@Sebahattin Gerceker
A.S.
@Sebahattin Gerceker
Ne çok özlüyorum o sesi, evet
Herşey tıkırında gidiyordu. Yeni çalışma düzenimde uygun aralıkları da yakalamış bisikletle gidiyordum işe. Hatta artık bagaj konusunda çözümüde son yurtdışı seyahatimde yeni çantalarla halletmiştim. Allah sana bir haber verecekse bir şekilde ulaştırıyor. Senin yolunu çiziyor. Kasım 2014 bir başka nedenle hastaneye gidiyorum ve memedeki kitle yakalanıyor. Adı net bir şekilde telafuz edilmediğinden ben hiç yanaşmayıp kötüye, çizmiş olduğum programda ilerliyorum. Yılbaşı arefesi babam acil ameliyat oluyor Mersin’deyim. İyileşiyor şükür, sırada Sırbistan biletim var Ocak ayında yetişiyorum. Şubat Norveç ve Londra seyahatim var. Gidiyorum. Bu arada Londra’ya ilk ziyaretim, ve her yer bisikletli.
Aklımda yeni çantam, gözümün önünde bisikletliler. Nasıl bir heyecan var. Türkiye’ye dönünce bisikletimle buluşacağım ve bas bas pedala şarkısıyla gezeceğim. Bisiklet Forumda bisikletli fotoları paylaşacağım, yazıları paylaşacağım. Yanımdaki yabancı arkadaşımla sohbetlerde laf dönüyor dolaşıyor ve benim kitleye geliyor. Lakin doktor benden bir görüntülü tetkik daha istemiş ama ben seyahatlerden vazgeçmemiş, başka ülkelerde bisikletlileri incelemeyi daha ön sıraya almışken.
Şubat 2015 ortası dönüyorum. Her yerde kar var
İstanbul bitmiş. Herkes mesai öncesi evlere yollanıyor ve ben ev yerine hastaneye gidiyorum. Hava şartları düzelene kadar tetkikleri yaptırayımda rahat rahat bisiklete bineyim diyerek.. Ve iki gün içinde sonuç çıkıyor, Acil bir tetkik daha isteniyor. Kaçamıyorum. Zaten kaç aydır kaçıyorum. Kimbilir ne kadar zamandır bunu bedenimde taşıyorum.
Kabus sonuç şubat sonu açıklanıyor. Ve hızlandırılmış filmde başlıyor benim için.
Bir anda hayatımın göbeğine oturan kansersin kelimesini hazmetmeye çalışmak,
Ameliyat ve devam eden süreçte bilmeden yürüme fikri.
Korku, korku, korku..
Ne olacam, kızım ne olacak, derken içine düşmüşüm bile mücadelenin.
1,5 ay kapandım içime. Bu ben değildim. Bana yakışmadı hindi gibi düşünmek.
Tutundum gidona
Ben hayalimdeki programlara dönersem hızla iyileşecektim. Tur organizasyonları beni bekler, BF daki bisikletli dostlar beni bekler, hatta şehir şehir gezmeye başlamıştım devam etmek lazım.
Kısacası bu griple savaşmam lazım. Solpedal bastığım pedaldaşlarım bugün benim için solpedal basıyor. Hepbir ağızdan söylüyorlar bu şarkıyı. Ben de benim durumumda olanlar için solpedal basmalıyım, o koroda ben de olmalıyım.
Sizlerin sayesinde daha azimliyim. Kuvvetliyim. Mutluyum. Ve en önemlisi dostlar yalnız değilim.
İyiki varsınız.