Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Merhaba, forumda yeniyim. Bisiklette de yeniyim. Tur bisikleti ile 50 km üzeri sürüşler yapıyorum, tayt kullanıyor olmama rağmen gerçekten sürüş sonrası çok kötü oluyor. Decathlon‘da yeni bir tayt bakarken, bir bisikletçi ile karşılaştım. Sağolsun bana tavsiyeler verdi. Bunlardan biri de tayt yerine doğru düzgün bir sele almama ilişkindi.

Selle Italia Model X Superflow sele tavsiyesinde bulundu. Ben de Selle Royal Respiro Moderate Comfort diye bir sele buldum. Sizlere sormak istediğim şey, bu seleler, ya da başkaca bir sele insanı pedli tayttan kurtarır mı ? Yoksa bu sele yerine pedli tayt mı almalıyım? Bu konuda bana tavsiyede bulunursanız memnun olurum.

Yeni üye olduğum için forumda başlık açamıyorum, bu nedenle sorumu bu başlık altında sordum. Bir hata ise lütfen kusura bakmayın.

Merhaba hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz.
İlk öncelik her zaman seledir, bende şu aralar sorun yaşıyorum. Sele uygun değil ise komple süngerli jelli tayt giysek dahi bir yerden sonra sorun olmaya başlayacak. Youtube de Çağrı Terzioğlu videoları var bu konuda evimizde manual bir şekilde kalça genişliği ölçümü ve sonrasında sele seçimi için. Ayrıca Fatih topçunun House Of Bike ile beraber yaptığı " Bisiklet selesini test edip al" video da size yardımcı olacaktır. Ama ilk önce sele sonra tayt ...

Scudo
Cevabınız için çok teşekkür ederim

Ben de aynı taytı kullanıyorum . Bugüne kadar en çok 90 km sürdüm onunla ve hiç bir sorun yaşamadım. Taytın öne kayması için sizin sele üstünde geriye kaymanız lazım ya da bedeni büyük size. Sele üstüne bir su terazisi koyup düzlüğüne bakabilirsiniz.
Hocam merhaba, su terazisi ile baktığımda 0 derece tam düz olduğunu gördüm. O şekilde ayarlamıştım zaten. Sele benim ölçülerime uygun olmadığını düşünüyorum. Carraro race 052 bisikletim var ve genelde +1 +2 pozisyonunda kullanıyorum. Sele ölçüsü için bursa da bir yere gideceğim belki deneme seleleri var ise alıp denerim. Ayrıca yakın zamanda bike fit e de gideceğim.

Hocam merhaba, su terazisi ile baktığımda 0 derece tam düz olduğunu gördüm. O şekilde ayarlamıştım zaten. Sele benim ölçülerime uygun olmadığını düşünüyorum. Carraro race 052 bisikletim var ve genelde +1 +2 pozisyonunda kullanıyorum. Sele ölçüsü için bursa da bir yere gideceğim belki deneme seleleri var ise alıp denerim. Ayrıca yakın zamanda bike fit e de gideceğim.
Bike fit yaptıracaksanız, sele alma işini ondan sonra halledin bence.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Bike fit yaptıracaksanız, sele alma işini ondan sonra halledin bence.

Öyle yapacağım, bugün bursa aydın bisiklette selle italiacihazı ile ölçüm yaptık. bike fit sonucuna göre sele alacağım artık.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Yeniden merhaba
Selle italia ölçüm aleti sonrası L3 katagorisinde bir sele seçmem gerektiğini ögrendim.
Şimdi sizlere sormak istediğim
1. Selle Italia Slr Boost Tm Superflow L3 Sele - uzunluk x genişlik: 256 x 135mm ve fiyatı hb de 1800 tl
2. Pro Stealth Sport Siyah 152mm AF Sele ve fiyatı hb de 1235 tl

pro olanı tercih etsem arada ki 20mm nin bana zararı olur mu?

Yeniden merhaba
Selle italia ölçüm aleti sonrası L3 katagorisinde bir sele seçmem gerektiğini ögrendim.
Şimdi sizlere sormak istediğim
1. Selle Italia Slr Boost Tm Superflow L3 Sele - uzunluk x genişlik: 256 x 135mm ve fiyatı hb de 1800 tl
2. Pro Stealth Sport Siyah 152mm AF Sele ve fiyatı hb de 1235 tl

pro olanı tercih etsem arada ki 20mm nin bana zararı olur mu?

Bostancı'da Bisikletsepeti mağazasında Serkan Bey ile yaptığımız ölçümde size önerilen selenin aynısını bana önermiş, hatta test selesini vermişti. Yaklaşık 1 hafta her türlü ayarı denememe rağmen çivili tahta etkisinden kurtulamayınca teşekkür ederek geri vermiştim.

