Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    148
ben bu konuda hiçbir ilaca hiçbir tedaviye inanmıyorum.bence herşey insanın kendi iradesine bağlı.babamda sigarayı bıraktı günde 1-2 paket içiyordu.her gün 1 tane azalttı ve 1 yıldr sigarayı bırakmış durmda.sizlerede tavsiyem bu hergün 1 tane azaltın.ve gerçekten nefsinize hakim olun

Scudo
sigara ciddi bir bağımlılıktır. Tıbbi yardım almadan sigara bırakma şansı çok düşüktür. %3 gibi moral bozucu bir oran. ben 20 sene içip bıraktım. ilk 3 gün daha sonra ilk 60 gün çok zor. ama en zoru ilk saatler ve ilk 3 gün. Sigarayı bırakmak isteyenler morallerini şöyle yüksek tutabilirler ilk 72 saati atlattıkmı işin %50'si başarılmış sayılır

İyi bir iş başarmışız demek ki. :)

Dunyada Turkiyeden baska hicbir bisiklet forumunda sigara konusunun bu kadar gundemde oldugunu zannetmiyorum. Buda ulkemizdeki sigara icme oraninin ve bagimliligin ne kadar yuksek oldugunu gosteriyor.
Saglikli yasam icin bisiklete bin bir yandanda sigara ic... komedi filmi gibi bir sey.

bunun için 6 ay boyunca mücadele vermiş,kurtulmak için her yolu denemiş, 4. 5. teşebbüsünde bantsız, ışınsız,çipsiz,biorezonans akupuntur gibi gereksiz para tuzağı yollar yerine hiçbir şey yapmadan bırakmış ve bıraktıktan sonra çektiği eziyetle iyice sigaradan nefret etmiş birisi olarak bununla ilgili bir proje yapmaya karar verdim, birkaç ay sonra görüşmek üzere eminim benim gibi bırakmak istediği halde kurtulamayan her insanın ne hissettiğini en iyi ben anlıyorum çünkü ama bunu bilimsel olarak dökemiyorum, bunun için ilgili branşlardan bazı kuruluşlardan araştırma anket ve destekle beraber sadece hayatımızda kimi zaman köklü değişikliklere sebep olan düşüncelerdeki bazı değişiklikler söz konusu olduğunda eminim bırakabilecek herkes. En acıklısı da nefret edicek, acısını çekiyorum inanın ki o pisliği 7 sene kullandığım için.5 ay bırakmış olduktan sonra 2 günde bir tura çıkıyorum, yaşadığımı şimdi anlıyorum.

Bırakmaya çalışmak ringde boks maçına çıkana kadar mücadele vermek gibidir, ben de çıktım ve ömürboyu galibiyim o pislik karşısında. Saolsunlar yasaklar geldi, tam da bıraktığım zamana denk geldi, gerçekten tam da işime geldi, hatta şimdi bırakmak daha da kolaylaştı gibi, kimilerini daha da bağlıycak ama elbet bırakıcaktır, çünkü sosyal alışkanlık olarak kimilerimizin hayatına girmiştir.

Pek yakında şimdiki projem bitmiş olduktan sonra ona geçeceğim, görüşmek üzere...

Kısa süre önce bir akşam otururken şu paket bitsin bırakacağım dedim. Yanımdaki ardakaşım da neden o paket bitiyor, 5YTL ziyan olmasın diye mi dedi ve ben de iyi o zaman diyerek o saniye bıraktım. Çok çabuk oldu, ama etkili. Şu paket bitsin, finaller bitsin, tatil bitsin, pazartesi gelsin diye olmuyor bence, o pazartesiler gelip geçiyor olan vücuda oluyor. Bu ikinci denemem ve henüz başındayım, 1 sene dolduğunda galibiyet kupasını kaldıracağım :)

Bu konuda aslında para da iyi bir motivasyon. 1 aylık sigara parasıyla neler alabileceğinizi düşünün, bununla ilgili küçük birşey yazmıştım ilk denememde (2006 sonları):

"ayda 127.5ytl, yılda 1530ytl kazanmanın en kolay yolu. günde 4.25ytl taksitle zehirlenme müessesesine borcun bittiği an. 50 yaşına gelindiğinde 3.16 yerine 5.20 almanın anahtarı. 40 gündür mücadelesini verdiğim olay, bıdı bıdı..."

