Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@okidoki Benim aklımda Bisan TRX8600 var ama kadro boyu olmama ihtimali var ve henüz yok piyasada. 3000 lira üzerine çıkmayı çok düşünmüyorum.
Eğer Bisan olmaz ise Peugeot T11 veya 2.elde iyi kadro, düşük setli bir bisiklet alabilirim. Bununla ilgili birkaç ilanı takibe aldım ama 2.el almak da risk neticede.

Scudo
okidoki

(link)

Deore set 268€ satılıyor bike24.com sitesinde. 2.050TL yapıyor.

Giant Escape 1 + Deore set 7 bin yapıyor :/ 11.50kg ağırlığında oluyor. değer mi acaba?

@Guanzo45 Bizde araştırıyoruz. Scott Sub Cross 30 önerdi bisikletçi 5800 fiyatı.
@Bisikletcigil Sedona 300 bulursan on numara beş yıldız. Yalnız dikkat et 2014 -2015 modeli sonra ismi 310c oldu. Bazı çakallar 2000 fiyat koyuyor. Sıfırı 3000 diyor. Sıfırı yok. Sedona 2018 en son üretimi. Şöyle söyleyeyim. 2014 Sedona 300Kadın ve Erkek olarak satın aldik. Benim kadın bisikletim erkek modelinden çok daha iyiydi. Kıskançlık oluyordu.

Mosso legarda başlangıç için güzel bir model.Tur da yapabilirsin.
peki sizce legardayı iki sene kullanmış olan bir kişi olarak neye geçmemi tavsiye edersiniz?Ben mesela ağır buluyorum 1821 msm h yi..
Daha atik daha fazla vitesli kısmen daha hafif bir şeyler bakıyorum..
Birde normal maşada disc fren olması ne kadar iyi ?

@okidoki çok teşekkür ederim @5ef memnun musun bisikletten ben de mosso legarda 2024 almayı düşünüyorum ama bu model amortisörlü mü anlayamadım :/ düz maşa almak istiyorum (link)

@okidoki çok teşekkür ederim @5ef memnun musun bisikletten ben de mosso legarda 2024 almayı düşünüyorum ama bu model amortisörlü mü anlayamadım :/ düz maşa almak istiyorum (link)
Hocam bu model amortisörlü olması lazım, MSM'deki S harfi amortisörlü olduğunu ifade ediyor sanırım. MDM olanlar düz maşa olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Gkt34
@akyuzmk :( mdm yazdım böyle bir model yok ne yapacağımı bilemedim şimdi bu bisiklet hoşuma gitmişti hem bagaj yeri falan da var

@burhan33 Hocam benim bildiğim 2027, 2024 ve 2021 serilerinde sadece 2021 MDM modeli mevcut ne yazık ki.

okidoki

(link)

Deore set 268€ satılıyor bike24.com sitesinde. 2.050TL yapıyor.

Giant Escape 1 + Deore set 7 bin yapıyor :/ 11.50kg ağırlığında oluyor. değer mi acaba?
Yalnız bu sette göbekler yok. Ön orta arka göbekte alınacak. En az 400tl daha ekle. Bir de Türkiye’ye kargolanamaz bu ürün diyor. Hocam valla mosso,carraro gibi orta seviye bir kadrolu bir bisiklet seçersen 13 kg olacak ortalama. 1,5/2 kg fark var. Daha hafif mi evet ama bence değmez. Kondisyonuna,hızına etki eder mi şüphesiz ki eder ama bu normal bir kullanıcının ayan beyan hissedebileceği bir etki olmaz. Şehir içinde işine,markete,okuluna,sahile git gel yapan,doğa turları falan yapan adam çok bir fark hissetmez ama illaki bir hafiflik,rahatlık hisseder. Bu ağırlık meselesinde gündelik yaşamda kullanacak olanların çok ciddi ağırlık farkları olmadıkça (5-6 kilo) etkileneceğini düşünmüyorum. Benim kaç kilo bisikletim bilmiyorum ama zaten üzerinde dünya kadar ıvır zıvır taşıyorum pompa,yedek şambrel,alyan anahtarı,yağmurluk,isviçre çakısı,su dolu matara,eldivenler,kask,gidon çantası,ışıklar,say say bitmedi. Bunlar takılı olmadığında uçuyor muyum vay beee ne bisikletmiş mi diyorum yoo. Ya hiç olmadı 3-4 hafta diyet yaparsın sen verisin 2 kilo olur biter 😂

