Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Hocam şöyle test de yapmışsınız kendinize. Yalnız, bir öneride bulunabilir miyim? Kartonun dış katmanını yırtıp test ederseniz sele iziniz daha güzel çıkıyor. Üst katman orta katmana destek olduğu için basıncı daha geniş alana yayıp olması gerekenden geniş sele ölçüsüyle sizi yanıltabilir. Burada tarif edilmiş. Bence kartonu sele üstünde denemek yerine düz zeminde, tuvalet klozet kapağında örneğin, denemek önce selemizin fazla yayvan iz çıkarma hatasından bizi uzaklaştırır.
(link)

Scudo
House of bike'te kalça kemiğini ölçtürdüm.137.2 çıktı. Oradaki bayan Shimano pro sele için 152 mm almam gerektiğini söyledi. Fakat benim gözüm hep selle smp idi. Maalesef Türkiye'de çok kısıtlı modelleri var. Sitelerinde size uygun sele önerisinde bulunan bir sele bulucu araç var. Oradan bana uygun üç model sundu. Benim istediğim model vt30c gel di fakat Amazon üzerinden alicağım için stok yoktu. Diğer modelde well M1 jel di. Well M1 gel modelini aldım. Şuan gayet memnunum. Genital bölgede ki uyuşma filan yok oldu. Yalnız diğer selelere göre bence ağır kaçıyorlar. Fiyat olarak ta tuzlu maalesef

House of bike'te kalça kemiğini ölçtürdüm.137.2 çıktı. Oradaki bayan Shimano pro sele için 152 mm almam gerektiğini söyledi. Fakat benim gözüm hep selle smp idi. Maalesef Türkiye'de çok kısıtlı modelleri var. Sitelerinde size uygun sele önerisinde bulunan bir sele bulucu araç var. Oradan bana uygun üç model sundu. Benim istediğim model vt30c gel di fakat Amazon üzerinden alicağım için stok yoktu. Diğer modelde well M1 jel di. Well M1 gel modelini aldım. Şuan gayet memnunum. Genital bölgede ki uyuşma filan yok oldu. Yalnız diğer selelere göre bence ağır kaçıyorlar. Fiyat olarak ta tuzlu maalesef

Değişim söz konusu oluyor mu bu tür ürünlerde? Ölçülere uygun model alıp denemek istiyorum.

Her sele nin de kendi içinde bedeni var. Kullanım amacı oturuş açısı farklı seleler bunlar sadece genişlik uzunluk ile değerlendirmeyin. Sadece genişlik önemli ise woman bir sele de bakabilirsiniz.

İlkinin genişliği 185,ikincisinin genişliği 160mm.

185 olan tam sınırda sanırım.Bir tık daha geniş bir sele kullanmam gerekiyor sanırım.
[/QUOTE]

Değişim söz konusu oluyor mu bu tür ürünlerde? Ölçülere uygun model alıp denemek istiyorum.
Hocam ben biraz kumar oynadım. Selle smp incelemelerine baktım. Genelde hep olumlu yorumlar vardı. Birde ikiteker bir adam YouTube de incelemesi vardı. Onu izledim. Site üzerinden de uygun sele modelini buldum aldım. Mesala ultra sürüş yapan Özcan güler bey de selle smp kullanıyor

Her sele nin de kendi içinde bedeni var. Kullanım amacı oturuş açısı farklı seleler bunlar sadece genişlik uzunluk ile değerlendirmeyin. Sadece genişlik önemli ise woman bir sele de bakabilirsiniz.

Bisikletimi ve kullanım amacımı belirtmiştim. Gözden kaçmış sanırım.

Bianchi Afx 8027 27.5

Sürüş pozisyonu dik. Genelde trainer üzerinde kullanıyorum. +4 cm ekliyorlar bu tür sürüşlerde. Kemik ölçüsü 14.5 cm.

Kullandığım sele 205mm genişliğe sahip ancak memnun değilim. Kemik üzerinde değil de kuyruk sokumu kısmında ağrı var.

