 1800 TL. Olacabilecegini düşünüyorum. Benim oğlan 158. 10yasinda boyu uzar diye 48 lik aldım. Ctsi pazar 90km den fazla yol yaptı bugün de 30km

Cumleten selamun aleykum. Butcem max kredi kartina vade farksiz 9 veya 12 taksitle 2.750 TL ve Ankara Emre Bisiklet'den Harun abimize Carraro Sportive 227 almayi dusundugumu soyledigim vakit bana kesinlikle Peugeot T12 almami tavsiye etti. Her seyi birebir ayni sadece Peugeot T12 lastik olarak 1-0 onde ve altinda ki lastikler 300-400 TL civarinda schalwbe marathon dedi. Sizce ne alayim?

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
Geri