Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

@Anonim
Cok tesekkur ederim bilgilendirmeniz ve yorumlarin icin

Son düzenleme:
Scudo
@MuratHan

Merhabalar,
Eğer hala memnunsanız ben de sipariş etmeyi düşünüyorum. Fakat benim için 160mm geniş olur gibime geliyor. Emin olamadım. Siz kalça genişliğinizi ölçtünüz mü?

@caner adsız
Maalesef pahalı, bakımı zahmetli, yeni C serileri çok beğenilmiyor. Bir de hırsız mıknatısı resmen.

TR'den şu tür bir şey almayı da alternatif olarak değerlendiriyorum. (link)

Bütçem olsa Brooks yerine kesinlikle Specialized Power Comp alırdım.

@Haldun A.

Evet memnunum, oturma kemiği ölçüsü ve kullanım şeklini hesaplayarak aldım.

Son düzenleme:
@MuratHan

Ölçümü (link) videoya göre aldım. Benim ölçüm 105 mm çıktı. Bende Decathlon'un Triban 520'si var. Esasında pedli taytla - çoğu kişinin beğenmediği - orjinal selesiyle rahat ediyordum ama geçen gün dengemi kaybedip düştüm. Sele yandan yırtılmış. 39 yaşında yol bisikletine başlayınca böyle oluyor işte. ;)

14 Mayıs'ta da Gökova Bisiklet Turu'na katılacağım. Ali Express'ten sipariş verince yetişir mi bilmiyorum ama riski almayı düşünüyorum.

FJIMG_20190401_205025_1.jpg 195868

Bu durumda 135mm enindeki seleler en uygunu olacaktır. Aşağıdaki seleleri buldum. Sizin tavsiyeniz nedir? Farklı bir model de olabilir.

(link)

(link)

(link)

@Haldun A.

Linkini verdiğiniz seleleri kullanmadığım için maalesef şunu tercih edebilirsiniz diyemem. Bisiklet üzerin de olduğum süre boyunca yaklaşık 10'un üzerin de sele denedim, rahat ettiğim tek sele size tavsiye ettiğim model oldu. 160 mm benim kalça kemiği ölçülerime ve sürüşte ki oturma stilime göre en uygunuydu. Bu selenin bildiğim kadarı ile en küçük 143 mm olanları var. 135 mm sizin de araştırdığınız gibi size en ideali. Yalnız selelerin de yine sürüş stiliniz için farklı modelleri var. Eklediğim videoyu izleyip sürüş stiline göre seçim hakkın da fikir sahibi olabilirsiniz.

selle royal ürünleri hakkında bilgisi olan var mı?
hassas bölgeye baskı yapmayacak bir çözüm aramaktayım

@Desert Fox
Sele borusunu ve seleyi cikararak yaklasik 700 gram bir hafiflik sağlayacak ayni zamanda hic bir baskiya zulme boyun egmemis olacaksin

@Desert Fox
mariokaldato arkadaşın mercedesin deki sele den, bende de var sözüm ona selle royal ama allah korusun! işim olmaz başka modelleri kullandım ama bu modeli resmen işkence oldu bana.

@Haldun A.

C serisi neden beğenilmiyor? Epey yorum okudum, B serisi kadar seviliyor.

Pahalı olduğu doğru ama farklı farklı seleleri deneyerek harcayacağınız para yerine direk brooks almak daha mantıklı, şahsen ben eninde sonunda brooks almak zorunda kaldım, onu alana kadar harcadığım sele paraları, kılıf paraları boşa gitti.

Ayrıca C serisi size uymazsa bile ikinci el olarak kolay satılır, şekil değiştirmediği için. Özellikle All weather olanlar neredeyse sıfır fiyatına satılabilir.

@turcudede
hocam ben de sele arayışındayım
uzun turlara çıkmıyorum %95 bisiklete atladıgım zaman 10 km yapıp eve dönüyorum.Yazın 10 gidiş-10 dönüş iş-ev arası mekik dokuyor olacağım.Şu anki selem ile bu km lerde popo ağrısıdan ziyade havalar ısınmasından dolayı terleme ve hassas bölgede biraz ağrı oluşuyor.Brooks düşündüm ama bu kadar kısa mesafeler sürerken brooks sele hem benim için gereksin hem de pahalı bir seçenek oluyor.Yeri geliyor public alanda bırakıp gitmem gerekiyor bisikleti o yüzden çok da pahalı bir sele almayı düşünmüyorum.
Sizce ne yapabilirim? hangi çözüm benim için en iyisi olur?

@Desert Fox

10 km için her sele iş görür. Terleme problemi için ise süngerli kılıf hava sirkülasyonu sağlar. Pamuk iç çamaşırı yerine polyester daha iyi ter aktarımı yapar.

(link)

bu güzeldi, ağrı içinde faydası olur. Bendekini satışa çıkaracaktım, düşünüyorsan mesaj atabilirsin. Bir kaç kez kullandım sadece brooks almadan önce.

@turcudede
hocam sele kılıfı da denedim ama dediğim gibi hassas bölgenin rahat edebileceği bir çözüm aramaktayım

@Desert Fox

Seleniz yeterince geniş mi? Kemikler seleye tam oturursa hassas bölgeye temas minimum seviyede olur. Tam oturduğu halde sıkıntı varsa sele burnunu aşağı indirmeyi deneyin. O da fayda etmiyorsa ileri-geri ayarı ile oynayın. Ufak değişimler bile etki edebilir. Hiç biri olmazsa problemin selede olduğunu sanmıyorum, 10km bu tür bir rahatsızlık için çok az.

12cm pelvis genişliğini baz alarak 16-18 cm genişlik ve atletik sürüş pozisyonu (45 derece) baz alan yol bisikleti selesi önerebilir misiniz? Fiyat olarak 300 maksimum.

Artık sele işlerine kimse bakıyor anlaşılan? :)

@-Skynet-
12 cm pevlis genişligine 160 180mm cm genişliğinde sele biraz abartı degilmi normalde 12 cm pevlis genişligine 140-143 mm genişligi yeterlidir diye düşünüyorum.
Bu seleye bir bakın.
(link)

Son düzenleme:
Bu sele işi bir tuhaf , benim (p)Elvis :) genişliği 13cm , kullandığım Selle Royal 16cm Royal Gel serisi ama sanırım 90 derecelik bir sele ve 60dereceye yakın kullanımım da popom rahatken pelvis ortasında baskı hissediyorum.

Ortası deliklerden deneyeceğim bir de. Tabii öncesinde mevcut seleyi ileri geri ayarlayıp denemelerden başarı sağlayamazsam.

Decathlondaki jelli bir seriyi beğenen vardı

big_356141.jpg

(link)

----------

Aslında bu iş en sonunda Brooks B17 ye götürecek bizi gibi..

@TatanQa_tr
Bazı insanlar konforlu sele arayışında olurlar ama daha konforsuz sert seleler ile daha rahat ettiklerini söyleyenlerde var etrafınızda daha sert sele kullanan varsa onları bir deneyin birde pedli tayt kullanın daha rahat edebilirsiniz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Geri