Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele seçimi

Kendi kullandığım sele, eğer dik ya da hafif eğik pozisyon da sürüyorsanız ölçünüze göre uygun bir seçim olur.

(link)

Scudo
@yengecbaris

O zaman bu seleyi düşünün derim. Dizayn olarak Specialized Power Arc Expert sele ile aynı. Bir düzine sele denemiş biri olarak şu ana kadar memnun kaldığım tek sele.

(link)

@MuratHanAynı seleyi senden görüp almıştım 30 km sonra birde üst üste taytsız kullanımda apış arasında yanma yapıyor ama taytlı kullanımda sıkıntısız...

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hafif eğik pozisyonda sürüş şeklinde Brooks B17 sele tercih etsem sıkıntı yaşar mıyım? Uzun turlara falan çıkmayacağım. İşe gidip gelmek için kullanacağım bisikleti. Yoksa linkteki gibi bir model mi tercih etsem daha iyi olur?
(link)

@C.Koc

Taytsız 30 km yine iyi idare etmiş. Günlük 5-10 km arası tayt olmadan sürülebilir ama tayt olmadan bu kilometrelerin üzerin de her sele rahatsızlık verir. Taytın amacı sadece oturma bölgesin deki baskıyı azaltmak değil, kullanılan malzeme yapısı gereği bölgeyi kuru ve serin tutmasıdır. Kısaca taytsız olmaz.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@drksngl kardeş. Ben de bugün treking 900 sele aldım . Nasıl? Memnun musun? 2 saat ve üzeri kullanımda durum nasıl?

Merhaba. Linkteki ürünleri kullanan var mı acaba ? Selenin tasarımının bu tarz olması neyi etkiliyor ? Başka sele tavsiyeleriniz varsa marka model verebilir misiniz? Seleyi Sedona 410'a takacağım. Haftaiçi 1 saatlik haftasonu da 2-3 saatlik sürüşler için kullanacağım. Oturma pozisyonu öne doğru biraz eğimli. (45-60 derece gibi).
(link)
(link)

Arkadaşlar beyaz renk, orta kısmı delik veya oyuk, yumuşak olmayan, eğik ve spor sürüş için bir sele arıyorum.

Var mı tavsiyeniz?

kalça genişliği ölçümünü kartona oturup tebeşirle yapıyorlar ama daha başka yöntem yok mu? ben tam beceremedim o ölçüm yöntemini.

@Devilsbutcher
Nasıl ölçeceğini, size pis bir şaka yapmayacak bir yakınınıza anlatıyorsunuz. O da şeritmetre - cetvel vs. ile tam olarak ölçüyor kalça kemiklerinizin mesafesini :harika:

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cyanide
@Holidey sportourer markada mevcut sanırım sizin aradığınız tarz fiyat olarak da aslı bisiklette uygun galiba

@C.Koc şu resimdekini diyorsunuz galiba

(link)

Bende bunu düşündüm ama ortası delik olanların iyi olmadığı söyleniyor birkaç yerde karar veremedim. Birde bu biraz yumuşak gibi geldi. Kullanmış olup yorum yapabilecek var mı?

@Devilsbutcher buzluğa koyulan jel torbalar var acıyan bi yere kompress yapmak için onlardan iki tane yan yana koyun (soğuk olması daha iyi olabilir) diz ayak ve beliniz 90 derece olacak şekilde üzerine oturun. Çıkan iki izin orta noktalarını metre ile ölçün. Bi kaç deneme sonrasında en doğru sonuca ulaşacaksınız

@HolideyValla şu an ben ortası delik kullanıyorum çok sıkıntım yok tabi kişiye göre değişir sele olayı...

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 ay içinde yurtdışından bisiklet alacağım , alacağım kadro bayan bisikleti olarak geçiyor ama kadro geometrisinde bir fark yok. tek fark selede.
sele de bu.

(link)

giderken kendi selemi yanımda alayım mı yoksa bu işimi görür mü sizce?

@MustafaORAN

Hocam sele bir harika. 2 saat değil 4 saat bile rahat rahat pedallıyorum. Kış boyunca binemediğimi varsayarsak seleye iyice alışınca evde bile üstünden inmeyebilirim :D Sanki biraz fazla terletme yapıyor gibi tek eksi diyebileceğim konu bu.

• Beğen
Tepkiler: MustafaORAN
@srdrmrs eşimin bisikletinde var bundan arada ben kullanıyorum acayip rahat konforlu. Bu seleyle kullanınca kendi selenizle kullanmak istemezsiniz :)

Yol bisikletimde kullandığım orjinal selesi artık dayanılmaz bir hal aldı bende yeni bir sele almaya karar verdim 30 dolara kadar çıkabilirim aliexpresste ve wiggle da birkaç model arasında kaldım bu modellerden kullanıp memnun kalan var mı ?
İlk sele bu konuda iyi yorumlar almış ama bana biraz geniş gibi duruyor

1- (link)

2- (link)

3- (link)

4- (link)

@mywashere 1. Seleyi kullanıyorum bu gün tam 5 saat 59 dakika sele üzerindeydim memnunum...

Geri