T6000 Serisini bisan trx 8600 da kullanıyor ve 13.32 KG fiyatıda 3.375 TL he şuan daha piyasada yok ama zaten sen bunları alır yapana kadar bu bisiklet gelir diye tahmin ediyorum. Ne farkediyor 700 Gr daha ağır 3.675 TL daha ucuz. 700gr u 3.675 TL eden zaten değerli madene girer :D karar senin

• Beğen
Tepkiler: kocaballı
Selamlar herkese.
Forumda ilk mesajımı işimi en net çözecek konuya atmak istiyorum.
21 yaşımı yaşıyorum, yaklaşık 10 yıldır aktif olarak motosiklet kullanıyorum.
Sağ ayak bileğimde his kaybı tanısı koyuldu, doktorlarım düşük ayak tanısı koydu halk diliyle söylemek gerekirse ayak felçi geçirdim.
Ayağımın tabanında herhangi bir problem yaşamıyorum ama yürürken aksıyorum.
10 günlük hastahane yatışım sonrası bugün hastahaneden çıkıp yarın fizik tedaviye başlıyorum.
Doktorumun bana tavsiyesi bisiklet sür oldu:)
Fakat benim motosikletle ne kadar çok bilgim varsa bisikletle de ilgili en ufak bir bilgim yok, sadece sürmeyi biliyorum desem yeridir...
Yazıyı haliyle uzattım, cahilliğimi lütfen mazur görün, ayak felci geçiren birisi için önerebileceğimiz bir bisiklet var mıdır?
Bütçe 400-500tl arası.
Decathlondan bi bisiklet önerisi bile uygundur benim için, okuyup yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Keyifli sürüşler.
boy: 1.83 kilo 70-75 arası değişiyor

Tekrardan selamlar, foruma daha önce de yazmıştım.
Aradan iki yıl geçti, ben bu süreçte letgodan aldığım peugeot explorer 010 model bisikletimle yola devam ettim.
Bisikletimi çaldırdım, tekrar buldum ve bulduğumda berbat bir haldeydi. Şuan ki haline masraf etmem gerekiyor yani.
Araya corona süreci de girince yeni bir bisiklet arayışına girdim.
Mersin, düz bir şehir. Yokuşu da var elbette ama benim o taraflarda işim yok. 28" CARRARO FIXIE 1 almaya karar kıldım. Hobi amaçlı biniyorum, günde 10km pedal çeviriyorumdur.
Fixie veya single bisiklet önerilerinize de açığım
Mersin'de yaşıyorum, bu noktada bu bisikleti nereden temin edebilirim?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@baharingelsin Mersin'de herhangi bir Carraro bayiisine giderseniz, ellerinde yoksa bile sizin için getirtebilirler.

