Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    148
Zararlarını bir kez daha paylaştığınız için sağolun varolun fakat eminolun bir kez bu hatayı yapıp bu merete başlayıpta bırakmayı isteyen daha doğrusu düşünen herkes içmeyenden daha iyi bilir zararlarını... çünkü zararlarını kendi ciğerimizde hissediyoruz.Var mı ötesi???
Ama bu öyle bir illet ki iradeyi bile alt üst ediyor.Kimse sigarayı bırakmak kolay diyemez kendisi kolay bırakmış bir insan bile olsa da...

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
Scudo
@matrixod

sigara tam anlamıyla beyinde endorfinin yerini alıyor.

insana keyif verici özelliğide sigaranın endorfin hormonunu harekete geçirmesi.

Normalde endorfin 1 saatlik hareketin ardından salınmaya başlanır.

Endorfin bir çeşit morfin gibidir. Gerek seratonin ile beraber mutluluk gerekse acı duymamanızı sağlar.

Örneğin bir kadın doğum yaparken o kadar yoğun bir endorfin salgısı oluşurki kadın cocugunun doğdugunu bile hissedemez o derece yani.

Kısaca sigarayı bırakınca 3-5 gun icin de eskigibi endorfin yapımı normale döner.

Endorfin ve seratonin insanoğlu için en önmemli iki hormondur.

insanlar için ise en buyuk sorun hormon yetersizliğidir.

saygılar.

Hocam bir de sigarayı bıraktığında onun yerini doldurman lazım. Yani internette gezinmekten keyif alan birisinin sigarayı bırakması çok zor mesela (kendimden biliyorum). Bilgisayarın başına oturana kadar aklıma gelmiyor sigara, ama zaman otursam canım istiyor.

Bundan kurtulmak için bir hobi bulabilirsiniz. Mesela maddi imkanlarınız müsaitse SLR bir fotoğraf makinesi alın, her canınız sigara istediğinde fotoğraf çekin. Veya modelciliğe başlayabilirsiniz, maket yapmak, boyamak derken vakit geçer.

Yani o vakti doldurmak, aklı başka şeylerle meşgul etmek lazım :)

@unformat

Boşluk hissinin aslında mukemmel bir his oldugunu unutmayalım. İnsanoğlunun arzu ve istekleri hiç bir zaman bitmez.

Her zaman birşeyler yapmak zorunda değilsiniz. Kendinizi serbest bırakın gevseyin rahatlayın.

Kendinizi doğaya bırakın, balık tutmaya gidin. Hayvan barınaklarına gidin.

Özellikle hayvan barınaklarına gidin derim. Sahiplenilmemiş hayvanlarla ilgilenip hem kendinizi hemde onları mutlu edebilirsiniz.

Pozitif düşünce yapınızı kaybetmemelisiniz.

@unformat

Ya fotoğraf çekerken ağzımda sigara ile vizöre bakmak hoşuma gidiyorsa???

@gokhancan

Balık tutmak, barınak ziyaret etmek de zaman geçirmek sonuçta. Boşluktan kastim boş boş oturmak. Sigarayı ben zaten boş kalınca içiyordum, haliyle yapacak iş olmayınca da aklıma geliyor. Sigarayı bıraktınız mı, içiyor musunuz bilmiyorum ama gözüktüğünden çok daha zor oluyor :)

@matrixod

Vizörden bakarken makine tüm suratı kapladığı için mümkün değil bence :D

Demek istediğim sigara aklınıza geldiğinde yapacak başka birşey bulursanız işiniz kolaylaşabilir. Sonuçta bu bir bağımlılık, herkesin bağımlılığı farklılık gösterebilir. Ama sigara akıldan çıkmıyorsa zayıf bir an bulup yine giriyor hayatımıza.

Ayrıca bir tane içmek tekrar başlamanız gerektiği anlamına gelmemeli. Kaldığınız yerden devam etmelisiniz bırakma çabasına :)

@unformat

Evet sigara içiyordum ve artık bıraktım demiyorum. İÇMİYORUM .

Zorluğun sebebi beyninizdeki tıpkı yemek yeme ihtiyacı gibi endorfin hormonunu sigaranın ele geçirmesi.

1 ay sonra her şey normale döner. Daha önceki yazıları incelediğinizde çevresel faktöründe değişimde ne kadar gerekli oldugunu gorduk.

Sıkıntı çekemeyen bir yapınız var ise hiç uğraşmayın bence sigaraya devam edin. Nasıl olsa çok zor deyip kesip atacaksınız. Canınızmı sıkıldı yak bi tane bir şey olmaz diyeceksiniz. Bu sigaraya başlayıp bırakma hadiseleride iradenize mahveder bu arada sizi uyariyim bir sigara içip şu anda sonsuza dek içmeyecek olan birey olarak.

Belli bir zaman sonra vücut sisteminiz yerine gelir. 1-2 sene içerisinde tekrar eskisi gibi olursunuz.

Ne yapıyorsanız kendinize yapıyorsunuz. Dostumuz vizörden bakarken ağzında sigaranın olmasının hosuna gittiğini soyluyor :)

yani böyle olması gerekiyor işte iradeniz zayıfsa içmeye devam etmelisiniz.

Ama şöyle çıkıp tertemiz havayı ciğerlerinize çekmek kadar güzel birşey varmı.

Kaybettiğiniz zenginliğin farkında bile değilsiniz.

Bu arada sigara stresle mucadele etmeyi sağlamaz onuda uyandiriyim sizleri. Bilhassa sigara stresi tetikler.

