Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

hazır gelmişken ben de bir soru sorayım, ortası delik selelerin ekstra rahatsız olmaları gerçek mi yoksa benim aldıklarım mı öyle denk geldi hep?
Onlar yanlış düşünceden ortaya çıktığı için rahatsızlık ihtimali yüksek oluyor. Normalde selenin düz olması bel altına yeterince yer bırakır. Yumuşak olursa, selenin vücudu sarması fikrinden yola çıkıldığı için rahatsız sürüş sunuyorlar. En iyileri düz, sert ve dar olanların oturak kısmımızın kadar geniş olanları. Fazla geniş olursa bacaklara sürtüyor, en geniş yeri normalde oturmamız gereken yerken doğru yeri bulmamızı sınırlıyor.

Scudo
Selamlar,
Ben işe gidiş gelişlerimde bu seleyi kullanıyorum. Benim için en büyük artısı tayt giyme derdinden kurtuldum. İş yerinde giyinmeye uygun alan olmadığı için zorlanıyordum. Rahatlık konusunda jordanred airmesh tayt + Peugeot R16 yol bisikletinin standartta gelen selesinin kombini kadar konforlu olmasa da sırt çantasının içerisinde laptop ile kullanmama rağmen rahat diyebilirim.
Konu konuyu açacak pejonun standart selesının fotosu var mı acaba. Bende de bir sele var galiba pejolar kullanıyor onu. Merak ettim.

Kapitalizme kafa atan sele.
Tabiki Çin kardeşlerimizden.
Screenshot_20220708-172456_AliExpress.jpg

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Screen Shot 2022-07-08 at 17.28.15.png
Yapısı dolayısıyla uzun süre kullanıma uygun bir sele. Malzeme kalitesi ve dayanıklılığı gayet iyi. Specialized Bridge Comp.

Ben de böyle bir antikapitalist sele almıştım, biraz kullandıktan sonra gıcırdamaya başlayınca, kapitalizmin kölesi olup, Pro Stealth alıp sele meselesini sonsuza kadar kapattım :D
Bence güzel sele, takımları kebap yapmamak için ortası boşluk.😆

Ben de böyle bir antikapitalist sele almıştım, biraz kullandıktan sonra gıcırdamaya başlayınca, kapitalizmin kölesi olup, Pro Stealth alıp sele meselesini sonsuza kadar kapattım :D
Ben önce proyu aldım da rahat edemedim hocam. Toto fakir totosu olunca bunu daha çok sevdi😀

Flow sele candır özellikle de 😏

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Pelvis genişliğim 12cm buna uygun nefes alabilen, terletmeyecek hafif bir sele tavsiye edermisiniz bütçem maks 800tl

Son düzenleme:
Selamlar sele konusunda yardıma ihtiyacım var. Bugün Selle Royal Alpine Athletic edindim. Ama Athletic modeller 30 derece açıyla sahipmiş. Ben şehir lastiği takılı bir dağ bisikletiyle uzun turlar yapmak için kullanmayı düşünüyorum 30 derece benim için fazla agresif. Bütçem uygun Selle Royal'in diğer modelleri ise yaylı ve yaylı modeller genelde uzun tur için önerilmiyor. Bugün tavsiyeleri okurken Topeak Free RX 3d modeli gördüm. Bu model ya da başka herhangi bir model önerebilecek var mı? Kemik aralığından ziyade açı konusunda kafam karışık.
Düzenleme: Selle Royal'in Scientia Moderate modelini de şu an gördüm. Bu model de yanlış anlamadıysam benim için uygun. Fikri olanlar bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleme:
Selamlar sele konusunda yardıma ihtiyacım var. Bugün Selle Royal Alpine Athletic edindim. Ama Athletic modeller 30 derece açıyla sahipmiş. Ben şehir lastiği takılı bir dağ bisikletiyle uzun turlar yapmak için kullanmayı düşünüyorum 30 derece benim için fazla agresif. Bütçem uygun Selle Royal'in diğer modelleri ise yaylı ve yaylı modeller genelde uzun tur için önerilmiyor. Bugün tavsiyeleri okurken Topeak Free RX 3d modeli gördüm. Bu model ya da başka herhangi bir model önerebilecek var mı? Kemik aralığından ziyade açı konusunda kafam karışık.
Düzenleme: Selle Royal'in Scientia Moderate modelini de şu an gördüm. Bu model de yanlış anlamadıysam benim için uygun. Fikri olanlar bilgilendirirse sevinirim.
Biraz acelesi var haftaya yetişmeli fikri olan yok mudur?

