Scudo Sports

Serdar Maras inceliyor

herkese merhaba. bir süredir başka ugraşlar nedeni ile planladıgım videoları çekemedim ama bu sefer de başka bi proje ile karşınızdayım.
cuma gecesi kendi günlük rekorum olan 580kmyi geçmeye çalışacağım. hedef 650km. instagram üzerinden livetrack linkini paylaşıyor olacağım.
Başarılar.

Scudo
herkese merhaba. bir süredir başka ugraşlar nedeni ile planladıgım videoları çekemedim ama bu sefer de başka bi proje ile karşınızdayım.
cuma gecesi kendi günlük rekorum olan 580kmyi geçmeye çalışacağım. hedef 650km. instagram üzerinden livetrack linkini paylaşıyor olacağım.
Şimdiden başarılar kolaylıklar dilerim. Veledrom, zwift veya şehirler arası (a noktasından b noktasına) nasıl olacak acaba?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
çok fazla tiyo vermek istemiyorum ama şöyle söyleyebilirim ki Türkiye sınırları içerisinde olmayacak :)

çok fazla tiyo vermek istemiyorum ama şöyle söyleyebilirim ki Türkiye sınırları içerisinde olmayacak :)
Bi günde Türkiye'de bu mesafeler için ya deli ya da intihara meyilli olmak lazım zaten. Kazasız belasız, umarım hedeflerine ulaşırsın 💪

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve srdrmrs
Bi günde Türkiye'de bu mesafeler için ya deli ya da intihara meyilli olmak lazım zaten. Kazasız belasız, umarım hedeflerine ulaşırsın 💪
Tr de mümkün tabi ama imkan varken riskleri azaltmak daha iyi. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Yola 2 saate çıkacağım. Selanik’e kadar gidip döneceğim. Herşey beklediğim gibi giderse 650yi geçeceğim.
(link)
Tekerine taş değmesin. Hayırlı yolculuklar. Güç seninle olsun 👋 :harika:

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
yolun açık olsun :) benim max mesafe 250 km daha

Merhaba , denemem başarısız oldu malesef. Gece vakti kötü yolllar ve bitmek tükenmeyen köpekler yüzünden Kavala’dan döndüm. Yolda önüme atlayan bir kopek yüzünden kaza da yaptım.
Çok geçmiş olsun. Durumunuz iyidir inşallah.

Merhaba , denemem başarısız oldu malesef. Gece vakti kötü yolllar ve bitmek tükenmeyen köpekler yüzünden Kavala’dan döndüm. Yolda önüme atlayan bir kopek yüzünden kaza da yaptım.
Geçmiş olsun. 😕
Geçmiş olsun. 😕

Abi gecenlerde forumda aramıştım bulamadim. Ama büyük ihtimal senin olduğunu düşünüyorum. Bursa'dan veya Istanbul'dan Salcanonun bi yol bisikletiyle güneye kaç yüz km gitmiştin hatta yolda zincir falan kırıldı diye hatırlıyorum. rota şaşabilir ama Salcano konusunda kararlıyım.4-5 senelik vardır dediğim tur.

Bu arada kazadan dolayı geçmiş olsun. Hayırlısı böyleymiş.

Abi gecenlerde forumda aramıştım bulamadim. Ama büyük ihtimal senin olduğunu düşünüyorum. Bursa'dan veya Istanbul'dan Salcanonun bi yol bisikletiyle güneye kaç yüz km gitmiştin hatta yolda zincir falan kırıldı diye hatırlıyorum. rota şaşabilir ama Salcano konusunda kararlıyım.4-5 senelik vardır dediğim tur.

Bu arada kazadan dolayı geçmiş olsun. Hayırlısı böyleymiş.
Zincir kırdığım oldu ama salcano hiç kullanmadım
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Mıcırlı toprağımızı bir yolda düştüm. Bende ve bisiklette bir sorun yok, rota konusunda yanılmışım.

