Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Şu sıralar bende bir sele arayışındayım. MTB için (link) seleyi aldım ama uzun bir sürüşten sonra mahvoluyorum.

Scudo
Brooks C17(koyu turkuaz renk, o önemli :D) seleyi black friday falan beklemeden sanki yangından mal kaçırır gibi 1000 liraya(yuvarlak hesap, ödediğim 15 lira kargoyu falan gözüm görmedi 😂) sipariş ettim birkaç gün önce, elime ulaştı.

Şaka gibi, 1000 liraya sele alıyoruz yarın uyandığımızda 2000 olur mu diye korkumuzdan. Çoğu yer dolardaki artıştan önce fiyatı 1250 liraya "güncellemişti" bile, son artışlarla fiyat ne olur bilmiyorum.

Kışın çok sürüş olmaz sanırım, yaza deneyecek artık popom, umarım sever.

Son düzenleme:
merhaba, malum bölge mağduruyum. Yol bisikletimin üzerinde gelen giant contact sele dar geldiği için power comp seleye geçtim. Ancak power selenin orta bölgesi çok baskı yapıyor. Sürüşten sonra ağrı, acı değil uyuşukluk hissediyorum. Benim tahminim, selenin kenarlarının aşağıya doğru eğimi, ağırlığın kemiklere değilde kemiklerin arasına baskı yapması sonucu bu durumu yaşıyorum. Sanki düz tahtaya otursam daha rahat edecekmişim gibi :) Umarım anlatabilmişimdir. 1200-1300tl arası tavsiyelere açığım.(Doğru seleyi bulursam power selem satılık olacak 155mm 1.5 aylık )
IMG_2452.JPEG IMG_1809.JPEG

Son düzenleme:
merhaba, malum bölge mağduruyum. Yol bisikletimin üzerinde gelen giant contact sele dar geldiği için power comp seleye geçtim. Ancak power selenin orta bölgesi çok baskı yapıyor. Sürüşten sonra ağrı, acı değil uyuşukluk hissediyorum. Benim tahminim, selenin kenarlarının aşağıya doğru eğimi, ağırlığın kemiklere değilde kemiklerin arasına baskı yapması sonucu bu durumu yaşıyorum. Sanki düz tahtaya otursam daha rahat edecekmişim gibi :) Umarım anlatabilmişimdir. Tavsiyelere açığım.(Doğru seleyi bulursam power selem satılık olacak 155mm 1.5 aylık )
279663 dosyayı görüntüle 279664 dosyayı görüntüle
Aşağıda size mutluluğun resimlerini paylaştım. Selle royal freccia. 3te3. Cube tonopah üzerinde fabrikasyon geldi. Burun kıvırdım evvela. Hata etmişim. Pro turnix satıp İstanbula taktım. Fizik seleyi satıp Neroya taktım. Hatta bir tane yedek alayım ben ne olur ne olmaz.

@Ekincan , geçmiş olsun...
Power Comp modelini kullanıp memnun kalmayan nadir kişilerden siniz..Ben dahil bu seleyi alıp doğru ayarlardan sonra kullanıp şikayet eden pek olmuyor...
Kalça kemik ölçünüze göre aldığınızı düşününce, geriye selenin sele borusu üzerindeki konumu ile ilgili sorun olabilir gibi geldi.
Bike fit ergonomisi kriterlerine göre seleyi ileri ya da geriye doğru yeniden sabitleme yapmanızı öneririm..

Kalça kemik ölçünüze göre aldığınızı düşününce,
Ben ölçüp de aldığını pek sanmıyorum.(Belki ölçmüştür ama görünüş ölçmemiş gibi)
Benim tahminim, selenin kenarlarının aşağıya doğru eğimi, ağırlığın kemiklere değilde kemiklerin arasına baskı yapması sonucu bu durumu yaşıyorum. Sanki düz tahtaya otursam daha rahat edecekmişim gibi :) Umarım anlatabilmişimdi

