Scudo Sports

Soğuk havada bisiklet sürmek

@cazci 65 dolar diyor kargosu falan kaç liraya mal oluyor , mavi renkli olanına bayıldım :harika:

Scudo
Uzun yıllar kullanılacak ürünler, ödediğiniz paranın hakkını veriyorlar @necmeddin ...
Bacakları da unutmayalım: (link)

110 dolar gibi bir harcama yapınca da kargo ücreti almıyorlarmış galiba, incelemek lazım saolasın Cazci paylaşım için :harika:

İngiltere'de yaşayan bir arkadaşıma sorup öğrendim soğuk havada bisiklet sürmeyle ilgili bildiğim bir çok şeyi. Malum, orada havalar senenin büyük bir kısmında soğuk. Hatta Gulf Stream sebebi ile yağmursuz gün yok gibi bir şey. Orada yaşayan insanlar soğuk ve yağmurla baş etmeyi daha çocukken öğreniyorlar mecburen. Özellikle ayakları kuru tutmak çok önemli. Bizde çok sevilmiyor, yol bisikletine de pek uygun değil ama çamurluklar mesela İngiltere'de oldukça popüler ekipmanlar.

@Ahmet Kanter Doğrudur genelde ayak ,el, bel ve boyun bölgesinde alınan kötü havanın bir bisikletçiye dönüşü elzem oluyor :acpsnr: , bu kışı boyun ağrılarıyla geçirdim , hayırlısı bakalım ne olacak

@cazci hocam parası baştan üzüyor zaten 😇😁

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@smalkaya İzmirde ikamet ediyorum. 2 aydan fazladır bu montu kullanıyorum. Termal içlik, uzun kollu forma ve en üste bu mont olarak gayet sıcak tutuyor.

@st.brs teşekkürler dün aldım nasipse bugün bir deneme sürüşü yapacağım

Yol bisikleti ile tura/antremana kisin esofman ile cikan arkadaslar terleyince ne yapiyor?

Bu baslik altinda verilen onerilerin cok cok buyuk kismi asiri giyinmeyi tavsiye ediyor. Kisin bisiklet surerken en onemli mesele usumemek degil kuru kalmak. Burada verilen tavsiyelere gore 3-4 kat giyinirseniz usumezsiniz, bu normal ama nabiz 130-140 ustune cikip da terlemeye basladiginiz an islanir ve islak kalmaya devam edersiniz.

Usumemek icin en iyi onlem termal iclik. Burada arkadaslar askerde giydigimiz termal iclikleri oneriyor, iyi guzel bunlar sicak tutar da teri buharlastirir mi, esas mesele bu.
Uzun zamandir kis surusleri icin kullandigim termal iclik bu: (link)
Uzerine ruzgar gecirmez, suya dayanikli uzun kollu forma giyiyorum sadece, ceket bile degil. Beni eksi 3-4 derece hava, siddetli ruzgar, hafif yagmur olan suruslerde rahatlikla idare ediyor.

Iclik giydikten sonra uzerine ne giydiginiz de onemli. Eger yagmurda surecekseniz, su gecirmez yagmurluk/ceket giyeyim derseniz bu yagmurluk/ceket gore-tex benzeri nefes alabilir bir urun degilse yine islak kalmaya devam edeceksiniz.

3 kat giyinme meselesine ise hic girmiyorum bile. Eger iclik-forma-ceket kombinasyonu yaparsaniz ve bu urunlerin tamami nefes alabilir degilse yagmur yemis kadar islak bitirebilirsiniz surusu.

Benim kisisel tavsiyem, eger hava soguk, ruzgarli ve kuruysa termal iclik - ruzgar gercirmez, nefes alabilir soft shell forma ya da ceket duruma gore.
Eger yagmur varsa ve yogunsa en iyi soft shell forma/ceket dahi sizi kuru tutamaz. Eger islanmak istemiyorsaniz ( kisa turlarda bazen yagmurda islanmak gayet zekvli olabiliyor, tercih meselesi ) @Murat B. 'nin ornek verdigi gore-tex hard shell urunler en iyi cozum, tabi bunlarin da fiyatlari cok cok yuksek.

Neyse, mayis gibi gelecegim sanirim Istanbul'a bos valizle. Siparislerinizi alicam, sizi dechatlon urunlerinden kurtaracagim.

