Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    148
Scudo
@Teoremos

Bazı insanlarda hormonların işlevi uyarıcı maddeler tarafından sağlanır.

Sigar, alkol, şeker, bunlar yavas yavas

kimyasal uyuşturucular daha hızlı öldürme yetisine sahip.

Kafein, çay, kakao, vb uyarıcı maddeler ise fazla tüketilmediğinde sorun yaratmaz.

Bunların hepsi zamanla endorfin, seratonin, melatonin gibi hormonların işlevlerinin yerini alabilir.

Özellikle uyarıcı maddelerin içerisinde insanı uzun zaman zarfında mahveden bir şey varsa oda ŞEKER ve SİGARADIR.

Çağımızın en büyük sorunundan bir tanesi rafine şekerdir. Buda tıpkı bu zararlı maddeler gibi üzerine fişlenerek şeker sağlınıza zarar verir gibi bir ibare bulunmasını gerektiriyor.

Kısacası butun hepsi zararlıdır.

en güzeli doğal beslenebilmek ama gunumuzde buda çok zor.

Evet,lütfen elinde olan varsa upload edebilirse çok sevinecem.Kolayı bıraktıktan sonra(3 haftaya yaklaştı),inşallah artık şu sigara belası ile de ilgilenmek istiyorum

Bağlantı çalışmıyor maalesef. Bir daha kontrol edebilir misiniz acaba?

herkes okumalı. bir oturuşta okudum 100 küsür sayfayı.. zaten 2 haftadır bırakmıştım, ama içimdeki stres ve sıkıntıları yenemiyordum. okuduktan sonra bayağı bir güldüm kendime :) meğer saçmalıyormuşum, meğer sigara sıkıntı ve stresi gidermiyor, aksine arttırıyormuş, onu anladım okuduktan sonra.

içen içmeyen herkes okumalı, hatta sabit konu yapılmalı bu..

engelliyor, çünkü sigaranın bir zevk değil, uyuşturucu kadar ağır bir bağımlılık olduğunu, sıkıntı ve stresi gidermek yerine daha da çok arttırdığını, ve özellikle benim çok yanlış düşündüğüm "yemeğin üstüne sigara içilmezmi ya" ve "onda yıldan sonra neskafe de sigarasız tek başına gitmez" gibi çok saçma fikirlerimin tamamen saçma olduğunu, aksine sigarayı bırakıp dil tad alma özelliğini tamamen geri kazanınca neskafenin bile çok daha güzel bir tadı olduğunu keyifli ve eğlenceli bir şekilde anlamamı sağladı ;) tecrübeyle sabittir, kaçırmayın.

ya sigara çok enteresan birşey. çünkü fizikselden çok psikolojik bağımlılık yapıyor. kitapta okuduğum kadarıyla fiziksel olarak zaten sigara bitip söndürünce nikotin git gide azalıyormuş kanda, ama sigarayı "stresimi alsın" "dur bi sigara içeyim öyle başlarız" veya ne bileyim "mm çok iyiydin bebeğim yakalım birer tane" gibi zaman geçirme aracı olarak görmekmiş bağımlılık yapan. içmeyince de insan haliyle "hmm işim bitti, e şimdi ne yapacağım, sigara içerdim şu an mesela" gibi şeyler düşünüp o zamanı başka şeylerle doldurmayı (televizyon, dergi.. kısaca içmeyen sağlıklı insanların yaptığı şeyler!) öğrendiğinde zaten hemen kurtuluyormuş.

cidden sigarayı bırakmak isteyip de bu e-kitabı okuyan herkes kolayca bırakabilir. sabit konu yapılsın bence bu başlık.

arkadaşlar benim sigarayı bırakmam ilginçtir.severek içiyordum senelerdir.Bırakma girişimlerim 3-4sefer olmuştu,başarısızlıkla sonuçlanmıştı.Hatta bu yıl içinde 5gün bırakıp tekrar başlamıştım.Şu an memlekette ailemin yanındayım evde sigara içmiyordum zaten akşamları arkadaşlarla dışarı çıkıp sahilde laflarken biraz içiyordum.(Normalde üniversitede 1paket içiyordum)
Sonraları birşey farkettim günde 5-6sigara içeceğime hiç içmeyeyim bari.Ve o sıralarda Burak arkadaşım nicki "rockbu" bisiklet muhabbetlerini anlatmaya başlayınca(eskiden iyi bir sigara tiryakisiydi) aklımda bisiklet in,sigara out diye bir yazı belirdi sanki:)
ertesi gün 1tane sigara içtim keyif almadan.Daha sonra hiç içmedim.Şu an 8.günüme girmiş bulunuyorum ve asla önceki bırakışlarım gibi değil.Kararlıyım ve canım istemiyor.Bisikletle yaptığım antrenmanlar ve gezilerin çok faydası oldu bana sigarayı unutturdular.Kendimi sağlıklı hissediyorum ve bu beni gerçekten mutlu ediyor.Ramazan ayı da bugun başladı,ramazan boyunca da zaten içmem,kesin bırakışımın resmi olur bu da.

Sağlığa ve keseye fayda sağladığı bir gerçek:)Okul açıldığında sigaraya verdiğim paralarla uzun zamandır isteyip alamadığım şeyleri alabilirim,taksitlere girebilirim diye düşünüyorum.

