Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Selle Italia X’ de Power seleye göre daha rahat etmeniz kafamı karıştırdı. Öyle olacaksa değiştirmemin anlamı yok.

Selle Smp seçim aracı Well seleyi öneriyor. Geçmiş sayfalarda bir arkadaş Specialized Power sonrası onu deneyip Power da daha memnun olunca SMP yi satmış. O yorumdan sonra listeden çıkardım.

Kemik ölçüme göre Power için 155mm genişliği öneriyor. Siz 145 deyince İyice kafam karıştı.
Power ı kullandigim donem surusumum %80 i hoodlardaydi (daha dik acida kullanim sagliyordum) sizde daha cok o sekilde kullandiginizi belirtmissiniz.
Bu acidan sizi memnun etmeyebilir.
+ olarak power in kanatlari biraz genis gibi 155 almistim bende olcum sonrasi ama fit olmama ragmen kenarlarda da kesme sorunu yasadim (kisiisel de olabilir) smp de 165 gibi bir olcu denk geliyor mesela ama power a gore daha rahat (kanat uzunluklari daha ergonomik daraliyor sanirim) smp ile 1 defa deneme sansim oldu +6 saatlik suruse gore gayet basariliydi (power kullandigim donemde deneme sansim oldu) ancak uzun sele sevmedigim ve sele burnu binerken, surekli tayta takildigi icin benim hosuma gitmedi.
Ergonomi olarak x ve power birbirine yakin seleler, ayni klasmanda olmadi icin materyal kalite farki olabilir ama dedigim gibi ergonomi olarak kastediyorum.

• Beğen
Tepkiler: krank
Scudo
Kemik ölçüme göre Power için 155mm genişliği öneriyor. Siz 145 deyince İyice kafam karıştı.
Kemik (seatbone) ölçünüz 123mm ise 155 size geniş gelir,internetten almayacaksanız mağazalarında (Aktif pedal) ölçüm aletiyle ölçtürüp satıcının tavsiyesiyle hareket edin bence,ayrıca power sele agresif sürüş selesi değildir,tabiki iyi bir tayt ve popo ile uyum önemli.

• Beğen
Kemik (seatbone) ölçünüz 123mm ise 155 size geniş gelir,internetten almayacaksanız mağazalarında (Aktif pedal) ölçüm aletiyle ölçtürüp satıcının tavsiyesiyle hareket edin bence,ayrıca power sele agresif sürüş selesi değildir,tabiki iyi bir tayt ve popo ile uyum önemli.
Yanıt için çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla siz de Power seleden memnunsunuz. Ben de kendi sitesinde 123mm kemik aralığına 155mm yi gördüğüm için onu seçmeyi düşünmüştüm ama kullanıcı yorumları da önemli. Aktif pedala gidemesem de Specialized satıcısına gidip danışabilirim. Test selesi de sadece S-Works Power için bulabildim maalesef.

Genel olarak herkesin bir şekilde rahat ettiği bir sele anlaşılan. Tek tük 2 saati geçen sürüşlerde rahatsız olduğunu belirten kullanıcı yorumu gördüm ama 2 saatten sonra kanepede bile otursam bir rahatsızlık olur bende.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Bisikletle gelen sele çok kötüydü ve oturduğum bölgede ciddi uyuşukluk yapıyordu. Kılıf aldım yine beklediğim rahatlığı bulamadım. En son Selle İtalia ST7 model seleyi aldım. Seleyi bir süredir kılıfsız olarak kullanıyorum. Uyuşma yarım saatlik mesafede oldukça düştü hatta bazen hiç olmuyor diyebilirim ayrıca rahatlığından da memnunum zaten malzemesi yumuşak. Sele biraz pahalı ama memnunum. Malzeme kalitesi ve işçilik çok iyi. Normalde lambasız modelini alacaktım ama yoktu. Benimkisi lambalı model hava kararınca otomatik yanıyor ama pil takılan bölümün tasarımı bence çok kötü ve kalitesiz. Pili çıkarırken çok zorlandım ve pili zedeledim. Ve pilleri çıkarıp lambasız kullanmaya karar verdim zaten kendi lambam mevcut. Kısaca lamba kısmı hiç yakışmamış bunun dışında seleden oldukça memnunum. Eski seleyi de ekledim fotoğraflarda görebilirsiniz fark muazzam. Eski selenin arkasına bakın adamlar muşambayı zımbalamışlar.

