@unformat
Evet sigara içiyordum ve artık bıraktım demiyorum. İÇMİYORUM .
Zorluğun sebebi beyninizdeki tıpkı yemek yeme ihtiyacı gibi endorfin hormonunu sigaranın ele geçirmesi.
1 ay sonra her şey normale döner. Daha önceki yazıları incelediğinizde çevresel faktöründe değişimde ne kadar gerekli oldugunu gorduk.
Sıkıntı çekemeyen bir yapınız var ise hiç uğraşmayın bence sigaraya devam edin. Nasıl olsa çok zor deyip kesip atacaksınız. Canınızmı sıkıldı yak bi tane bir şey olmaz diyeceksiniz. Bu sigaraya başlayıp bırakma hadiseleride iradenize mahveder bu arada sizi uyariyim bir sigara içip şu anda sonsuza dek içmeyecek olan birey olarak.
Belli bir zaman sonra vücut sisteminiz yerine gelir. 1-2 sene içerisinde tekrar eskisi gibi olursunuz.
Ne yapıyorsanız kendinize yapıyorsunuz. Dostumuz vizörden bakarken ağzında sigaranın olmasının hosuna gittiğini soyluyor
yani böyle olması gerekiyor işte iradeniz zayıfsa içmeye devam etmelisiniz.
Ama şöyle çıkıp tertemiz havayı ciğerlerinize çekmek kadar güzel birşey varmı.
Kaybettiğiniz zenginliğin farkında bile değilsiniz.
Bu arada sigara stresle mucadele etmeyi sağlamaz onuda uyandiriyim sizleri. Bilhassa sigara stresi tetikler.
Kortizol hormonu ve adrenalin hormonun sürekli salınmasına sebep olur.
Kortizol hormonunun aşırı salgılanması bağaşıklık sisteminizi çökertir bu hormon stress denen lanet şeyin oluşma sebebidir.
Damarların daralmasına ve kalbe binen yükün artmasına neden olur. Kahve Çayla içilen sigara bu etkiyi 2-3 misli arttırır.
Sigara içeceksenizde azaltın en azından.
Özellikle bisiklete bindikten sonra bronşlar genişlediğinden en az 2 saat daha rahat rahat oksijen solunur.
Hemen her turlu fiziksel faaliyetin arkasından sigara içmemeye özen gösterin.
Seçim sizin insanlar ancak size öneride bulunur.
saygılar.