Arkadaşlar elimde bu bisiklet var 15tl ye aldım
Yarış/yol/tur/şehir bisikletine çevirmek istiyorum
1-pivotlu düz maşa(50tl)
2-ince iç-dış lastik
3-aynakol yalama olmuş(elimde var onu takacağım)
4-V fren seti(KNT set 23tl)
5-arka aktarıcı çalışıyor eğer sıkıntı çıkarırsa(braketli arka aktarıcı 13.5 tl)
Arkadaşlar bu şekilde toplamak istiyorum bisikleti bisikletin jantı klasik jant boyunu genişliğini bilmiyorum acaba ince lastik takmak için yeni jant gerekirmi?
Bu arada arka jant yamuk ve arka lastik patlak dış lastik kabak
Hocam aynı kadro yarış/yol/tur/şehir bisikletine çevrilmez.
Elinizdeki mtb kadro fotoğraftan anladığım kadarıyla. Uygun düzenlemelerle ancak tur bisikleti gibi kullanılacak hale gelebilir. Daha ince lastik için büyük ihtimalle jantları da değiştirmeniz gerekecek. Eğer bu bisiklet 26 jant ise işler karışacak vs..
Daha kapsamlı bilgisi olanlar yanıtlarsa sizin için daha iyi olur tabi.

• Beğen
Tepkiler: Subsonic
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda Mosso Legarda 2021 modelini almıştım. Aslında niyetim 2024 yani 24 vites olanını almaktı ancak bayinin elinde 51 kadro boyu olmadığı için 21 vites almak durumunda kalmıştım. Bu model gerçekten hoşuma gitti ve severek kullanıyorum ancak geçenlerde bir arkadaşıma 2024 yani 24 vites olanını aldık ve kullandığımda 1. Vites oranlarının çok farklı olduğu gördüm.
Ankara’daki arkadaşlarım bilirler, Dikmen’in en tepesi Keklikpınarı civarında oturuyorum ve oraya ulaşmak için mutlaka yokuş çıkmam gerekiyor. Çok şükür kondisyonum iyi ve çok yorulsam da bir solukta çıkabiliyorum buralara. Lakin 21 yerine 27, 30 gibi daha yüksek vitesli bir bisiklet almadığıma da üzüldüm. Çünkü yokuşlarda harap olmak yerine bu eforu daha fazla yol kat ederek kullanmak istiyorum. Bu nedenle böyle bir karar aldım.
3 haftalık Mosso Legarda’mı satacağım ve 27 ya da 30 vitesli bir bisiklet alacağım. V fren olması şartıyla. Araştırmalarım da Carraro 327 dikkatimi çekti. Diğer modellere de baktım ama v frenli premium bir bisiklet bulamadım. Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Bütçe 2500₺ - 5000₺ arası olabilir artık. Çünkü anlaşılan o ki bu bisiklet sevdası bende artık bitmez :)))

Şuan migros ta sarda şehir bisikletleri 1000 tl gibi cüzi miktarda uzun yolda sıkıntı yaratırmı yoksa sadece amortisör e koltuk değişikliği ile ıdare edermi alinir mi hemde alüminyum demisler

@Hüseyin K
Neden v frenli olmasını şart koyuyorsunuz merak ettim doğrusu.
Öte yandan bahsettiğiniz fark vites sayısından değil, aynakol ve rubledeki dişli oranlarından kaynaklanıyor. Örneğin sizin 2021 de 28/38/48 aynakol varken sportive 327'de de 26/36/48 aynakol var. Görüldüğü gibi çok yakın. Ama olay rublede değişiyor 2021'in rublesinin en büyük dişlisi 28 iken 327'de bu sayı 34.
Son olarak Carraro Sportive 327 zaten v frenli.
(link)

