Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano mineral oil yerine hangi yağı kullanabiliriz?

Arkadaşlar Merhaba,

Ön frenimde hava vardı. Yağ konusunu uzun süre araştırdıktan sonra XLC/Tektro'nun yağını aldım. Shimano'nun eğitim videosu ve dökümanlarına göre hava alma işlemini yaptım, sarf edilen yağ 10 ml bile değil. Her ne kadar Total veya Bosch lhm+ gibi mineral hidrolik yağlarına sıcak baksamda benim gibi normal bir kullanıcı için 50 ml fazlası ile yetiyor. Tektro'yu ben de tavsiye ediyorum.

Scudo
Bende 15 martta gittim şehir merkezinde distribütöre oradan aldım lhm plus ama ben 45tl bayıldım çok pahaladı :D Sabah bisikletçi arkadaşa verdiğim shimano huni ve borusuyla o yağı koyacak.

Benimde bir zeytinyağı tecrübem oldu burdan merak edenlere anlatayım belki faydam dokunur. Elimdeki orjinal mineral yağ ile arka freni acemilikle yerlere döke döke bir şekilde hallettim. Frenlerim shimanonun eski modeli olduğu için huni takma yeri yok çünkü rezervuar kapağını açıp alttan basarak doldurmaya çalışıyorum. Bilen var ise doğrusunu bana mesaj atarsa çok sevinirim :) Neyse sıra ön frene geldi eldeki yağ bitti işim yarım kaldı. Bende çok meraklıyımdır böyle işlere internette de okudumya kesin yapıcam zeytinyağı olayını. Şırıngaya doldurdum zeytinyağını (kafam nasıl rahat bitme derdi yok, para ziyan oldu derdi yok ). Sonuç olarak arkada orjinal yağ önde zeytinyağı olan bir fren sistemim oldu ve bir süre böyle kullandım. Şimdi kendi tecrübelerimle farkları anlatmaya çalışayım.

-Öncelikle ben güvenlikle ilgili bir sıkıntı yaşamadım iki frende gayet güzel çalışıyordu
-Zeytinyağı dolu olan fren kolunun bastıktan sonra geri gelmesi daha yavaş. Akışkanlığıyla alakalı olabilir
-Son olarak herkes zeytinyağının kaynama noktasıyla ilgili birşeyler söylemişti internette. ama asıl mesele donma noktası çünkü 0 derece civarında donuyor. Soğuk havalarda tam katılaşmasa bile akışkanlığı çok azalacaktır sıkıntı yaratabilir.

Benim fikrimi sorarsanız ben eski model fren kullandığım için (huni girişi olmayan) böyle bir maceraya girdim. Zeytinyağı ile frenler tutuyor mu evet tutuyor ama gerek yok. Çünkü içine yağ basmak kadar yağı dışarı çıkartmakta zor pistonu söktüm yinede tam akıtamadım ,epey uğraştım zeytinyağını çıkarmak için. Ama tabi acil durumlarda hayat kurtarabilir. Belki birilerinin işine yarar benim tecrübelerim böyle.

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
LHM Kullanın LHM :) Ama piyasayı artırmayın Citroenciler olarak biraz agresifiz o konuda :D

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Candan Biberci
Bwn de direksiyon yağı koydum seninki gibi paylaşımları okuyarak, şimdi o fren tütmüyor, sıkınca olduğu gibi kalıyor. Meğer direksiyon yağı fren yağlarına göre çok daha kalınmış.

Peki bu Shimano mineral oil i ne kadar zamanda bir değiştirmemiz gerekiyor?

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ersinnsahinDeğiştirmeye gerekbyok azaldıkça üstüne eklesen yeter. Ama aynı marka yağ olması lazım. Yağın varsa hepsini değiştir men daha iyi. Çünkü bekledikçe rengi turuncuya dönüyor.

• Beğen
Tepkiler: ersinnsahin
@Osman Kıtay
Osman abim seneler sonra bütün sayfaları okudum ama karar veremedim
Bp nin yağını mı kullanıyorsun ,herhangi bir zararını gördünmü kullandığın yağın, genel bi yönlendirirsen ona göre yağı alacağım

Kullanılmaz diyenlere aldırış etmeyin canavar gibi çalışıyor.

Shimano frenlerde yapmanız gerekenler:
1-sistemdeki tüm yağı boşaltım
2-lhm Plus tarzı yağları mineral yağ koyar gibi koyun
3-sisteminiz hazır

Zarar falan vermiyor.

@ultrAhmet
Ihm Plus zaten mineral değil mi? o_O

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Tüm yorumları okudum, anladığımı tek cümle ile özetleyeyim, BP'nin zeytinyağını kullanabiliyoruz, mis gibi çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: iCg ve JusTiMe
Zincir için ayçicegi yagi iyi oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
ön hidrolik frenimde yağ eksiltme oldu fiyatlara bakıyorum ciddi artış var hunide ayrı para vermek lazım. kullanıcılar memnunmu konu baya eski muadil yağ olarak ne öneriyorsunuz

@Tuzlu_Fıstık
Shimano mineral oil :)

Bisikletevinde huni 30lira, bisiklet sepetinde 1lt mineral yag 96 lira eski fiyatlara oldukca yakin, yeni aldim.

@Kuzey Ege cevap gelmeyince Huni ile mineral oil yağ aldım alıp hallettim sağol

Total lhm plus kullanıyorum. Cidden performansı bayağı iyi

@hatalaAraclarda mineral yag kullanildigindan ve bunun bisiklete uygulanabildiginden hic haberim yoktu. N11 de 73lira.
Hangi marka fren sisteminde kullaniyorsunuz acaba?

Geri