Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.311
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
İyigünler. Yeni bir bisiklet alacağım. Kararsız kaldım. Peugeot t11x2, bisan trx8500 ve carraro 328
Sizce hangi markanın kadroları iyidir, daha sonra uğraşmak istemem kadro veya yükseltmeyle sadece bozulunca üst seviye parçalara bakarım hangi modeli alsam uzun yıllar beni götürür. Bulunduğum yer genellikle düz ama yokuşda var biraz.
Peugeot T11 x2: (link)
Bisan TRX 8500: (link)
Carraro Sportive 328: (link)
Hepsi uzun yıllar götürür, en azından farklı bir türe geçmeye karar verinceye kadar.
Yokuşta hepsi birbirine yakın iş görür. Hepsinin rublesi 11-34, Peugeout'un aynakol 46-30, diğerlerinin 48-36-26. Peugeot en düşük kombinasyonda 30/34, diğerleri 26/34 ile tırmanacağından çok az daha zorlar ama o farkı hafiflikten kurtarır.
Düzlükte de en yüksek kombinasyon Peugeot'ta 46/11, diğerlerinde 48/11 olduğundan teoride maksimum hızda Peugeot en yavaş olmasına rağmen o oranlara çıkmanın zorluğu ve yine Peugeot'un hafifliği sayesinde düz yol performansları da birbirine yakın.
Peugeot hepsinden hafif, Bisan süspansiyonlu maşa sayesinde ağırlaşıyor, Carraro'lar zaten nedereyse her zaman ağır.
Vites sisteminde Peugeot > Carraro > Bisan.
Lastikte Carraro > Bisan > Peugeot.
Maşada Carraro > Peugeot > Bisan.
Görsellik çok kişisel bir konu ama benim için farklı yaklaşımlarla Peugeot ve Carraro farklı açılardan önde, Bisan her türlü sonda.
Toplamda kişisel sıralamam Peugeot T11 x2 > Carraro Sportive 328 > Bisan TRX 8500 şeklinde olurdu.