Hocam ben biraz kumar oynadım. Selle smp incelemelerine baktım. Genelde hep olumlu yorumlar vardı. Birde ikiteker bir adam YouTube de incelemesi vardı. Onu izledim. Site üzerinden de uygun sele modelini buldum aldım. Mesala ultra sürüş yapan Özcan güler bey de selle smp kullanıyor

Ciddi fiyatlara satılıyor. Değişim/iade olan bir yerden almak istiyorum mümkünse.

Kendisini ben de takip ediyorum. Ride more :)

Bianchi Afx 8027 27.5

Sürüş pozisyonu dik. Genelde trainer üzerinde kullanıyorum. +4 cm ekliyorlar bu tür sürüşlerde. Kemik ölçüsü 14.5 cm.

Kullandığım sele 205mm genişliğe sahip ancak memnun değilim. Kemik üzerinde değil de kuyruk sokumu kısmında ağrı var.

Ciddi fiyatlara satılıyor. Değişim/iade olan bir yerden almak istiyorum mümkünse.

Kendisini ben de takip ediyorum. Ride more :)
Amazon'un iade politikası var ama nasıl işliyor bilmiyorum. Evet fiyatlar yüksek seçimi doğru yapmak önemli.

• Beğen
Tepkiler: Lazzaro

Bianchi Afx 8027 27.5

Lookin moderate in woman versiyonunu tercih edebilirsiniz. Selle Royal in iade politikası memnuniyet esaslı yurt dışında, ama burada uygulayan var mı bilmiyorum sormanız lazım.

• Beğen
Tepkiler: Lazzaro
Verdiğiniz linki ofisten açamıyorum fakat @Mete Can Karahasan 'ın dediği üzere denemeden karar vermemeniz iyi olur.
Hoş denemek için de en az 1 hafta falan sürüş yapmak gerekir fakat böyle bir opsiyona da maalesef sahip olamıyoruz.

Deneme şansım olmayacak malesef. Bana 160mm genişliğe sahip, kasığa denk gelen orta kısmında açıklık bulunan, 45° omurga açısına uygun tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?

Deneme şansım olmayacak malesef. Bana 160mm genişliğe sahip, kasığa denk gelen orta kısmında açıklık bulunan, 45° omurga açısına uygun tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?
Şu nasıl hocam?(link)

• Beğen
Tepkiler: ordi
Seleler hep incecik rahatsız.
şöyle kalın süngerli seleler var. Rahat oturumu olan.
bunlari kullanmanın bir dezavantajı var mı?

Sitbone dıştan dışa ölçümüm 140mm, kullandığım seleninde (prologo) oturma kısmının genişliği de ölçebildiğim kadarı ile 140mm. Bisikleti 45° lık omurga açısı ile kullanıyorum. Uzun süre kullanımda (60-70 km) ise kasık bölgesi yumuşak dokuda hissisleşme ve ağrı şikayetim oluyor. Okuduğum kadarı ile sitbone dıştan dışa ölçümün üzerine 2 cm eklememiz gerekiyor 45° lık sürüş açısı için. 160mm lik 45° için uygun bir sele şikayetime çözüm olur gibi geliyor ama emin olamıyorum, keşke deneme şansımız olsaydı

Geçmiş yorumlara göz attım. Pro stealth sele övülmüş. Deneme imkanı veren bir yerden alıp denemek istedim. En genişi 152 mm sanırım bu selenin. 145 mm kemik ölçüm var. 90 derece sürüş için +4 cm öneriliyor. Minimum 185 mm genişlikte bir sele gerekiyor. Ölçüm yüksek olunca fazla bir seçenek kalmıyor sanırım. Henüz sele bulamadım.

Geçmiş yorumlara göz attım. Pro stealth sele övülmüş. Deneme imkanı veren bir yerden alıp denemek istedim. En genişi 152 mm sanırım bu selenin. 145 mm kemik ölçüm var. 90 derece sürüş için +4 cm öneriliyor. Minimum 185 mm genişlikte bir sele gerekiyor. Ölçüm yüksek olunca fazla bir seçenek kalmıyor sanırım. Henüz sele bulamadım.
Pro stealth yol bisikleti selesi. Dik oturuş için siz daha geniş tur selelerine yönelin. Bisikletle uzun mesafeler kat etme düşünceniz varsa Brooks b17 veya b67'yw göz atmanızı tavsiye ederim.

