Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    148
arkadaşlar bir video var,daha önce verilmiş linki bir arkadaş tarafından.sağolsun.Ben ilk kez izledim,sigarayı bırakma kararımın çok doğru olduğuna artık kesinlikle eminim.İçen,içmeyen herkes izlesin lütfen.Zararlarını hiç böylesine duymamış,görmemiştim.Tüm sigara şirketlerine de lanet okuyorum!

(link)

youtube engelini açmayı bilmiyorsanız,(link) a girin,o sayfadaki bölüme adresi yapıştırın,açılacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
Scudo
Üreticisinin önerdiği gibi,kullanıldığında tüketiciyi öldüren tek yasal ürün sigara!

bu videolar da tavsiye olunur.
(link)

(link)

Hocam tavsiyelerine uymaya caliscam. Ben de kendime sigara yerine başka meşgale aramadım nedense. Herşey kendiliğinden gelişti. Ara ara kriz geliyor, zor dayanıyorum. Ancak yanımda içen kişilerden nedense etkilenmiyorum. Bir sigara değil de, 1 nefes bile ceksem biliyorum ki gerisi gelecektir. o nedenle bundan tümüyle uzak duruyrum. Resmen iant ettim ben. Ben ondan daha güçlüyüm, o beni yenemez şeklinde... inşallah istediğim sonuca ulaşabilirim. Ama bırakıp da 1, 2 hatta 3 ay sonra gene başlayan arkadaşlar açıkcası moralimi bozuyor.... O kadar dayanan biri neden tekrar başlamış olabilir? Bence en zor dönem ilk günler / haftalar....

@gokdaltercume

Meşgale aramaman güzel.Arada mutsuz olduğun zamanlarda zor olabilir,dikkat et.koydugum linklerdeki videoları izlemeni tavsiye ederim.:)hatta ben değil sigaraya başlamayı,ciğerlerim,sağlık durumumda problem var mı diye bir check up yaptırmayı düşünüyorum.onca zaman zehirlendik inş.problem yoktur.sağlık herşeyden önemli...

• Beğen
Tepkiler: lindemann
Insan sonucta herseyi sigarayla bagdastırıyor. Her yerde onu arıyor. Yemekten sonra, kahvenin yanina, kahvaltıdan sonra, deniz kenarında, vapurda vs. bunu atlatmak cidden cok zor, çelik gibi bir irade gerekiyor.

@gokdaltercume

işte o da bizim gibi sporla ilgilenenlerde mevcut...ne demiş Mustafa Kemal...
“Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.”
bir de...
"Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur."

bu sözler bizler için...Allen Carr'ın sigarayı kolay bırakmak adında bir kitabı var,forumda verilmişti onu indirip oku vaktin varsa.Bana da şiddetle tavsiye edildi,bıraktıktan sonra oku dediler,indirdim ama okumaya fırsatım olmadı henüz.

• Beğen
@gokdaltercume

çok haklısınız ama bunlar bir süre sonra kendiliğinden kayboluyor. ben bugünlerde dumansız 4.aya girmek üzereyim. ilk haftalarda sizin gibi hissediyordum ama geçti inanın. şimdi hiç aramıyorum. eğer çok zorlandığınızı hissederseniz nikotin replasman ürünlerini deneyebilirsiniz. (sakız, bant) ben ikisinden de aldım. sakızı kullandım ama bantı daha hiç kullanmadım. eczanede size bu konuda yardımcı olabilirler. bir de kahve ve çayla ilgili bi şeyler söylemek isterim. ben de sigara kullanırken bu iki içeceği bolca tüketirdim. eğer bu içecekler size hemen sigarayı çağrıştırıyorsa bir süre içmemeyi deneyin. ben öyle yapmıştım ve epey faydasını gördüm. şimdi içiyorum ve eskisinden daha fazla tad alıyorum bu içeceklerden...

bu zorlu savaşta başarılar dilerim.

Herkes sigaradan ne anlıyor orasını bilemem ama kokusu beni öldürüyor. O nedenden ötürüde öyle birşeye bağlanmadım.:) Bu saatten sonrada başlayacağımı sanmıyorum yinede büyük konuşmayım ama ben her olumsuzluğa karşı hayatı seviyorum erken gitmeye niyetim yok. :)

Sefa,

Bu gün 6. günüm. Zaman zaman cok agir krizler geciriyorum. Seytan sürekli " hadi git yak bir tane, gizli gizli ic diyor". Ben direniyorum. Bu krizler ne zaman bitecek veya azalacak? Baslarsam bir daha birakamam diye korkuyorum..

bir hafta-on gün zarfında nikotinin fiziksel eksiklik belirtilerinden kurtulursunuz,
davranış alışkanlıklarından kurtulmak -örneğin yemekten sonra sigara yakma refleksi- ise 3-5 ay sürer -zamanı kafadan attım, sürenin uzunluğunu vurgulamak istedim-
ancak,
sigarayı bırakalı ne kadar zaman geçerse geçsin,
sigara içen insanları görünce zaman zaman canınız isteyecektir,
bu isteği tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil,
çünkü kabul etmek gerekir ki sigara içmek zevkli birşeydir.

Yani, her zaman sigaraya karşı tetikte olup
sigara içilen yerlerde bulunmamakta fayda var.

Sakın cesaretinizi kaybetmeyin en zor dönemi atlatmışsınız.
Canınız çok sigara istediği zaman spor yapıın :)
Spor, bilinçaltınızdaki sağlıklı yaşam düşüncesini güçlendirecektir.

(Not: Ben iki yıldır içmiyorum.)

