Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Carraro 770 kullanıcısıyım. Yaklaşık 7-8 ay kadar üzerinde gelen stok sele ile kullandım. Daha sonra gerekli ölçümler sonucunda orta kısmı boşluk olan daha geniş bir sele aldım. Son aldığım sele ile biraz daha rahat. Ama nafile. Bir saate yakın yada geçen sürüşlerde uyuşma oluyor.

Anladım. Kal ayarınızdan kaynaklı da olabilir. Ben de sele değişikliğiyle çözdükten sonra yeni ayakkabıya kal ayarını tam yapamayıp tekrar benzer bir sorun yaşamıştım. Onu da bir kontrol edebilirsiniz.

Scudo
Benimde kafama takilan konu bisikletim endurans kadro Trek Domane 2 ustunde gelen seleyi kullaniyorum. Tur bisikletinde kullandigim brooks b17 sele kullanissiz mi olur ? Cunku kadro sonucta yol yaris gibi degil cok fazla egilmiyoruz.

Merhaba, sele değişimi için ölçü uygunluğuna da dikkat ederek bu modeli seçtim.Sipariş vermeden sizlerinde tecrübenizi dinlemek isterim.(Selle İtalia x lr L3)

(Selle İtalia x lr)Sanırım hiç kullanan yok, ben satın aldım.En azından sele sıkıntısı yaşayanlara yeni bir alternatif olur belki.

Brooks kullanip rahat edemeyen de gördük :p. Şu güne kadar hep kalitesiz seleler kullandım ancak sorun yaşamıyorum, tayt da giymiyorum. Apış arası bisiklet kullandıkça alışıyor kesinlikle.

Brooks kullanip rahat edemeyen de gördük :p. Şu güne kadar hep kalitesiz seleler kullandım ancak sorun yaşamıyorum, tayt da giymiyorum. Apış arası bisiklet kullandıkça alışıyor kesinlikle.
selle royal shadow deneyin eğer aynı yorumu yaparsanız baya alışmıştır diyeceğim.

Ben artık kaderime razı oldum :) 2 farklı tayt kullandım,selemi de değiştirdim ama yine aynı malum bölge.Zaten ortalama olarak çok fazla süremiyorum anca hafta sonları 90-100 km

Ben artık kaderime razı oldum :) 2 farklı tayt kullandım,selemi de değiştirdim ama yine aynı malum bölge.Zaten ortalama olarak çok fazla süremiyorum anca hafta sonları 90-100 km

Hocam yaptığınız km az değil. Biraz dinlendirin :)

Hocam yaptığınız km az değil. Biraz dinlendirin :)
ama millet çıkıyor 150-160 bana mısın demiyor :) sele bir de yeni acaba biraz daha mı sabırlı olmalıyım

ama millet çıkıyor 150-160 bana mısın demiyor :) sele bir de yeni acaba biraz daha mı sabırlı olmalıyım
Hocam ben bayan seleye geçtim tayt mayt da bıraktım, o günden beri çok daha rahatım. Çekiyorum eşofmanı, devam :)
Denemediyseniz bir de böyle deneyin.

Alışmaktan kastınız ne kadarlık bir zaman dilimi, ben 60-70km sürüş yaptıktan sonra ertesi günler tekrar bindiğimde bisiklete değilde şuna binmiş gibi hissediyorum. Taytta giyiyorum ama sebebi sele değil sanırım başka bisiklete bindiğimde de aynısı oluyor.

chevalet-and-spanish-donkey-illustration.jpg

@Eren Çalışkan 6 yıldır bisiklete biniyorum bunun 4,5 senesi yol bisikleti. 5 senedir falan da tayt kullanıyorum. Dediğiniz gibi bende de aynı durumlar oluyor.Neyse bekleyelim görelim bakalım artık insan alışınca her şeye katlanıyor:)

• Beğen
Tepkiler: Eren Çalışkan
Alışmaktan kastınız ne kadarlık bir zaman dilimi, ben 60-70km sürüş yaptıktan sonra ertesi günler tekrar bindiğimde bisiklete değilde şuna binmiş gibi hissediyorum. Taytta giyiyorum ama sebebi sele değil sanırım başka bisiklete bindiğimde de aynısı oluyor.

