Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    148
@abdullahabdullah

Ağzınıza sağlık. Çok güzel konuşmuşsunuz.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Scudo
@abdullahabdullah

Evet ben de hatırlıyorum o sakızları. Birilerinin çocukların özentilerini suistimal ederek para kazanma yoluydu belki ama bunun ogünün çocuklarına (ki şimdi o bireyler 25-30 yaşları arasında.) bugünümüze nasıl zarar verildiği önemli değildi.
Önemli olan paraydı ki bugün de öyle. Sigara ve içkiden alınan vergiler devletin en büyük gelir kaynaklarından biri. Ben de belki o .ocukluktaki özentiyle başladım ama bırakmam da aynı şekilde özenerek oldu. İçmeyen insanlara özendim bu sefer; onların özgürlüğünü kıskandım. Ve şu an hala onca yıl niye içtiğimi soruyorum kendi kendime.
Daha önce de söylemiştim Sigarayı babanız kızdığı için, anneniz istediği için sevgiliniz rahatsız olduğu için değil ancak ve ancak kendiniz istediğiniz için bırakabilirsiniz. Bırakmak bencilce bir davranıştır bu yüzden. Ve her insan sağlığı söz konusuysa bencilce davranır.
eğer birilerine bıraktırmak istiyorsanız, ona papağan gibi tekrarlanan sözlerle yaklaşmayın, sürekli sağlığa olan zararlarından bahsetmeyin. Bu onları daha umursamaz hale getiriyor. düşünün sigara içen bir çok doktor var. Sağlığa zararlarını hepimizden iyi biliyorlar ama içmeye devam ediyorlar. Maddi yönden de yaklaşmak anlamsız; bilirim içen insan karnı aç olsa da son parasını gider sigaraya verir. Hatta "abi bi sigara parası be" diye dilenenlere bile acınıp para verilir çoğu zaman.
En etkili yöntem içen kişiyi içilmeyen bir ortama çekmek yavaş yavaş ve sürekli tabiki. Sonra da içtiği sigaradan kendisinin de rahatsız olmasını sağlamaktır.
Ben bunu uyguladım sanırım iyi yol da gidiyorum. Arkadaşım "ben de mi bıraksam" demeye başladı bile.

@MaNiaC_oF_BiKe

birsey degil sayin kardesim, gercekten dunya kucuk ortak yerde kolayca bulusuluyor. bisiklet dostlugu gibi mesela:winkenlux

Arkadaşlar youtube açıldığı için bende elturko abinin verdiği linkin video linkini tekrar vereyim. Ayrıca youtube deki videoda Türkçe açıklamada var. Türkçe açıklama ile daha etkili olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlaşılma küsüşmeler veya kırılmalar olmasın. Sadece tavsiye.

(link)

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

bırakalı 4 ay oldu,hala güsel geliyo kendisi burnuma ama tabi ki bu içme isteğimi bastırmam öncelere göre çok daha kolay.bi de bisiklete binerken etkisi süper,önceden nefes nefese kaldığım yolları daha rahat gidiyorum şimdi.bırakanlar başlamasınlar bence.

irade irade irade.. :)

çok zor değil, çok kolay da değil aslında. ilk 3 günü atlattınızmı %70 başarılı olursunuz. sakın ama sakın bir fırt çekeyim başka içmem demeyin yeniden başlarsınız..

1 mayıs'tan itibaren yürürlüğe giricek olan yasa ile sigara içme konusundaki yasakları inş. çok faydalı olucak..

hepinize nikotinsiz günler dilerim..

(dünyadaki en boş iş sigara içmek)

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
bir kere alisildimi sigarasiz yasamaya sasiyor insan nasil daha once bunlara katlanmisim diye. cevresinde de artik icilmesini istemiyor. ben uzun zamandir gitmedigim bir diskoda cok rahatsiz hissettim kendimi. onumdekinin dumani sanki beni gicik etmek istermiscesine bana dogru akti durdu butun gece. merakla bekliyorum yeni uygulamanin baslamasini. temiz hava temiz cigerler herkese:)

@judith

Evet bırakalı 4 ay oldu ancak zor tutuyorum kendimi içmemek için. Sigara içme isteğimi sakız çiğneyerek gideriyorum. Günde yarım paket sakız çiğniyorum.:D Çok işe yarıyor tavsiye ederim.