@gokdaltercume

Benim 25.günüm,sigara kelimesi pek anlam vermemeye başladı yavaş yavaş.Giderek uzaklaşıyoruz,ne mutlu.

Bu arada sigaradan kurtuluşumun şerefine sedona borla almayı düşünüyordum.Çıtayı yükseltip Scott,Corratec,Amoeba gibi markaların giriş modellerinden birini almaya karar verdim.2-3ay içinde inşallah alacağım.

Sigarasız,sağlıklı günler...

• Beğen
@omurkadir

İnşallah kısa sürede alırsın yeni bisikletini, şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada ben sigarayı bırakalı tam 9 ay olmuş:)

@gokdaltercume

Bıraktınız artık, "tekrar başlayayım" demek bence başarısızlık olur ve de yazık olur.

• Beğen
ya arkadaşlar bence bu anket saçma eğer bir insan sigara içmeyi aklından silememişse sigarayı bırakmış sayılmaz eğer bıraktıysada bir daha başama ihtiyacı duymaz
adamlar (bilim adamları :D) açıklamışlar

sigarayı bıraktıktan sonra

20 dakika: Kan basıncı ve kalp hızı normale döner. Dolaşım normale döndüğü için el ve ayaklar ısınmaya başlar.
8 saat: Vücuttaki karbonmonoksit atılır. Kandaki oksijen düzeyi normale döner.
24 saat: Kalp krizi riski düşmeye başlar. Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar.
48 saat: Artık vücutta nikotin saptanamaz. Tat ve koku alma duygusu artar.
72 saat: Solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır. Vücut enerjisi artar. Dolaşım tüm vücutta düzelir. Yürümek daha kolay hale gelir.
2 hafta: Dolaşım bütün vücutta düzelir. Yürümek biraz daha kolaylaşır.
3-9 ay: Öksürük ve nefes darlığı düzelir. Akciğerin işlevi yüzde 5-10 dolayında artar.
5 yıl: Kalp krizi riski; sigara içen insanlardaki riskin yarısına iner.
10 yıl: Akciğer kanseri riski, sigara içenlerin yarısına iner. Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş biri ile eşit konuma gelir.

yani bilimsel olarak 48 saat sonra nikotinden arınıyoruz ve vücut bir süre sonra istemiyor sizin istemenizin sabebi tamamen psikolojik atın sigaraı 48 saat geçirin ve bir daha içmeyeceğim diyin işte kurtuldunuz bu illetten
tabi kan guruplarıyla bile ilişkisi var bunun mesela 0 grubu insaların bırakmaları diğer kan gurubundaki insanlara göre daha kolay çözüm sizde bunu unutmayın

• Beğen
Tepkiler: omurkadir
Bir kobayın güncesi...
Krizler dewam ediyor. ne zaman tamamen bitecek veya azalacak bu bilinmiyor.
Geçen gün çok enteresan bir kriz geçirdim, sizlerle paylaşmak isterim. Buna kriz mi denir, yoks halüsinasyon mu, orası da hala muallakta..
Salonda oturuyorum ve burnuma şaraba yatırılmış, hala tam kurumamış o ıslak marlboro kokusu buram buram tüttü. Ama nasıl kokuyor anlatamam. Hanıma söyledim, saçmalama dedi, yok öyle bir koku dedi. Emin olmak için defalarca havayı içime çektim - şüphesiz ortalığı o koku sarmıştı. Sanırım beynim bana bir oyun oynadı....

"İnsan vücudu yeryüzündeki en karmaşık şeydir. Amipler ve solucanlar
dahil hiçbir canlı türü besinle zehir arasındaki farkı bilmeden yaşayamaz.

Binlerce yıldır devam eden doğal bir gelişme sürecinde insan vücudu ve
beyni yemekle zehir arasında ayrım yapacak teknikler ve zehri dışarıya atacak
yöntemler bulmuştur.

Bağımlılık kazanmadan önce kimse tütünün kokusundan ve tadından
hoşlanmaz. Bir çocuğun ya da hayvanın yüzüne tütün dumanı üflediğinizde
öksürmeye ve tükürmeye başladığını görürsünüz.

İlk sigaramızı içtiğimizde içimize çektiğimiz duman öksürmemize neden
olur. Çok içersek başımız dönmeye başlar ve kendimizi iyi hissetmemeye
başlarız. VÜCUDUMUZ BİZE BU YOLLA “BANA ZEHİR VERİYORSUN YAPMA”
der. İşte tiryaki olup olmama kararı bu noktada alınır. Sigaraya genellikle fiziksel
ve ruhsal bakımdan zayıf insanların başladığı doğru değildir. İlk sigaralarından
nefret edenler çok şanslıdır, ciğerleri dumanla başa çıkamayanların ya da bu zor
öğrenme sürecini, dumanı öksürmeden içine çekmeyi öğrenmeyi göze
alamayanların yaşamları kurtulmuş olur."

alıntıdır.

ALLEN CARR
SİGARAYI BIRAKMANIN KOLAY YOLU

@gokdaltercume

Garip ama bu koku ile ilgili bende de bir takım gariplikler mevcut, söylemeden edemedim.:)
Bırakalı 9 ay oldu fakat sigara içme isteğim devam ediyor. 3-4 aydır, arkadaşlarımla otururken, masada, sağda-solda sigara paketi göreyim hemen paketi kokluyorum ve bu beni oldukça rahatlatıyor.
Bunun bir açıklaması vardır fakat beni biraz olsun rahatlattığı da bir gerçek.
İkram edilen sigarayı hemen geri çevirdiğimi de unutmayalım.
Alıştım artık.

• Beğen
Tepkiler: matrixod
Geri