arkadaşlar benim sigarayı bırakmam ilginçtir.severek içiyordum senelerdir.Bırakma girişimlerim 3-4sefer olmuştu,başarısızlıkla sonuçlanmıştı.Hatta bu yıl içinde 5gün bırakıp tekrar başlamıştım.Şu an memlekette ailemin yanındayım evde sigara içmiyordum zaten akşamları arkadaşlarla dışarı çıkıp sahilde laflarken biraz içiyordum.(Normalde üniversitede 1paket içiyordum)
Sonraları birşey farkettim günde 5-6sigara içeceğime hiç içmeyeyim bari.Ve o sıralarda Burak arkadaşım nicki "rockbu" bisiklet muhabbetlerini anlatmaya başlayınca(eskiden iyi bir sigara tiryakisiydi) aklımda bisiklet in,sigara out diye bir yazı belirdi sanki
ertesi gün 1tane sigara içtim keyif almadan.Daha sonra hiç içmedim.Şu an 8.günüme girmiş bulunuyorum ve asla önceki bırakışlarım gibi değil.Kararlıyım ve canım istemiyor.Bisikletle yaptığım antrenmanlar ve gezilerin çok faydası oldu bana sigarayı unutturdular.Kendimi sağlıklı hissediyorum ve bu beni gerçekten mutlu ediyor.Ramazan ayı da bugun başladı,ramazan boyunca da zaten içmem,kesin bırakışımın resmi olur bu da.
Sağlığa ve keseye fayda sağladığı bir gerçek
Okul açıldığında sigaraya verdiğim paralarla uzun zamandır isteyip alamadığım şeyleri alabilirim,taksitlere girebilirim diye düşünüyorum.
Ek olarak bırakmayı düşünenlere çerezlere dadanmalarını kesinlikle tavsiye etmiyorum,bu sene içinde öyle bir hata yaptım başarısızlıkla sonuçlandı 1hafta kilolarca çekirdek yedim.Yedikçe hatırlıyorsunuz.Kendinize daha iyi bir alışkanlık bulun.Örneğin bisikletle daha fazla kilometre gidin,daha fazla spor yapın vs.
Herkese dumansız günler,hayırlı ramazanlar...