306148 dosyayı görüntüle
Kullandığın sele ve tayttan kaynaklı bir sorun büyük bir ihtimal. Gündelik sürüşlerim 50km sürüyor aralıksız molasız bir sorun oluşmuyor. Veya vücudun buna el verişli olmayabilir.

Sele olarak bunu kullanıyorum. (link)

Sanırım sürüş esnasında pelvis ile sele arasında kalan dokular eziliyor ağrıya da bu ezilen dokular sebep oluyor.

Yıllardır spor yapıyorum boyum 1,75 kilom 80, sele bontrager arvada. Oturma pozisyonumu değiştirmeye çalışacağım bakalım farkedecek mi.

@ahmet1914 @StanicEnemy

Sanırım sürüş esnasında pelvis ile sele arasında kalan dokular eziliyor ağrıya da bu ezilen dokular sebep oluyor.

Yıllardır spor yapıyorum boyum 1,75 kilom 80, sele bontrager arvada. Oturma pozisyonumu değiştirmeye çalışacağım bakalım farkedecek mi.

@ahmet1914 @StanicEnemy
Oturma pozisyonu çok etkiliyor beni. Örneğin önceden çok fazla öne eğilmek için selenin en ucuna doğru gelip eğildiğim zaman dayanılmaz bir ağrı acı oluşuyordu. O alışkanlığımı bıraktığımdan beri sorun yaşamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eren Çalışkan
Bisikletimin üzerinde gelen Selle Italia Model X sele kullanıyorum. Şekli ve rahatlığı için kötü diyemem ama üzerine kapladıkları malzeme kaydırmaz olduğu için hem pozisyon değiştirmeye izin vermiyor hem de yorumlarında çok fazla tayt yırtma sorunu gördüğüm için değiştirmeye karar verdim. Benim emektar kalın kumaşlı Sora taytı yırtamadı ama aşınmalar görüyorum. Tabi bu yıllarıb getirdiği durum da olabilir çünkü önceden kontrol etmedim.

Geriye dönük konuyu okuyunca Specialized Power sele için çok sayıda olumlu yorum görünce aklım bu seleye kaydı. Aldığım ölçüme göre kalça kemiği genişliğim 123mm gibi çıkıyor. Vücudum esnek değil kategorisinde ve endurance yol bisikletinde hoodlardan tutup daha dike yakın oturuyorum. Başka markaların seçim araçlarında bilgilerimi girince dalgalı şekle sahip fizik tempo aliante, pro griffon, selle italia novus gibi seleleri karşıma çıkarıyor ama kullanıcı yorumları çok parlak değil.

Sorum şu ki, specialized power sele sanırım asıl agresif pozisyonda sürenler için tasarlanmış. Ben bu kategoride değilim ve droplarda az vakit geçiriyorum. Bu seleyi kullananlar bu konuda ne düşünür. Bir de Comp veya Expert den hangisini tercih etmeliyim? 70 kg ağırlığım var yani çelik sele rayları çok gerekli değil. Selenin toplam ağırlığı da beni ilgilendirmiyor. Genelde sürüşlerim 2 saat ve 50km ile sınırlı ama ara ara daha uzun gittiğim de oluyor.

Diğer alternatifim de Sqlab ergowave 612 olabilir ama hem daha pahalı hem de pek kullanıcı yorumu bulamadım. Kullanan var mı aranızda?