Pro stealth yol bisikleti selesi. Dik oturuş için siz daha geniş tur selelerine yönelin. Bisikletle uzun mesafeler kat etme düşünceniz varsa Brooks b17 veya b67'yw göz atmanızı tavsiye ederim.

Brooks seleler göze hiç hitap etmiyor. Fiyatları çok yüksek. Farklı marka/model öneriniz var mı? Minimum 185 mm genişlik gerekiyor.

Size yanlış bilgi verip hatalı seçim yapmanıza sebep olmak istemem.
Fakat seçeceğiniz seleyi aşağıdaki görseldeki sürüş pozisyonuna göre karar verebilirsiniz.
Şahsen droplara inip sürmeyi sevdiğimden 12 cm’lik kalça ölçüm için 142mm genişliğinde düz yapılı bir sele tercih ediyorum.
Bunun yanında selenin burun kısmı 7 derece kadar aşağı eğimli. Ve ince yapılı.
Bunu özellikle seçtim çünkü öne doğru genişleyen selelerde kasıklarımda sürtünme meydana geliyor.
Bu gibi sebeplerden ötürü size hatalı seçim yaptırmak istemem.
Sele tercihi sizinle alakalı bir durum.

1E734357-65E3-432A-8196-AF665A14465D.jpeg

Sitbone dıştan dışa ölçümüm 140mm, kullandığım seleninde (prologo) oturma kısmının genişliği de ölçebildiğim kadarı ile 140mm. Bisikleti 45° lık omurga açısı ile kullanıyorum. Uzun süre kullanımda (60-70 km) ise kasık bölgesi yumuşak dokuda hissisleşme ve ağrı şikayetim oluyor. Okuduğum kadarı ile sitbone dıştan dışa ölçümün üzerine 2 cm eklememiz gerekiyor 45° lık sürüş açısı için. 160mm lik 45° için uygun bir sele şikayetime çözüm olur gibi geliyor ama emin olamıyorum, keşke deneme şansımız olsaydı

Bikeinn sitesinden (link) (160mm) selenin sparişini verdim, daha AE sitesinden verdiğim siparişi geri göndereceğim. sitbone dıştan dışa ölçüm 140mm @gunerokn 'ın paylaşımında olan 20mm eklenince 160mm uygun olur diye düşünüyorum. İnş. yanılmam.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Arkadaşlar sele ölçümü için İstanbul Anadolu Yakası'nda 10 tane bisikletçiyi aradım.3 tanesi yaptığını söyledi ,aşağıya yazıyorum bilgi açısından
Giant CaddebostanÜcretsiz yapıyor
Trek CaddebostanÜcretsiz ancak sattığım ürünler için geçerli ölçüler,ben x satıyorum başkası Y satar ölçüler değişir dedi
Velespit KadıköyÜcreti 50 tl ancak seleyi bizden alırsanız ücreti yok
Güncelleme: Giant Caddebostan yapmıyor.

Merhaba telefonda yaptıklarını söyleyip dükkana gittiğinizde ilgilenmediler mi? Gerçekten merak ediyorum.
Merhaba,olanı aynen anlatıyorum.Cumartesi sabah tam 10:00da dükkanın oradaydım. Gelen yok,giden yok.11:00'a kadar beklerim sonra giderim dedim kendi kendime oyalandım sağda solda ,tam 11:00da bisikletle dükkanın önünden geçerken bir hanımefendi dükkanı açtı.Hanımefendiye "Merhaba,sele ölçümü yapıyor musunuz" dedim. Biraz garipsedi sanki bu soruyu.Sonra "Hayır yapmıyoruz çünkü ölçüm yapabileceğimiz bir aletimiz yok"dedi. Ben de hayırlı işler dileyip ayrıldım, "Dün aradım yapıyoruz dediniz" demedim. Çünkü konuştuğum personel bana şöyle demişti:"Ya telefonda tarif edelim siz yapın,ya da gelin burda yapalım"dedi. Buna rağmen hiç uzatmadan bisikletime binip Bostancı Marmaray'a doğru yol aldım. Dükkanı veya markayı kötülemek,imajlarını zedelemek istemem ama bir iletişimsizlik olduğu da gerçek

• Beğen
Tepkiler: makaram
Geri