Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Scudo
Arkadaşlar merhaba yeni bisiklet sürmeyi öğrendim.1 ay falan olmuştur .Hemen ardından idarelik bir bisiklet aldım.Fakat selesi aşırı rahatsız edici kılıf mı almam lazım yeni sele mi almam lazım yardımcı olabilir misiniz? Uygun fiyatlı öneriniz varsa sevinirim.

Arkadaşlar merhaba yeni bisiklet sürmeyi öğrendim.1 ay falan olmuştur .Hemen ardından idarelik bir bisiklet aldım.Fakat selesi aşırı rahatsız edici kılıf mı almam lazım yeni sele mi almam lazım yardımcı olabilir misiniz? Uygun fiyatlı öneriniz varsa sevinirim.
Daha çok detay verir misiniz? Bisikletiniz nedir? Sürüş amacınız nedir?

Daha çok detay verir misiniz? Bisikletiniz nedir? Sürüş amacınız nedir?
Bisikletim Ümit Explorer sürüş amacım ise şehir içinde kolayca dolanabilmem için yani profesyonel bir kullanım amacım yok.

Bisikletim Ümit Explorer sürüş amacım ise şehir içinde kolayca dolanabilmem için yani profesyonel bir kullanım amacım yok.
Direkt şu seleyi al dememiz doğru olmaz zira herkesin anatomik yapısı birbirinden farklı. Kimisi bir modelde daha rahatken kimisi aynı modelde çok rahat edemeyebilir.

Bu yüzden seleyi deneyerek almanızı tavsiye ederim.

Yine de bir sele önermemi isterseniz "kullanmadığım" ancak yorumları çok iyi olan ekonomik bir seleyi tavsiye edeceğim:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve uydu3
120mm kalça genişliği olan biri hangi ölçülerde sele almalı. Bunun bir matematiği var mı?
Aşağıda ki selelerden hangisi uygun olur? Deneme imkanım yok. Sizce ne yapmalıyım?

(link)
(link)

Son düzenleme:
120mm kalça genişliği olan biri hangi ölçülerde sele almalı. Bunun bir matematiği var mı?
Aşağıda ki selelerden hangisi uygun olur? Deneme imkanım yok. Sizce ne yapmalıyım?

(link)
(link)
+2 cm diye biliyorum 140

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Tepkiler: Ekincan
Merhabalar. Selle royal marka rahat bir sele bakıyorum. Fiyat max 500 tl ne tavsiye edersiniz ?

Merhabalar. Selle royal marka rahat bir sele bakıyorum. Fiyat max 500 tl ne tavsiye edersiniz ?
6-7 çeşit denedim. Hepsi ucuz veya orta halli selelerdı. Şundan memnun kaldım

(link)

Şu var ama biraz kullanılmış gibi. Öyle olmasa ben alacaktım gormusken :D
(link)

6-7 çeşit denedim. Hepsi ucuz veya orta halli selelerdı. Şundan memnun kaldım

(link)

Şu var ama biraz kullanılmış gibi. Öyle olmasa ben alacaktım gormusken :D
(link)
Türk sitelerinde bulamadım. İkinci el olan aslında kötü görünmüyor :D

Türk sitelerinde bulamadım. İkinci el olan aslında kötü görünmüyor :D
Alınabilir güzel sele. 500 civarı idi ae de. Şimdi baktım 500 cıvarına bulunabiliyor ama çoğu satıcıda daha fazla olmuş artmış. Bende de 1-2 benzer sele var satabılırım sıfır. Bana uymadılar

En ucuzu bu galiba
(link)

Black frıday zamanı bi indirim olursa alırım bende

• Beğen
Tepkiler: Erkan Ekinci
Alınabilir güzel sele. 500 civarı idi ae de. Şimdi baktım 500 cıvarına bulunabiliyor ama çoğu satıcıda daha fazla olmuş artmış. Bende de 1-2 benzer sele var satabılırım sıfır. Bana uymadılar

En ucuzu bu galiba
(link)

Black frıday zamanı bi indirim olursa alırım bende
Sizdeki seleler hangileri, onlara da bakayım ?