@naillian

Uzun süredir foruma detaylı bakamıyordum. Gördüğüm gelişmeler içerisinde en güzeli sizin sigarayı bırakmanız oldu :) Bu yazıyı yazalı yaklaşık 7 ay gibi bir süre olmuş. Umarım sigarayı bırakmayı düşünenler sizi örnek alır

@Burak Meşe

:) Çok teşekkür ederim.

arkadaşlar bende başardım..13 şubat 2008 tarihinden bu yana sigara içmiyorum umarım içen herkez bu günlerde bırakır saygılar

• Beğen
@bicycle16

Tebrikler.
Bu saatten sonra da tekrar başlamazsınız herhalde.
Hoşçakalın.

Ah Ah ArkadaŞlar Sİzİ Tebrİk Edİyorum Ne GÜzel KurtulmuŞsunuz Ben Çok Asabİ Oluyorum Çevremdekİlerde Çok Etkİlenİyor Onlarida Üzmek İstemİyorum Vallah HİÇ İÇmem Dİyerek Yemİnler EttİĞİm Eskİ Benİ Ariyorum Umarim Banada Nasİp Olur HoŞÇakalin

• Beğen
o beni bırakmadan ben onu bırakmalıyım bir an önce

14 sene sigara içtikten sonra 5 ay önce bıraktım. Açıkçası sigarayı bırakmak beklediğim kadar zor olmadı. Gerçi hap kullanarak bıraktım, bunda hapın da etkisi olabilir.
Sigarayı bırakmak isteyenlere şimdiden başarılar, öyle gözünüzde çok büyütmeyin, insan bırakmak isteyince gerçekten bırakıyor. Kolaya kaçıp kendimi yıllarca kandırmışım şimdi sigarasız hayat çok çok daha güzel..

arkadaşlar ben d yeni konu başlığı açmak yerine buraya yazayım dedim.. ben de farkına varmamışım ama 12 senedir aktif sigara bağımlısıyım.. ve düzenli günde 1 paket içiyorum.. şimdiye kadar denemediğim sistem kalmadı ama her seferinde de kendimi kandırmayı başardım.. yarın son kez bu denememi hayata geçirmek istiyorum.. benim sizden istediğim sadece psikolojik destek, şimdiden herkese teşekkürler..

@bianconero

Bende senin gibi düşünüyordum bırakamam diye. İnşallah başaracaksın. Bir kaç kez denediysen, istekli olduğun için zaten kafanda bitiriyorsun olayı. Kendini hazır hisettiğin an içmeyi bırak. Sonuncu denemende kendini tutmayı başarırsan bıraktın demektir. Sakız çiğne, kuruyemiş ye, sigara canın çektiğinde birşeyler ile meşgul ol. Ben bunları denedim ve işe yaradı. 6 ay oldu sigara içmiyorum.
Görüşmek üzere.

onyıl içtim bırakalı bir buçuk yıl oldu gerçekten isteyince oluyor
hekese başarılar diliyorum

• Beğen
17 yıl içtim.Zayıflayan ciğerler 2 kez mikrobik zaturre geçirince istesemde içemez hale geldim.Sadece 10 gün süren nikotin isteğini atlattıktan sonra neden daha once bu 10 güne dayanamadım diye kendime cok sordum.Şimdi bırakalı 1 seneden fazla oldu.İlk başlarda aldığım kiloları vermek için koşuya ve bisiklete başladım.Sigara içerken 200 metre koşamazken şimdi 10 km. koşabiliyorum.:)

sigara bırakma ile ilgili bazı rakamları paylaşmak isterim:

sigarayı kendi başına bırakmada başarı oranı %8 (özellikle 180. günde bu oranlara kadar geriliyor)

destek+ilaç, nikotin replasman tedavisinde başrı oranı %30.

yani iki türlü denemede de ciddi bir geri dönme riski var.

kimsenin moralini bozmak istemem ama rakamlar böyle. bu bize sigarayı bırakmanın çok ciddi bir iş olduğunu gösteriyor. en küçük bir hatada geri dönme olasılığımız çok fazla. birden bırakmanın azaltarak bırakmaya oranla daha başarılı sonuçlar verdiği söyleniyor. anahtar olan şey asla bir tane bile denememek.

doktorlar tam 1 yıl boyunca sigara içmemiş kişiye tamamen bırakmış gözü ile bakıyorlar. ben de henüz o süreyi doldurmadım, daha başlardayım.

bırakma çabasında olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Geri