Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Scudo
Ya dostum bunlar senin sözün değilmi''''her sele her bisiklete uyar'''eee hani uymadı:D:D:D

Sportourer 80-100 TL arası bi sele,sonrada pedli tayt almayi düşünüyorum şuan.Hepinize çok teşekkür ederim.

@yusufixx Brooks'un rahat sele olabilmesi için üzerinde 1000 KM devirmeniz gerekir ki şeklini alsın :) Normal seleye totoyu alıştırdığınızda 1000 KM'den daha kısa sürede alışırsınız.
Evet belki en sonunda Brooks kadar "süper rahat" olmaz ama o kadar zaman da beklememiş olursunuz.

brooks da o kadar rahat değil bence.Ama şöyle bi farkı var seleden indikten sonra ağrı sızı olmuyor.Belki de zamanla daha rahat olur bilemiyorum.

"Rahat sele yoktur, rahata alışmış toto vardır."
İbrahim Düllübabür

Arkadaşlar şu ped dediğiniz olay bisiklet şortlarında da var mı hani profesyonel bisikletçilerin giydiği.Bisiklet aldığım zaman tayt değil de şort giymek istiyorum daha çok.Onlarda da konfor vardır değil mi?

Şort vücudu sarmadığı için pedi olsa bile sağa sola kayacaktır. Bir anlamı yok. Ama pedli taytı giyip üstüne şort giyebilirsiniz.

@Uğur S. Yanlışınız var, sanırım Brooks kullanmadınız, duyduklarınızdan yola çıkarak bu şekilde yazıyorsunuz. Brooks üstüne çıktığınız ilk andan itibaren rahatlığını hissettiren bir seledir. Özellikle testislere olan baskının inanılmaz azaldığını hemen fark edersiniz. Bununla beraber kösele yapısı, yerden gelen ufak titreşimleri de sönümlemeye yardımcı oluyor.
Dün bir arkadaşım 100TL fiyata Brooks değil ama ona çok benzeyen ve aynı mantıkla yapılmış bir sele satın aldı. Ben malzeme kalitesini fazlasıyla başarılı buldum. Konuyu açan arkadaşa tavsiye ederim, bir incelesin. Iris kösele sele diye aratın lütfen.

@ilker evet kullanmadım. Brooks kullanan arkadaşlar bolca yorum yapıyorlar forumda. Onlardan okuduklarımı özetleyerek yazdım.
Brooks kullanmış biri olarak siz öyle diyorsanız öyledir tabi. :) Eğer bir gün kullanırsam işin içine ben de kendi yorumlarımı katabilirim.

Brooks doğru ayarlanması, bakımıyla birlikte 1000 km kullanım sonrası rahatlık vaadeden bir sele. Şahsen ben bu rahatlığı hiç yaşayamadım. Yoğun kullanmadığım için açılmadı. Ayar olarak üst kısmı hafif kaldırdığım halde ortalama bir rahatlığın üstüne çıkamadım. İlk binişte iki günü bulan ağrılar devam ediyor. Kısacası uzun tura çıkmayacaksanız çok bir şey beklemeyin bence.

@yusufixx

Brook'sun vücuduna uygun şekli alıp rahat hale gelmesi için en az 5.000 km kullanman gerekiyor. saygılar.

Kimse yazmamış ben sorayım bari, pedli iç çamaşır kullanan arkadaşım var mı? Bildiğimiz polyester boxer, seleye temas eden bölge pedli. (Neden açıkladıysam :))

@Gökhan BİROL Ya siz yanlış biliyorsunuz ya da firma yetkilileri. Standart seri Brooks için doğru yağlama ve kullanımda 1000 km olarak şekillenme hesaplanır. Şahsi kullanımlarım ilk günden itibaren konforlu olduğu yönünde.

Ha derseniz ki benim ona da vaktim yok, şöyle de bir model mevcuttur efendim.

Yan tarafında yazan ingiliççe (!) tabilerin dilimizdeki karşılığını da şöyle ifade edeyim;

Immediately Comfortable - Anında konfor (Yazar burada bekleme süresinin olmadığını söylüyor)
waterproof - maintenance free - Su geçirmez (Deri değil) - Bakım gerektirmez (Deri değil ulan!)
built for a lifetime - Bir ömür kullanabilmeniz için tasarlanmıştır.
ready to ride - al bin git.

brooks_cam.jpg brooks_cam.jpg

Geri