Şu an Pro stealth 152mm sele kullanıyorum. Kemik ölçümüne göre 142mm olması gerekiyordu ancak uygun fiyata ikinci el bulunca kaçırmak istemedim. Sele genişliğinin herhangi bir olumsuz etkisini de görmedim. Doğru ayarları bulmak için birkaç deneme yapmak gerekti ancak şu an gayet memnunum.

Sele ölçüsüne göre 142 olmasına rağmen 152’yi aldım. Test etme imkanım yoktu. Geniş sele olursa ön tarafı bacak içine sürter diyorlar ama geniş selenin oturma aralığı mı sadece geniş, yoksa burun kısmı da mı geniş bunu bilmiyorum. Sonuç olarak 152’yi aldım ve memnunum.

• Beğen
Bostancı'da Bisikletsepeti mağazasında Serkan Bey ile yaptığımız ölçümde size önerilen selenin aynısını bana önermiş, hatta test selesini vermişti. Yaklaşık 1 hafta her türlü ayarı denememe rağmen çivili tahta etkisinden kurtulamayınca teşekkür ederek geri vermiştim.

Şu an Pro stealth 152mm sele kullanıyorum. Kemik ölçümüne göre 142mm olması gerekiyordu ancak uygun fiyata ikinci el bulunca kaçırmak istemedim. Sele genişliğinin herhangi bir olumsuz etkisini de görmedim. Doğru ayarları bulmak için birkaç deneme yapmak gerekti ancak şu an gayet memnunum.

Anladığım kadarıyla çok sert bu durum sizi rahatsız etti.
Peki şunu fark ettim bende L3 katagorisinde 130mm ile 150mm arasında sele ölçüleri var. Demek ki bu aralıkta seçim yapmamız gerekiyor. Deneme selesi bursa aydın bisiklette yok ne yazık ki 😕 House of bike bana gönderim sağlar mı acaba arayıp sorsam iyi olacak

Bende yakın zamanda ölçüm sonrası 142 mm pro stealth aldım. Çok memnunum. Bike and Outdoor’da deneme seleleri var. Memnun kalmazsanız kargo ücreti masrafınız oluyor sadece.

Arkadaşlar merhaba
Sizlerden 2 sele arasında hangisini seçmeliyim konusunda yardımınızı istiyorum.
Bike fit sonrası selemin acil değişmesi gerektiğine karar kıldık.
1. Sele, orjinal (link)
Boyut: 145 x 245 mm
Ağırlık: 315 gr "Ağır mı?"
Çerçeve: FeC Alaşım | Ø7 mm
700 TL

2. Sele Aliexpress den (link)
Boyutlar 255mm x 143mm
Ağırlık (± 5%) 135g (4,76 oz)
Kabuk tek yönlü karbon T700
Raylar UD karbon Fiber
Vergi Dahil 515 tl

Kullanacağım Bisiklet Carraro Race 052

Günaydınlar.
Tam yeri burası değil ama arayan birilerinin de işine yarasın diye buraya yazıyorum
Dümdüz selle royal seta s1 den novus kopyasına geçiş yaptım. Ekstradan kollara yük bindi aynı ayarla kullanınca. Ne yapmam gerekir geri mi alayım seleyi yoksa açıyla mı oynayayım?

Edit, su terazisi appiyle baktım 1 derece aşağıya bakıyor burun onu ayarlayana kadar soru iptal😀

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba
Sizlerden 2 sele arasında hangisini seçmeliyim konusunda yardımınızı istiyorum.
Bike fit sonrası selemin acil değişmesi gerektiğine karar kıldık.
1. Sele, orjinal (link)
Boyut: 145 x 245 mm
Ağırlık: 315 gr "Ağır mı?"
Çerçeve: FeC Alaşım | Ø7 mm
700 TL

2. Sele Aliexpress den (link)
Boyutlar 255mm x 143mm
Ağırlık (± 5%) 135g (4,76 oz)
Kabuk tek yönlü karbon T700
Raylar UD karbon Fiber
Vergi Dahil 515 tl

Kullanacağım Bisiklet Carraro Race 052
Ağırlık kaygıniz varsa karbon olanı tercih edebilirsiniz.
Bende aliexpress'ten aldığım karbon seleyi 2 senedir kullanıyorum, ağırlığı düşük olduğu için tercih etmiştim. Memnun kaldım, bisikletimin stok selesine göre de gayet konforlu hissettirdi.

