Scudo Sports

Soğuk havada bisiklet sürmek

Soğuk konusunda Eskişehir etkilidir 🥶
Ayakkabının üstüne, ayakkabı kılıfın altına streç film, 2 kat içlik iki kat eldiven vs vs

b6453734-6a79-4dec-b75a-51c5cd57bb1a.png

• Beğen
Tepkiler: TuorElensar
Scudo
256993 dosyayı görüntüle

Günün anlam ve önemi bu fotoğraftır!

13 km saydığım yol 9,5 olarak geçiyormuş. Toplam 47 dakikada geldim ama bana bir gün gibi geldi. 40 km yolu tempolu rahatça tamamlayan ben kışın ye-iç-yat kompozisyonu ile hakiki bir tembel olmuşum. 4. kmde nefes nefese kalmaya başladım. Şu an oturalı 10 dakika oluyor fakat hala iki kaşımın ortası zonkluyor.

Boyunluk ve bere kafamı çok güzel korusa da iki kaşımın ortasından yiyeceğim rüzgarın bana ağrı yapacağını hesaba katmamıştım. İyi bir haber varsa sabah -10 değil, -6 derece havayla karşılaştım. İlk birinci kilometrede dediğiniz gibi parmak uçlarımı hissetmemeye başladım ve beynim uyuşmaya başladı. Bir pastaneye girdim bir poğaça ve meyvesuyu aldım. Bir takım eldiven istemeyi de ihmal etmedim. Sabah kahvaltı yapmaya vaktim kalmadığı için sanırım halsiz düştüm. Biraz şekerim yerine gelirken görselde gördüğünüz eldivenler ellerimi yeniden hissetmeme yardımcı oldu. Havanın soğuk oluşuna güvenerek su almaya gerek duymadım fakat o kadar sıkı giyinmişim ki içeride fazlasıyla ter kaybı yaşadım. Ortalama 12km/h saat ile gittiğim yolda nefes nefese kaldığımı düşünsem de ortalama kalp atışım 79da kalmış.

Burun kıllarımın donduğunu da atlamak istemedim.

Şimdi akşam eve nasıl döneceğimi kara kara düşünüyorum. İyi bir kondisyon yakalamadan ve şu mont gibi gereksiz ağırlıktan kurtulmadan bir daha işe bisiklet ile mi? Yok ben almayayım.
Ben bizzat bütün kış bu durumları yaşadım 😄.
İyi haber sonra alışıyorsun.
Üzerime çok kalın şeyler giymemeye çalışıyorum.
İnce bir bere ve kask kullanıyorum.
Ellerimde deri kışlık eldivenler var. En çok üşüyen yerimiz ellerim oluyor.
Maske ve bere takınca açık kalan tek yer olan gözler de soğuktan etkileniyor tabi.
Hafta içi 5gun bu şekilde 10 km işe gidiyorum.
Gayet memnunum ama İzmir'de eksi sıcaklık zor görünüyor o konuda şanslıyız.

Üstüne gidip alışmak gerçekten en iyi çözüm. Ama -li havalar her zaman zorlu olur. Decathlon'daki şu ürün (yurt dışı kullanıcı yorumları da yüksek) alın ve burun gibi çok üşüyen bölgeleri korur bence: (link)

%10, %20 ler çok büyük farklar. Akord bozulması en iyi ihtimal. En kötüsü ise jant tellerinin kırılması ve şansın varsa hafif bir kaza ile kurtulabilmek. Lastiğe sarılan zincirin kopup aktarıcıya, zincire veya bir yere dolanmasını hesaba katmadım henüz.

@TrEddieMercury

bişey sorabilir miyim nasıl yeni konu açabilirim ? siz eski üyesiniz herhalde

@undefined
teşekkürler daimi üye yazıyordu ondan sordum :)

%10, %20 ler çok büyük farklar. Akord bozulması en iyi ihtimal. En kötüsü ise jant tellerinin kırılması ve şansın varsa hafif bir kaza ile kurtulabilmek. Lastiğe sarılan zincirin kopup aktarıcıya, zincire veya bir yere dolanmasını hesaba katmadım henüz.
Eğlenelim dedik biraz .d

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Akşam artı 5 derece havada gittim. 5 dakika kadar avantajım oldu. Soğuğu biraz özlediğimi düşünüyorum fakat bir daha yaza kadar binmem.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
-5 i gördüm ben ...sıkıntı olmuyor konya soğuğunda ....ama hissttiriyor..O an anladımki gidiliyormuş.Deri eldiven tavsiye ederim.Rüzgarı almıyor içine.

Soğuktan ziyade kıyafetler yoruyor insanı. 1 defa denedim -2 civarında, olmuyor. Ama mart ayının 2. Hafta başında başlarım sürmeye.

Evimde bulunan içliğin ön bölgesi malum organını çıkması için hareket edince açılıyor o yüzden pedli taytın altına giymeyi düşünüyorum. Üste giyersem hiç iyi bi görüntü olmaz.Taytın pedine zarar verir mi ? Olmazsa taytın o bçlgesini kesip sadece bacak kısımlarını kullancağım

Evimde bulunan içliğin ön bölgesi malum organını çıkması için hareket edince açılıyor o yüzden pedli taytın altına giymeyi düşünüyorum. Üste giyersem hiç iyi bi görüntü olmaz.Taytın pedine zarar verir mi ? Olmazsa taytın o bçlgesini kesip sadece bacak kısımlarını kullancağım
Ped ete değecek yoksa olmaz. İçlik bacak kısmını kesip kullanırsanız devamlı aşağıya kayıp sizi rahatsız eder.

Yav daha Eylül'ün ilk haftalarındayız Eski takvime göre sonbaharın ilk ayı, şimdiki zamana göre yazın devamı bir aydır ve genelde sıcak geçer hemen soğuk havada bisiklet konusunu hortlatmışsınız🤣

Pede zarar vermese Ete zarar verir. 😀 En güzeli kışlık tayt.
Çetin ne giyiyormuş ben anlamadım. Don mu giyecekmiş taytın altına ne yapacakmış? Yau bizim burada bir abi vardı @cazci Cem abi de tanır kendisini, isim vermeyeyim. Taytın altına don giyerdi. Sorduğumuz zaman da; "Ya işte kaza falan olsa üstün başın yırtılsa öyle g.t baş açık hastaneye gitmek rezillik olur" derdi.

Soğuk havada bisiklet sürme konusunu hortlatmak için biraz erken olmuş ama soğuk havada sürmek bence daha iyi vücudun ısındıkça montunun fermuarını açarsın, soğudukça kapatırsın, kısa ve orta mesafeleri terlemeden gidersin. Yazın maalesef vücut sıcaklığını giysilerin fermuarı ile ayarlamak gibi bir seçenek olmadığından 2 dakikada terden sırılsıklam olunuyor. Yılın 12 ayı bisiklet kullanan biri olarak benim için bisiklet sezonu Aralık, Ocak ve Şubat aylarıdır.

Geri