Neyse, mayis gibi gelecegim sanirim Istanbul'a bos valizle. Siparislerinizi alicam, sizi dechatlon urunlerinden kurtaracagim.
Yanlış anlamayın. Size katılıyorum ama son söylediğiniz gülünç (komik) oldu 🙂.

Yarın sabah işe bisiklet ile gitme hedefim var. Eksi 10 derece 13 km. Tek sorunum parmaksız eldiven. Geri kalan bütün ısıtıcı malzemem hazır. Rüzgar olmazsa kuru soğuk, uyuşuk parmaklar ve ben olacağım.

• Muhteşem
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Yarın sabah işe bisiklet ile gitme hedefim var. Eksi 10 derece 13 km. Tek sorunum parmaksız eldiven. Geri kalan bütün ısıtıcı malzemem hazır. Rüzgar olmazsa kuru soğuk, uyuşuk parmaklar ve ben olacağım.
Kislik bir eldiven giyin bence. El ve ayak soguk olunca hic çekilmiyor. Oralarda surus boyunca hic çalışmıyor isitmasi zor.

Maalesef evde beyaz eldiven bitmiş :kedicik: Kışlık eldiven de kısa parmak, bisiklet eldiveni de. Frene basarken işkence yaşamak dışında zorluk olmak umarım. Tecrübe edeceğim. Tek korkum buzda kaymak

Maalesef evde beyaz eldiven bitmiş :kedicik: Kışlık eldiven de kısa parmak, bisiklet eldiveni de. Frene basarken işkence yaşamak dışında zorluk olmak umarım. Tecrübe edeceğim. Tek korkum buzda kaymak
:D

Aman kardeşim ne yapıyorsun. Ben her sabah işe bisiklet ile gidiyorum. Ama deri kışlık eldiven ile.
O şekilde bile parmaklarım donuyor bazen.
İzmirdeyim 0 derece civarı oluyor. -10 düşünemiyorum bile.

• Hahaha
Tepkiler: ÆSir ve Cemal Ç.
IMG-20210222-WA0002.jpg

Günün anlam ve önemi bu fotoğraftır!

13 km saydığım yol 9,5 olarak geçiyormuş. Toplam 47 dakikada geldim ama bana bir gün gibi geldi. 40 km yolu tempolu rahatça tamamlayan ben kışın ye-iç-yat kompozisyonu ile hakiki bir tembel olmuşum. 4. kmde nefes nefese kalmaya başladım. Şu an oturalı 10 dakika oluyor fakat hala iki kaşımın ortası zonkluyor.

Boyunluk ve bere kafamı çok güzel korusa da iki kaşımın ortasından yiyeceğim rüzgarın bana ağrı yapacağını hesaba katmamıştım. İyi bir haber varsa sabah -10 değil, -6 derece havayla karşılaştım. İlk birinci kilometrede dediğiniz gibi parmak uçlarımı hissetmemeye başladım ve beynim uyuşmaya başladı. Bir pastaneye girdim bir poğaça ve meyvesuyu aldım. Bir takım eldiven istemeyi de ihmal etmedim. Sabah kahvaltı yapmaya vaktim kalmadığı için sanırım halsiz düştüm. Biraz şekerim yerine gelirken görselde gördüğünüz eldivenler ellerimi yeniden hissetmeme yardımcı oldu. Havanın soğuk oluşuna güvenerek su almaya gerek duymadım fakat o kadar sıkı giyinmişim ki içeride fazlasıyla ter kaybı yaşadım. Ortalama 12km/h saat ile gittiğim yolda nefes nefese kaldığımı düşünsem de ortalama kalp atışım 79da kalmış.

Burun kıllarımın donduğunu da atlamak istemedim.

Şimdi akşam eve nasıl döneceğimi kara kara düşünüyorum. İyi bir kondisyon yakalamadan ve şu mont gibi gereksiz ağırlıktan kurtulmadan bir daha işe bisiklet ile mi? Yok ben almayayım.

Antalya merkezde de surpriz bir 1 derece ile başladım ben de gune. Hayat kurtaran malzemeler: Windproof eldiven, neopren ayakkabi kilifi, softshell( recovery sürüşü), kar maskesi. Gerisi cok sikinti olmuyor zaten.

Geri