Geçmiş olsun. Tam başarılar yazacaktım, alttaki mesajları görünce üzüldüm.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Poli-Selanik 600km+ denemem başarısız oldu. Bazen olmaz. Bu size daha iyisini yapmanız için bir neden ve fırsat sunar. Elbet bunun rövanşı olacak.
Sürüşten biraz bahsedeyim. Poli çıkışı sakindi ve yol güzeldi. Sonra komotiniye doğru tırmanış başladı. Otoban yasak olduğu için tali yolları kullanmam gerekiyordu ve bu yollar maalesef kötü ve aşırı karanlıktı. O yollardan birinde hiçliğe doğru giderken bir anda önüme bir köpek fırladı ve bende ona çarpmamak için manevra yapmak zorunda kaldım ve düştüm. Kendimi yerde bulduğumda köpekler de havlamaya devam ediyorlardı. Karanlık olduğu için pek bir şey göremiyordum. Ayağa kalktım ve üstüme başıma sonra da bisiklete baktım. Bisiklet ışığını kendime tutup kontrol ettim. Yolun toprak olması , hızımın çok yüksek olmaması daha ciddi bir yaralanmayı önlemişti. Sonrasında istisnasız her 5km de 1 sürekli köpeklerin büyüklü küçüklü saldırıları ile uğraştım. Köpeklerle aram çok iyidir herhangi bir korkum yoktur. Ama bu arkadaşlar karanlıkta ansızın belirip önüme atlıyorlar ve dengemi ve tüm keyfimi bozdular.
Sonrasında düşme olayı hariç ara vermeden kavalaya ulaştım. 150km ye gelmiştim ama sürüşün bu şekilde devam edemeyeceğini düşünmeye başlamıştım. Kavalaya inerken bile yola atlayan dostlarımız yüzünden tehlike atlattım ve gün ağarana kadar burada beklemeye/yatmaya başladım. Yaklaşık 2saatlik bir bekleme sonrasında gün ağardı ama planlarım da suya düşmüş oldu. Bu saatten sonra 600 geçmem mümkün olmayacaktı , çünkü hedeflediğim maksimim ara zaten 2 saatten azdı. Moralim bozulsa da geri sürdüm ve 600+ hedefimi 275km ile tamamladım. Köpeklerin gece-gündüz ayrımı yokmuş ama en azından gündüz uzaktan görülüyordu.
Rotanın artı ve eksilerini konuşmak gerekirse.
+araç trafiği yok denecek kadar az , olan araçlar da çok saygılı
-gece açık yer bulmak mümkün değil o yüzden yedek su ve yiyecek şart. Hayrına çeşme yapmamışlar😊
-çok karanlık olduğu için insanı mental olarak sıkıyor
-tali yollar bazı yerleri baya bozuk.
-olası bir sorunda yoldan kimse geçmediği için yardım almanız çok zor.

-gece açık yer bulmak mümkün değil o yüzden yedek su ve yiyecek şart. Hayrına çeşme yapmamışlar😊
Bu konuda ben de çok dertliyim. Gün içinde, sıcak havalarda soğuk suyu bile bir kahve karşılığında (kahvelerden tabi) rica ile bulabiliyorsunuz.
Ancak özellikle saat 20:00'den sonra yiyecek ve içeceğe ulaşmak çok sıkıntılı. Bunun için mutlaka uzun yola bikepacking şeklinde çantalarla gitmek gerekiyor.

Bu konuda ben de çok dertliyim. Gün içinde, sıcak havalarda soğuk suyu bile bir kahve karşılığında (kahvelerden tabi) rica ile bulabiliyorsunuz.
Ancak özellikle saat 20:00'den sonra yiyecek ve içeceğe ulaşmak çok sıkıntılı. Bunun için mutlaka uzun yola bikepacking şeklinde çantalarla gitmek gerekiyor.
Yunanistan için bir çözüm var mı bilmiyorum ama Mustafa Karaaslan Fransa turu sırasında bir tane kamyon/tır durak lokantasına girip orada bir uygulama olduğundan bahsetmişti. Hatta o uygulama ile bir Türk 'ün işlettiği yere gidip kalmıştı. Sizin de işinize yarayabilir. Onun da turu sırasında abi ıssızlığın ortasında sürüyor tarzında açıklamaları oluyordu.

Geri