Bisikletimin üzerinde gelen Selle Italia Model X sele kullanıyorum. Şekli ve rahatlığı için kötü diyemem ama üzerine kapladıkları malzeme kaydırmaz olduğu için hem pozisyon değiştirmeye izin vermiyor hem de yorumlarında çok fazla tayt yırtma sorunu gördüğüm için değiştirmeye karar verdim. Benim emektar kalın kumaşlı Sora taytı yırtamadı ama aşınmalar görüyorum. Tabi bu yıllarıb getirdiği durum da olabilir çünkü önceden kontrol etmedim.
Geriye dönük konuyu okuyunca Specialized Power sele için çok sayıda olumlu yorum görünce aklım bu seleye kaydı. Aldığım ölçüme göre kalça kemiği genişliğim 123mm gibi çıkıyor. Vücudum esnek değil kategorisinde ve endurance yol bisikletinde hoodlardan tutup daha dike yakın oturuyorum. Başka markaların seçim araçlarında bilgilerimi girince dalgalı şekle sahip fizik tempo aliante, pro griffon, selle italia novus gibi seleleri karşıma çıkarıyor ama kullanıcı yorumları çok parlak değil.
Sorum şu ki, specialized power sele sanırım asıl agresif pozisyonda sürenler için tasarlanmış. Ben bu kategoride değilim ve droplarda az vakit geçiriyorum. Bu seleyi kullananlar bu konuda ne düşünür. Bir de Comp veya Expert den hangisini tercih etmeliyim? 70 kg ağırlığım var yani çelik sele rayları çok gerekli değil. Selenin toplam ağırlığı da beni ilgilendirmiyor. Genelde sürüşlerim 2 saat ve 50km ile sınırlı ama ara ara daha uzun gittiğim de oluyor.
Diğer alternatifim de Sqlab ergowave 612 olabilir ama hem daha pahalı hem de pek kullanıcı yorumu bulamadım. Kullanan var mı aranızda?