aksphobia
Üye
- Tepki
- 0
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Yaşın ilerliyor Atakan. Dur daha hayat senin nerelerini acıtacak. 🤣 🤣Son zamanlarda bende aynı problemi yaşıyorum. Önce taytın pedlerinin zayıfladığını düşündüm fakat yeni tayt aldıktan sonra da devam edince hislerim kesin olarak seleye bağlıyorum artık. Zannedersem seleye oturduğum kısım genelde ortanın çok az gerisi oluyor ve sanırım kullanıma bağlı olarak artık selenin ortası iyice aşağıya doğru çukur şeklini almaya başladığından beni yavaş yavaş o çukura kaydırıyor ve yapmaması gereken bölgelere baskı yaparak canımı yakıyor ve yaralıyor. Sanırım en dikkat edilmesi gereken şeylerden biriside sele olabilir. Yakın zamanda sele değişimi görünüyor bana. Belki acı çeken arkadaşlarda da farkında olmadan bu şekilde bir problem oluşmuş olabilir.
Nayn Davut! Illaki de agrimaz toto. Her sele de agritmaz. Dogru ayar, dogru sele/sele borusu ve surusunuze uygun bir tayt ile saatlerce sorunsuz bisiklete binebilirsiniz. Bunun can sıkıcı yani bu doğruların genelde biraz maliyetli olması.Sele narin popomu acıttığında daha fazla biniyorum. yol bisikleti aldığımda sele o kadar sert idi ki normalde sele popya göre şekil alır , benim popo seleye göre şekil aldı diyebilirim. ama sonuçta popo ağrımaması diye bir şey yok illa ki ağrır seleniz sert ise. tayt giyersin iki katı süre artar ama illa ki de ağrır. daha fazla biniyorum dediğim şey ise uzun süre binmezseniz ilk bindiğiniz anda acı çekiyorsunuzu sonra alışıyonuz
Geçen hafta yazmıştım. Toplam 3-4 kere bindim bisiklete 3-4 saat olmuştur. En son 1 saat bindiğimde de. Decatlonun jel kılıfının da işe yaramadığını farkettim .Bisikleti almadan önce kafamı kurcalayan sorulardan biri de buydu. Acaba böyle bi sorun Yaşarmıyım acaba diye . İlk birkaç kullanımdan sonra. Gittim Decathlon dan. Gel kılıf aldım. Bu işimi görür diye düşünüyorum. Sonra baktım başka markalarda vs de varmış. Onlar daha mı iyidir bilemedim. Ben 70 lira verdim .
Geçen hafta yazmıştım. Toplam 3-4 kere bindim bisiklete 3-4 saat olmuştur. En son 1 saat bindiğimde de. Decatlonun jel kılıfının da işe yaramadığını farkettim .
bide kenarları kot pantolona sürttüğü için deforme oldu pamuklandı. Herhalde almasamda olurmuş .
yok ben illa faydasını gördüm diyen varsa yazsın lütfen. Biraz daha şans veririm )))
Bu sefer de bunun için satılan şort , tayt vs alıp denemek Pantolonun içine giyerim artık. Oda olmadı. Sele bakarız artık .
Bendeki bisiklet 20” jant ve katlanır. Amortisör vs cart curt birşey yok. Herhalde bunun da etkisi var bu acıtmaya
Kesin ve net sonuç
Anestol pomad (krem) lokal bir anesteziktir. Yani sadece uygulandığı bölgeyi uyuşturur.Döte sürün ağrı sızı hissetmezsiniz.
Sinirleri aldır gitsin daha iyi hiç bişey hissetmezsinizBu şekilde oluşabilecek bir sinir sıkışmasının telafisi daha zor olacaktır.
1 ay bindim 100 km yaptım . Artık pek ağrımıyor alıştım . Jel sele kılıfı işe yarıyor herhalde. Bi süre sonra çıkarıp deneyeceğim .@ugurus yeni bir tayt veya sele bakmadan önce sürüş şeklinizin doğru olduğundan emin olun. sele yüksekliği, sele ileri-geri ayarı, sele eğimi ve gidon boğazı boyu sizin vücut yapınıza ve esnekliğinize uygun olmalı. aşağıdaki videodan faydalanabilirsiniz, yoksa çok para harcasanız bile aynı sıkıntıları yaşamanız olası.
...
Benim bisiklet katlanır bisiklet Sele ileri geri ayarı var mı bilmiyorum. Bi bakayım araştırayım .
...