Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
Alkol içerim çok yorulduğumda bir bira arada bir balık malık ama evde yoksa gideyim alayım geleyim uğraşmam koyar çayımı içerim. Birde çikolata ve türevleri profitterol ekler, pasta, supamgle dayanamam yerim. Ama yemediğimde saldırgan olmam.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
@Yusufclp içmemek lazım tabi. Ben iki sene içmedim sonra yine başladım . İstesem yine bırakırım.

@Zekeriya Çab mesela bende alkole karşıyım. Orda burda içenleri görünce kızıyorum. Millet içti mi erkekliği tutuyor. Oraya buraya işeyenler , rakı kokuları. Örneğin sigaradan kimse kaza yapmaz ama alkol çok yuva yıkar. Sarhoş adam sigara içenden her zaman daha suça yatkındır.

Ama nafile dünyayı ben düzeltecek değilim. Sizin kadar da katı değilim. Hoş görmek lazım birazda. Hepsini yasaklamak lazım ama olacak iş değil.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@Cem Unden Ben 7 aydır içmiyordum 15 gündür içiyorum ama 3 gün sonra tekrar bırakacağım. Şaka gibi ama maalesef böyle. 7 önce bıraktığımda hep bahsedilen sigara bırakmanın olumsuz etkilerinin hiç birini yaşamadım.

@Cem Unden ayrıca bende sigara içtim bıraktım hariçten gazel okumuyoruz. 8 sene su sporları yaptım dolayısı ile bende bir şey olmuyor nasıl olsa atıyorum derdim ama çok çok yavaş kötüleştiğiniz için farketmiyorsunuz nasıl is arkadaşınızın şişmanladığını farketmiyorsun ama üst kat komşunuzu aylardır görmeyip karşılaşınca kilo aldığını farkediyorsun aynen altı yanan tencerede kaynamayı bekleyen kurba gibi ama neyseki geç olmadan farkettim. Ünversitede 1 deyken tüpsüz 30 m dalıyordum ama 4. Sınıfta 15 zor oluyordu. Daha sonra derin dalışı bıraktım başka Dalla ilgilendim soran dur bi ya dedim insan yaşlanır Yavaşlar ama bukadar hızlı olmamalı dedim sonuç sıgarayı bırakınca en azından üniversite 4 de geri döndüm.

@Zekeriya Çab ben sigara faydalı demedim zaten. Evladım olsa ne sigara ne içki ağzına sürdürmem.

Ama sigara ve alkol sosyalleşme aracı bu ülkede ne yazık . ABD'de sigara içseniz çoğu yerde dışlanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@Cem Unden alkol orada burada içilmez akşam yemeğinde lokma kaydırılır biraz muhabbet edip rahatlanır. Zararlı mı evet Zararlı ama köşedeki bakkaldan sigara alır gibi alıp açıp içmeye başlayıp amacı yemek yemek muhabbet etmek den ziyade sarhoş olmak olan aynen sigara mantığında her önüne gelen yerde içenler zaten ne olsa o saldırganlığı gösterir.

22 yaşındayım yaklaşık 5 yıldır -malesef- düzenli olarak sigara içiyorum.

2 yıldır bisiklete baya ilgileniyorum. Uzun yola çıkmamama rağmen yaklaşık 3500km yol yaptım.
Bir çok kez sigara yüzünden durup dinlemek nefesimi tazelemek gibi şeyler yaşadım, sıklıkla yaşamaya devam ediyorum. Bu da bana bırakma isteği oluşturuyor her seferinde.
Hiç güzel bir alışkanlık değil, bisiklete daha çok yöneldim sırf bu yüzden belki bahanem olur bırakırım diye. Ama benimki bir hobi olarak kaldı, birkaç defa denememe rağmen bırakamadım. Beraber çevre ilçelere gittiğimiz küçük bir grubumuz var, bana çok güzel şekilde baskı kuruyorlar bırakmam için ama nafile.

İnşallah benim gibi bırakmayı düşünen herkes bir gün bırakır. Emin olabilirsiniz, aldığımız keyif daha da artacak.

Lisede yurtta kaldım. Neredeyse bir tek ben içmiyordum.
Bu iş yurtlarda şöyledir; Alt sınıflar abilerinle kaynaşmak için sigara içer. Onlar abi olur alttan gelenler abileri için sigara içer. İdarede adet yerini bulsun diye aman oğlum yapmayın etmeyin der. Kısır döngü devam eder.
Yani sigara bir sosyalleşme aracı olarak görülür maalesef.

