Yol bisikleti ile tura/antremana kisin esofman ile cikan arkadaslar terleyince ne yapiyor?
Bu baslik altinda verilen onerilerin cok cok buyuk kismi asiri giyinmeyi tavsiye ediyor. Kisin bisiklet surerken en onemli mesele usumemek degil kuru kalmak. Burada verilen tavsiyelere gore 3-4 kat giyinirseniz usumezsiniz, bu normal ama nabiz 130-140 ustune cikip da terlemeye basladiginiz an islanir ve islak kalmaya devam edersiniz.
Usumemek icin en iyi onlem termal iclik. Burada arkadaslar askerde giydigimiz termal iclikleri oneriyor, iyi guzel bunlar sicak tutar da teri buharlastirir mi, esas mesele bu.
Uzun zamandir kis surusleri icin kullandigim termal iclik bu: (link)
Uzerine ruzgar gecirmez, suya dayanikli uzun kollu forma giyiyorum sadece, ceket bile degil. Beni eksi 3-4 derece hava, siddetli ruzgar, hafif yagmur olan suruslerde rahatlikla idare ediyor.
Iclik giydikten sonra uzerine ne giydiginiz de onemli. Eger yagmurda surecekseniz, su gecirmez yagmurluk/ceket giyeyim derseniz bu yagmurluk/ceket gore-tex benzeri nefes alabilir bir urun degilse yine islak kalmaya devam edeceksiniz.
3 kat giyinme meselesine ise hic girmiyorum bile. Eger iclik-forma-ceket kombinasyonu yaparsaniz ve bu urunlerin tamami nefes alabilir degilse yagmur yemis kadar islak bitirebilirsiniz surusu.
Benim kisisel tavsiyem, eger hava soguk, ruzgarli ve kuruysa termal iclik - ruzgar gercirmez, nefes alabilir soft shell forma ya da ceket duruma gore.
Eger yagmur varsa ve yogunsa en iyi soft shell forma/ceket dahi sizi kuru tutamaz. Eger islanmak istemiyorsaniz ( kisa turlarda bazen yagmurda islanmak gayet zekvli olabiliyor, tercih meselesi )
@Murat B. 'nin ornek verdigi gore-tex hard shell urunler en iyi cozum, tabi bunlarin da fiyatlari cok cok yuksek.
Neyse, mayis gibi gelecegim sanirim Istanbul'a bos valizle. Siparislerinizi alicam, sizi dechatlon urunlerinden kurtaracagim.