Dosyalar

• 20230516_175640.jpg
    20230516_175640.jpg
    133,4 KB · Okunma: 67
  • 20230516_174525.jpg
    20230516_174525.jpg
    102 KB · Okunma: 69
  • 20230516_174607.jpg
    20230516_174607.jpg
    78,6 KB · Okunma: 72
  • 20230516_175636.jpg
    20230516_175636.jpg
    89,4 KB · Okunma: 64
Yanıt için çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla siz de Power seleden memnunsunuz. Ben de kendi sitesinde 123mm kemik aralığına 155mm yi gördüğüm için onu seçmeyi düşünmüştüm ama kullanıcı yorumları da önemli. Aktif pedala gidemesem de Specialized satıcısına gidip danışabilirim. Test selesi de sadece S-Works Power için bulabildim maalesef.

Genel olarak herkesin bir şekilde rahat ettiği bir sele anlaşılan. Tek tük 2 saati geçen sürüşlerde rahatsız olduğunu belirten kullanıcı yorumu gördüm ama 2 saatten sonra kanepede bile otursam bir rahatsızlık olur bende.
Trainerdaki bisikletimde power expert kullanıyorum, yeri geliyor 4-6 saat arası oturuyoum selede herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Tabiki bunda kullanılan taytında etkisi oluyor.

Hocam tam aradığım kullanıcısınız. Bu selenin kullanıcı yorumlarının çoğu sizinki gibi. Izdırap oldu diyene denk gelmedim en kötü yorum bile 2 saatten sonra acıtıyor filan şeklinde o bile çok iyi bence. Kemik aralığı mesafeniz ve kullandığınız selenin ölçüsü nedir? Tayt kombinasyonunu da öğrensem iyi olur.

Expert modelinin rayları titanyum olduğu için daha esnek olup darbe sönümleme yeteneği daha iyi olur düşüncesindeyim. Yoksa ağırlık kazancı peşinde değilim.

Hocam tam aradığım kullanıcısınız. Bu selenin kullanıcı yorumlarının çoğu sizinki gibi. Izdırap oldu diyene denk gelmedim en kötü yorum bile 2 saatten sonra acıtıyor filan şeklinde o bile çok iyi bence. Kemik aralığı mesafeniz ve kullandığınız selenin ölçüsü nedir? Tayt kombinasyonunu da öğrensem iyi olur.

Expert modelinin rayları titanyum olduğu için daha esnek olup darbe sönümleme yeteneği daha iyi olur düşüncesindeyim. Yoksa ağırlık kazancı peşinde değilim.
Kemik aralığım aklımda değil ama satılan yerde ölçüm yapıldı, trainerda kullanmak istediğimi söylediğimde rahat olsun diye 155mm önerdiler, bende önerdiklerini aldım. Tayt olarak trainer üzerinde Castelli Endurance 3 ve Rapha Core Cargo kullanıyorum.

Salcano astro mtb kullanıyorum. Sele artık ömrünü doldurdu ve 1 sele denedim . Hala rahat değilim . Sert bir zeminde karton üstüne oturup bir ölçü aldım ama pelvis kemiklerim arasında tekrar hatalı bir sele almaktan korkuyorum açıkçası. Bisiklet kullanırkan tayt kullanıyorum. Bazı zamanlar işe giderken tayt giymiyorum sadece. Bir sele tavsiyesinde bulunur musunuz ?

Bunu kullandım ama hiç rahat değildi . Üstündeki stok sele daha rahattı . (link)

Salcano astro mtb kullanıyorum. Sele artık ömrünü doldurdu ve 1 sele denedim . Hala rahat değilim . Sert bir zeminde karton üstüne oturup bir ölçü aldım ama pelvis kemiklerim arasında tekrar hatalı bir sele almaktan korkuyorum açıkçası. Bisiklet kullanırkan tayt kullanıyorum. Bazı zamanlar işe giderken tayt giymiyorum sadece. Bir sele tavsiyesinde bulunur musunuz ?

Bunu kullandım ama hiç rahat değildi . Üstündeki stok sele daha rahattı . (link)
Selle royal respiro soft modarate serisine bakabilirsin

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya

Dünden beri bu konuyu takip ediyorum da size bir sorum olacak. Siz saglikla ilgili seyleri tavsiye üzerine mi aliyorsunuz?

