Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Forum sakinleri merhabalar, uzun bir aradan sonra foruma geri dönmüş bulunmaktayım😁
2-2.5K bütçe ile yakışıklı bir şehir bisikleti alayım dedim de piyasa ilginç olmuş ya.
Hem ekmek almaya hem de şöyle bir 50-100 km falan kaymak gibi turlar yaparım diye düşünüyorum.
Var mı marka model önerileri olan, bisikletini satmak isteyen forumdaşlarım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Bisan yada Corelli olur gibi ama hangisini alsak ne yapsak bilmiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Afyon35 Bisanın kadroları daha iyi bence.Hem tasarım olarak hem de dayanıklılık olarak.Corelli kullanan arkadaşlarım var boyaları çabuk aşınıyor. Ama fiyat performans olarak ideal.Keşke 1ay önce denk gelseydik Mosso Legardamı satışa çıkarmıştım.Ama sonradan satmaktan vazgeçtim.
IMG-20210603-WA0000.jpg

@Albatros_65 Yani Bisan'ın tasarımları da genel olarak daha hoş ama 2.elleri dahi liste fiyatlarının üzerine çıkmış nasıl düzgün bir fiyata denk getirebilirim bilmiyorum😅
Bisikletiniz bakımlı ve çok yakışıklı maşallah, Allah tekerinize taş degdirmesin👏

Peugeot T11 nasıl bisiklettir?
2020 model (temiz gözüküyor) 3000'e alınır mı?
Yorumlarınız önemli :)

@Afyon35 Teşekkürler sağolun.Bu aralar çok düşüyorum ama düşmesi bile güzel.😂Peugeot T11 bence alınır.Mosso bisikletimi almadan önce o bisikleti çok istiyordum ama hiçbir yerde stoklarda yoktu.2019yılındaydı.2600tlydi .Şuan 2021yılında 3000tl olmasi makul bence.Eğer özellikleri değişmemişse alınir.Duruşu çok hoşuma gidiyor.Yanliş hatırlamıyorsam arka aktarıcı deore ön altustu.

@Albatros_65 Sanıyorum değişiklik yok sitesinde halen özellikler kısmında deoreden altustan bahsediyor. Hem yakışıklı hem de o fiyat bandındaki bisikletlerde(2.el ilanlar dahil) deoreyi bırakın tourneyli bisiklet ilanı çok fazla.
Görüştüğüm arkadaş birisine söz vermiş olmazsa benimdir😉

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
@Afyon35 aynen kaçırmayın.Piyasa bu denli uçmuşken gayet uygun

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Geçen sene alıp pandemi nedeniyle 1 ay bile kullanamadığım scott sub 30 bisikletim satılıktır. Acil nakite sıkıştım. Fiyat düşüncem şuan 5000. Pazarlığa açığım.İsveç markası ömür boyu kadro garantili. fatura vs herseyi mevcut kask ve eldivende hediyem. dolar kurundan şuan sıfırı 9000tl

Dosyalar

• 184090421_522203835825321_4750068730743295192_n.jpg
    184090421_522203835825321_4750068730743295192_n.jpg
    111,8 KB · Okunma: 68
  • 189398778_10158525478564671_5394907887238443631_n.jpg
    189398778_10158525478564671_5394907887238443631_n.jpg
    81,1 KB · Okunma: 66
merhabalar bisiklete yeni başlamayı düşünüyorum ama kendime uygun bisiklet bulamadım boyum 1.80. -118 kilo civardındayım eski bir borabay bisikletim var fakat lastikleri benim için uygun mu bilemiyorum o bisiklete ve kendime uygun lastik ve jant mı almam gerekiyor ya da tamamen yeni bir bisiklet mi almalıyım yardımcı olursanız teşekkürler. iyi forumlar.

Merhaba. 20 senelik bianchi leopard bisikletim var. Dağ bisikletinden ziyade şehir bisikleti bana daha uygun olacak sanırım. Bakkala markete giderken ve bazen de denk gelirse 1 saati geçmeyen gezilerde kullanırım. İkinci el olarak, olabildiğince az maliyetli, 1000-1200 TL gibi bana öneriniz neler olurdu?

Merhaba,

Semt içi bisiklet kuryeye başlamayı düşünüyorum, günde 7-8 saat bisiklet üzerinde olacağım için pek yormayan konforlu ve biraz da hızlı bir model arayışındayım.(olduğu kadar tabi)

boyum 1.83

ikinci el pazarında hoşuma giden bir kaç modeli şöyle paylaşayım,
------------------------------------
resm.png
  • Marka Kron
  • Jant Boyu 26 Jant (pek anlamam ama 1 haftalık bisiklet araştırmamda bu kadro boyunda 26 jant hiç görmemiştim, bilen biri açıklarsa sevinirim.)
  • Kadro Boyu 57 cm
  • Kadro Türü Alüminyum
  • Ön Fren V-Fren
  • Arka Fren V-Fren
  • Vites Sayısı 24 Vites
  • Model Yılı 2018

Ekran Resmi 2021-06-08 19.57.31.png
  • Marka Kron
  • Jant Boyu 28 Jant
  • Kadro Boyu 55 cm
  • Kadro Türü Karbon Fiber
  • Ön Fren V-Fren
  • Arka Fren V-Fren
  • Vites Sayısı 24 Vites
  • Model Yılı 2016
(bu ilandaki bilgiler pek doğru gelmedi 2000 liraya karbon kadro olmaz sanırım? , yine de tipi hoşuma gitti.

