Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sırt ağrısı

Aynı ağrı bende de var Cengiz,
hatta çok ciddi boyutlarda, gecen alanya yarışı öncesi ayrı kesici iğne yaptırmak zorunda kaldım o kadar yani, sonra da iğne beni mafetti :)
sırtı ve beli güçlendirmek gerekiyor, benim gibi oturarak çalışanlar için ayrıca büyük bir sorun.

Scudo
Pedal çevirmeye başlamadan önce özel egzersizleriniz var mı?

Yada vücudunuzu kuvvetlendirecek, kondisyonunuzu artırmak için aletli yada aletsiz çalışma yapıyor musunuz?

Nasıl ki üstadlar hemen her spor aktivitesinin öncesinde ısınma hareketlerinde diretiyorsa bunun cevabı sizin ağrılarınız olabilir mi?

Eğer kemiğimsi bir ağrı ise uzmanına da görünmek en iyisi gibi

Beyler evdede yapılacak çok hareket var ama imkan varsa spor salonu ve özellikle iyi bir sırt antrenmanı.

Eğer konu bel çevresi kaslarınızın zayıflığından kaynaklanıyorsa size Plank ve Side Plank hareketlerini, ve ters mekik (süperman exercise) tavsiye ederim. (bu kelimeleri google görsellerde aratsanız anlarsınız)
Bel çevresi kaslarınızı çelik gibi yapar bu da size sağlamlık ve daha stabil olmanızı sağlar.

Selamlar Bende aynı şikayetten 2 hafta önce fizik tedaviye gittim. Hatta beğenmedim 2 fizik tedavi uzmanına göründüm ve 2.side benzer şeyler söyledi. Dik oturduğum zaman belim baya zorluyordu beni. Sırt kaslarını geliştirmen lazım dedi ve Haftada 2 gün yüzme önerdi. Ayrıca "PELVİK TİLT" denilen beli düzleştirme egzersizleri verdi. 2 haftadır düzenli olmasada yapmaya çalışıyorum 2 hafta öncesiyle bu haftada hissedilir bir fark var.

Aşağıda sana bu egzersizlerin bir kaçının videosunu atıyorum. Çok küçük hareketler gibi gözüksede rahatlamayı hissedersin bir kaçgün sonra. Yanlız sana tavsiyem bu süreçte biraz bisiklete ara vermen. Ben bu egzersizleri yaptıktan sonra bisiklete binmeyi denedim ertesi gün sırtımdaki bütün kaslar gerildi. ilk defa sırt kaslarımın olduğunu hissettim hatta :) Bakalım haftaya bir bisiklet turu yapıcam. Ağrı var mı yok mu azalmışmı isterseniz bilgi verebilirm.

(link)
(link)
(link)

mtbde benim arkadaşın bisikletinde oluyordu 1 saat kullandım belim ağrıdı tutuldu resmen boynumda öyle biiskletin gidonu eğik aşşağı doğru ondan oluyordu arkadaşta rahatsızdı gidonu feşan düzelttim bisilette dik duruyorum şuan hiçbir ağrım yok eğildikce ağrılarım başlıyor

anladığım kadarıyla her tur ve antrenman öncesi minik egzersiz yapmak gerekiyor

Merhabalar.Yeni bisiklet aldım.Bundan önce izmir belediyesinin bisikletlerini 3 defa kullandım ve 20 km lik yollar yaptım.Daha sonra kendi bisikletimi aldım ve bir defa 25 ikincide 40 km yol yaptım.Son zamanlarda kürak kemiklerimin otasında bir ağrı hissettim azalacağı yerde gittikçe artmaya başladı.Elimle bastırınca çok fena ağrıyor.Başına bu tür birşey gelen var mı acaba.

Geçmiş olsun, benim de belimde çok büyük ağrılar var.

Bisiklet modeli kadro boyu ve sizin boyunuz nedir acaba? Ayrica sele yere paralel mi

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dostlarım. önünüzde bol bol zaman var.. hızlı koşan çabuk yorulur.. Acele etmenize gerek yok.. Neticede vücudumuz makine dil.. ;) Yorgunluk, et kırması, adele ağrısı.. :) bence doğal..
İstirahat ve sonrası planlı bisiklet :);)

• Beğen
Tepkiler: Ömer Yüzgeç
bisiklet salcano city fun 60 boyum 171 kadro 20. Bisikleti alırken kadro boyu kaç olacak dedim satan şahıs 20 olacak dedi bende biraz acaba çok gelemezmi der gibi bir baktım oda normal dağ bisikleti olsa 18 kadro olması lazım ama şehir bisikletinde 20 kadro olur dedi.Bende siz bu işin içindesiniz daha iyi bilirsiniz dedim.
Malesef seleden inip yere basmak isteyince olmuyor biraz zorlanıyorum
Ayrıca sol elim bisiklet kullanırken uyuşuyor bunu sebebi ne olabilir.İlginize teşekürler

hocam sabah tutukluğuda yaşıyormusunuz bisiklet normalde kas ve eklemler için oldukça faydalıdır

Sabahları bir problem yok.Sorun sol elim uyuşuyor kullanırken ve son 15 gündür kürek kemiklerim ile omurilik etrafında çok felaket ağrı var.

hocam bir hekim değilim fakat herhangi bir düşme veya çarpma gibi travma olmadıysa eğer bir hastaneye gidip kemik ölçümlerinizi ve kan testlerinizi biyo kimya testinde özellikle fosfor ve alp baktırmanızı tavsiye ederim bu arada geçmiş olsun demeyi unutmuşum özür dilerim

teşekürederim ama hastane ismi bile soğutuyor beni gitmekten.Bir süre daha devam edeceğim böyle geçmezse mecbur gideceğiz zaten:)

geçmiş olsun bisikletteki duruşunuz önemli.Bende de sırt ağrısı sorunu vardı daha dik durmaya çalışın ve sele borusunu kendınıze göre ayarlayın

Seleyi en aşağı indirdim zaten yükseltmek istesemde boydan dolayı yükseltemem.teşekürler.

Uyuşmalarda özellikle kalp ritmi önemlidir şayet devam ederse mutlaka bi görünün. Normalde bende hastanenin yolunu pek sevmem ama son zamanlarda o kadar çok gittim ki gerçekten istemeyerek de olsa gitmek şart.. Kendinize dikkat edin... Geçmiş olsun...

Geri