Şefim siz biraz aceleye getirmişiniz. Selenin açıklamasında oturma pozisyonu ve ne amaçla kullanılması gerektiği yazıyor. Gözden kaçırmışınız.
Bende daha 2 gün oldu Şehir bisikletim için uzun tur olmasada tek seferde 60-80 km ler sürebiliyoruz. Bu seleyi aldım.
F1892259-3823-45C1-A1FF-ECC5016A1B70.png
Yay gibi dursada yay değil şok emici.
314B8192-B2B7-4401-B2FF-563734D06FBB.png

Sele işi tamamen şans işi, iade etme şansınız yok mu?
Bu aldığımı etcem zaten alacağım sele için de iade şansım olacak ama zaman konusunda sıkıntılıyım biraz.
Şefim siz biraz aceleye getirmişiniz. Selenin açıklamasında oturma pozisyonu ve ne amaçla kullanılması gerektiği yazıyor. Gözden kaçırmışınız.
Bende daha 2 gün oldu Şehir bisikletim için uzun tur olmasada tek seferde 60-80 km ler sürebiliyoruz. Bu seleyi aldım.
292515 dosyayı görüntüle
Yay gibi dursada yay değil şok emici.
292516 dosyayı görüntüle
Aldığım sele konusunda haklısınız ama aldığım yerde detaylı bilgi yazmıyordu 30 dereceyi kendimce arka taraf 30 derece olacak şekilde yorumladım yani tam ters algıladım fotoğraftan yola çıkarak. Detaylı da araştırmadı açıkçası. Respiro güzel model ama bütçemi biraz aşıyor erdoğanlar bisiklet de ölçüm yapılması gerektiğini vurgulayarak bu modeli önerdi ama Konya'da ölçüm yaptırabileceğim bi yer bilmiyorum. Bütçem uygun Selle Royal Scientia ve Topeak Free RX 3d comfort var şu an için kafamda. Ama bilemiyorum işte hem ölçüsü hem kulanışlılığı nasıl olur.

Bu aldığımı etcem zaten alacağım sele için de iade şansım olacak ama zaman konusunda sıkıntılıyım biraz.

Aldığım sele konusunda haklısınız ama aldığım yerde detaylı bilgi yazmıyordu 30 dereceyi kendimce arka taraf 30 derece olacak şekilde yorumladım yani tam ters algıladım fotoğraftan yola çıkarak. Detaylı da araştırmadı açıkçası. Respiro güzel model ama bütçemi biraz aşıyor erdoğanlar bisiklet de ölçüm yapılması gerektiğini vurgulayarak bu modeli önerdi ama Konya'da ölçüm yaptırabileceğim bi yer bilmiyorum. Bütçem uygun Selle Royal Scientia ve Topeak Free RX 3d comfort var şu an için kafamda. Ama bilemiyorum işte hem ölçüsü hem kulanışlılığı nasıl olur.
Sele konusu tamamen şans işi bence, fiyatı pahalı diye size konfor getirisi olur diye düşünmeyin. Ben olsam selle royal markasını tercih etmezdim.

Ben de Yalova da ölçüm yapan bir yer bulamadım. Eski selemde baskı oluyordu onun bir tık genişini aldım. Şu an yeni selede de problem yaşıyorum baskı yok ama 2 saatten sonra rahatsız etmeye başlıyor. İnşallah alışır popo öteki selede baya baya alışmış idi.

Sele konusu tamamen şans işi bence, fiyatı pahalı diye size konfor getirisi olur diye düşünmeyin. Ben olsam selle royal markasını tercih etmezdim.
Neden ki?
Ben de Yalova da ölçüm yapan bir yer bulamadım. Eski selemde baskı oluyordu onun bir tık genişini aldım. Şu an yeni selede de problem yaşıyorum baskı yok ama 2 saatten sonra rahatsız etmeye başlıyor. İnşallah alışır popo öteki selede baya baya alışmış idi.
Valla eski selem bisikletin kendi selesi mtb selesi ve yamukluğu var kılıfla kullanıyordum ama iyi mi kötü mü bilmiyorum çünkü ilk Prof bisiklet deneyimimdeki ilk sele deneyimim yani kötüsü ne iyisi ne onu bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Herkese merhaba, ilginç bir soru ile sizleri rahatsız edeceğim.
Ekteki görüntü ile kalça genişliğini belirleyebilir miyiz? 😅

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: Myali
Röntgen çekilirken benjaminlerin hizasından bir cetvel tutularak ölçek belirlenmiş olsa bundan yola çıkılarak hem dediğiniz ölçü tahmin edilebilir, hem alet/edevat/takım/taklavat kamufle edilebilirdi. Ama sonuç olarak çok delikanlı (malı meydanda olması açısından) bir röntgen olmuş; röntgendeki kim ise tebrikler kendisini. 👏

Röntgen çekilirken benjaminlerin hizasından bir cetvel tutularak ölçek belirlenmiş olsa bundan yola çıkılarak hem dediğiniz ölçü tahmin edilebilir, hem alet/edevat/takım/taklavat kamufle edilebilirdi. Ama sonuç olarak çok delikanlı (malı meydanda olması açısından) bir röntgen olmuş; röntgendeki kim ise tebrikler kendisini. 👏

Sağlık sebebi ile çekindiğim röntgendir. Aklıma bu şekilde düşünüleceği gelmemişti. Özür dilerim.
Neye baktığınız ve gördüğünüzle alakalı.
Hata yaptığımı anladım ve görseli kaldırıyorum.
Teşekkür ederim.

Geri