Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano neden rakipsiz?

@Murat B.

Fiyat farkının bahsedildiği cümleden teknik özellik ve kalite denkliği çıkartan sizsiniz. Campagnolo kullanmak isterdim dediğim içerikte Shimano fanatikliği ile yaftalanmak. Komiksiniz. Trol ile trol olmamak gerek. İyi günler efendim.

Scudo
@Ziya On Road

O halde ilk mesajınızı yanlış anlamışım ama hala neyi kastettiğinizi anlamadım. Söz konusu cümleyi tekrar alıntılıyorum:
@Ziya On Road

Denklik; teknik özellikte değil, kalitede değil, birinin fiyatı öbürünün 3 katına yakın olduğuna göre fiyatta da değil. O halde hangi konuda denkler?

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@Murat B.

Bakın yaklaşımınız kapa, polemik yaratmak istiyorsunuz. Alıntıları bile keserek, işinize gelen kısmıyla yapıyorsunuz. Belki yetersiz bir anlatımda bulunmuş olabilirim, bu forum ortamında insanlara saldırgan yaklaşmanıza sebep değil. Tabiri caizse Bilal'e anlatır gibi anlatayım. Shimano'da disk fren ve elektronik sistem sunan en düşük sistem Ultegra, Campagnolo'da ise Super Record. Denklik burada. Az bir şey bu işlerle ilgilenen herkes arada kalite, performans ve prestij farkı olduğunu bilir. Tekrar ediyorum, amacınızı kötü olarak nitelendiriyorum. İyi bir amacınız olsaydı örneğin nasıl bir denklikten bahsettiğimi sora bilirdiniz. Benden aldığınız her cevap ise yaklaşımınız doğrultusunda oldu.

@Ziya On Road

Karşınızdaki kişiye "Marka Fanatiği" etiketi yapıştırıp arkasından aynı kişiyi saldırganlıkla suçlamak da ayrı komik olmuş.
Bu arada, bildiğim kadarıyla @Murat B. Campagnolo kullanmıyor, Shimano Dura-Ace var bisikletinde :)

• Beğen
Tepkiler: cekalp ve Serrchi
@Gökhan Toros Polemiği başlatan ben eğilim. Ayrıca marka fanatiği olmak için o markaya sahip olmaya gerek yok.

@mahden valla zamanında Sram x9 White type 2 arka aktarıcı yı bulamadım diye gittim nx sonra xt taktım keşke bulabilsey dim hiç değiştirmeden kullanırdım... Şimdi zaten alamayız 500 600 lira olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@S @ T ı

aşağıdaki videoda pek de tarif ettiğiniz gibi gözükmüyor bana gayet normal gibi geldi 400km/h
Le Mans 24h Porsche 956 1983 (On Board) 400km/h

Benim mtb bisikletimde 2 x9 sram x9 - xo karışık set var.muhteşem diyebilirim.çok yumuşak ve mükemmel hızda ilerliyor.kararsızlık hiç yapmadı 3 yıldır. Bi problemde cikarmadi çok şükür. Vites ayarı bile yapmadım 3 yıldir masallah

@flat-6 bir türlü anlatamadım ne demek istediğimi.diyorumki pist içinde yarış amaçlı kullanılıyor zaten sorun yok.sorun trafikte araçların arasında kullanılması trafik içinde 400 km ile kullanımı doğru değil bu yüzden koenisegg 375 km ile sınırlandırılmış fabrika çıkışı.

@trainspotting35 anladım ben konuyu başlatmadım laf lafı açtı konu buraya geldi sadece bu kadar ;)

5 sayfa yorum okudum kafam dagildi. Aman allahim nerelere geldim ben, burasi neresi dedim☺ butun yorumlardan anladigim kadariyla ozet olarak shimano biraz daha ucuz uretiyor ve yeterli. Bu yuzden tercih ediliyor. Diger firmalar da sofistik seyler deniyor. Sinirlarda fark yaratiyorlar. Birbirinden iyi marka yok. Shimano rakipsiz degil. Piyasada gozumuze daha cok gozukuyor o kadar. Bir de kosniyak ferrariyi dover Dogru anlamis miyim?(araba sakasina. İkisini de gormuslugum tanisligim yoktur)

• Beğen
@can akıncılar

340 lira imiş Duran Bisiklet'te (link) ama Aslı'da 650:)

benim via gt'de o 350 olmuş.

• Beğen
Tek rakibi THY.

@Guanzo bisiklet dünyasına hoşgeldin... Göreceğin öğreneceğin çok şey var...

@uslsy
şuan arkada xt aktarıcı kullanıyorum gx de denedim gx daha hızlı daha stabil ve daha sessizdi özellikle son vites geçişleri

@Guanzo frende magura hope tech trp krankta raceface, sram, hope tech gibi markaları tek geçerim

• Beğen
Tepkiler: uslsy
@Ziya On Road
Merhaba,

bir yanlisinizi düzeltsem ayip olurmu aceba.
Bilgi vermek isterken su cümleyi kullanmissiniz "Shimano'da disk fren ve elektronik sistem sunan en düşük sistem Ultegra, Campagnolo'da ise Super Record" malesef cok yanlis bir bilgi olmus.

Shimanoda en düsük diskli gruppset 105 oluyor ve di2 ile disk sizin deginiz gibi ultegrada basliyor.
Campagnoloda ise en düsük eletronic ve gruppset Chorus oluyor ve diskli eps yine S.Record

Burdan ötesi genel konu icin.

Bu konu zaten bana göre sacma sapan bir sey. Rakipsiz neye göre fiyata göre mi, perfomanza göremi neye göre?

Ben Her markayida kullaniyorum, kulandim demiyorum kullaniyorum (Mekanik sistemlerini sadece).

Evet Yol bisikletinde Campagnolo rakipsiz degil ama en iyi ve en kalitelisi olabilir ken MTB de Shimano Sramden ileride. Yalniz esimin bisikletine Sram XX1 Eagle 12li gold setini takinca Shimanoya rest cektigini fark ettim. Suan Shimanonun XTR 12li setini almayi düsünüyorum belki yine srami gecmis olabilir.

Simdi durum böyle iken ve her insan kendi tercübeleri ile Sram der, Shimano der, campagnolo der ama hangisi rakipsiz olduguna dahil bir statistik yoktur sadece tercübe eden kisiler vardir.

4 yıla yakındır tiagra nin ne ön ne de arka vites ayarı bozulmadı. Xt nin ise 4 ayda zor tutturdum ayarını. Sram artık ben tutucu olduktan sonra çıktı. Meraksızlıktan denemedim. Ancak, linux windows kavgalarini, amd ıntel kavgalarını, ios android kavgalarini izlemiş biri olarak diyeceğim, hayat çok kısa. Kimsenin de yoğurdu ekşi değil.

@Murat Cömez
105 de di2 r7000 de dahil gelmedi ?

@Noeserd
Pardon 105 de disk demek istedim di2 Ultegrada var diskli hatali yazmisim pardon, düzeltiyorum hemen.

• Beğen
Geri