Bisikletde Sele, geometri ve oturus pozisyonu saglinizla alakalidir. Hatta Ayakolun uzunlugu yanlis ise o bile dizinize zara verebilir.
Gerisi Madiyat, görsel, performans vs....

Lutfen seleyi tavsiye üzerine degilde dogru ölcümünü yaparak dogru ölcüdeki seleyi bulmaniz. Ve dogru ölcüdeki ilk elinize aldiginiz sele bile size uymaya bilir o yüzden bir kac seleyi denemk lazim.
Size tavsiyem dogru ölcümü yaptirin ve ölcümü yapan bisikletciden tavsiye alin.

123mm kalca kemik genisligine 155mm sele olumsuz. Trainerde kullanmak icin uyumlu olabilir.

Dünden beri bu konuyu takip ediyorum da size bir sorum olacak. Siz saglikla ilgili seyleri tavsiye üzerine mi aliyorsunuz?

Bisikletde Sele, geometri ve oturus pozisyonu saglinizla alakalidir. Hatta Ayakolun uzunlugu yanlis ise o bile dizinize zara verebilir.
Gerisi Madiyat, görsel, performans vs....

Lutfen seleyi tavsiye üzerine degilde dogru ölcümünü yaparak dogru ölcüdeki seleyi bulmaniz. Ve dogru ölcüdeki ilk elinize aldiginiz sele bile size uymaya bilir o yüzden bir kac seleyi denemk lazim.
Size tavsiyem dogru ölcümü yaptirin ve ölcümü yapan bisikletciden tavsiye alin.

123mm kalca kemik genisligine 155mm sele olumsuz. Trainerde kullanmak icin uyumlu olabilir.
Teşekkürler nazik görüşleriniz için. Sizin de başkalarının da görüş ve tavsiyeleri benim için elbette önemli. Onlarca farklı sele markası satan dükkana gitmemek ve bir o kadar farklı sele alıp denememek için seçeneklerimi bir kaç marka ve model ile sınırlamaya çalışıyordum. Bunun için de kullanan kişilerden tavsiye istemek mantıklı gelmişti bana.

Trainer veya gerçek yol koşullarında sürmek ne açıdan sele genişlik ölçüsünü değiştirir açıklayabilir misiniz?

Teşekkürler nazik görüşleriniz için. Sizin de başkalarının da görüş ve tavsiyeleri benim için elbette önemli. Onlarca farklı sele markası satan dükkana gitmemek ve bir o kadar farklı sele alıp denememek için seçeneklerimi bir kaç marka ve model ile sınırlamaya çalışıyordum. Bunun için de kullanan kişilerden tavsiye istemek mantıklı gelmişti bana.

Trainer veya gerçek yol koşullarında sürmek ne açıdan sele genişlik ölçüsünü değiştirir açıklayabilir misiniz?
Trainerde olabilir dedim olur demedim. Yani traineri bende bilmiyorum.
Bremende yasadiginizi gördüm, almanyada cogu bisikletcilerde 10dan fazla modeller var ve denem sansi da veriyorlar. Birtanesine gidip bir kac sele denesiniz olur diye düsünüyorum. Ben sadece sagliniz icin bunlari söylüyorum, aksi taktirde tabiki siz kendi saglinizi düsünüp düsünmemek sizin elinizde ve son karar da side olacaktir.
Ama dedigim gibi almanyada bu imkanlar var.

• Beğen
Trainerde olabilir dedim olur demedim. Yani traineri bende bilmiyorum.
Bremende yasadiginizi gördüm, almanyada cogu bisikletcilerde 10dan fazla modeller var ve denem sansi da veriyorlar. Birtanesine gidip bir kac sele denesiniz olur diye düsünüyorum. Ben sadece sagliniz icin bunlari söylüyorum, aksi taktirde tabiki siz kendi saglinizi düsünüp düsünmemek sizin elinizde ve son karar da side olacaktir.
Ama dedigim gibi almanyada bu imkanlar var.

Sizin değerli fikirlerinizi duymak çok güzel. Evet hocam aslında ben de sizin gibi düşünüyorum işte o gideceğim dükkanı seçebilmek için kullanıcı görüşü sormak istedim. Çeşit bol Almanya’da ama buradaki satıcıları da gözünüzde büyütmeyin elindeki malı satmak dururken kimse sen bir git X markası modeline de bak demiyor. Test selesi de her model ve genişlik için bulunmuyor. Ama tabii ki Hamburg Specialized Store a gidip konuşup ona göre alacağım. Yalnız onların da elinde test selesi sadece daha üst modeller için var.