Son düzenleme:
Aşağıda size mutluluğun resimlerini paylaştım. Selle royal freccia. 3te3. Cube tonopah üzerinde fabrikasyon geldi. Burun kıvırdım evvela. Hata etmişim. Pro turnix satıp İstanbula taktım. Fizik seleyi satıp Neroya taktım. Hatta bir tane yedek alayım ben ne olur ne olmaz.
Teşekkürler listeme ekledim inceleyeceğim.
@Ekincan , geçmiş olsun...
Power Comp modelini kullanıp memnun kalmayan nadir kişilerden siniz..Ben dahil bu seleyi alıp doğru ayarlardan sonra kullanıp şikayet eden pek olmuyor...
Kalça kemik ölçünüze göre aldığınızı düşününce, geriye selenin sele borusu üzerindeki konumu ile ilgili sorun olabilir gibi geldi.
Bike fit ergonomisi kriterlerine göre seleyi ileri ya da geriye doğru yeniden sabitleme yapmanızı öneririm..
Teşekkür ediyorum. 1.5 aydır kullanıyorum 2-3 sürüşte bir konum değişikliği yaptım sürekli ancak rahat edemedim.
Ben ölçüp de aldığını pek sanmıyorum.(Belki ölçmüştür ama görünüş ölçmemiş gibi)
Abi bu kadar para vermişim rastgele almadım tabii :D Pelvis aralığını 125 ölçtüm normalde 143 alırdım ama 155i denemek istedim. Genişlikten yana sıkıntım olmadı hatta rahatta ettim. Eski seleyi değiştirme sebebim dar olmasıydı.

Pelvis aralığını 125 ölçtüm normalde 143 alırdım ama 155i denemek istedim.
Ama bağlacı tehlikeli bir bağlaçtır.Ölçmüşşün ama pek uymamışsın anlamı da var gibi.Genişlikten yana sıkıntım yok dediğin için önemi de yok zaten.

Ben de Power comp kullanıyorum. Bana 150 km ye kadar sıkıntı vermiyor.
Power Compta şöyle bir durum var. Bu sele vücut esnekliği isteyen, öne biraz daha eğilmeyi destekleyen bir sele. Üzerinde eğer ki vücudun esnek değilse bir de biraz dik durmak istersen pek rahat ettirecek bir sele değil.

İş dönüp dolaşıp " malafat/takım taklavat" 'ın basınç altında çektiği eziyete geliyor.
Bir ürolog yardımcı olur belki :kötü: ...

İş dönüp dolaşıp " malafat/takım taklavat" 'ın basınç altında çektiği eziyete geliyor.
Her ürolog olmaz; bisikletin, sele ergonomisinin etkilerini, mantığını bilen bir ürolog olmalı.

Basıncı azaltmak lazım ben uçan balonlarla dolaşıyorum seleye para vermemek için. Rüzgar olursa biraz zorluyor sadece

@osmancan71 , Kapadokya dolaylarında yaşıyor olmalısınız... :ssrtcbya:

@osmancan71 , Kapadokya dolaylarında yaşıyor olmalısınız... :ssrtcbya:
Kapadokya'da balona binebiliyorsa bisikleti karbondan, telleri gümüşten, forması ipekten selesi altından olacak kadar zengin olmalı. Garibim seleye para vermekten kaçınıyor.

Selamlar, bu sele işi birden fazla değişkeni olan bir konu. Tek değişkeni sele olarak alırsanız, çok zahmetli ve pahalı olabiliyor.

5 tane sele kullandım. Hayır, hayır zannettiğiniz gibi memnuniyetsizlikten degil. Aksine 1 tanesi bile rahatsız degildi. :hihi: 3 tanesi alınan bisikletler ile 1 tanesi mahalle bisikletcisinden (merida(!), orjinal bile olmayabilir yani) digeri de araştırıp özenerek aldığım fizik arione open sele.

Fizik seleyi aldığım arkadaş rahatsız olduğu için satıyordu. Israrla da emin olup olmadığımı ve kendisinin çok çektiğini, hatta memnun kalmazsam geri gönderebileceğimi söyledi. (Iyi insanlar ile karşılaşmak ne güzel)

Tabii benim totomdan hiç şüphem yok, aksine en konforlusu olacağından eminim (ki oyle de oldu).

Neyse, nereye gelecegim. Bu fizik seleyi bir süre kullandıktan sonra yeni aldığım bisiklete takınca işler değişti. Hatta bu sayfalarda da yazmıştım. Sele bisiklet seçer mi hiç diye...:D

Tabii boyle bir durum söz konusu değildi. Ilk girişte bahsettiğim diger parametreler sebebi ile rahatsız ediyordu.

