Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Merhabalar bu iki sele arasında kaldım ne tavsiye edersiniz ?
Fiyatları ve ölçüleri aynı sayılır, şuan kullanmakta olduğum sele brooks c17 yol bisikletine geçtiğim için ve farklı bir sele bakıyorum.

(link)
(link)
61 gram daha ağır olmasına karşın ben Pro'yu seçerdim. Pro'nun ön kısmı biraz daha geniş olduğundan baskıyı Fizik'e göre daha çok azaltacaktır kanaatindeyim. Triatlon disiplini de baz alınarak üretildiği için öne uzanma-yatma pozisyonunda daha rahat hissettirebilir.

Yine de bu kadar para verilecekken deneyerek almanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: seyhanla
Scudo
Sele kişiseldir. A kişisi rahat ederken B kişisi çok rahatsız olabilir. Dolayısıyla kimsenin sana şu seleyi al demesi doğru olmaz. Size uygun seleyi deneme yanılma yöntemi ile bulacaksınız şayet ölçüm yaparak alma imkanı yoksa. Deneme yanılma yöntemi de biraz pahalıya mãl olabilir zira denedikten sonra her firma ürünü iade almıyor.

Fiyatları ve ölçüleri aynı sayılır, şuan kullanmakta olduğum sele brooks c17 yol bisikletine geçtiğim için ve farklı bir sele bakıyorum.

(link)
(link)
Üstteki seleyi(pro) olanı kullanıyorum,çok fazla km yapmadım. O sele ile ,bisikletimin üzerinde gelen sele arasında bir fark göremedim. Geçenlerde tayt aldım Aliexpressten ancak bisiklet kullanamadım,2 ay gibi bir zamanda da kullanamayacağım gibi. Herkesin söylemiş olduğu gibi tamamen kişisel bir olay ve şans. Ümidim bu aldığım yeni tayt ile bu selenin üzerinde hiç acı hissetmemem.Bu sele olayını da tayt olayını da hiç anlamış değilim.Decathlon kısa tayt ve Jordanred uzun tayt ve 2 farklı sele kullandım ama sonuç aynı gibi. Çok acı çekmiyorum ancak 70-80 kmden sonra uyuşma vs olabiliyor.Kimisi de diyor ki olacak o kadar,alıştım ben de artık

• Beğen
Tepkiler: seyhanla

(link)
(link)
Arkadaşların dediği gibi seleyi denemeden almak tamamen kumar,prodan memnun olmayanı duymadım ama bu sizinde memnun kalacağınız anlamına gelmez,fizik kaliteli sele üretiyor ama mesela ben karbon selesiyle bir türlü uyum sağlayamamış ve power seleye geçmiştim,pronun bir avantajıda deneme seleleri var bir çok bayisinde,o şekilde deneyerek tecrübe ederseniz ölçünüzü alırlar ona göre doğru tespiti yapabilirsiniz.

Mtb için sele önerisi alabilir miyim ? Pro olur Fizik olur yada başka.
Saygılar...

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Ben de sele aramaktayım . Acil bir ihtiyaç şu an için .
Samet valla pronun seleleri güzel ama karar veremedim bende.Syncros selelerde güzel aslında ama bilemedim. 😁
Kararsızlık çok kötü be...

(link)
(link)

Ölçüleri farklı, bike fit ölçünüze göre seçtiğinizi düşünüyorum.
pro selenin 142 cm olanını uzun süre kullandım. Ortada ki boşluğun geniş olması pelvis bölgesinin rahatlığı için çok iyi. Aynı selenin karbon olanını kullanıyorum. Gördüğüm kadarıyla fizik sele de bu daha dar. Ayrıca fizik sele daha uzun"1.3 cm" bu da sürüş pozisyonunuzu etkileyecektir. Buna dikkat edersiniz.

Samet valla pronun seleleri güzel ama karar veremedim bende.Syncros selelerde güzel aslında ama bilemedim. 😁
Kararsızlık çok kötü be...

Syncros hiç kullanılmamış bulmuştum abi Samsun'da ama satılmış hemen .

Bu seleyi kullabanlar çok memnun. Şimdiki eskiyince ben de sipariş edeceğim. (link)

Kadir, arka kısmı geniş bir sele kullanmıştım Selle royal modelini hatırlamıyorum ama uzun yol için pek uygun değil gibi. Aşırı rahatsız etmişti beni.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Syncros hiç kullanılmamış bulmuştum abi Samsun'da ama satılmış hemen .

Kadir, arka kısmı geniş bir sele kullanmıştım Selle royal modelini hatırlamıyorum ama uzun yol için pek uygun değil gibi. Aşırı rahatsız etmişti beni.

Yol bisikleti içinse yeni model başka seleler var. West biking marka ortası genişçe boş olan ve dar olan bi model var. Geçen forumda biri almıştı hatta. Mesajı bulamadım. Ama yorumları gayet iyi. Satış sayısından belli zaten binlerce kişi bu iki seleyi alıp kullanıyor.

