RmzBurak
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.943
- İsim
- Remzi Burak
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba, forumda yeniyim. Bisiklette de yeniyim. Tur bisikleti ile 50 km üzeri sürüşler yapıyorum, tayt kullanıyor olmama rağmen gerçekten sürüş sonrası çok kötü oluyor. Decathlon‘da yeni bir tayt bakarken, bir bisikletçi ile karşılaştım. Sağolsun bana tavsiyeler verdi. Bunlardan biri de tayt yerine doğru düzgün bir sele almama ilişkindi.
Selle Italia Model X Superflow sele tavsiyesinde bulundu. Ben de Selle Royal Respiro Moderate Comfort diye bir sele buldum. Sizlere sormak istediğim şey, bu seleler, ya da başkaca bir sele insanı pedli tayttan kurtarır mı ? Yoksa bu sele yerine pedli tayt mı almalıyım? Bu konuda bana tavsiyede bulunursanız memnun olurum.
Yeni üye olduğum için forumda başlık açamıyorum, bu nedenle sorumu bu başlık altında sordum. Bir hata ise lütfen kusura bakmayın.
Merhaba hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz.
İlk öncelik her zaman seledir, bende şu aralar sorun yaşıyorum. Sele uygun değil ise komple süngerli jelli tayt giysek dahi bir yerden sonra sorun olmaya başlayacak. Youtube de Çağrı Terzioğlu videoları var bu konuda evimizde manual bir şekilde kalça genişliği ölçümü ve sonrasında sele seçimi için. Ayrıca Fatih topçunun House Of Bike ile beraber yaptığı " Bisiklet selesini test edip al" video da size yardımcı olacaktır. Ama ilk önce sele sonra tayt ...