Kortizol hormonu ve adrenalin hormonun sürekli salınmasına sebep olur.

Kortizol hormonunun aşırı salgılanması bağaşıklık sisteminizi çökertir bu hormon stress denen lanet şeyin oluşma sebebidir.

Damarların daralmasına ve kalbe binen yükün artmasına neden olur. Kahve Çayla içilen sigara bu etkiyi 2-3 misli arttırır.

Sigara içeceksenizde azaltın en azından.

Özellikle bisiklete bindikten sonra bronşlar genişlediğinden en az 2 saat daha rahat rahat oksijen solunur.

Hemen her turlu fiziksel faaliyetin arkasından sigara içmemeye özen gösterin.

Seçim sizin insanlar ancak size öneride bulunur.

saygılar.

tekrar başlayan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum,ben açıkçası sigarayı bıraktığım ilk 1 haftayı tekrar yaşamamak adına tekrar başlamam,tabiki başlamamam için birçok neden daha var onlar ayrı,çünkü eminimki başladıktan bir süre sonra yine sigarayı bıraksam çok iyi olcak diye düşüncem,çünkü içen birçok kişi aynı zamanda bırakmayı da istiyor.Bu nedenle tekrar başlamam bırakması çok zor uğraşamam bi daha:)

@judith

İşin kötü tarafı da o ya zaten...
sigara içmemek için birşeyler yiyin deniyor.Diyelim birşeyler yiyorum sorun o birşeyleri yedikten sonra sigara yakma isteği...
Bir şeyler yapın deniyor.Diyelim birşeyler yapıyorum sorun iş yaparkende sigara yakma isteğim.
size sanki bırakmak istemediğim bırakmamak için bahane uyduruyormuşum izlenimi oluşabilir ama cidden denemediğim yol kalmadı.

@matrixod

Bunun sebebinin endorfin hormonu oldugunu acıklamıştık.

Beyninizin bu isteği zamanla yok olucaktır. Savaşçı ruh halinizi pes etmeden sürdürmeniz gerekir.

• Beğen
Tepkiler: bicycle16
@gokhancan

Tam bilmiyorum ama sigara kullanılmadığında 3 gün içerisinde endorfin hormonu tekrar eski haline dönüyormuş.Tamam vücut ihtiyaç duymacak hale geldi diyelim.El alışkanlığı???

arkadaşlar 15 şubat 2008 de sigara denen o zehiri bıraktım.! nasılmı bıraktım.?
1: eğer sigarayı bırakmaz isem bisikleti diğer arkadaşlarımın kullandığı performansta asla kullanamıyacaktım ömrümün sonuna kadar.! hatta belkide 10 yıl sonra hiç kullanamaz hale gelecektim.! :(
2:sigaradan kaynaklanan hastalıklar insan vücudunda 40 yaşından sonra %80 kendini göstereceğini öğrendim.! :(
3:ben yaşamak istiyordum özgürce.!hiç birşeye bağlı olmadan hele bir zehire asla.!
4:çok şükür,ki damarlarımda TÜRK kanı akıyor.! aziz ATATÜRK demişti ki Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.biz nelerin üstesinden gelmiş bir milletiz.! sigarada neymiş pehh :mad:
5:gerçekten inanın hiç zor değil.! başaracaksınız.!
5: ben 12 gün nikotin bandı kullandım çok faydasını gördüm
zehir bağımlısı olan arkadaşlarımın hepsininde bu illetten kurtulacağını temenni ediyorum saygılar

@gokhancan

ağzın bal yesin kardeşim ne mutlu bağımlı değilim.! diyene..

@matrixod

düşünmek başarmanın yarısıdır.! inan 16 yaşında başladım 32 yaşında bıraktım hiç bir faydasını görmedim.! bırakacağına inanıyoruz saygılar

İnancınızdan dolayı çok teşekkür ederim.İnancınızı boşa çıkarmayacağım.Bugüne dek bana inanların inançlarını yıkmadım yıkmamda...

benim çoğu arkadasım içiyor. Hatta bisikletçi abilerin bir kacınında içtigini gordum. İlerde Durumun kötü olacaklarını biliyorlar Hala içiyorsunuz şu meleti anlamadım gitti içmeyin kardeşim. Bırakıcaktınız niye başladınız. He kafaya dank etti bırakmaya karar verdiniz ozaman doğa yürüyüşleri yapmanız gerek. Elinize sigara niyetine bir büyük tarçın alın. Hem sizi sigaradan sogutur Hemde tarcın faydalıdır. Sigarayı bıraktınız diyelim Cigerlerinizin teimzlenmesi için bol bol doğa yürüyüşü yapmanız lazım ;) İllada Ben Bırakmam diyorsanız Size onunla mutluluklar ;)

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
@gokhancan

gokhan arkadaş,

bisikletciler olsun, sporcular olsun, vücut, yuksek ısılara ulaştıgında da acaba, endorfin salgılıyorlar mı? hani hasta bir bedenin ateşi yükseldiğinde halüsinasyonlar görür ya. bunun sebebi de "normal" durumda endorfin salgılamak mıdır? ve bu yüzden mi spor "bağımlılık" yapar?...

uyarıcıları kendimiz yaratabiliriz...iyi bir sütlü tatlı, meyve salatalı dondurma misal tam seratonin deposu olacaktır.

@matrixod

Seninle beraber bıraktığımızı zannediyordum, çok şaşırdım. Bir dahaki sefere başarırsın inşallah.

• Beğen
Tepkiler: matrixod
Geri