SALCANO, CARRARO, SEDONA: Fazlasıyla italyan. Taklitler asıllarını yaşatır derler. Her halde italyan bisikletlerin özellikle bianchi nin zirve yaptığı dönemde italyan zortlatması olarak koymuşlar gibi. Ama çok kötü bir tercih. Kulağımı sedo, carro, salco gibi tınlamalarla fazla hanzo geliyor.
MERİDA: Tayvanlılar bu işi öğrenmiş. merida isminde bir çizgi karakterde var sanırım. Sempatik geliyor.
CUBE, CANYON, CORRATECH: Almanların köşeliliğini, kusursuz teknikliğini, disiplinini ve teknolojik vurgusunu ima eden harika isim seçimleri.
GEOTECH: Ne demişler tarihsel kişilikler iki kez dünyaya gelirler. Birincisi trajedi ikincisi komedi olarak. Bu geotech de corratech in resmen komedisi.
KTM: Dünyada bisiklete verilecek 1 milyon isim dururken vere vere üç harfin bileşimini bulmuşlar.
TREK: Nedense bana cinsellik çağrıştırıyor. Ve ilk duyduğum profesyonel bisiklet markası olduğu için uyuz oluyorum. Aynı yıllarca okuduğun okula uyuz olmak gibi.
SCOTT: Her yere çekilir bir isim.
CANNONDALE, SPECİALİZED: Amerikalıların bisiklet markası bulmasındaki kafa karışıklığını , tumturaklılığını ve sofistike numaralarını yansıtıyor. Çok ukala isimler.
FUJİ: Güzel bir isim ama bu marka başka ürünlerin gölgesinde kalma tehlikesinde.
FOCUS: Fuji ile aynı dertten muzdarip.
LAPİERRE: Bir bisiklete fransız isim koymayacaksın. Zaten telaffuzu bile bir sıkıntı.
LOOK, TİME: Fransızlar lapierrede düştükleri hatadan ders çıkarmışlar. Bence en akılda kalıcı bisiklet isimlerinden ve son derece marka başarısı taşıyor.
GHOST: Bu marka bisikletin kralı olsa yine almam. Ghost diye bisiklet markasımı olur be.
GİANT: Bisikletle tezat taşıyan bir isim. Bisiklet küçüklük ifade eder peki sen nesin.
BMC: Kamyon markası gibi. Ama nasıl olduysa iyi tutmuş.
ORBEA: Kulağa hoş gelen bir ispanik marka.
PİNARELLO, COLNAGO: Karizmatik isimler. Böyle afralı tafralı şaşalı. İtalyan zaten kendi ismini vermezse ölürmüş.
BİANCHİ: Öyle bir an ki diye reklamları çıkmıştı bir zamanlar. Beni zamansızca bisikletten soğutan sonra scott un hayat öpücüğü ile tekrar hayata döndüğüm sözde profesyonelimsi bisiklet markası.
BOARDMAN: Kulakta güçlü bir etki bırakıyor.
EDDY MERCKX: Zaten zor telaffuzu. Birde eddy merckx mi kaldı be.
FELT: Yumuşak bir isim. Amerikalılardan daha zortlatma bir isim beklerdim.
KOGA: Kakafonik. Sevmedim. Ama güçlü bir tınısıda var.
WİLİER: Dost canlısı bir isim. Köpeğe verilecek bir isim böyle.
MARİN: ???
RİDLEY: Karizmatik. Belkide ridley scott dan öyle bir hislendim.
CERVELO: Kanada markasıymış. Onlarda çok italyan kalmış. Ama salcano gibi değil olmuş yani.
RALEİGH: İngilizceyi icat eden ingilizlerin bula bula bulduğu isme bak sen.
KRON: Şu kıl olduğum hunhar terimini ilk kez bir cümlede kullanıyım bari. Çok hunharca.
HASBİKE: Senin ağzını yerim ben. Bu zamana kadar nerelerdeydin sen..................
ismini sayamadıklarım beni affetsin.