O zaman 3 ay dayanabilmiştim, bu sefer inşallah bir ömür boyu dayanacağım :)

ağustos 8 de 7 ay olcak:)
ama geçenlerde tramvay beklerken bi kızın sigarayı nasıl içtiğini gördüm o anda içim gitti diyebilirim ama o anlık olan bişeydi,sonradan tramvay duraklarında da sigara içmenin yasak olduğu geldi aklıma ve kıza
sinir oldum ama bu da o anlıktı:D

bu arada ilk sayfalardaki yazıları okurken çok sayıda sigara yerine az sayıda puro içelim diyen arkadaşın bu dediğini ben bir kaç yıl önce ramazan ayında iftardan sonra bir puro içerek uygulamıştım ancak bu uygulamanın ben de başarıya ulaştığını söyleyemeyeceim:)

@judith

Zaman zaman bende de oluyor içim gitmiyor değil.
Yanımda biri sigara içtiği zaman nedense arada bir paketi kokluyorum. İyi geliyor.:p

Sigarayı bırakan kaç kişi olduk acaba çok merak ediyorum,acaba bırakanlar tekrar başladılar mı??

bırakın pedalşörler şu sigarayı,biz sporcuyuz sigara,alkol bize ters.ulu önder atatürk'ün sözü'nü hatırlayalım: "Ben sporcunun zeki,çevik,ahlaklısını severim".
sigarayı içtiğiniz gün birkezdaha zehirlenip,ölüme gidiyorsunuz.bırakın sigarayı,atın çıkarın hayatınızdan.onun yerine hergün 1lt mevye suyu için bakın nasıl güzel olucak herşey;)

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
20 ay olmuş geçende hesapladım sigarayı bıraktığımı unuttum sayılır bırakan herkese başarılar

• Beğen
söylemeye utanıyorum ama dürüst olmam lazım
Kusura bakmayın arkadaşlar ben bıraktığımı zannetmişim o kadar dayanıp nasıl bırakamadığıma hala üzülüyorum.

• Beğen
@naillian
Bırakma çalışmalarım hala devam ediyor.İnşallah en kısa sürede sonsuza dek...

1 - sigaranın "boyu"nu "siz" belirlemediniz...kısası 70mm uzunu 100mm ve bitirmek bi görev gibi...
2 - 3. nefeste "vücut" sigara htiyacını algılıyor ve yeterli görüyor demisti mine urgan
3 - dedem, paketi 2'ye bölerdi. makasla evet. yarısını filtreli olarak diger yarısını da ağızlığına takarak içerdi. boylece 40 sigara içmiş gibi olurdu. boyunu kısaltarak ve buna karar vererek.
4 - hazzın yönünü değiştirmeye karar vermek lazım bence. yani, yokuşta yanan bacaklara gidemeyen oksijenin sebebi, katranla sıvanmış ciğerlerin tıkanmış alveollerin sonucudur...
sigara kullanan için güzel bir "şey" her hazzın da bir bedeli var. ama ben, çam kokularına ve şehirden uzaklaşmak için bacaklarıma ve ciğerlerime ihtiyaç duyuyorum.
bir de ne o öyle firmalar, dilenci gibi, günde milyonlarca insandan 3-4YTL alıp alıp F1'e yatırıyorlar...yalan dünya...

Size şunu hatırlatim.Sigarayı bırakmayı hatta hayatının sonuna kadar ağzına koymamayı sağlayacak bir nesne bir materyal varsa o da beynindir.

Öncelikle kişisel iradeni sonuna kadar kullanmak zorundasın bu pis şeyle mucadelede.

Bı bırakıp baslamalar kendinize olan guvencinizi yitirmenize sebep olur.

Sigarayı hayatınızın sonuna kadar içmemek için ona dünyaya buyuk zarar veren nazi ordusunun bir subayı gozu ile bakalım .

İçilen her bir sigara bir yokoluştur.

İnsanın hayatta guvenebileceği tek şey kendi özgür iradesidir.

Var olmak ise ayağa kalkıp her turlu soruna karşı mücadele etmektir.

Yada kaybetmeyi seçip kendimizi zehirlemektir.

saygılar başaracağınıza sonuna kadar inanın.

Geri