Eğer seti daha sonra yükselteceksen iyi marka+düşük set. Yok ben bisiklete ayrı para daha sonra sete ayrı para veremem dersen mutlaka iyi set+orta marka. Açıkçası ben de çok ikilemdeyim. Yaklaşık 2 aydır. Ne alsam diye düşünüyorum. Dediğin gibi bu ikilemde kaldım ben de. İyi olarak bilinen markalardan alıp daha sonra set mi yükseltsem yoksa orta seviye markla alıp iyi setlerle mi sürsem ? Giriş seviyesi bir trek 5.000-6.000 lira. Cannondale,Specilazed,Giant ha keza öyle. Değeceğini bilsem vereyim ama ben bakıyorum kadrolara mooso da trekte carraro da scotta güzel kadrolar yani. Kırılmaz yamulmaz boya akmaz. Ha geriye ağırlık faktörü kalıyor. 2 kilo için 2 katı para vermeye değer mi? Sanmıyorum. Yarışçı ya da profesyonel sürücü falan olsan elbette değer ama normal kullanıcılar için değmez bence. Bir de sağ olsun çoğu site ağırlık bilgisi yazmamış. Mesela aklımda Giant Ecape 1 ya da Cannondale Quick 4 almak vardı daha sonra setleri yüksetlmek üzere. Yok! Yabancı sitelere baktım orada bile ağrılıklıarını bulamadım. Çok önemli bir faktör. Neden atlıyorlar bilmiyorum. Eğer sen tercih yapabilirsen önce sebebini ardından da hangisini seçtiğini bana da söyle lütfen 😂
Hocam bende ağırlıklarına xxx weight yazarak yabancı sitelerde bazen bulabiliyorum. Escape 1 çok güzel alacaktım ikinci el fakat 2300 2500 istiyorlar ki ne sepeti var ne çamurluğu. Tur için de ekstra arka sepek çamurluk vs derken 600 700 yer. Escape air var 9.5 kg ama fiyatı da 3000 3500 ikinci el, çok hoş kadrosu falan var ama o fiyatlara zor.. Bende 2 gün önce ikinci el giant seek 3 aldım. Sahibi arka sepet çamurluk takmış mekanik diski hidroliğe çevirmiş. 24 vites ama sağ kol bozulunca sıfır 7 li almış ruble 8 li ama 7 çalışıyor arka aktarıcı da slx :D bi 10 lu ruble ve kol ile 3x10 yaparım ilerde.. Tur şehir bisikletinde kaliteli kadro düşük set tercihim olur çünkü bakıyorum setler ufak bi ruble kol aktarici ile değişebiliyor. Fiyatları da yol bisikletine göre hesapli. Ben yol bisikletini claris ten tiagra'ya yükselttim uyum için herşeyi değiştirmiştim o zaman. Epey masraflı oluyor sadece 2 kolu bile 1000 liradan fazla sıfır olarak. Ama tur şehir bunun gibi olmuyor.

@Hüseyin K
Neden v frenli olmasını şart koyuyorsunuz merak ettim doğrusu.
Öte yandan bahsettiğiniz fark vites sayısından değil, aynakol ve rubledeki dişli oranlarından kaynaklanıyor. Örneğin sizin 2021 de 28/38/48 aynakol varken sportive 327'de de 26/36/48 aynakol var. Görüldüğü gibi çok yakın. Ama olay rublede değişiyor 2021'in rublesinin en büyük dişlisi 28 iken 327'de bu sayı 34.
Son olarak Carraro Sportive 327 zaten v frenli.
(link)
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Dişli oranları karşılaştırmadan bu soruyu yöneltmem benim eksikliğimden kaynaklanmış. Yani 2021 ile Sportive 327 arasında 1. vites dişlilerinde çok fark yok anladığım kadarıyla. Peki benim aradığım; yani 1. vitesi daha yumuşak, ilk rublesinin biraz daha büyük olduğu bir bisiklet tavsiye eder misiniz?
V frenli istememdeki amaç, bakımlarının daha kolay olması ve kendimin rahatça balataları değiştirebilecek olmamdan kaynaklı. Bu nedenle de Sportive 327'ye göz dikmiştim.

@Hüseyin K
1. vites dişlilerinde çok fark var. Aynakol dişlilerinde çok fark yok. 28 ve 34 arasındaki fark çok.
Hidrolik disk frenin bakımını gözünüzde fazla büyütmeyin derim.
Ama illa da v fren olsun derseniz sportive 327 size uygun, gayet güzel bir alternatif. Vites oranları da daha yumuşak, bütçeniz el veriyorsa alın gitsin. Emin olun üzülmezsiniz.

Geri