Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    148
walla bence meselesi deil.iradesiz biri sizce ankaradan zonguldak'a 19 kg lik bisikletle gidebilirmi.......ben 16,5yada17 saatde hantal bisikletle gittim sizce ben iradesizmiyim_?_?..Ama kemdime güveniom bırakacam...

Scudo
@naillian
Okudum baştan sona, çıktısını alıp al oku desem ilk satırdan sonrasını okumaz. Önemli olan onun bırakmak istemesi ben istediğim için bırakması değil. Zaten ben istediğim için bırakması mümkün birşey değil. Düşünün "ben içmekten keyf alıyorum ve bırakmayı düşünmüyorum" diyen birinin aklına bırakma fikrini nasıl sokabiliriz; bırakmaya nasıl ikna edebiliriz. Ve üstelik bu insan doktor. Çok zor bir şeyden bahsediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
Bence dr arkadaşınızla beraber bisikletle yokuş çıkın,ya da yalnızca bisiklete binin.Bence nefes nefese kaldığı zaman arkadaşınız bırakmak isteyecektir,tabi birsüre sonra.Ben açıkçası biraz da bu sebepten bıraktım.

Arkadaşlar buraya bir link koyacağım. Lütfen sigara içen ve içmeyen tüm arkadaşlarımız bu linki lütfen ama lütfen inceleyiniz. Ve bu videoyu ulaştırabildiğiniz kadar kişilere ulaştırıp sigaranın ne kadar zararlı bir madde olduğunu onlara gösterelim. Sorunlar paylaştıkça çözülür. İlgilenen arkadaşlara bizzat teşekkür ederim. Lütfen videoyu izlerken üst kısımdaki yazıları takip ediniz.

Videonun Linki:

(link)

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

ben bunu sigaraı bıraktıktan 1 hafta sonra haberlerde izlemiştim baya gaza gelmiştim:)
bu linkin olduğu sayfadaki sigara ve ölüm 6 da baya etkileyici onu da arkadaş yollamıştı:)

@judith

Çok kaliteli ve etkili bir video olduğunu düşünüyorum. Bu videoyu sigara içen 8 kişiye izlettim. 5 kişi sigarayı bırakmıştı...

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Konu gündemden düştü pek yazı yazanda yok. Link tekrar verip dikkat çekmek istiyorum.

Link

(link)

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

benimde savaşım devam ediyor
tarih içilen sigara(ZEHİR)
----- -----------------
13:02:08 0 adet nikotin bandlı
14:02:08 0 adet nikotin bandlı
15:02:08 0 adet // //
16:02:08 0 adet // //
17:02:08 0 adet // //
18:02:08 0 adet // //
19:02:08 0 adet // //
20:02:08 0 adet // //
21:02:08 0 adet // //
22:02:08 0 adet // //
23:02:08 6 adet ................
24:02:08 0 adet nikotin bandsız
25:02:08 0 adet // //
26:02:08 0 adet // //
27:02:08 ......... ..... ......
evet arkadaşlar ben savaşıyorum ya siz..!?SİGARA (ZEHİR.!) KANSER..! YAPIYOR..

@bicycle16

Tebrik ederim arkadaşım. İradene ve nefsine sahip olmanda Allah yardımcın olsun.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

@bicycle16

Tebrikler!! Ben 11 ocak tarihinde bıraktım. Günde 2 paket içiyordum. Nikotin bandı vb. kullanmadım. Pat diye kestim içmeyi.
Daha önce de bu forumda yazmıştım. Nikotin bandına gerek yok diye. Yine aynı görüşteyim ama sanırım bi düzeltme yapmam lazım. Nikotin bandına biolojik olarak gerek yok. Eğer sizi bırakma yönünde motive edecekse kullanın.
Bir yerde okumuştum. Nikotinin vücudumuzdaki etkisi şuymuş.
Nikotin alımına bağlı olarak vücutta dopamin salgısı artar. Dopamin sinir hücreleri arasındaki iletişimi artırarak kullanıcıya keyf verir. Kişi kendini daha dinç hisseder. Motivasyonu artar. Ancak dışarıdan her nikotin alımında dopamin eşiği yükselecektir. Yani başlangıçta dopamin salgısı içi 5 nikotin gerekirken;ikinci de 10 nikotin üçüncüde 15 nikotin diyerek artacaktır. Biolojik olarak bağımlılık budur. Eğer kişiye dışarıdan nikotin almayı bırakırsa 3 gün içinde dopamin salgılanması normale döner. Bu yüzden ilk 3 gün önemlidir. 3 günden sonra sigaranın nikotiniyle değil "alışkanlık" kısmı ile savaşmanız gerekir.
Ki iradeden bahsettiğimiz; zor olan kısım budur. Ama alışkanlıkları yenmek de kolaydır. Bunun için herkes kendine göre bi metod seçebilir. Sakız, leblebi, tesbih vb :)
:ci: = :Skull-175

