@Murat Ü.
Başka bir forumda sj5000 wifi ile 5000plus modellerinin karşılaştırmasını yaptığım bir yazı vardı onu buraya da ekleyeyim. sj4000 wifi modeli ise 5000 serisinin daha eski modeli oluyor. video yu da izlerseniz zaten kameraların kalite farkları çok net gözüküyor.
"
Eğer zaman darlığından sj5000+ tercihi yapacak isem neden bu tercihi yapacağımı burada yazayım. bu sayede forumdaki diğer arkadaşlara da bir fikir verebilirim belki.
işlemci
SJCAM SJ5000 Plus: Ambarella A7LS75 , SJCAM SJ5000 WiFi Novatek 96655 işlemci kullanıyorlar Ambarella A7LS75 gopro orta seviye kameralarında kullandığı bir işlemci dir.
lens
SJCAM SJ5000 Plus: Panasonic MN34120PA , SJCAM SJ5000 WiFi Panasonic MN34110PA lens kullanıyor 5000+ bir üst model lensi kullanmışlar. Gerçi aralarında öyle aman aman bir fark yok bana kalır ise.
buraya kadar çok detaya indik benim için asıl öldürücü vuruşu izlemiş olduğum şu video yaptı.
ne görüyorum bu videoda
video da 4 kamera aynı ışık şartlarında aynı anda test edilmiş. Benim kendi kullanım senaryoma göre
- su altı çok düşük ışık şartlarında kullanacağım (CIMAS 2* a denk gelen bir dalış brövesine sahibim ) öyle mağaralara , duvar dalışlarına bu cihazlar gelmez. Gelmez derken hiç biri gopro gibi çekim yapamaz. tabiiki hepimiz bunun farkındayız ve böyle bir çekim beklemiyoruz. o zaman şu su altı işini bir kenara koyalım biraz kumlu biraz karanlık çeker eh işte der geçeriz.
- Dağ bisikleti kullanıyor ve hakkını vermeye çalışıyorum
. demek oluyor ki kamera da sürekli ışık şartları değişecek bir gölgeye girecek bir çıkacak zıngır zıngır oynayacak kah kafamda kah göğüs te kah gidonda. İşte sırf bu yüzden daha iyi işlemcili olan 5000+ modelini seçmek istiyorum. Bana kalırsa bu konuda Ambarella A7LS75 farkını ortaya koyuyor ve değişken ışık şartlarında daha iyi sonuçlar veriyor.
böyle sürüp giden bir liste. İşte elimden geldiğince nedenlerimi anlatmaya gayret eyledim. Başka görüşler Farklı bakış açıları için tartışmaya devam edebiliriz. "
bu arada zaman darlığından kastım asıl almak istediğim ama henüz aksesuarları hazır olmayan xiaomi yi action camera dır.