Ek olarak bırakmayı düşünenlere çerezlere dadanmalarını kesinlikle tavsiye etmiyorum,bu sene içinde öyle bir hata yaptım başarısızlıkla sonuçlandı 1hafta kilolarca çekirdek yedim.Yedikçe hatırlıyorsunuz.Kendinize daha iyi bir alışkanlık bulun.Örneğin bisikletle daha fazla kilometre gidin,daha fazla spor yapın vs.

Herkese dumansız günler,hayırlı ramazanlar...

Aman haa 8 gün oldu diye nasıl olsa geri başlamam,1 taneden birşey olmaz deme.Ben bırakma denemelerimin birinde sigarasız mutlu hayatın 20. gününde geri başlamıştım.aman diyim sen hataya düşme...

@matrixod

Yok dostum başlamam:)Hiç istek yok,değil 1tane istemek,etrafımda içenlerin 1miligram dumanından bile tiksiniyorum.Tavsiyen için teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
öncelikle bunu sabit bir konu haline getirmek gerekir bence. Şimdi de benden birkaç tüyo... ben de 4 gündür mücadele veriyorum, insallah basarılı olurum.
Neden bu meretin esiri olayım dedim ve birden bıraktım (inşallah). Amaçlarımdan birisi de tabii ki bisikletteki performansımı arttırmak. Ve inanılmaz faydasını gördüm daha 4. günde. Dile kolay 23 yıl içtim. İnşallah tekrar başlamam. İçmiycem bakalım nolcak, hodri meydan dedim. Ben mi daha güçlüyüm, yoksa o mu... Ama inanırmısınız (içmeyenler anlayamaz) sigarayı bırakmak dünyanın en zor işlerinden birisi. Resmen kriz geliyo ara ara. Bu kadar dayandım, pes etmemeliyim diyorsun. Kriz gelince de atlıyorum bisiklete yokuş tırmanıyorum :) Bir de eksisözlük de "sigarayi birakmak" entrylerini okuyun... hem komik, hem eglendirici, hem de eğitici... herkesin kurtulmasını diliyorum...

Edit : Ben sabah kalkar kalkmaz kahve suyunu koyar ve aç karnına sigara yakardım. O derece tiryakiydim yani. Ama hiç bir yardm, ilaç vs almadan 4 gün dayandım. İnşallah tekrar ö günlere dönmem.Benden de tavsiye, hiç kimseye söylemeyin bıraktıgınızı, sadece içmeyin. Bakalım nereye kadar dayancam diyin kendi kendinize. İçenlere ve bırakamayanlara sonuna kadar hak veriyorum. Sanki yemenin, içmenin, hayatın anlamı kalmıyormuş gibi geliyor. Insan resmen : ben neden yaşıyorum ki? sigarasız yaşamanın ne anlamı var? diyor. ama eminim bir süre sonra bu düşünce ortadan kalkacaktır. zaman zaman öyle krizler geliyor ki, tamam buraya kadarmış diyor insan, ama yine de bir şekilde inat ederek atlattım ben bu krizleri.

• Beğen
Tepkiler: omurkadir
@gokdaltercume

merhabalar hocam.mesajlarınızı okudum,bende en az sizin kadar tiryakiydim diyebilirim.Kahvaltıdan önce çay veya kahveyle sigara yakmak benim de zararının çok olduğunu bildiğim,ama vazgeçemediğim bir huyumdu.Benim mesajımı okumuşsunuzdur sanırım önceki sayfada.epey geçmiş yazdığımdan beri.Şu an dumansız 20.günüm ve gerçekten memnunum,mutluyum.Artık sigara içmeyi özlemiyorum diyebilirim.Her geçen gün beni mutlu ediyor çünkü sigaradan 1gün daha uzaklaşıyorum...

Kriz meselesine gelince,sigara içen arkadaşlarınızdan bu günlerde biraz uzak durun.Gördükçe canınız çekecektir.Bir tane falan içmeyin,bıraktığınız günden itibaren 1nefes dahi içmeyin.İçinize çekeceğiniz o tek nefesin size iğrenç geleceğini düşünün.Şu an ilk günlerdesiniz.Tekrar başlasam mı muhabbeti kafanızın bir köşesinde dönüyordur ister istemez.Unutmaya çalışın...Yerine başka alışkanlıklara kapılmayın,bence sakız çiğnemeyin,çerez yemeyin.Yaptığınız sporun dozunu yavaşça artırın,abartmayın.

Unutma her geçen dakika sağlığın daha da iyileşiyor...Böyle güzel bir duygu olabilir mi?

Kendi tecrübelerimden birşeyler yazmak istedim.Konuyu takip ediyorum.İnşallah bir daha başlamayız şu pisliğe...
Sağlıklı günler.

@neyzencan

arkadaşlar sigara illetinden kurtuluşumun 20.günü.Bu tarz bir videoyu ilk kez izledim,içerken izleseydim kesin bırakırdım diye düşünüyorum.Linki veren arkadaşa çok teşekkürler.Benim bu kararımı daha da güçlendirdi.Hepinize tavsiye ediyorum.İçmeyenler de izlesin lütfen.

Geri