Siz hangi şehirdeydiniz hocam? Paylaştığınız fotoğraflardaki atölye, ekipman ve bisikletlere imrenerek bakıyorum.

Specialized ile ilgili sıkıntı 143ten küçük seleleri yok bildiğim kadarıyla power modelinde. Genel öneri kalça kemik genişliğine 15-20 mm ekleyerek uygun seleyi almak. 122 için 143 mm ideal gibi duruyor. Benim ölçüm 111 ama ben de 143 kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır. Zaman zaman uzun sürüşlerde kasık bölgemde pişik olmasına sebep oluyor. Yakın zamanda 130-132 ölçülerinde bir sele ile değiştirmeyi düşünüyorum

• Beğen
Specialized ile ilgili sıkıntı 143ten küçük seleleri yok bildiğim kadarıyla power modelinde. Genel öneri kalça kemik genişliğine 15-20 mm ekleyerek uygun seleyi almak. 122 için 143 mm ideal gibi duruyor. Benim ölçüm 111 ama ben de 143 kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır. Zaman zaman uzun sürüşlerde kasık bölgemde pişik olmasına sebep oluyor. Yakın zamanda 130-132 ölçülerinde bir sele ile değiştirmeyi düşünüyorum
Pişik yalnızca yazın oluyorsa bence mesele sele ile ilgili değil. Kışın uzun sürüşlerde de aynı şeyi yapıyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: ozy361
Power modelinde ve bu tip tasarımlı selelerde sanırım genel geçer kural olan 20mm ekleme yaparak genişlik bulma tam olarak çalışmıyor. Power’dan esinlenildiğini düşündüğüm Fizik Tempo Aliante modeli için de benim ölçüme 155mm seleyi önerdi.Geri kalan geleneksel selelerde ise hep 140-145 arası tavsiye olunuyor ki bu zamana kadar 142 ve 145 kullandım ben de.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Pişik yalnızca yazın oluyorsa bence mesele sele ile ilgili değil. Kışın uzun sürüşlerde de aynı şeyi yapıyor mu ?
Yapıyor malesef. Tayttan bağımsız uzun sürüşlerde genelde oluyor. Krem kullanarak biraz azaltabiliyorum ama tam olarak önüne geçemedim

Sizin değerli fikirlerinizi duymak çok güzel. Evet hocam aslında ben de sizin gibi düşünüyorum işte o gideceğim dükkanı seçebilmek için kullanıcı görüşü sormak istedim. Çeşit bol Almanya’da ama buradaki satıcıları da gözünüzde büyütmeyin elindeki malı satmak dururken kimse sen bir git X markası modeline de bak demiyor. Test selesi de her model ve genişlik için bulunmuyor. Ama tabii ki Hamburg Specialized Store a gidip konuşup ona göre alacağım. Yalnız onların da elinde test selesi sadece daha üst modeller için var.

Siz hangi şehirdeydiniz hocam? Paylaştığınız fotoğraflardaki atölye, ekipman ve bisikletlere imrenerek bakıyorum.
Insallah bulursun kendine göre bir sele. Yinede önce arastir ve dene.
Ben Stuttgartda yasiyorum. Dogum yerim Detmold, Nordrhein-Westfalen ve 11yasima kadar orada yasadim sonra tüm Aile olarak Stuttgarta tasindik.
Sen nekadar oldu almanyaya gideli?

Insallah bulursun kendine göre bir sele. Yinede önce arastir ve dene.
Ben Stuttgartda yasiyorum. Dogum yerim Detmold, Nordrhein-Westfalen ve 11yasima kadar orada yasadim sonra tüm Aile olarak Stuttgarta tasindik.
Sen nekadar oldu almanyaya gideli?

Sağolun hocam. Hemen hemen 1 yıl oldu.

Merhabalar bu iki sele arasında kaldım ne tavsiye edersiniz ?
Fiyatları ve ölçüleri aynı sayılır, şuan kullanmakta olduğum sele brooks c17 yol bisikletine geçtiğim için ve farklı bir sele bakıyorum.

(link)
(link)

Geri