Sizdeki seleler hangileri, onlara da bakayım ?
Akşam özelden atayım fotolarını. Birisi bisan all trail dekı asphalt sele

Birisi şu
(link)

Dıgerlerıde standart selelerden akşam yada yarın bakarın

• Beğen
Tepkiler: Erkan Ekinci
Değerli arkadaşlar yol bisikletim için sele arayışım var.Bütçem max 1000 tl. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Arkadaşlar merhaba, flatbar gidonlu yol bilisikletim (fitness) için sele arayışındayım. Biraz öne eğik sürdüğüm için sırtımı kambur değilde cetvel gibi yapıp gidona eğildiğimde kasıklarımda baskı hissediyorum. Bu yüzden kazığa derk gelen yeri boşluk alan bir sele ile daha rahat edeceğimi düşünüyorum. Bu şekilde bir sele daha önce kullanmadım, çevremde bulunmadığı için deneme şansımda yok. Aliexpresste çok satan ürünlerden bakındığıl bir iki model var. Benimle aynı şikayete sahip kişiler ne demek istediğimi anlamışlardır. Bu konuda yapacağınız tavsiyelere ihtiyacım var.

Arkadaşlar merhaba, flatbar gidonlu yol bilisikletim (fitness) için sele arayışındayım. Biraz öne eğik sürdüğüm için sırtımı kambur değilde cetvel gibi yapıp gidona eğildiğimde kasıklarımda baskı hissediyorum. Bu yüzden kazığa derk gelen yeri boşluk alan bir sele ile daha rahat edeceğimi düşünüyorum. Bu şekilde bir sele daha önce kullanmadım, çevremde bulunmadığı için deneme şansımda yok. Aliexpresste çok satan ürünlerden bakındığıl bir iki model var. Benimle aynı şikayete sahip kişiler ne demek istediğimi anlamışlardır. Bu konuda yapacağınız tavsiyelere ihtiyacım var.
O baskı genelde sele açısıyla alakalı. Boşluk pek birşey değiştirmiyor. Selenin yanlış kısmınada oturmuş olabilirsiniz farklı sebepleri oluyor.

Ben daha önce yol bisikletimde stok selesinin dışında Pro Stealth modelini kullanmıştım. Stok seleden daha rahat olmakla birlikte bir arkadaşın tavsiyesiyle EC90 adındaki (link) seleyi denedim. İlginç bir şekilde daha iyi uyum sağladım ve uzun kilometreler güzel de bir tayla sorunsuz kullandım.
Şimdi yeni bisiklette kullanmak üzere yine aynı seleyi sipariş verdim. Umarım aynı uyumu sağlayabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Bu sele bende var. AE de yorumlara bakıp aldım ama bana uymadığı için kullanmıyorum almak isteyene satabılırım :) selle royal in remed selesını seviyorum bende 3 tane var, geçenlerde birtane daha aldım ikinci el bulup

50 tl'ye aldığı seleyle mutlu olan da var, 2 bine aldığında rahat edemeyen de.

Ben de yeni gravele geçtim, selesi şimdilik fena değil ama rahatsız ederse ne ile değişeyim diye düşündüm, brooks b17 var elimde. Kendi sitesi gravele uygun dese de tecrübeli dostlar verim alınmaz diyor. Alternatif araştırıyorum, b17 bana bakıyor, ben ona bakıyorum :)

50 tl'ye aldığı seleyle mutlu olan da var, 2 bine aldığında rahat edemeyen de.

Ben de yeni gravele geçtim, selesi şimdilik fena değil ama rahatsız ederse ne ile değişeyim diye düşündüm, brooks b17 var elimde. Kendi sitesi gravele uygun dese de tecrübeli dostlar verim alınmaz diyor. Alternatif araştırıyorum, b17 bana bakıyor, ben ona bakıyorum :)

Benim önceki bisikletimde (şehir-tur tipi) B17 vardı, açıkçası hiç deneyip kullanmadım, oluyor mu olmuyor mu diye çünkü kullanım açısı olarak olmayacağını düşünüyordum. Fizik'in gravel için olan modelini aldım. İyi mi dersen, ne çok iyi ne çok kötü, orta karar diyebilirim, B17'de deki rahatlığı kesinlikle bulamıyorsun.
Tavsiyem Selle Royal modellerine bakabilirsiniz, onlar genelde ağır ama rahat oluyor. Veya B17 i takıp bir süre test etmek lazım, belki de kullanılabiliyordur

• Beğen
Tepkiler: kimbell71
Geri