Ekran Resmi 2021-06-08 20.00.55.png
Ekran Resmi 2021-06-08 20.01.33.png
Ekran Resmi 2021-06-08 20.01.20.png
bu da cok hoşuma gitti ama kadro boyundan emin olamadım.

Ekran Resmi 2021-06-08 20.03.05.png

Ekran Resmi 2021-06-08 20.04.07.png
carraro elite 704

cevaplayacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
sizin de model öneriniz varsa lütfen yazın, kaç gündür kararsızlıkla, bilgisizlikle cebelleşiyorum. :)

edit:özellikleri yazmayan resimlerin bilgisi ilanlarda da yazmadığı için boş bıraktım.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Merhaba. Ben ilk defa bisiklet alacağım ve biraz kararsızım. Kullanım yerim genelde asfalt yolu olan ama bazen de köy yollarına giren bir rota olacak. Fiyatların da bana yüksek gelmesi sebebiyle dağ bisikleti mi alsam yoksa şehir bisikleti mi alsam karar veremedim. Yeni başlıyorum ve öğrenci olduğum için fazla bütçe ayıramıyorum. 1000-1500₺'ye kadar ikinci el veya varsa sıfır bisiklet tavsiyeleriniz var mıdır? Cevaplarsanız sevinirim.

@bberkanb çoğunlukla asfalt kullanacağınız için şehir bisikleti almaniz size daha iyi olur.Sıfır almak isterseniz pek seçeneğiniz yok maalesef.İkinci ele yönelmelisiniz.Sıfır olarak şunlar var
(link)
(link)

Merhaba. 20 senelik bianchi leopard bisikletim var. Dağ bisikletinden ziyade şehir bisikleti bana daha uygun olacak sanırım. Bakkala markete giderken ve bazen de denk gelirse 1 saati geçmeyen gezilerde kullanırım. İkinci el olarak, olabildiğince az maliyetli, 1000-1200 TL gibi bana öneriniz neler olurdu?
benimde vardı 15. yılında çalındı :(

Merhaba ben bisiklet tercih ederken nelere dikkat etmeliyiz diye video çektim izlerseniz ve abone olursanız sevinirim
Merhaba ben şehir bisikleti ile ilgili video çektim izlerseniz ve abone olursanız sevinirim
Merhaba ben bisiklet ile ilgili video çektim izlerseniz ve abone olursanız sevinirim

Son düzenleme:
@bberkanb çoğunlukla asfalt kullanacağınız için şehir bisikleti almaniz size daha iyi olur.Sıfır almak isterseniz pek seçeneğiniz yok maalesef.İkinci ele yönelmelisiniz.Sıfır olarak şunlar var
(link)
(link)

Fit Zero modelini ilk defa görüyorum. İnternette araştırmadan önce size sorayım istedim; hangi lastik genişliğine elverişli, biliyor musunuz? Arkadaşıma bakıyorum ve üstündeki lastikler ona çok ince gelebilir. Trivor ise hedefimdekilerden oldukça ağır.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Fit Zero modelini ilk defa görüyorum. İnternette araştırmadan önce size sorayım istedim; hangi lastik genişliğine elverişli, biliyor musunuz? Arkadaşıma bakıyorum ve üstündeki lastikler ona çok ince gelebilir. Trivor ise hedefimdekilerden oldukça ağır.
O konuda bilgim yok maalesef.Ama tahminimce max 700x32yi destekliyordur

Teşekkür ederim. Peki ikinci el alacaksam 1000-1500₺ aralığında hangi marka ve modellere bakabilirim? Bir fikriniz var mı?

Teşekkür ederim. Peki ikinci el alacaksam 1000-1500₺ aralığında hangi marka ve modellere bakabilirim? Bir fikriniz var mı?
Hocam model olarak bir şey demem zor.Çünkü aynı bisikleti biri 2500tl ye satarken başka biri 1500e satıyor.Piyasa karışık biraz.Ama marka olarak mosso,bisan,carraro,sedona tavsiye edebilirim.Aktarıcılar da altus olursa güzel olur.İnstagramda bisiklet pazarı adlı sayfa var.Oraya fiyat performans bisiklet ilanları geliyor bazen güzel.Bakabilirsiniz isterseniz.Almadan önce ikinci el bisiklet alırken dikkat edilmesi gerekenler adlı videolardan izlemenizi tavsiye ederim.Sonradan üzülmenizi istemem.Özellikle kadroya dikkat ediniz.İyi pedallar

Geri