Selenin ileri geri hareketinden ziyade (bu da önemli tabii), bisiklet 2.el, eski sahibi gidonu yüksek kullandığı için yük kollardan çok totoya gidiyor ve bu da ağrı yapıyordu. Spacer azaltıp, seleyi de biraz geri alınca eski konforum geri geldi.

Benim bundan öğrendiğim, yol bisikletinde sele destek ve denge için var. Tamam bir miktar yük de olsun, ama yükü aslında kollar ile paylaşıyor. Oturma işi çok olmadığı için o küçücük tahta gibi düz seleler bizi rahatsız etmiyor.

Diğer değişkenlerin hepsini kontrol etmeden hemen seleye yüklenmeyelim, unutmayın yük binince ağrı yapıyor:D

Şu sıralar muzdarip olduğum konu. Sele seçimimin çok yanlış olduğunu artık ağrıların üstünde ki uyuşmalardan anladım.

Araştırdığımda ölçümü de doğru yaptığıma inanıyorum.Artık bisiklet ile gelen seleyi geri taktım.
Şu sıralar muzdarip olduğum konu. Sele seçimimin çok yanlış olduğunu artık ağrıların üstünde ki uyuşmalardan anladım.

Araştırdığımda ölçümü de doğru yaptığıma inanıyorum.Artık bisiklet ile gelen seleyi geri taktım.

Esnek değilim, kiloluyum da.
Ama power arc sele, verdiğim her kuruşuna değdi diyebilirim. Ben mutsuz olan bir kullanıcıdan ikinci el aldım.
Standard seleler gibi paralel ayarlarsam bende de uyuşma yapıyor.
Bu sele biraz agresif pozisyon seviyor, orası kesin.
Burnu bir miktar aşağı alarak deneyin bir de.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Sele konusu kişiden kişiye çok değişkenlik gösteriyor. Maalesef doğru seleyi bulana kadar gereksiz masraflar yapılabiliyor.
1. öncelik doğru ölçüm, 2. konu ise kişinin diğer anatomik yapısı.
Brooks dahil bir çok sele kullandım, eski tip klasiklerden ortası deliklere vs...
Beni en çok rahatsız edeni ortası delik olan modeller oldu. En çok rahat ettiğim sele ise şu an kullandığım Fizik Antares R3 oldu. Bunun başına bir şey gelse, hiç maceraya girmeden direk aynısından alırım.

Sele konusu kişiden kişiye çok değişkenlik gösteriyor. Maalesef doğru seleyi bulana kadar gereksiz masraflar yapılabiliyor.
1. öncelik doğru ölçüm, 2. konu ise kişinin diğer anatomik yapısı.
Brooks dahil bir çok sele kullandım, eski tip klasiklerden ortası deliklere vs...
Beni en çok rahatsız edeni ortası delik olan modeller oldu. En çok rahat ettiğim sele ise şu an kullandığım Fizik Antares R3 oldu. Bunun başına bir şey gelse, hiç maceraya girmeden direk aynısından alırım.
hakkaten çok acayip iş bu sele olayı,tamamen kişinin fiziki yapısıyla (toto) ve sürüş stiliyle alakalı olduğu besbelli,mesela benim bisiklette stok olarak gelen bir seleydi r3,koca bir yıl denemediğim şey kalmamıştı ama dedimki bu ızdıraba değermi arkadaş,bir çok tavsiye ve araştırmayla aldım power seleyi,bir iki ayardan sonra tamam dedim oturağımı buldum:harika: sorunsuz ağrısız sürüşün sırrı bence,doğru sele,doğru ölçüler ve iyi bir tayt.

Bisiklet üzerinde gelen 120 mm genişlikteki seleden sonra selle smp pro modeline geçtim. Gerçekten cirkin görünse de ergonomik yönden çoğu kişiye rahatlık sağlayabilir. On tarafının asagi eğimi sprinte kalktığınızda alışılmışın dışında bir kolaylık sağlıyor. Birkaç model deneyip rahat edemeyenleri selle smp well test selesine bir şans vermeyi tavsiye ederim
0BAEDF07-79A4-47D4-BEA0-5ADA814948D3.jpeg

Geri