• Beğen
@Cem Unden 2 seneden fazla ABD de yaşadım dışlanmayınbırak sigara içiyorsan otelden kiraladığın evden atılırsın okulların Etrafında sigara içmek yasak. Bank olan parklarda sigara içemiyorsunuz sadece geçiş için yapılan yeşil alanlarda serbest ama izmarit atıldığını tespit ederlerse 700$ ceza yada 3 pazar kamu temizliği görevi. Ama sokaklar sigara izmariti dolunyainıtlarda mazgallar yıkanıyor. Binaların önlerinde kırmızı sarı Çizgili alanda sigara içen tipler ve içinde gayet temizlikçı teyzede var grantuvalet takım elbiseli adamlarda.
Akol kamusal alanda belirli bir parti için falan izin alınmadıkça yasak kendi evinin verandasında içtiğin birayı alıp yan komşuna yürüyüp gidemezsinsin eğer devletin caddesini kullanacaksan.
Alkolü sevmeyince alkolden ve kullanandan kaçmak kolay. Alkol satılan mekanlara gitmezsin sokaklarda kuytu karanlıktan uzak durursun. Gece sahile gitmez parklara girmezsin içtiğini bildiğin arkadaşın çağırırsa Yemeğe gitmezsin ama sigaradan Kaçış yok her saat her yerde ve her koşulda her gün sigara görüyorum kendi Başıma Dağın başında kampa gidiyorum çadırı kurarken toprağı eşelediğinde hop bir izmarıt çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Furkannn
30 yaşımdayım. Herhalde 10 yıldır sigara kullanıyorum. 10 yılda sadece 5 ay sigarayı bırakabildim.Yan etkileri çok fazla olan bir ilaçla bırakabildin. İradem bu konuda hep zayıf olmuştur. Düzenli spor yapan birisi olmadım. Ama geçen gün uzun bir araştırma sonucu elektronik sigaraya başladım. Bu konu hakkında bilinen yanlışlar ve doğrular üzerine Türkçe ve İngilizce makaleler okudum. Meğerse elektronik sigara zannedildiği kadar zararlı değilmiş. Ama bu zararsız olduğu anlamına kesinlikle gelmemeli. Tavsiyem bırakabiliyorsanız bırakmanızdır. Zaten ne sigaranın nede elektronik sigaranın insana bir faydası yok. Ama illa ben içeceğim vazgeçemem diyorsanız elektronik sigarayı doğru kaynaklardan ( sigara üreticileri,ilaç firmaları gibi firmaların yalancı haberlerine intiba etmeyerek) araştırın. 15 gündür sigara içmiyorum. Nikotin seviyesini azaltarak sigarayı tamamen bırakma hedefinde ilerliyorum.Amacım reklam yapmak veya bir ürünün tanıtımını yapmak değil. Sadece e-sigaraya başladığım günden bu yana normal sigaranın hayatımdan götürdüklerini daha iyi anlıyorum. Eğer bırakabiliyorsanız en kısa sürede bırakın. Bırakamıyorsanız da e-sigarayı araştırın. Bu sadece benim görüşüm. Tekrardan belirtmek isterim ki kimseyi kötü bir alışkanlıktan başka bir kötü alışkanlığa başlatmak niyetinde değilim. Sadece daha ucuz ve daha az zararlı bir çözüm olduğunu belirtmek istedim.

Birakali 7 ayi gecti.
Cigerlerim acildikca aciliyor.
Oksuruk hirilti koku. Hepsi tarih oldu.

Cok mutluyum :)

• Beğen
Tepkiler: karizmaertu
1976 'da pejoya geçişimden beri,sigara ne aldım ne de kullandım ikram ettiklerinde 1 tane içtim,sigara bende alışkanlık yaratmadı,bağışıklık sistemini direk bozan meret bu,selim giro eski bisiklet yarışçısı idi ,onu vazgeçirtemedim sigaradan ,dükkanı kızıltoprakta idi,velespitte çalışır idi ,malboro içer idi ve yanında nescafe ile,
bana bi şey olmaz derdi,bisiklete biniyorum derdi ama gırtlak kanserine yakalandı,forumda bisiklete spor amaçlı bakan var ise durmadan 30-50 km basan var ise sigaradan uzak durması gerekir,hem günde 1 paket sigara içip üstüne 30 km eğimli arazilerde durmadan basılıyor ise bu sigara, genç yaşlı dinlemez kalp krizinden adamı götürür.

@Taxonera

gökhan bey,bu konuda ahmet aydının kitabı var taş devri diyeti diye,100 km üstü binenler için ,ayrıca tim noakes maratoncudur,kendisi 10 yıl boyunca karbonhidrat yüklendiği için kilo alıyor,ve eğim yukarı koşamıyor,yüzde 70 yağ yükleniyor yüzde 20 karbonhidrat ve yüzde 10 protein ve fit oluyor,yalnız benim vücut çabuk yakar iki adım yürüsem yakarım bazı vücutlar yakamaz ,metabolizmalar farklıdır trioit bezleri kiminde hızlı kiminde yavaş çalışır
tereyağa gelince özelikle itimatın tereyağını alırım sızma zeytinyağıda demirbaştır

(link)

(link)

(link)

(link)

Çok etkiliyor performansı, uzun bi süre bırakmıştım o ara çok iyidim

Asıl sorun gerçek organik gıdaya ulaşamamak. Bu nedenle tereyağı da yesek sütde içsek şeftali de yesek eksik besleniyoruz. Zararlı maddeleri emiyoruz

Gelecek nesiller bu neslin kimya sanayiin kurbanları olarak anacak. 50-100 sene sonra dünya çok daha güzel olacak.

@Soner U. Gerçekten karar verdiysen mutlaka bırakırsın.
Oruç tutuyormuş gibi verdiğin içmeme sözünü tutuyormuş gibi Düşünme. Içmeyi Bıraktığın ilk gün sanki yeni bir bisiklet almış yada yeni bir işe girmiş Çocukken bayram Sabahı duyduğun Sevinç gibi düşün yeni bir hayat ve temamen senin kontrolünde.

@Zekeriya Çab hocam uç yerlerden örnek veriyorsunuz. sigara bitti diye karısınıdöven adam eve gelince yemek yapmadı diye döven adamla aynıdır. ikisi de bağımlılık eyvallah ama tinerci vs. sigara muhabbeti ayrı bir muhabbet olmuş.

• Beğen
Geri