samet akkaya
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.717
- İsim
- Samet Akkaya
- Başlangıç
- 2007—08
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Aşağıda size mutluluğun resimlerini paylaştım. Selle royal freccia. 3te3. Cube tonopah üzerinde fabrikasyon geldi. Burun kıvırdım evvela. Hata etmişim. Pro turnix satıp İstanbula taktım. Fizik seleyi satıp Neroya taktım. Hatta bir tane yedek alayım ben ne olur ne olmaz.merhaba, malum bölge mağduruyum. Yol bisikletimin üzerinde gelen giant contact sele dar geldiği için power comp seleye geçtim. Ancak power selenin orta bölgesi çok baskı yapıyor. Sürüşten sonra ağrı, acı değil uyuşukluk hissediyorum. Benim tahminim, selenin kenarlarının aşağıya doğru eğimi, ağırlığın kemiklere değilde kemiklerin arasına baskı yapması sonucu bu durumu yaşıyorum. Sanki düz tahtaya otursam daha rahat edecekmişim gibi Umarım anlatabilmişimdir. Tavsiyelere açığım.(Doğru seleyi bulursam power selem satılık olacak 155mm 1.5 aylık )
279663 dosyayı görüntüle 279664 dosyayı görüntüle
Ben ölçüp de aldığını pek sanmıyorum.(Belki ölçmüştür ama görünüş ölçmemiş gibi)Kalça kemik ölçünüze göre aldığınızı düşününce,
Benim tahminim, selenin kenarlarının aşağıya doğru eğimi, ağırlığın kemiklere değilde kemiklerin arasına baskı yapması sonucu bu durumu yaşıyorum. Sanki düz tahtaya otursam daha rahat edecekmişim gibi Umarım anlatabilmişimdi
Teşekkürler listeme ekledim inceleyeceğim.Aşağıda size mutluluğun resimlerini paylaştım. Selle royal freccia. 3te3. Cube tonopah üzerinde fabrikasyon geldi. Burun kıvırdım evvela. Hata etmişim. Pro turnix satıp İstanbula taktım. Fizik seleyi satıp Neroya taktım. Hatta bir tane yedek alayım ben ne olur ne olmaz.
Teşekkür ediyorum. 1.5 aydır kullanıyorum 2-3 sürüşte bir konum değişikliği yaptım sürekli ancak rahat edemedim.@Ekincan , geçmiş olsun...
Power Comp modelini kullanıp memnun kalmayan nadir kişilerden siniz..Ben dahil bu seleyi alıp doğru ayarlardan sonra kullanıp şikayet eden pek olmuyor...
Kalça kemik ölçünüze göre aldığınızı düşününce, geriye selenin sele borusu üzerindeki konumu ile ilgili sorun olabilir gibi geldi.
Bike fit ergonomisi kriterlerine göre seleyi ileri ya da geriye doğru yeniden sabitleme yapmanızı öneririm..
Abi bu kadar para vermişim rastgele almadım tabii Pelvis aralığını 125 ölçtüm normalde 143 alırdım ama 155i denemek istedim. Genişlikten yana sıkıntım olmadı hatta rahatta ettim. Eski seleyi değiştirme sebebim dar olmasıydı.Ben ölçüp de aldığını pek sanmıyorum.(Belki ölçmüştür ama görünüş ölçmemiş gibi)
Ama bağlacı tehlikeli bir bağlaçtır.Ölçmüşşün ama pek uymamışsın anlamı da var gibi.Genişlikten yana sıkıntım yok dediğin için önemi de yok zaten.Pelvis aralığını 125 ölçtüm normalde 143 alırdım ama 155i denemek istedim.
Her ürolog olmaz; bisikletin, sele ergonomisinin etkilerini, mantığını bilen bir ürolog olmalı.İş dönüp dolaşıp " malafat/takım taklavat" 'ın basınç altında çektiği eziyete geliyor.
Bir ürolog yardımcı olur belki ...
Basıncı azaltmak lazım ben uçan balonlarla dolaşıyorum seleye para vermemek için. Rüzgar olursa biraz zorluyor sadeceİş dönüp dolaşıp " malafat/takım taklavat" 'ın basınç altında çektiği eziyete geliyor.
Bir ürolog yardımcı olur belki ...
Kapadokya'da balona binebiliyorsa bisikleti karbondan, telleri gümüşten, forması ipekten selesi altından olacak kadar zengin olmalı. Garibim seleye para vermekten kaçınıyor.@osmancan71 , Kapadokya dolaylarında yaşıyor olmalısınız...
O balonlar ısıtmalı mazut olmuş bilmem kaç lira. Googledan bakıp donecem@osmancan71 , Kapadokya dolaylarında yaşıyor olmalısınız...
hakkaten çok acayip iş bu sele olayı,tamamen kişinin fiziki yapısıyla (toto) ve sürüş stiliyle alakalı olduğu besbelli,mesela benim bisiklette stok olarak gelen bir seleydi r3,koca bir yıl denemediğim şey kalmamıştı ama dedimki bu ızdıraba değermi arkadaş,bir çok tavsiye ve araştırmayla aldım power seleyi,bir iki ayardan sonra tamam dedim oturağımı buldum sorunsuz ağrısız sürüşün sırrı bence,doğru sele,doğru ölçüler ve iyi bir tayt.Sele konusu kişiden kişiye çok değişkenlik gösteriyor. Maalesef doğru seleyi bulana kadar gereksiz masraflar yapılabiliyor.
1. öncelik doğru ölçüm, 2. konu ise kişinin diğer anatomik yapısı.
Brooks dahil bir çok sele kullandım, eski tip klasiklerden ortası deliklere vs...
Beni en çok rahatsız edeni ortası delik olan modeller oldu. En çok rahat ettiğim sele ise şu an kullandığım Fizik Antares R3 oldu. Bunun başına bir şey gelse, hiç maceraya girmeden direk aynısından alırım.