Poli-Selanik 600km+ denemem başarısız oldu. Bazen olmaz. Bu size daha iyisini yapmanız için bir neden ve fırsat sunar. Elbet bunun rövanşı olacak.
Sürüşten biraz bahsedeyim. Poli çıkışı sakindi ve yol güzeldi. Sonra komotiniye doğru tırmanış başladı. Otoban yasak olduğu için tali yolları kullanmam gerekiyordu ve bu yollar maalesef kötü ve aşırı karanlıktı. O yollardan birinde hiçliğe doğru giderken bir anda önüme bir köpek fırladı ve bende ona çarpmamak için manevra yapmak zorunda kaldım ve düştüm. Kendimi yerde bulduğumda köpekler de havlamaya devam ediyorlardı. Karanlık olduğu için pek bir şey göremiyordum. Ayağa kalktım ve üstüme başıma sonra da bisiklete baktım. Bisiklet ışığını kendime tutup kontrol ettim. Yolun toprak olması , hızımın çok yüksek olmaması daha ciddi bir yaralanmayı önlemişti. Sonrasında istisnasız her 5km de 1 sürekli köpeklerin büyüklü küçüklü saldırıları ile uğraştım. Köpeklerle aram çok iyidir herhangi bir korkum yoktur. Ama bu arkadaşlar karanlıkta ansızın belirip önüme atlıyorlar ve dengemi ve tüm keyfimi bozdular.
Sonrasında düşme olayı hariç ara vermeden kavalaya ulaştım. 150km ye gelmiştim ama sürüşün bu şekilde devam edemeyeceğini düşünmeye başlamıştım. Kavalaya inerken bile yola atlayan dostlarımız yüzünden tehlike atlattım ve gün ağarana kadar burada beklemeye/yatmaya başladım. Yaklaşık 2saatlik bir bekleme sonrasında gün ağardı ama planlarım da suya düşmüş oldu. Bu saatten sonra 600 geçmem mümkün olmayacaktı , çünkü hedeflediğim maksimim ara zaten 2 saatten azdı. Moralim bozulsa da geri sürdüm ve 600+ hedefimi 275km ile tamamladım. Köpeklerin gece-gündüz ayrımı yokmuş ama en azından gündüz uzaktan görülüyordu.
Rotanın artı ve eksilerini konuşmak gerekirse.
+araç trafiği yok denecek kadar az , olan araçlar da çok saygılı
-gece açık yer bulmak mümkün değil o yüzden yedek su ve yiyecek şart. Hayrına çeşme yapmamışlar😊
-çok karanlık olduğu için insanı mental olarak sıkıyor
-tali yollar bazı yerleri baya bozuk.
-olası bir sorunda yoldan kimse geçmediği için yardım almanız çok zor.