Bisikletimin üzerinde gelen Selle Italia Model X sele kullanıyorum. Şekli ve rahatlığı için kötü diyemem ama üzerine kapladıkları malzeme kaydırmaz olduğu için hem pozisyon değiştirmeye izin vermiyor hem de yorumlarında çok fazla tayt yırtma sorunu gördüğüm için değiştirmeye karar verdim. Benim emektar kalın kumaşlı Sora taytı yırtamadı ama aşınmalar görüyorum. Tabi bu yıllarıb getirdiği durum da olabilir çünkü önceden kontrol etmedim.

Geriye dönük konuyu okuyunca Specialized Power sele için çok sayıda olumlu yorum görünce aklım bu seleye kaydı. Aldığım ölçüme göre kalça kemiği genişliğim 123mm gibi çıkıyor. Vücudum esnek değil kategorisinde ve endurance yol bisikletinde hoodlardan tutup daha dike yakın oturuyorum. Başka markaların seçim araçlarında bilgilerimi girince dalgalı şekle sahip fizik tempo aliante, pro griffon, selle italia novus gibi seleleri karşıma çıkarıyor ama kullanıcı yorumları çok parlak değil.

Sorum şu ki, specialized power sele sanırım asıl agresif pozisyonda sürenler için tasarlanmış. Ben bu kategoride değilim ve droplarda az vakit geçiriyorum. Bu seleyi kullananlar bu konuda ne düşünür. Bir de Comp veya Expert den hangisini tercih etmeliyim? 70 kg ağırlığım var yani çelik sele rayları çok gerekli değil. Selenin toplam ağırlığı da beni ilgilendirmiyor. Genelde sürüşlerim 2 saat ve 50km ile sınırlı ama ara ara daha uzun gittiğim de oluyor.

Diğer alternatifim de Sqlab ergowave 612 olabilir ama hem daha pahalı hem de pek kullanıcı yorumu bulamadım. Kullanan var mı aranızda?
Power seleyi %80 hood larda kullandigim donem (sora taytla) memnun kalmadim. Suan Selle Italia x kullaniyorum %80 droplardayim (sora tayt) 2 saatlik suruslerde basarili diyebilirim.
Eger power alacaksaniz 145 lik olanini almanizi oneririm, kemik olcunuze gore (kenar kisimlari biraz daha genis oldugu icin ic bacaklarda temasdan dolayi rahatsizlik verebiliyor.
Selle Smp nin modellerini incelediniz mi

• Beğen
Tepkiler: krank
Power seleyi %80 hood larda kullandigim donem (sora taytla) memnun kalmadim. Suan Selle Italia x kullaniyorum %80 droplardayim (sora tayt) 2 saatlik suruslerde basarili diyebilirim.
Eger power alacaksaniz 145 lik olanini almanizi oneririm, kemik olcunuze gore (kenar kisimlari biraz daha genis oldugu icin ic bacaklarda temasdan dolayi rahatsizlik verebiliyor.
Selle Smp nin modellerini incelediniz mi
Selle Italia X’ de Power seleye göre daha rahat etmeniz kafamı karıştırdı. Öyle olacaksa değiştirmemin anlamı yok.

Selle Smp seçim aracı Well seleyi öneriyor. Geçmiş sayfalarda bir arkadaş Specialized Power sonrası onu deneyip Power da daha memnun olunca SMP yi satmış. O yorumdan sonra listeden çıkardım.

Kemik ölçüme göre Power için 155mm genişliği öneriyor. Siz 145 deyince İyice kafam karıştı.

Geçtiğimiz Ekim ayında hepsiburada'dan şu seleyi aldım ve oldukça memnun kaldım. Yurt dışından (Çin) geldi ve 10 gün içinde hepsijet ile evime teslim edildi. Ben aldığımda 430 TL idi, şu anda Flameer veya Strade Store "bisiklet koltuğu" adlarıyla 700 TL civarına satılmakta. Farklı renk opsiyonları da mevcut.

twi.jpegp5U.jpeg
Screenshot_hb.png

• Beğen
Tepkiler: Eray55
Geri