Elimde fizik r5(150mm) var. Piyasadan uyguna verebilirim.

arkadaşlar uzun mesafe için (50km üstü) sele arıyorum. hali hazırda 143 mm genişliğinde sele var ancak tam benim leğen kemiklerine denk geliyor ve orta mesafelerde bile kasık bölgesi uyuşuyor. mtb kullanıyorum. çoğu zaman kuyruk kemiği battığı için oturuş pozisyonunu öne doğru eğiyorum işte bu yüzden de uyuşma oluyor. ama seleyi ne kadar kaldırırsam kaldırayım yine de sürüş sonrası kuyruk kemiği ağrısı oluyor.
(link)
bu şuanki sele (265mm-143mm) ve ortada (leğen kemiklerinin orta kısmı) kavis olmadığı için ve muhtemelen genişlik yeterli olmadığı için (143mm) kuyruk kemiği dokunuyor. ve her sürüş sonrası ağrı oluyor.

aliexpress de şu bayağı sevilmiş. (260mm-155mm)
(link)
(link)
bunun uç kısmında kavis var. bu uyuşmayı engeller mi

biraz araştırınca buna denk geldim (280mmx160mm)
(link)
kuyruk kemiği batması olmasın diye orta kısım (arka) kavisli ve genişliği 160mm .
sizce nasıldır kullanan var mı?

arkadaşlar uzun mesafe için (50km üstü) sele arıyorum. hali hazırda 143 mm genişliğinde sele var ancak tam benim leğen kemiklerine denk geliyor ve orta mesafelerde bile kasık bölgesi uyuşuyor. mtb kullanıyorum. çoğu zaman kuyruk kemiği battığı için oturuş pozisyonunu öne doğru eğiyorum işte bu yüzden de uyuşma oluyor. ama seleyi ne kadar kaldırırsam kaldırayım yine de sürüş sonrası kuyruk kemiği ağrısı oluyor.
(link)
bu şuanki sele (265mm-143mm) ve ortada (leğen kemiklerinin orta kısmı) kavis olmadığı için ve muhtemelen genişlik yeterli olmadığı için (143mm) kuyruk kemiği dokunuyor. ve her sürüş sonrası ağrı oluyor.

aliexpress de şu bayağı sevilmiş. (260mm-155mm)
(link)
(link)
bunun uç kısmında kavis var. bu uyuşmayı engeller mi

biraz araştırınca buna denk geldim (280mmx160mm)
(link)
kuyruk kemiği batması olmasın diye orta kısım (arka) kavisli ve genişliği 160mm .
sizce nasıldır kullanan var mı?
Sele şans işi. Sele olcusu kalca kemik genisligi ve bike fite gore karar verilir vs...

Sele şans işi. Sele olcusu kalca kemik genisligi ve bike fite gore karar verilir vs...
benim kemik genişliği 145-155 mm aralığında tabi kendim ölçmeye çalıştım.

bende yıllardır selelerimden hiç memnun olamayıp sürekli değiştirdim. brooks da kullandım fizik de pro stealth da ama sonunda aradığımı buldum .
selle smp well m1 modeli seleyi öneririm, biraz pahalı ama kesinlikle değiyor. ben kadans bisikletten aldım. ilk gönderilen deforme olmuştu hemen değişimini yaptılar o yönden de çok memnun kaldım. tavsiye ederim kısacası

• Beğen
Tepkiler: ordi
Screenshot_20240817_123903_com.android.chrome_edit_37152668995370.jpg
Merhabalar. Arkadaşlar bu brooks b135 seleyi kullanan, bilgisi olan, arkadaşında olan var mı? Popo şeklini alma süresi b17 gibi mi? yaylar güzel çalışıyor mu?

Merhabalar herkese.
Yeni bisikletim için sele arıyorum kafam iyice allak bullak oldu. Kemik ölçüm 130mm çıktı. Bütçem çok yüksek olmadığı için ikinci el selelerle Max 2500'e bitirmek istiyorum mevzuyu. Bisikletim Bisan all trail.

Pro stealth seleler çok övülüyor ama agresif aero sele diye geçiyor. Gravel bisiklette olacak mı bilemedim. Birde yeni başlıyorum dropta uzun süre kullanmam zaten rahat hobi bisikletçisiyim. Griffon ve turnix öneriyor pro nün sele seçicisi ama sıfır olarak bile uygun ölçüde bulamadım bu seleleri.

Fizik aliante'lerin ikinci eli uygun fakat onun içinde sert performans odaklı deniyor. Erdoganlarsa vento argo var ondan da emin olamıyorum.

Selle italia novuslar var uygun fiyatlı ama çok kötüleyende var.

Konunun özeti; ikinci el uygun fiyatlı brooks c17 carved buldum alayım mı? 😂

• İnanılmaz
  • Hahaha
Tepkiler: amasseia ve Sinyor
Fizik tempo argo r5 al o butce ile 152mm genis olani al. Vento sert olan tempo modeli ise gravel ve endurance hitap ediyor ve daha yumusak.

Geri