• Beğen
Ağırlık kaygıniz varsa karbon olanı tercih edebilirsiniz.
Bende aliexpress'ten aldığım karbon seleyi 2 senedir kullanıyorum, ağırlığı düşük olduğu için tercih etmiştim. Memnun kaldım, bisikletimin stok selesine göre de gayet konforlu hissettirdi.
(link)seleyi sipariş verdim. Gelir bugün yarın

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sportive 328 şehir bisikleti kullanıyorum üzerinde gelen Selle Royal Shadow sele mevcut ancak çok konforsuz. Tayt ile ağrıları bir nebze olsun azaltsam da alışma sürecini de çoktan geçtim ağrılar dinmedi. Kemik aralığı 135mm. Ortalama 50 - 70 km sürüşlerim. Ne tavsiye edersiniz. Bütçem kısıtlı 400-600 civarında F/p.
Selle Royal 600 tl civarında bu modeller gözüme çarptı ama sizler ne dersiniz?
Selle Royal Premium ELLİPSE Moderate Erkek Sele
Selle Royal Float Athletic Sele
Selle Royal Optica 3D Moderate Erkek Sele

Selle Royal Shadow
Komşu seleniz 160mm. Sizin leğen kemiğiniz dediğinize göre 135mm.
Kemik aralığı 135mm.
Ne güzel sorunu tespit etmişsiniz. Burada sele genişliğinizde 1.5 cm fazla var gibi gözüküyor.
Selenizin dar olmasını isteyebilirsiniz. Aksi takdirde öne oturmanız gerekir ve selenin incelen boynu, düz zeminli olmadığı için vücut ergonomisine uymaz. İlerletirseniz seğer bölgenizde uyuşma ve duyu kaybı yapar.
Seleniz yumuşaksa, muhakkak düz sert seleye geçmenizi öneririm. Leğen kemiğinizi üçgenin tepe köşesi ve seleyi üçgenin taban kenarı olarak düşünebilirsiniz, üçgenin diğer iki köşesinde leğen kemikleriniz var. Sele yeterince sert olmazsa, basınç kemiğe doğrudan iletilemiyor ve arada kalan kasık bölgenizde oturmuş oluyorsunuz.
Sele gereğinden büyük olursa, yanlardaki bacaklarınızın aşağı sarkan hareketini engelleyeceğinden, olması gereken uygun pozisyondan öne oturmanıza neden olur.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba arkadaşlar bende 2016 yılında aldığım salcano NG450 model dağ bisikleti var. Malum sele çok olmasa da yıpranmaya, kabuk atmaya başladı. Sele jel ve benim bedenime uyuyor. Acaba bu modelin orijinal selesini bulabilir miyiz ya da bu selenin özelliklerine yakın bir model önerir misiniz?

Kullanan var mı önerir misiniz?

(link)

Kalça kemiği ölçümü için en pratik bilgiyi bu arkadaş veriyor. 5:40 dan başlayarak izleyebilirsiniz. Yapmanız gereken düz sert bir zemine havlu koyup, havlu üzerine de aluminyum folyo koymak. Folyo üzerine bisikletteki pozisyonda oturursanız kalkınca kemiklerinizin baskı yaptığı yerlerde havlunun izini çok net göreceksiniz. İzi Dıştan dışa ölçün, bu sizin sele genişliğinizdir.

hazır gelmişken ben de bir soru sorayım, ortası delik selelerin ekstra rahatsız olmaları gerçek mi yoksa benim aldıklarım mı öyle denk geldi hep?
Sportive 328 şehir bisikleti kullanıyorum üzerinde gelen Selle Royal Shadow sele mevcut ancak çok konforsuz. Tayt ile ağrıları bir nebze olsun azaltsam da alışma sürecini de çoktan geçtim ağrılar dinmedi. Kemik aralığı 135mm. Ortalama 50 - 70 km sürüşlerim. Ne tavsiye edersiniz. Bütçem kısıtlı 400-600 civarında F/p.
Selle Royal 600 tl civarında bu modeller gözüme çarptı ama sizler ne dersiniz?
Selle Royal Premium ELLİPSE Moderate Erkek Sele
Selle Royal Float Athletic Sele
Selle Royal Optica 3D Moderate Erkek Sele
Ne aldınız acaba?

• Beğen
Tepkiler: denos ve ibrahim00
Kullanan var mı önerir misiniz?

BİSİKLET SELESİ - 30° GEL

Selamlar,
Ben işe gidiş gelişlerimde bu seleyi kullanıyorum. Benim için en büyük artısı tayt giyme derdinden kurtuldum. İş yerinde giyinmeye uygun alan olmadığı için zorlanıyordum. Rahatlık konusunda jordanred airmesh tayt + Peugeot R16 yol bisikletinin standartta gelen selesinin kombini kadar konforlu olmasa da sırt çantasının içerisinde laptop ile kullanmama rağmen rahat diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Geri