• Beğen
@MaNiaC_oF_BiKe

belki sigara içen üyelerden tek biz vardık,biz de bırakınca sigarayı ilgi de azalmıştır:)

Arkadaşlar utanarak söylüyorum ben yine başladım. İş durumlarından 2 hafta bisiklete binemedim hiç spor yapamadım . Bu arada sigaraya yine başladım pişmanım...( tabi hiç bişey bahane değil ama içip bırakan arkadaşlar beni anlar motivasyon bitince insan dayanamıyor motivasyonu da bisiklet yani spor sağlıyor. BIRAKAN ARKADAŞLARA BENDEN TAVSİYE SAKIN BİSİKLETLERİNDEN AYRILMASINLAR. En kısa zamanda bırakanlar kervanına tekrar katılırım inşallah.)

geçmiş olsun,ama sıkma canını bi dahakine inşallah dönüşü olmadan bırakırsın.

@scitakoglu

Kardeş dualarım seninle. Bak ben 6 ocak 2. kaçkar bisiklet antreman yarışında çok kötü sakatlanmıştım. O yarışta sakatlanınca belimi hiç bir şekilde neredeyse kullanamıyordum. Çok kötü düşmüştüm. Sancılarım ve ağrılarım çok şiddetli dereceydi. Ve o yarışta sakatlanınca bisikletimle ilgilenemedim. Çekmeköyde oturan arkadaşım vardı Cansın. Ondan rica edip bisikletime sahip çıkmasını rica ettim. Derken o gün bugündür bisiklet istanbulda kaldı. Nasip kısmet olupta bisikletimi alamadım. ve 6 ocaktan beri bisiklete binmedim. Bende hiç mutlu deilim. Bisikletsiz yapamıyorum. Gerçekten çok önemli bir etken. Ruhumuza damarlarımıza işlemiş. Lafı fazla uzatmak istmiyorum. Gerçektende bisikletten kopmamak ayrılamak gerek. Hem manevi anlamda hemde kondisyon anlamında zarara uğruyorsunuz.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

bende aktif bisiklet binmeyi bıraktıktan sonra sigara bağımlısı oldum yaklaşım 10 senedir günde 2 paket içiyorum çok denedim ama olmuyuyor sigarasız bir hayat düşünemiyorum artık

@scitakoglu

Biraz sabır ve biraz irade. Kendini hazırla. Kendine güven.
Gerçekten istiyorsan kesin bırakırsın sıkma canını. B
Bir kaç sayfa önce "bıraktım" diye mesaj atmıştım.
Bak bakalım kaç gün geçmiş.

Hoşçakal.

(Bu arada konu tersine döndü galiba. Biz millete bıraktırmaya uğraşıyoruz, "tekrar başladım, sigarasız olmuyor" gibi mesajlar yazılıyor konuya, hadi hayırlısı bakalım.)

yok vala ben kararlıım içmicem:)ztn en az 10 ay içmemem şart,sigara parasıyla takside grdim,başlarsam bütçem sarsılacak:D

bisiklet sürmek senin için vazgeçemeyeceğin bi zevkse sana tavsiyem SİGARAYI ARTTIR.zamanla bisiklet sürmek sana ızdırap olucaktır ve ister istemez bırakırsın sigarayı.ben tiryaki diildim ama bisikletle sigarayı zank diye kestim.

Forumu takip etmeyeli neler olmuş ya.. sigarayı bırakanlar, tekrar başlayanlar, hiç bırakamam diyenler :) Daha önce 5 - 6 kez bırakmayı deneyip başaramamış birisi olarak tekrar bırakmaya çalışmak hiç aklımda yokken bu forumdaki yazıları okuduktan sonra bırakmış bulundum. Şimdi tekrar bi hesap yapıyorum ve.. bırakalı 7 hafta olduğunu görüyorum :) gün saymıyorum çekirdek, sakız, tesbih, nikotin bandı, elektrikli sigara vs. gerek duymuyorum, çünkü hayatımın sonuna dek sigaranın eksikliğini gidermekle uğraşmak istemiyorum. Zaten o eksikli beni kendi terketti bile ;) Kendimi sigaradan bukadar uzaklaştırmışken tekrar başlamak benim adıma aptallık olur diye düşünüyorum yani tekrar başlamıycama eminim, çünkü hem bağımlılık, alışkanlık vs. kalmadı hem de faydalarını fazlasıyla görebiliyorum. Darısı diğer bırakanların başına..

• Beğen
Geri