Herkese Merhaba, öncelikle sitenin yöneticilerine ve katkı sağlayan arkadaşlara teşekkürler. Aranıza yeni katılıyorum birçok bilgiye rahatlıkla ulaştım sayenizde. Hafta sonları spora giderken ve hafta içi uygun oldukça işe gitmek için bir bisiklet bakıyorum. 3000 maximum 4000 TL civarında. Aşagıdaki modellere bakıyorum sizce hangisine daha uygun olur ?
Günlük 20 km civarı bir yolum var. Trekking bisikleti istiyorum arada bisiklet gruplarıyla patika yollara girebilecek tarzda. Aşağıdaki modeller haricinde öneride bulunursanız sevinirim çünkü bu konuda hiç bilgim yok. Amortisör çok önemli değil ama olursa da kilitli olsun yazılıyor genelde.
Corelli Trivor 1
Salcano lion v
Ümit magnetic 2863
Riverside 500
Carraro active 280
Sedona 330
Bu arada kafama en çok takılan kadro boyu. Boyum 188 iç bacak boyu 85 kilom 112. Sanırım 56 kadro benim için uygun olur. Arka bagaj da takmayı düşünüyorum sanırım yazdığım trekking modellerinin hepsi bagaj için uygun modeller. Önerilerinizi heyecanla bekliyorum.
Bu mesajda yakın fiyat aralığı için bazı modeller listelemiştim.
Burada da yüksek kiloya uygun bisiklet konusunda bazı konulara değinmiştim.
Bunların dışında yukarıdaki 6 model için bir şeyler yazabilirim:
Öncelikle şehir/trekking/hibrit olanlar bagaj takmak için uygun. Markasına göre 56 ya da 54 kadrolar uygun ama yine de farklı model bile olsa bir yerlerde bulup boyunu denemek lazım.
(link): Yaygın olanlardan daha düşük model Tourney bileşenleri ve markasız ya da Corelli'ye özgü bileşenlerden oluşmuş, 21 vitesli, çelik düz maşalı, alüminyum kadrolu bisiklet. Biraz daha fazla ödeyerek daha iyi donanımı olan bir bisikleti tercih etmeyi öneririm.
(link): Lion serisini Salcano dağ bisikleti olarak listeliyor. Listedeki diğer bisikletlere aykırı bir seçim. Bagaj takma delikleri yok ama yine de sele bağlantılı bagaj takılabilir. Dağ bisikletleri tamamen ilgi alanımın dışında olduğundan bu modeli yorumlamam zor. Farklı modelleri var ama gördüğüm kadarıyla hepsi çelik kadrolu.
(link): Yaygın modellerden seçilmiş Tourney bazlı bileşenlerden oluşan 21 vitesli, kilitlenebilir süspansiyonlu maşalı, alüminyum kadrolu bisiklet. Süspansiyona rağmen 13.75 kg ağırlığıyla birçok trekking bisikletinden hafif.
(link): Diğerlerinden farklı olarak tek yapraklı aynakollu, kilitlenemeyen amortisörlü, dişli oranları yüksek hızdan çok araziye/tırmanmaya uygun, B'twin vitesli alüminyum kadrolu hibrit bisiklet. Tasarımını ve işçiliğini beğendiğim bir model. Daha sonra iki yapraklı aynakol ve vites kolu eklenip kablolaması yapılarak 18 vitesli daha esnek bir bisiklet haline getirilebilir. 14.1 kg ağırlığı benzer birçok modelden iyi.
(link): Yaygın modellerden seçilmiş Tourney bazlı bileşenlerden oluşan 21 vitesli, çelik düz maşalı, çelik kadrolu bisiklet. Belirgin fiyat avantajı olmadığı sürece alüminyum modellerden birine yönelmekte fayda var.
(link): Acera ve yeni Altus bileşenler ve SRAM ruble kullanan, 27 vitesli, hidrolik disk frenli, kilitlenebilir süspansiyonlu maşalı, alüminyum kadrolu bisiklet. Donanım olarak yukarıdaki 5 modelin epey üstünde. Sedona'nın sitesinde 2018'den sonraki modeller olmadığından bu modelde yakın zamanda değişiklik olup olmadığını, piyasada bulunan modelin güncel olup olmadığını bilmiyorum.